UPC-s telefon: tapasztalatok ...és egyéb VoIP és IP otthonra
Elküldve: 2005. 06. 19. 08:47
Két darab kérdésem lenne!
1. Én most hétfőn (holnap) mennék előfizetni erre a UPC telefonra. Olvasva itt a sok sirámot elgondolkodtam. Most menjek vagy ne menjek? (eddig matáv minimál van, annál tényleg ezerszer jobb árban a upc)
2. Masszív letöltésnél hogyan műxik a telefon? Megy akkor is, vagy beszarás van?
THX
Elküldve: 2005. 06. 19. 10:00
Idézet: lorenzo - Dátum: 2005. jún. 19., vasárnap - 9:47
1. Én most hétfőn (holnap) mennék előfizetni erre a UPC telefonra. Olvasva itt a sok sirámot elgondolkodtam. Most menjek vagy ne menjek? (eddig matáv minimál van, annál tényleg ezerszer jobb árban a upc)
2. Masszív letöltésnél hogyan műxik a telefon? Megy akkor is, vagy beszarás van?
THX
1. Nem olyan kiforrott mint a matáv, legalábbis az eddigiek alapján. Nekem jobban megéri, mert még a kiegészítő díjcsomaggal is olcsóbb, mint a matáv bázis.
2. Mivel a telefon dedikált sávszélt kap, ezért a chello-s kapcsolatod terheltsége elvileg nem befolyásolhatja a telefonos kapcsolat minőségét.
Elküldve: 2005. 06. 19. 11:51
Idézet: lorenzo - Dátum: 2005. jún. 19., vasárnap - 9:47
THX
Merre laksz?
1. árban mindeképpen jobb, próbáld ki, főleg ha még lehet 1 hónapig kötöttségek nélkül
2. ld. BuPe válasza, annyit tennék hozzá, hogy nálam a gyakorlatban is így van, nem csak elméletben
Elküldve: 2005. 06. 19. 13:17
Idézet: lorenzo - Dátum: 2005. jún. 19., vasárnap - 8:47
THX
Nekem "nyitás" óta van, jól működik, néha előfordul szolgáltatáskimaradás, de teljesen használható. Mellesleg itt olyan "kényelmi szolgáltatások" is benne vannak az alapdíjban, amikért a T külön díjakat szed, pl. előfizető oldali kóddal vezérelhető híváskorlátozás.
A telefonadapter forgalma független a helyi számítógépes forgalomtól.
Ha ügyeletet vállalsz rajta, akkor azért legyen mellette még egy mobilszámod, amin elérhetnek.
Elküldve: 2005. 06. 19. 15:07
Amikor a MATÁV elkezdte a szolgáltatását sem volt zökkenő mentes, sőt szüleink mesélhetnének a szolgáltatás minőségéről (amin ma jót mosolyognánk). Amikor a MATÁV át ált az analóg központról a digitálisra is sok problémát kellett leküzdenie, és akkor is az előfizetők voltak a tesztelők. Mikor új számlázási rendszerre tértek át, akkor is voltak gondok (nekem is többet számláztak le, mint kellett volna).
Ez valami magyar őrület lehet, hogy szinte ingyen elvárják, hogy azonnal magas minőségű szolgáltatás kapjanak. Meg kéne érteni, egy szolgáltatás bevezetése sok gonddal jár, és el kell telnie pár évnek mire kiforrott lesz.
Most rendeltem meg, és tudom, hogy lesznek vele gondok. Ahol meg magas rendelkezésre állás szükséges az ne rendeljen meg egy friss szolgáltatást. Az maradjon meg a régi, bejáratott szolgáltatónál ami lehet , hogy kicsit drágább.
Elküldve: 2005. 06. 19. 16:24
Idézet: Qabsz - Dátum: 2005. jún. 19., vasárnap - 16:07
Amikor a MATÁV elkezdte a szolgáltatását sem volt zökkenő mentes, sőt szüleink mesélhetnének a szolgáltatás minőségéről (amin ma jót mosolyognánk). Amikor a MATÁV át ált az analóg központról a digitálisra is sok problémát kellett leküzdenie, és akkor is az előfizetők voltak a tesztelők. Mikor új számlázási rendszerre tértek át, akkor is voltak gondok (nekem is többet számláztak le, mint kellett volna).
Ez valami magyar őrület lehet, hogy szinte ingyen elvárják, hogy azonnal magas minőségű szolgáltatás kapjanak. Meg kéne érteni, egy szolgáltatás bevezetése sok gonddal jár, és el kell telnie pár évnek mire kiforrott lesz.
Most rendeltem meg, és tudom, hogy lesznek vele gondok. Ahol meg magas rendelkezésre állás szükséges az ne rendeljen meg egy friss szolgáltatást. Az maradjon meg a régi, bejáratott szolgáltatónál ami lehet , hogy kicsit drágább.
Tudod, normális cégek tesztelnek egy szolgáltatást, mielőtt árulni kezdik.
Elég szégyen az, hogy az átkosban basáskodó Posta-telefon szolgáltatáshoz hasonlítod az UPC-t. Azóta eltelt pár tíz év, és mintha már nem is cucializmus lenne. Ja, és ne felejts el, akkor mennyibe is került a telefonbeszélgetés?
Egyébként, szó sincs magas rendelkezésre állásról. Szerinted mekkora rendelkezésre állás az, hogy ma egész nap nincs telefon. 0! Ami ennél alacsonyabb, az már negatív.
Az meg aztán végképp a magas szinvonalat jellemzi, hogy azt sem tudod, mikor rossz a telefonod. Nem fogadja a hívásokat, hamis infókat ad a téged hívóknak. Te pedig csak akkor jössz rá, amikor éppen telefonálni akarsz. És akkor próbálkozol az újraindítással, mert hiába javul meg közben a központban a hiba, a "kiváló minőségű" Cisco ATA magától nem áll helyre. De az UPC nem cseréli ki, holott tudja, hogy rossz. Csak az újaknak ad mást.
Most egyébként még ezer újraindítás után sem javul meg. Csak próbálkozom, próbálkozom.
Nos, ennyit a minőségről.
Azért, ha majd egyszer a boltban lyukas ruhát adnak a pénzedért, eszedbe se jusson visszavinni! Hiszen vannak kezdeti nehézségek, és a varrónőknek is meg kell tanulniuk varrni.
Ja, és ha majd a kórházban, a kezdő orvos, véletlenül rosszul műt meg, akkor is legyél megértő, hiszen minden kezdet nehéz!
Elküldve: 2005. 06. 19. 17:41
Idézet: WhiteRaven - Dátum: 2005. jún. 19., vasárnap - 17:24
Elég szégyen az, hogy az átkosban basáskodó Posta-telefon szolgáltatáshoz hasonlítod az UPC-t. Azóta eltelt pár tíz év, és mintha már nem is cucializmus lenne. Ja, és ne felejts el, akkor mennyibe is került a telefonbeszélgetés?
Egyébként, szó sincs magas rendelkezésre állásról. Szerinted mekkora rendelkezésre állás az, hogy ma egész nap nincs telefon. 0! Ami ennél alacsonyabb, az már negatív.
Az meg aztán végképp a magas szinvonalat jellemzi, hogy azt sem tudod, mikor rossz a telefonod. Nem fogadja a hívásokat, hamis infókat ad a téged hívóknak. Te pedig csak akkor jössz rá, amikor éppen telefonálni akarsz. És akkor próbálkozol az újraindítással, mert hiába javul meg közben a központban a hiba, a "kiváló minőségű" Cisco ATA magától nem áll helyre. De az UPC nem cseréli ki, holott tudja, hogy rossz. Csak az újaknak ad mást.
Most egyébként még ezer újraindítás után sem javul meg. Csak próbálkozom, próbálkozom.
Nos, ennyit a minőségről.
Azért, ha majd egyszer a boltban lyukas ruhát adnak a pénzedért, eszedbe se jusson visszavinni! Hiszen vannak kezdeti nehézségek, és a varrónőknek is meg kell tanulniuk varrni.
Ja, és ha majd a kórházban, a kezdő orvos, véletlenül rosszul műt meg, akkor is legyél megértő, hiszen minden kezdet nehéz!
Tuti igazd van!
Addig nem szabadna eladni semmit amig nem használható.
Elküldve: 2005. 06. 19. 18:03
" a "kiváló minőségű" Cisco ATA magától nem áll helyre. De az UPC nem cseréli ki, holott tudja, hogy rossz. Csak az újaknak ad mást."
Nem akarlak elkeseríteni, de nekem Scientific Atlanta van és azzal sem megy simán. Én is reggel azzal kezdem a napot, hogy kihúz-bedug és nap közben még párszor, ha már a megszokott időben nem csörög.
Elküldve: 2005. 06. 19. 18:07
Idézet: Killer - Dátum: 2005. jún. 19., vasárnap - 18:41
Addig nem szabadna eladni semmit amig nem használható.
..szerintem is! Főleg, hogy azt mondják, hogy nem kell másik tel.készülék. Közben meg nem müxik a kijelzésem. Se név se szám, se a hivásregiszter és még sorolhatnám.
Az egy dolog, hogy óccsóóó, de legalább mondjanak igazat.
Elküldve: 2005. 06. 19. 18:12
Idézet: Stuci - Dátum: 2005. jún. 19., vasárnap - 19:07
Az egy dolog, hogy óccsóóó, de legalább mondjanak igazat.
Nekem meg minden működik és a modemet se kellett még újraindítanom. Amúgy az jutott eszembe, és ezt a UPC-s kollégáknak* írom, hogy mivel én egy új építésű társasházban lakom, friss, korrekt kábelezéssel és sosincs gondom, nem lehet hogy egyesek azért szívnak, mert szarul vannak bekábelezve a házuk? Valami zaj visszajut vagy alapból szar, régi néhány berendezés? Csak egy ötlet, főleg arra az esetre, ha központi hibát nem talál senki.
* Szerk.: nem az én kollégáim, hanem egymáséi, mielőtt valaki beleköt vagy újabb összeesküvés elméletet gyárt
Szerkesztette: moq 2005. 06. 19. 18:13 -kor
Elküldve: 2005. 06. 19. 18:51
Idézet: moq - Dátum: 2005. jún. 19., vasárnap - 19:12
* Szerk.: nem az én kollégáim, hanem egymáséi, mielőtt valaki beleköt vagy újabb összeesküvés elméletet gyárt
..lehet. Habár nálunk a csillagpontost kb. 5-6 éve kötötték be.
Most amikor jött a szerelő a modem berakása miatt, egy kanócot ki is cserélt . A TV , és Net -tel nincs is nagyobb gondom, csak a telóval.
Elküldve: 2005. 06. 20. 16:58
Van akinek jól működik? Írjon az is! + Írja le, hogy helyileg hol van.
Legyen támpont a kétkedőknek.
Gyöngyösről van valaki? :confused:
Elküldve: 2005. 06. 20. 20:08
Amit viszont nem értek, az a számlán megjelenő Hangpostás. Eddig összesen kb 3 üzenetet hagytak nekem, de egyiket sem májusban. Mégis 4x hivta fel valaki a Hangpostát a számla szereint. Hogy lehet ez? Másnál is van ilyen?
Szerkesztette: Viktorka 2005. 06. 20. 20:09 -kor
Elküldve: 2005. 06. 20. 20:09
Idézet: Viktorka - Dátum: 2005. jún. 20., hétfő - 21:08
Amit viszont nem értek, az a számlán megjelenő Hangpostás. Eddig összesen kb 3 üzenetet hagytak nekem, de egyiket sem májusban. Mégis 4x hivta fel valaki a Hangpostát a számla szereint. Hogy lehet ez? Másnál is van ilyen?
Hát nem tudom te milyen számlát kapsz, de nálam csak perc:mperc van, az alkalom száma nem. Amúgy meg ingyen van, nem mindegy?
u.i.: Valaki kérdezte, nálam is jól működik minden.
Elküldve: 2005. 06. 20. 20:48
Idézet: moq - Dátum: 2005. jún. 20., hétfő - 21:09
u.i.: Valaki kérdezte, nálam is jól működik minden.
az alkalmat én számoltam össze. ár szempontjából mindegy, mert 0 Ft, csak furcsa, hogy nem hivta senki a hangpostát...
Elküldve: 2005. 06. 21. 07:41
Idézet: Falánk - Dátum: 2005. jún. 20., hétfő - 16:58
Van akinek jól működik? Írjon az is! + Írja le, hogy helyileg hol van.
Nekem két hete kötötték be (Nyíregyháza). Eddig igazán jól megy; minden este úgy 1 órát beszélgetek a Kedvessel (távolsági hívás), ezalatt semmi hibát nem tapasztaltam, hangminőség jó, nem akadozik, stb. Egyszer fordult elő, hogy nem tudtam hívást indítani, mert a rendszer túlterheltségére panaszkodott.
Munka után megyek is számhordozni.
Elküldve: 2005. 06. 21. 20:07
Elküldve: 2005. 06. 21. 20:27
Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2005. jún. 21., kedd - 21:07
HURRRRRRÁÁÁÁÁ!
Akkor ma már nem is használom és majd reggel referálok.
Mit javasolsz, reggel azért nem árt egy újraindítás, vagy beáll magától?
Elküldve: 2005. 06. 21. 20:54
Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2005. jún. 21., kedd - 21:46
Szia NSD!
Nagyon örülök, mert nálam is ez volt a probléma.
Kérdésem az lenne, hogy az automatikus újrahívás is müködni fog, mert nekem azt mondták a 1221-en, hogy ez azoknak nem müködik akiknek webstar modeme van?

Súgó
A téma zárva.