HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC-s telefon: tapasztalatok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (67 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC-s telefon: tapasztalatok ...és egyéb VoIP és IP otthonra Értékeld a témát: -----

#901 Felhasználó inaktív   lildiko 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 21. 21:20

Idézet: lorenzo - Dátum: 2005. nov. 21., hétfő - 17:25

Nem is írtam én, hogy arra vonatkozott. :)

Tényleg nem írtad, de ez a csellófonos topik, ezért azt hiszem logikusan gondoltam, hogy arra vonatkozott.

#902 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 24. 01:12

tisztelt forumozok.. atnyalaztam a teljes topicot, hogy az alcimenek megfelelo kerdesre (egyeb VoIP) valaszt kapjak, de semmi. :(

tehat a kerdesem, egyenlore elmeleti alapon: ha van halozatom (mindegy, hogy mi, de nem UPC), akkor tudok-e VoIP szolgaltatast igenybevenni, azaz lecserelni a Matav elofizetest? (UPC net nincs, mert kabel nincs.. innen a kerdes.) lehetseges-e a UPC-nel ilyet rendelnem? NSD? (lattam, az IP tartomany privat, de hat van VPN is a vilagon..) mas szolgaltato? barkinek otlete? es igen, maximalista vagyok: szeretnem szamhordozni a matav szamom. :) (a kis naiv..)

elore is koszonok minden erdemleges valaszt!

#903 Felhasználó inaktív   Agent Bauer 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 24. 07:45

Idézet: bogdan - Dátum: 2005. nov. 24., csütörtök - 2:12

tisztelt forumozok.. atnyalaztam a teljes topicot, hogy az alcimenek megfelelo kerdesre (egyeb VoIP) valaszt kapjak, de semmi. :(

tehat a kerdesem, egyenlore elmeleti alapon: ha van halozatom (mindegy, hogy mi, de nem UPC), akkor tudok-e VoIP szolgaltatast igenybevenni, azaz lecserelni a Matav elofizetest? (UPC net nincs, mert kabel nincs.. innen a kerdes.) lehetseges-e a UPC-nel ilyet rendelnem? NSD? (lattam, az IP tartomany privat, de hat van VPN is a vilagon..) mas szolgaltato? barkinek otlete? es igen, maximalista vagyok: szeretnem szamhordozni a matav szamom. :) (a kis naiv..)

Biztos csak nekem van korán, de nem egészen értem a helyzeted...

UPC területen laksz? Ha igen, akkor van lehetőséged külön rendelni bármelyiket a 3 termékből...
Ha nem, akkor a UPC felejtős, érdeklődj a saját szolgáltatódnál, az a legegyszerűbb. Más nem nagyon lesz.

#904 Felhasználó inaktív   smelo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 24. 07:56

Idézet: bogdan - Dátum: 2005. nov. 24., csütörtök - 0:12

Tenyleg attol fugg, hol laksz. Szamhordozos IP szamot tudsz a T-kabel szolgaltatasi teruleten is igenyelni.
Ha a szamhordzhatosag nem oly sarkallatos, akkor javaslok egy ATA-t, meg a NeophoneX-t. Ezzel ki tudnad valtani az elofizetesed, es kapsz egy szamot is, amin hivhato leszel.

#905 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 24. 09:35

Idézet: bogdan - Dátum: 2005. nov. 24., csütörtök - 1:12

tehat a kerdesem, egyenlore elmeleti alapon: ha van halozatom (mindegy, hogy mi, de nem UPC), akkor tudok-e VoIP szolgaltatast igenybevenni, azaz lecserelni a Matav elofizetest?

VoIP szolgáltatást tudtommal az UPC csak a saját fizikai hálóján ad. Nyitott VoIP, pl. NeophoneX elérhető bármilyen más hálón is, viszont az nem érhető el közvetlenül tárcsázható számmal, oda nem is tudsz hordozni.

A matáv előfizetésedet akkor nem tudod egészen lemondani, ha a matávos dróton jön a net.

(Nyilván csak az otthoni VoIP kategóriáról volt szó, kellő pénzért bármelyik alternatív ad Neked VoIP-t bárhova.)

Más: nálam most már van UPS a chellofon alatt, a legközelebbi helyi áramszünet után beszámolok, hogy jót tett-e neki.

#906 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 24. 09:42

Idézet: smelo - Dátum: 2005. nov. 24., csütörtök - 7:56

Ha a szamhordzhatosag nem oly sarkallatos, akkor javaslok egy ATA-t, meg a NeophoneX-t. Ezzel ki tudnad valtani az elofizetesed, es kapsz egy szamot is, amin hivhato leszel.

Tudtommal a NeophoneX-nél nincs saját telszám, csak egy NeophoneX behívóközpont szám amit hívni kell, és ott kell beütni az "előfizető kapcsolási számát".
Ráadásul, érdemes átböngészni, hogy az egyes telefonszolgáltatók a NeophoneX behívóközpont számát milyen tarifa szerint számlázzák, mert a látszatra helyinek látszó számot több szolgáltató mindenféle "büntető" tarifába osztotta be (betelepült idegen szolgáltató, II. díjkörzet stb), úgyhogy a hívóknak lehet, hogy nem is olyan jó drótosról errefele telefonálni.
---
Szerk: NeophoneX szolgáltatók->NeophoneX behívóközpont

Szerkesztette: llamada 2005. 11. 24. 09:43 -kor

#907 Felhasználó inaktív   smelo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 24. 10:25

Idézet: llamada - Dátum: 2005. nov. 24., csütörtök - 8:42

Ráadásul, érdemes átböngészni, hogy az egyes telefonszolgáltatók a NeophoneX behívóközpont számát milyen tarifa szerint számlázzák, mert a látszatra helyinek látszó számot több szolgáltató mindenféle "büntető" tarifába osztotta be (betelepült idegen szolgáltató, II. díjkörzet stb), úgyhogy a hívóknak lehet, hogy nem is olyan jó drótosról errefele telefonálni.

:offtopic:  Pl a T-com, Invitel helyinek szamlaz. Az Emitel II. dijkorzet. Lehet hogy van, aki "buntet", de nem a "tobb szolgaltato".

#908 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 24. 12:10

koszonom az eddigi segitseget is!

nem UPC teruleten lakom (irtam: "UPC net nincs, mert kabel nincs..") azt azert tudom, hogy ha adsl-t szeretnek, az melyik kabelen jon ;) mivel le szeretnem mondani a matav kabelt, egyszeru a kovetkeztetes: nem adsl-en kepzelem a jovom. (mondjuk ugy, szeretnem matavmentesiteni a lakokornyezetem ;))

a "fordulj a sajat szolgaltatodhoz" valoban jo otlet lenne, ha ma magyarorszagon ez a kerdeskor el lenne terjedve. de hat meg nagyon az elejen tartunk az IP fonianak, igy ezt majd a jovo evtizedben fogom igy csinalni. (szerk: latom a T-kabel javaslatot, de sajnos az sem jatszik. ezeknel sokkal kisebb szolgaltatorol van szo.)

az, hogy a UPC alapvetoen a sajat elofizetoinek ajanlja a szolgaltatast, es az, hogy muszakilag lehetseges, hogy barkinek (ad absurdum egy t-com+t-online adsl-esnek is, bar ott semmi ertelme a drot miatt) adja ezt a szolgaltatast. alapvetoen nem kerul tobb penzbe, mint egy olyannak kiepiteni, aki nem ker TV-t meg Chello-t. (azert annyira nem vagyok naiv, hogy azt hidjem, hogy majd kedvezmenyekkel kapom! :D) es tulajdonkeppen jo lenne, ha egy viszonylag nagy szolgaltatohoz kapcsolodhatnek, mert a forumot olvasgatva egyfelol latom, hogy bo fel evig tartott rendberakni a szolgaltatast, es az sem elhanyagolhato, hogy mennyi UPC-s ugyfelet hivhatok ingyen!

a NeophoneX-re mar en is ratalaltam, de egyenlore szeretnem a szamhordozast is veghezvinni (ha nem megy majd, akkor meglatom, lehet, hogy ez lesz belole) es valoban bizonyos ertelemben olcsobb (foleg csucsidos hivasok), de a UPC viszont a csucsidon kivuli hivasok olcsobbak ha a kiegeszito csomagot megrendelem. es nekem fontos lenne a dijmentes csucsidon kivulseg. (most XL-t hasznalok.)

nos, remelem most mar vilagosabban sikerult megfogalmaznom. minden velemenyt orommel latok! es foleg NSD velemenyet a kulsos UPC telefonrol..

Szerkesztette: bogdan 2005. 11. 24. 12:15 -kor

#909 Felhasználó inaktív   closed 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 24. 13:25

Idézet: bogdan - Dátum: 2005. nov. 24., csütörtök - 12:10

koszonom az eddigi segitseget is!

nem UPC teruleten lakom...

nos, itt véget is ér a történet.
A szolgáltatások egymásra épülnek: kell először is egy "fizikai" hálózat, ez lehet kábel vagy telefonvonal. A "kábel" koax-kábelt jelent, amin a kábeltévé jön. Ilyenen szolgáltat a UPC (és a MatávKábel, akárhogy is hívják most) Erre a hálózatra támaszkodik a tényleges szolgáltatás, ami kábel esetén TV, internet és a UPC-nél telefon, telefonvonalnál a telefon és az ADSL-internet. Ha van internet-elérésed, legyen az ADSL vagy kábeles, arra épülve tudsz használni IP-telefont, mint pl a neophonex. Az csak tecnnikai részlet, hogy a UPC telefon valójában IP alapú, ettől még nem érhető el bármilyen internetkapcsolattal, csak a UPC saját kábelhálózatán (mellesleg "hagyományos" internetelérés nélkül is).
Azt hiába várod, hogy fizikailag új hálózatot építsen ki neked egy szolgáltató (új kábelt vagy telefonvonalat húzzon ki a lakásodba), ezért kaptad azt a tanácsot, hogy a saját szolgáltatódnál nézz körül. Ha van kábeltv szolgáltatód, járj utána, hogy szolgáltatnak-e erre a hálózatra alapuló internetet (telefont tudtommal a UPC- kívül senki nem szolgáltat koaxon) Ha igen, akkor így tudsz "matáv-mentes" lenni: kábel->internet->IP-telefon, pl neophonex. Ha nincs kábeltévéd, vagy a szolgáltató nem ad rajta internetet, akkor marad a telefonvonal, és az ADSL (amin szintén használhatsz Neophonex-et, ha akarsz)

#910 Felhasználó inaktív   smelo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 24. 14:10

Idézet: closed - Dátum: 2005. nov. 24., csütörtök - 12:25

Ha van kábeltv szolgáltatód, járj utána, hogy szolgáltatnak-e erre a hálózatra alapuló internetet (telefont tudtommal a UPC- kívül senki nem szolgáltat koaxon)

Kiegeszitenem:
Kabelen (koaxon) telefont szolgaltat meg: T-kabel, TV-network.

#911 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 24. 14:12

meg a hdsnet is
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#912 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 24. 14:26

Idézet: closed - Dátum: 2005. nov. 24., csütörtök - 14:25

1. A szolgáltatások egymásra épülnek: kell először is egy "fizikai" hálózat, ez lehet kábel vagy telefonvonal.

2. csak a UPC saját kábelhálózatán (mellesleg "hagyományos" internetelérés nélkül is).

3. Ha nincs kábeltévéd, vagy a szolgáltató nem ad rajta internetet, akkor marad a telefonvonal, és az ADSL (amin szintén használhatsz Neophonex-et, ha akarsz)

1. lehet, hogy a post-jaimbol nem derul ki egyertelmuen. mert nem fogalmaztam jol, de egy "advanced user"-nel pirinyot tobbet konyitok ehhez a dologhoz. leirtam, most is megismetlem: lesz internet. ertem en, hogy joszandekkal irtad amit irtal, de fogadd el ezt, mint alapfeltetelt. (vegulis nem mindegy Neked, hogy hogy oldom meg? ha meg mondom, hogy lesz, akkor lesz es kesz. sot, mar VoIP-et is uzemeltettem, csak az a variacio nem johet szamitasba.) a kerdes muszaki oldala sem kerdeses: biztos, hogy meg lehet oldani, max VPN-el.

2. nem lehet "hagyomanyos" interneteleres nelkul. kiepitik az internetelerest, arra csatlakoztatjak az ATA-t, csak mivel nem fizeted az internetelerest azt nem hasznalhatod. hidd el, ha elofizetsz ra ilyen esetben, akkor valoszinuleg ki sem jonnenek, csak adnanak jelszot hozza!

3. ertem en, hogy a kabelen es az adsl-en kivul nem ismersz mas szolgaltatasi lehetoseget, de hidd el nagyon sok fele van meg!

tehat a kerdes meg mindig, adott az interneteleres: tudok-e csatlakozni mas szolgaltato altal uzemelt VoIP szolgaltatashoz, ami szamhordozast is lehetove tesz. es koszonom a valaszokat! a T-kabel, TV-network, hdsnet-rol tudtok valami konkretabbat, vagy nezzek utana magam? mas szolgaltato? minden otletnek orulok!! es meg egyszer koszonom.

#913 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 24. 18:05

Idézet: qnadam - Dátum: 2005. nov. 24., csütörtök - 15:12

meg a hdsnet is

nezem a felsorolt cegek honlapjat, de szerintem ok nem! semmi utalas..
a masik ketto igen, de persze(?) csak sajat szolgaltatasi teruleten. furcsa, azt hinne az ember, hogy megeri masoktol "elhappolni" ugyfeleket! ez lenne a verseny? :think:
azert meg remenykedem!

#914 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 24. 18:41

hmm. fura, volt osztálytársam a 15. kerületben lakik, hdsnet területen és régebben mondta, hogy kábeltévés telefonjuk van, meg a modemje is ugyanolyan webstar mint a chellonál, és akkor néztem is a lapjukon a telefonos árakat, most meg nyoma se... fura.

#915 Felhasználó inaktív   closed 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 24. 22:46

Idézet: bogdan - Dátum: 2005. nov. 24., csütörtök - 14:26

1.
2.
3.

OK, bocs, a hozzászólásaidból tévesen úgy tűnt nekem, hogy nem vagy képben igazán (mintahogy a válaszod alapján te is alábecsülöd az én hozzáértésemet :-)) Ez esetben azt javaslom, hogy ragadj telefont vagy billentyűzetet, és próbálj érdeklődni a cégeknél.

#916 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 24. 23:16

Idézet: closed - Dátum: 2005. nov. 24., csütörtök - 23:46

OK, bocs, a hozzászólásaidból tévesen úgy tűnt nekem, hogy nem vagy képben igazán (mintahogy a válaszod alapján te is alábecsülöd az én hozzáértésemet :-)) Ez esetben azt javaslom, hogy ragadj telefont vagy billentyűzetet, és próbálj érdeklődni a cégeknél.

semmi gond! egyebkent en remelem, hogy nem tunt ugy a post-ombol, hogy barmelyik iranyba is becsulnem a hozzaertesedet. sot! "ertem en, hogy joszandekkal irtad amit irtal". persze lehet, hogy kicsit ideges lettem, hogy mit nem lehet ezen erteni ;) de hat nem konnyu megfogalmazni a problemat bele a vakvilagba, hogy mindenki ertse egyszerre. es bocsass meg, ha barmiben is kemeny lettem volna. :respect: (sajnos olyan helyeken egyszerusitettel, amik igy szakmailag nem alljak meg a helyuket, ezert nehez volt megbecsulnom a hozzaertesedet!)

es koszonom a segitseget, erre is sor fog kerulni! eloszor gondoltam felteszem itt, hatha valaki tud valami okosat mondani. (meg mindig varom NSD jeleneset :)) (qnadam: Neked is koszonom!)

Szerkesztette: bogdan 2005. 11. 24. 23:37 -kor

#917 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 24. 23:25

közben megkérdeztem a srácot, tényleg hdsnet, tényleg van telefon és tényleg nincs fent a lapjukon...

#918 Felhasználó inaktív   trec 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 25. 08:03

Idézet: smelo - Dátum: 2005. nov. 24., csütörtök - 11:25

:offtopic:  Pl a T-com, Invitel helyinek szamlaz. Az Emitel II. dijkorzet. Lehet hogy van, aki "buntet", de nem a "tobb szolgaltato".

A Hungarotel is helyinek számlázza.

#919 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 11. 25. 14:32

Mint a topic indítója, bejelentem, hogy kb. 1 hónapja megelégedéssel használjuk az UPC Phone-t.  :respect:

Majd meglátom az első normális számla után, hogy marad-e ez. Mindenesetre az Itthon csomag rulez!

Csak ha minket hívnak, kissé más a csöngése, amit hallanak...  :confused:

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#920 Felhasználó inaktív   lorenzo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 25. 15:05

Idézet: moq - Dátum: 2005. nov. 20., vasárnap - 21:06

lorenzo, szerintem megjött már az a számla. Nem akarod velünk megosztani az smsek díját? :)

Megjött a számla, az októberi. Nincs benne semmi sms tétel, pedig küldtem vagy 7-8 darabot. Ezek szerint lehet küldeni, és mivel nem számlázzák, így ingyen van. :D
KONFIG: GA-MA78GM-S2H A62X2_6000+ 4GBDDR2_800 HD4850_512+AC_S1 Antec_Sonata Corsair_HX450 BENQ_E2200HD

Téma megosztása:

• (67 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.