HWSW Informatikai Kerekasztal: Hynix 512 -d43 problem - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hynix 512 -d43 problem valami nem stimmel, segitsetek plz! Értékeld a témát: -----

#21 Felhasználó inaktív   f - x 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 09. 20. 16:27

na ezt rakja valaki össze!!!
beraktam a gépbe 2x256 400Mhz ?vm? ramot, felismerte mind a kettőt egyböl, de ennél sem tudtam állitani CAS-t!  :(

a poén itt jön: gondoltam kitolok a géppel, és csak az egyik 512es hynixet raktam bele, erre 256ot ismer fel belőle!!!   :confused:  :eek:  :confused:

Kép

ps:   ez mi amugy: Kép

nem ezis a memória méretét mutatja? ha igen, akkor miért különbözik?! 
:think: 

Szerkesztette: f - x 2004. 09. 20. 16:43 -kor

>>> A stressz az, amikor üvöltve ébredsz fel, aztán rájössz, hogy nem is aludtál! <<<

#22 Felhasználó inaktív   f - x 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 20. 16:35

egy restart után már mind az 512 megvolt... érdekes... :think:
>>> A stressz az, amikor üvöltve ébredsz fel, aztán rájössz, hogy nem is aludtál! <<<

#23 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 20. 17:03

Idézet: f - x - Dátum: 2004. szept. 20., hétfő - 17:27

na ezt rakja valaki össze!!!

Szerintem a ramok nem csinálnak ilyet, ez alaplap gond lesz! :)
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#24 Felhasználó inaktív   f - x 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 20. 17:29

lehet itt lesz a baj:
FSB 400

ott a támogatott ramok listája.. sajna nincs köztük az enyém :(

#25 Felhasználó inaktív   attilav 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 20. 17:40

KT4, szvsz az már kifutóban van, talán KT6 vagy méginkább KT880 lenne az igazi, ezek már
100% hogy mennek 400-on.
Abit IC7, Kingmax MPXD42F-D8KT4B 400Mhz 2x1GB,
Pioneer 112D, Prescott 2.8, Leadtek A6200TD,
Samsung 160GB 8MB HD160JJ S-ATA NIDEC motor,
WD5002ABYS-01B1B0 S-ATA 500 GB, Hannsg HI221DP 22" LCD,
Intel Pro/100S

#26 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 20. 17:50

Idézet: f - x - Dátum: 2004. szept. 20., hétfő - 18:29

lehet itt lesz a baj:
FSB 400

ott a támogatott ramok listája.. sajna nincs köztük az enyém :(

Ilyen ki**szott kényes lenne a ramokra? Akkor csak egy megoldás van, bemész a boltba, ahol vetted őket és minden eszközt bevetve (fejsze, pitbull, Beretta kizárva  :D ) )megkéred őket, hogy cseréljék ki pl. Samsungra! Nekem sikerült már egyszer hasonló: az Abit ST6 lapom nem szerette a Ti4200-es Inno kártyát, és kicserélték Abit Siluróra, pedig semmi baja nem volt az Inno kártyának, csak a lapomnak volt gondja vele. Marha rendesek voltak, azóta is sokmindent vettem ott. :)
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#27 Felhasználó inaktív   f - x 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 20. 18:02

Idézet: Lauda - Dátum: 2004. szept. 20., hétfő - 17:50

Ilyen ki**szott kényes lenne a ramokra? Akkor csak egy megoldás van, bemész a boltba, ahol vetted őket és minden eszközt bevetve (fejsze, pitbull, Beretta kizárva  :D ) )megkéred őket, hogy cseréljék ki pl. Samsungra! Nekem sikerült már egyszer hasonló: az Abit ST6 lapom nem szerette a Ti4200-es Inno kártyát, és kicserélték Abit Siluróra, pedig semmi baja nem volt az Inno kártyának, csak a lapomnak volt gondja vele. Marha rendesek voltak, azóta is sokmindent vettem ott. :)

nemtudom érdemes lenne-e 'görcsölni' a memek kicserélésével, mert ha jobban megnézzük azt a memós táblázatot, ott megfigyelhető, hogy az 512 400Mhz-s ramokból MAX 1db megy bele! (Maximum Number of DIMMs  :  1 )

szal akkor alaplapcsere lenne a legkézenfekvőbb!  nomeg jópár hét/hónap, míg egy másik jó lapra összeszedem a pénzt! 
:(

#28 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 20. 18:11

Idézet: f - x - Dátum: 2004. szept. 20., hétfő - 19:02

nemtudom érdemes lenne-e 'görcsölni' a memek kicserélésével, mert ha jobban megnézzük azt a memós táblázatot, ott megfigyelhető, hogy az 512 400Mhz-s ramokból MAX 1db megy bele!   (Maximum Number of DIMMs  :  1 )

szal akkor alaplapcsere lenne a legkézenfekvőbb!  nomeg jópár hét/hónap, míg egy másik jó lapra összeszedem a pénzt! 
:(

Igaz, a memcserével sem lennél előbbre. :eek:  Hírdesd meg a bolhán a lapodat, ha kapsz ajánlatokat, már tudsz tervezni, hogy mennyit is kell gyűjteni! :)  A Ready-ban 15100 bruttó az NF7, sztem jó választás lenne, már amit olvasni róluk. :cool:

#29 Felhasználó inaktív   f - x 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 20. 19:17

nem nagyon adonám el a lapot, jól jön az még egy kisebb szervernek, game gépnek, stbstbsbt... :)

öö, én maradnék MSI-nél:
MSI KT6V-LSR
MSI KT6 Delta-LSR
K7N2 Delta2-LSR

#30 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 20. 19:23

Idézet: f - x - Dátum: 2004. szept. 20., hétfő - 20:17

nem nagyon adonám el a lapot, jól jön az még egy kisebb szervernek, game gépnek, stbstbsbt... :)

Ahogy gondolod. :)

#31 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 21. 09:22

Idézet: Etele - Dátum: 2004. szept. 20., hétfő - 16:24

Hynix modulok, vagy Hynix chipekkel szerelt modulok? :omg:

És milyen tapasztalataid vannak, oszd meg velünk légy szíves!

Mivel a chipjeikre azt írtam, hogy jók, csak a modulok nem tökéáletesek, ezért ismétlést kérsz? ;)
Eddig 4 db d43as Hynix modul volt a kezem alatt, és ebből 2 instabil volt alap órajelen, 2-t pedig csak 215-220ig lehetett húzni.
Ez az adott chiptől szerintem nem elég.  :confused:
Üdvözlettel:
Gabi

#32 Felhasználó inaktív   Manitou 2 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 24. 17:22

Most szerváltam két 512MB Hynix D43-as memót Tök egyformák. Szóval duálba menniük kellene. Abit NF7-S lapról van szó.Kiveszem a régi 256MB-os Samsungomat, beteszem a helyére az 512MB-os Hynixet (ez a 3-as slot) az 1-esbe meg be a másik 512-est.Így duálba fel is áll a rendszer, de pár percen belül újraindul, fagy.. szóval tök instabil. Na akkor nézek egy Goldmemory tesztet. fél percen belül dobálja a Faild üzeneteket ezrével. Na szép, mondom. Kiveszem az 1-es slotból az egyik 512-est. Megnézem a tesztet csak egy db 512-essel a 3-ik slotban. Hiba még hamarabb előjön a teszten.Kicserélem a másikkal , az is hibázik. Mondom magamba mi a valószínüsége hogy két darabb zsír új ram hibás legyen. A második slotban külön - külön viszgálva 45percig futtattam a Goldmemoryt és nem jelzett hibát.A lényeg hogy ha 1-3-ba rakom ami duál lenne és ha 2-es 3as-ba akkor szar. CSak úgy megy hibátlanul ha 1es és 2-es slotba van a két modul, de ekkor ugrott a dual chanel(tudom hogy nem sokat jelent, de mi a szarért nem megy) Kiporszívóztam a memóslotokat, hátha valami por miatt van a gebasz, de nem. Visszatettem a 256-ost és az megy rendesen a 3-as slotban. Egyszerűen a 3-as slotban egyik Hynix se akar rendesen menni ,külön külön és egybe sem. Valakinek van valami ötlete, vagy ezt akkor most jól beszoptam? Pedig tuti menne fainul Duálba. Húzni még időm se volt, mert örültem ha nem fagyott.  :think:

#33 Felhasználó inaktív   Shane 54 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 24. 18:38

Én is szereztem egy d43masat még Guggától cserébe 2x256Samsung +2k ért, de nekem is hibázott, én nem próbálgattam a foglalatokat mert mindenképpen dualban akartam nyomatni. Visszavittem +1k zsír új Samsung 202-es chippel. Aztón sulinetben Geil 512. Samsung slot 1, geil slot 3. Dual channel tökéletesen megy 10óra memtest86után is hibátlan!!

Fine

ui.:a Geil-en nem tudom milyenek a chipek, az időzítések a Geil szerint mennek (lsd aláírás)
Húzni nem húzom (szinte biztos hogy a Geil bírná tovább) mert most gamma után kellemes 52fok fogad, elötte winfosban meg 48 szóval nincs sok hőtermelés. Jobb hűtővel majd jobban nyomom a tuningot :D

Fine (2)
Találjuk meg együtt az AIDS ellenszerét!!
Csatlakozz a magyar csapathoz!!

"...nehogy már a fika egye meg az óvodást..." Andro, részlet

Gondolkodtál ma már?

#34 Felhasználó inaktív   jzf 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 28. 13:39

Tudtommal külön dolog az IC és külön a modul, amit meg lehet venni. Egyes rossznyelvek szerint a gyárból kilopják a selejtezett minőségi IC-ket, ráteszik egy olcsó modulra, beállítják az SPD-t valami átoklassúra  :mad:  aztán van remény az elsózására. :(  A feljebb említett 256/512 MB-os modul lehetséges oka: az eredeti ajánlás egyoldalasra modulra szólt (256 MB), azóta valamelyik kisügyes csinált kétoldalasat (512 MB) csak nem küldte be tesztelésre (félt a következményeitől :p). ;)

A minőségi modulok gyártói optimalizálják az SPD-ket is, főleg ha Duál kitben adják (legalábbis ezt ígérik, aztán meglássuk :)). Én jól megszívtam, egyenként vettem (egyszerre és ugyanott, mert nem volt duálkit a boltban) PC3200-as memókat, mentek is magukban default 2-es CL-el. De duálban nem tudtam használni (a gyártó 2.5-re állította a kitben lévők CL értékeit = így könnyű :p) a bolt meg nem vette vissza, mondván nem duálkit. :(

Téma megosztása:

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó