HWSW Informatikai Kerekasztal: Socket 939 és chipkészleteik - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (106 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Socket 939 és chipkészleteik nForce4 & Co. Értékeld a témát: -----

#1741 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 25. 12:10

a tuningra az a legfobb ok, hogy ingyen van :)

ugyanezert penzben eleg kemenyen tizezreket kell fizetni... a gyakoratban megis azt lehet mondani, hogy a realis 20-25% tuningot bench nelkul nem is olyan egyszeru eszrevenni. ami mar lassu, azon a tuning sem segit.

#1742 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 25. 12:10

gyorsan hozzateszem, hogy azert az 50%+ az mas kerdes :)

#1743 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 25. 13:53

Idézet: Hubert - Dátum: 2005. febr. 25., péntek - 7:23

A csúcskártyák átlag 40-50 fps-et tudnak maximáls képminoséggel és felbontással.

mert az átlag 40-50fps az van ahol 25.
ezért kell a tuning.

arn-nak válaszolva a +25%-ra: 25fps*1.25= 31.25fps.
előbbi igen zavaróan rángat pl egy autós játékban, az utóbbi nem.

de amint írtad: a lényeg, hogy ingyen van. ha ingyen van és nem fáj senkinek/semminek (gyk: nem húztad szénné), akkor hiba lenne kihagyni.

ja és még 1 érv. a csúcskártya/csúcsproci aránytalanul drága mindig. nem annyival, amennyivel gyorsabb a kisebb modellektől.
ezért egy a64 4000+ x850xt helyett egy húzott a64 3000+ és x800pro moddolva.

ugyanaz, csak töredéke az ára...

Szerkesztette: vipisrac 2005. 02. 25. 13:55 -kor

#1744 Felhasználó inaktív   Hank 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 25. 14:17

Szóval akkor derül ki megy e C'n'Q-ha kicsike már dobog az én gépembe.Fontos lenne,mert éjszaka gyakran menne,miközben töltök és,akkor egy gravitációs hűtéssel is vígan szaladna a gép.Nappal meg kilenne hajtva,mert futna mindig valami tömörítő.
Tuningról az a véleményem hogy KELL,max azért hogy tudd mi a gép határa!Egy 3000+-os proci szerintem már kevés egy X800XT-nek.
hank

#1745 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 25. 14:23

Idézet: Hank - Dátum: 2005. febr. 25., péntek - 14:17

Szóval akkor derül ki megy e C'n'Q-ha kicsike már dobog az én gépembe.Fontos lenne,mert éjszaka gyakran menne,miközben töltök és,akkor egy gravitációs hűtéssel is vígan szaladna a gép.Nappal meg kilenne hajtva,mert futna mindig valami tömörítő.
Tuningról az a véleményem hogy KELL,max azért hogy tudd mi a gép határa!Egy 3000+-os proci szerintem már kevés egy X800XT-nek.
hank

nekem ment tuninggal a c'n'q

MSI K8N Neo2 Plat, 315x8-on.
x800xt-nek tényleg kevés :)

#1746 Felhasználó inaktív   Hank 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 25. 14:50

Köszönöm :respect:  :respect:
Erre voltam kíváncsi hogy ezzel a deszkával megy-e.Még egy plusz ponz az MSI lapjára.
Abit NF-7-ről fogok váltani,szerintem ideje lesz már.
Hank

#1747 Felhasználó inaktív   Atomcsirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 25. 15:12

Idézet: ssanyesz - Dátum: 2005. febr. 24., csütörtök - 16:35

vagy itt előrendelhetsz: http://www.ready.hu/index.htm

az elsőnél br 26k utóbbinál br 25k

S mindkét helyen bizonytalan, "1,5-2 hét múlva talán" válasz ...  :rolleyes:
"A nyúl egy igazi jellem. Ott ül a fűben, de akkor sem szívja!"

#1748 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 25. 15:26

Idézet: vipisrac - Dátum: 2005. febr. 25., péntek - 14:53

mert az átlag 40-50fps az van ahol 25.
ezért kell a tuning.

arn-nak válaszolva a +25%-ra: 25fps*1.25= 31.25fps.
előbbi igen zavaróan rángat pl egy autós játékban, az utóbbi nem.

de amint írtad: a lényeg, hogy ingyen van. ha ingyen van és nem fáj senkinek/semminek (gyk: nem húztad szénné), akkor hiba lenne kihagyni.

ja és még 1 érv. a csúcskártya/csúcsproci aránytalanul drága mindig. nem annyival, amennyivel gyorsabb a kisebb modellektől.
ezért egy a64 4000+ x850xt helyett egy húzott a64 3000+ és x800pro moddolva.

ugyanaz, csak töredéke az ára...

kb 30% az kb, amit mar eszre vesz az ember... de ott is inkabb "mintha" erzese van az embernek. ha meg eleve egy jo vasrol van szo, ott messze nem mozog ilyen hatarmezsgyen a dolog. en pl a multkor tuningolatlanul hasznaltam (amig nem jottek meg a hutok), de meg ennel a cuccnal sem vettem eszre szinte semmit sem.

abban az fpstartomanyban zavarobb inkabb a vsync... a kikapcsolasa gyakran "folyamatosabba" teszi a kepet, pedig tenylegesen fpsben eleg kicsi a difi.

#1749 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 25. 15:27

Idézet: Atomcsirke - Dátum: 2005. febr. 25., péntek - 16:12

S mindkét helyen bizonytalan, "1,5-2 hét múlva talán" válasz ...  :rolleyes:

a readynel ne is csodalkozz :D

en eleve nem veszem komolyan azokat a cegeket, akiknel nincs raktaron, vagy nagyon rovid ido alatt nem tudjak beszerezni. efelett igergetes.

#1750 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 25. 15:29

Idézet: Hank - Dátum: 2005. febr. 25., péntek - 14:50

Köszönöm :respect:  :respect:
Erre voltam kíváncsi hogy ezzel a deszkával megy-e.Még egy plusz ponz az MSI lapjára.
Abit NF-7-ről fogok váltani,szerintem ideje lesz már.
Hank

igaz, alapvetően kikapcsolva használtam, de kb egy napot ment folyamatosan c'n'q-val hiba nélkül
ráadásul ilyen tuning mellett, szal valszeg hosszabb távon se lesz baj vele...

#1751 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 25. 15:36

Idézet: arn - Dátum: 2005. febr. 25., péntek - 15:26

kb 30% az kb, amit mar eszre vesz az ember... de ott is inkabb "mintha" erzese van az embernek. ha meg eleve egy jo vasrol van szo, ott messze nem mozog ilyen hatarmezsgyen a dolog. en pl a multkor tuningolatlanul hasznaltam (amig nem jottek meg a hutok), de meg ennel a cuccnal sem vettem eszre szinte semmit sem.

abban az fpstartomanyban zavarobb inkabb a vsync... a kikapcsolasa gyakran "folyamatosabba" teszi a kepet, pedig tenylegesen fpsben eleg kicsi a difi.

:respect:

nem kötekedek én :) persze igazad van, hogy a tuningot csak bizonyos esetekben lehet észrevenni.
ha eleve gyors volt, akkor azért nem, ha eleve baromi lassú akkor meg azért nem.
én csak arra akartam kilyukadni, hogy midnig van olyan progi ami épp a határon mozog. és ott mindig érezhető lesz...

vsync off igaz. én anno Q2-ben mentem 75hz-en. 4sec játék után megálltam azzal a felkiáltással, hogy: "miaf*sz van?" vsnyc off. 75-ről 95 lett az fps. (alig több és ráadásul már amúgy is a elég magas volt) és mégis ennyi volt a különbség. érzésre 3-4sec alatt lejött.

procicserénél pedig eddig mindig 2x cpu-ra cseréltem legalább (amd k6-2-300, cel366@550, cel633@1050, xp 2300mhz). szal a64 csere előtt húztam is a szám, hogy ez nem lesz az igazi.

aztán meglepett. 3000+-on (1800mhz) is lenyomta a 2300mhz-s tbredet. persze csak 1-2 helyen, de pont ahol kellett (far cry, doom3, nfsug2...)

2520mhz-en meg......nocomment...
doom3 kereken 2x gyorsabb.

#1752 Felhasználó inaktív   vasste 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 25. 17:26

Idézet

Az Intel Hyper Threading technológiája előre vetítette a dupla magos CPU-k korát, és úgy tűnik erre már nem is kell sokat várnunk.

Az Intel "Smitshfield" kódnevű processzora már ez év első félévében a piacra kerül, az AMD "Toledo"-ja viszont csak a második félévben érkezik. Az AMD ennek ellenére, vagy pont ezért, igyekszik lépést tartani a riválissal, ha másképp nem is, bejelentések terén. Ennek mi csak örülhetünk, hiszen számos kellemes meglepetés látott napvilágot.

Az AMD dupla magos processzora 2 MB másodszintű gyorsítótárral érkezik, vagyis magonként egy-egy megabájttal. A CPU az Athlon64 processzoroknál jelenleg is használatos HyperTransport összeköttetést használja, emellett kétcsatornás, 128 bites memóriavezérlővel rendelkezik.

Az AMD "Toledo" kódnevű processzorának várható induló (valós) órajele 2,20 GHz lesz, míg az Intel "Smitshfield 2,80 GHz-en debütál. Majdnem biztosra vehetjük, hogy a 600 MHz hátrány ellenére az AMD processzora felveszi a versenyt az Intel megoldásával, hiszen a jelelegi CPU-k szintjén is hasonló a helyzet.

Külön öröm, hogy a "Toledo" Socket 939-es tokozást kap, így kompatibilis lesz a legtöbb napjainkban is kapható 939-es alaplappal. Az AMD szerint ehhez mindössze egy BIOS frissítésre lesz szükség.
A kompatibilitás megtartása többek között a relatív alacsony hőtermelésnek köszönhető. A 0,09 mikronos gyártástechnológiával készülő processzor maximális hőtermelése 110 Watt magasságában várható, míg az Intel "Smithsfield"-je 130 Wattnyi hőt ad le.

Elemzők szerint ez a 20 Wattnyi deficit lehet az AMD legnagyobb előnye, hiszen az Intel architektúrája arányaiban jóval kisebb megahertz emelést tesz lehetővé, így a chipgyártó óriás könnyen lépéshátrányba kerülhet.

Annyi kiegészítést had tegyek. Intel 110W-ja felhetőleg a tipikus disszipáció, és nem a maximális! A maimális ergo 130-140W körül várható.

Szerkesztette: Digitel 2005. 02. 25. 17:29 -kor

#1753 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 25. 18:34

Idézet: Digitel - Dátum: 2005. febr. 25., péntek - 18:26

Annyi kiegészítést had tegyek. Intel 110W-ja felhetőleg a tipikus disszipáció, és nem a maximális! A maimális ergo 130-140W körül várható.

Ehhez meg annyi kiegészítést hadd tegyek, hogy az Intelnél 130 Watt az a 110 W. A 110 Watt az AMD maximális fogyasztása.

Aztám majd megint jönnek a kisfiúk és nem fognak hinni a lényeges és tényleges fogyasztáskülönbségben és majd megint téphetjük a szánkat. Neveket most nem akarok mondani. :D

Tudtommal most is így van, azaz az Intel a tipikus fogyasztást adja meg, az AMD meg az elvi elérhető  maximumot (nyilván van rá valami brutális célprogramjuk). És emiatt jönnek ki az azonos teljesítményű P4-es és Athlon 64-es konfig között a 60-90 W közötti fogyasztásbeli különbségek.

Upd: nem biztos, hogy tipikus fogyasztásnak hívja, de az biztos, hogy nem ugyanúgy méri, mint az AMD.

Szerkesztette: hvuk 2005. 02. 25. 18:37 -kor

Athlon 64 939 2 GHz Winchester mag, GigaByte NF4 K8N Ultra-9 (passzív chipset), GigaByte X800 (passzív), 2x512 KingMax HC 500 MHz, Hitachi 160 Gb, NEC 3520, Coolink BAT01VS (1040 ford.), Chieftec 420W, Chieftec ház, Samsung 193P TFT monitor

#1754 Felhasználó inaktív   PeC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 26. 16:03

Egyre szimpibb ez a Chanitech VNF4 Ultra Zenith.

Jó áron is van, mindenképp passzív hűtést hagynék az alaplapon (csak épp sajátot, jóóóó nagy bordával).
Firewire nem kell (van egy kihasználatlanul az A2ZS karimon)
Csak az van rajta, ami nekem kell.

Ti is jókat olvastatok róla fórumokon? Meg lehet venni, nem lesz szívás vele?
"Aki a munkahelyén nem nyal, az szopni fog!!!"

#1755 Felhasználó inaktív   Songo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 26. 16:46

Nos az MSI K8N Neo 4 Palitinum lapommal teljesen elégedett vagyok.
Stabil, Gyors.
a chipsethűt NEM hangos! mindenki szidja pedig szerintem nem hangos.
az elhelyezése nem pont a legszerencsésebb de 1 ici pici barkáccsal bármiylen hűtést rá lehet rakni.
Tunningról: egy 3000+os A64 van benne 290-es FSB-vel futattam vele 3dmarkot. ami ugye 2610Mhz. szerintem nem rossz. ami zavar hogy 1,55 volt a max amit lehet adni a procinak :( na mind1 gondolom tunning bios vagy újabb gyári majd megoldja.

Negatívum: az az alapi hangkeltő ami egy hatalmas kalap....
de hát semmi sem lehet tökéletes.

üdv

#1756 Felhasználó inaktív   vasste 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 26. 19:17

Idézet: FeW - Dátum: 2005. febr. 26., szombat - 16:46

Negatívum: az az alapi hangkeltő ami egy hatalmas kalap....
de hát semmi sem lehet tökéletes.

Nem ezen az alaplapon van Creative chip? Meg gondolom valami Realtek DAC :D

#1757 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 26. 19:20

Idézet: FeW - Dátum: 2005. febr. 26., szombat - 16:46

a chipsethűt NEM hangos!

lehet, hogy valami elnyomja.
JóSebesség

#1758 Felhasználó inaktív   Songo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 26. 20:17

Idézet: Digitel - Dátum: 2005. febr. 26., szombat - 19:17

Nem ezen az alaplapon van Creative chip? Meg gondolom valami Realtek DAC :D

nem
az az SLI és a DIAMOND

ezen egy ALC850 van :(

#1759 Felhasználó inaktív   Songo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 26. 20:19

Idézet: -Turbo- - Dátum: 2005. febr. 26., szombat - 19:20

lehet, hogy valami elnyomja.

direkt lefogtam egy picit és ujra elinditottam éppen kb 40 másodperce
és nem hangos szerintem a régi NF2-esemen lévő hűtő hangosabb volt ez egészel elviselhető

#1760 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 01. 15:57

Az év során tervezem a gép átépításét egy 939-es A64-es rendszerre. Egy ideje olvasagatom a hozzá való mobokkal kapcsolatos infókat és nem igazán vagyok elégedett a látott képpel. Ugyebár most ha már áttérek majd a pci-e -s vga-ra akkor az nf4 vs k8t890 a választási lehetőség. Elsőre nagyon belelkesedtem az nf4-es lapok irányába mivel most is elégedett és lelkes nf2 felhasználó vagyok. Aztán mélyebben beletúrva a témába csalódottan tapasztaltam, hogy teljesítményben és fícsörökben ugyan bővelkedik a chip és a köré épített lapok, de ennek az ára a cpu és gpu mellett egy harmadik kazán.  :(  Nem igazán vagyok hajlandó ilyen 8000rpm-es ventivel felszerelt lapokat vanni. Amelyik meg passzív az úgy jár mint a chaintech, hogy a tuning miatt idővel kénytelen volt aktív hűtést tenni a chipre szintén. Eddig egyetlen olyan elgondolást sem láttam nf4-ben, ami halk és egyben tuningolható lenne. Vagy tuning, vagy csönd. Ez a választás, vagy nagyon sok barkács.

Így most egyre jobban a via féle k8t890 felé hajlik a mérleg nyelve, mert abból viszont számtalan passzív megoldás van, sőt a gyárit egy zalman 47-esre cserélve még jobb hűtést kaphat teljesen némán. Mivel a memókezelés a proci dolga ezért sebességkülönbség úgysincs. OK a via nem támogatja a sata2-t  :down: , viszont már tudja a fix pci/agp-t.  :up:

A kérdés igazóból számomra az, hogy milyen fsb-k érhetők el a k8t890-el, tehát a tuning potenciál érdekelne és milyen ram:fsb arányokat kezel a lap. Van valakinek már ilyen chipsetes lapja?

Összehasonlítva az nf4 vs via melyiket milyennek találjátok? (olvastam vissza felé is  ;) )
My photos

Téma megosztása:

• (106 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.