HWSW Informatikai Kerekasztal: Leggyorsabb DVD-olvasó - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (18 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Leggyorsabb DVD-olvasó Értékeld a témát: -----

#61 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 09. 28. 16:04

Idézet: BigBear - Dátum: 2004. szept. 28., kedd - 16:17

Viszont találtam egy szép speed-tesztet egy Pioneer 122-es meghajtóval:
...

Sima (nem hack-elt) firmware-el? Ez nem rossz. :)

#62 Felhasználó inaktív   oalex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 28. 16:05

Idézet: Etele - Dátum: 2004. szept. 28., kedd - 16:12

oalex: ha gondolod, a privimre válaszul elküldheted a cég címet/nevét/telefonszámát, mert mi van, ha nem jön össze a használt Toshiba-m... :)

midgyárt küldöm a privit :)
A magyar csak a második nyelvem, szóval ne lovagoljál a helyesírási hibákon:) Köszi. (csak ha nagyon unatkozol)

#63 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 28. 16:22

Megkaptam, thx.

Na majd kíváncsi leszek hogy milyen sebességeket nyomnak az olvasóink (csak nehogy kiderüljön, kamu az egész speed hack LOL :) )... én már holnap tolok be képeket azt hiszem a Nero CD/DVD Speed-ből a hackelt firmware-es Toshiba tesztjéről... :D

Szerkesztette: Etele 2004. 09. 28. 16:22 -kor

#64 Felhasználó inaktív   oalex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 28. 16:34

Idézet: Etele - Dátum: 2004. szept. 28., kedd - 17:22

....csak nehogy kiderüljön, kamu az egész speed hack LOL...

Ne is mond akkor én nagyon meg szivnám 3x 8-9ezer forint=26e, nem kiss pénz :(
Te még ilyen szempotbol jobban álsz egy kicsit  :pokeas: 

Szerkesztette: oalex 2004. 09. 28. 16:35 -kor

A magyar csak a második nyelvem, szóval ne lovagoljál a helyesírási hibákon:) Köszi. (csak ha nagyon unatkozol)

#65 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 28. 18:52

oalex, szerintem arra viszont ügyelj, hogy a saját tőpéldányaidat valami normális lemezre írd ki normális sebességgel, ugyanis csak így lesz rá esély, hogy a DVD-R/+R lemezeket forrásként használva stabilan 8x-os sebességgel tudj írni, bár szerintem hamar rá fogsz jönni, hogy nem eszik olyan forrón a kását... Mondjuk bizonyos írók esetén egyes lemezeknél még szóba jöhet a 6x-os sebesség is, mint köztes alternatíva, ami annyiban jobb a 8x-osnál, hogy a normálisabb írók a 6x-os DVD-írást megoldják CLV-vel, tehát elejétől a végéig azonos a sebesség, ami jó hatással van a későbbi visszaolvasásra.

#66 Felhasználó inaktív   oalex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 28. 19:58

Idézet: PPeter - Dátum: 2004. szept. 28., kedd - 19:52

oalex, szerintem arra viszont ügyelj, hogy a saját tőpéldányaidat valami normális lemezre írd ki normális sebességgel, ugyanis csak így lesz rá esély, hogy a DVD-R/+R lemezeket forrásként használva stabilan 8x-os sebességgel tudj írni, bár szerintem hamar rá fogsz jönni, hogy nem eszik olyan forrón a kását... Mondjuk bizonyos írók esetén egyes lemezeknél még szóba jöhet a 6x-os sebesség is, mint köztes alternatíva, ami annyiban jobb a 8x-osnál, hogy a normálisabb írók a 6x-os DVD-írást megoldják CLV-vel, tehát elejétől a végéig azonos a sebesség, ami jó hatással van a későbbi visszaolvasásra.

köszi, ezt meg jegyzem. Én is gondoltam már arra, hogy az összes cuccot át kéne irni tartossab anyagra. Ellöb utob muszéj lesz. Egyenlöre két dolog miat nem áltam neki:
1.) kb 850db lemez  :eek:  :eek:  sok sok nap lenne, amig dolgozni sem tudnék
2.) (és ez lehet hogy a puszta szerencse) még egyik maganak megirt (azaz támpéldány) lemezel sem volt problémám. Leosztás ugy néz ki hogy kb. 780db ritek, 50db Arita, , 10db Prico, 10db (nem jut eszembe a neve, fehér szitázása van). Tudom, tudom, a princokat sürgösen átirom :)

Most fogok át alni Ritek G05-re (majd ha elfogy a maradék Ridatám). Az igazat meg valva, ha tuti bisztos lenne a Verbatim, vagy más márkás lemez akkor a támpéldányokat mind arra irnám, nem a pénzt sajnálom, hanem az a gondom, hogy abol is van hamisitván, igazábol senki sem tudja hogy az medig fogja birni, csak valoszinüsitjük hogy 2-3év mulva is olvashato lesz.

Ez a 6x CLV dolog tetszik, gondolom a Pio 108 tudja, milyen lemezt javasolnál hozzá, a G05-el jó?? mert azt irtad, hogy egyes lemezek jöhetnek szoba.

Szerkesztette: oalex 2004. 09. 28. 20:00 -kor

#67 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 28. 20:07

Idézet: oalex - Dátum: 2004. szept. 28., kedd - 20:58

1.) kb 850db lemez  :eek:  :eek:  sok sok nap lenne, amig dolgozni sem tudnék

az nem valami sok, azt hittem ennél azért komolyabban nyomod, ha ekkora tornyot akarsz építeni hozzá :p

Idézet

2.) (és ez lehet hogy a puszta szerencse) még egyik maganak megirt (azaz támpéldány) lemezel sem volt problémám. Leosztás ugy néz ki hogy kb. 780db ritek, 50db Arita, , 10db Prico, 10db (nem jut eszembe a neve, fehér szitázása van). Tudom, tudom, a princokat sürgösen átirom :)

Ez nem olyan vészes állomány, mondjuk a Princokat valóban célszerű kiszórni.

Idézet

Ez a 6x CLV dolog tetszik, gondolom a Pio 108 tudja, milyen lemezt javasolnál hozzá, a G05-el jó?? mert azt irtad, hogy egyes lemezek jöhetnek szoba.

Én tőpéldánynak mindenképp valamilyen DVD+R lemezt javasolnék.

#68 Felhasználó inaktív   oalex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 28. 20:48

Idézet: PPeter - Dátum: 2004. szept. 28., kedd - 21:07

Én tőpéldánynak mindenképp valamilyen DVD+R lemezt javasolnék.

Még soha életembe nem irtam DVD+R re, ugy hogy elnézést az ostoba kérdésért.

On the Fly másolás DVD+r röl DVD-r re nem gáz???

#69 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 28. 20:58

nem
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#70 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 28. 23:52

Idézet: BigBear - Dátum: 2004. szept. 28., kedd - 16:32

Hude beindultam.  ;)
Na leltem még egy olvasót, amit nagyon dicsőítenek: Aopen 1648/AAP .

DVD+R (Booktype:ROM)
Kép

Ilyet az en Toshiba SDM-1612-om is tud, booktype allitas nelkul (nana, hogy a no-limit fw-vel :D)
Kép
Philips +R 4x lemez, Pio 106-ban 2.4x sebesseggel irva.

3/4 evesen sajna mar olvashato ilyen jol :(

Szerkesztette: nyunyu 2004. 09. 28. 23:56 -kor

#71 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 29. 15:40

Megvan a 1712-esem.

Érdekes, hogy a "tesztlemezt" no speed limit firmware nélkül (gyári firmware-el) nem is tudta végigolvasni (18%-nál read error), hack-elt firmware-el meg gond nélkül végigolvassa.

Viszont eléggé kényes a (-R-es, mert +-osom nincsen) médiára, nem tudom miért, de a Ritek G04/G05 lemezeimet max. 9-10x olvassa, és menet közben is sokszor visszavesz a sebességből... :( U.ezeket a lemezeket a Matshita olvasóm szépen egyenletesen olvasta végig, igaz max. 8x-osan, de akkor is. :reklamacio: 
Használtan vettem, lehetséges, hogy poros/elhasznált az optika/mechanika? Még van lehetőségem "visszacsinálni" az üzletet... :think:
Plz help me!!!!!!!!!!!!!!!!!!

RE: megnéztem egy eredeti DVD Video lemezzel is, ezt gyönyörűen olvassa végig, és 16x a vége...
Előferdülhet :) , hogy az íróm (Toshiba-5112 :) ) által megpörkölt lemezeket nem szereti? Ez nagy LOL lenne...
RERE: mondjuk ez nem mérvadó, mert az író is max. sebességen grab-el gyári korongokat (ahogy a többi optikai meghajtó is, emllékeim szerint...).

Szerkesztette: Etele 2004. 09. 29. 16:26 -kor

#72 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 29. 17:20

Pio 106-tal irt G05-ot sem szereti ilyen szepen olvasni a Toshiba, tokmindegy, hogy 2x, vagy 4x irom.

#73 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 29. 17:38

Idézet: nyunyu - Dátum: 2004. szept. 29., szerda - 18:20

Pio 106-tal irt G05-ot sem szereti ilyen szepen olvasni a Toshiba, tokmindegy, hogy 2x, vagy 4x irom.

Akkor azt mondod hogy nem az olvasóval van a baj?

Mert nekem az volt nagyon gyanús, hogy eredeti firmware-el nem tudtam végig grab-elni azt a DVD-t, ami minden másban tökéletesen leszedhető volt. :(

És az is nagyon zavar, hogy az olvasási sebesség olyan szinten ugrál össze-vissza, hogy az valami csoda. :(

Egyébként döntöttem: visszaviszem az olvasót az eladónak (hiszen eredeti firmware-el szinte használhatatlan, csomó mindent nem olvas), és veszek egy újat, boltban. Az legalább tuti nem lestrapált, koszos, etc... :) (Bár ez sem néz ki annak...) :D És még 1 év gari is van rá. :)

Szerkesztette: Etele 2004. 09. 29. 17:54 -kor

#74 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 29. 17:48

Lehet, hogy kifogtál egy béna példányt, mert az mindenképp furcsa, hogy nem olvasta a más meghajtók által jól olvasható lemezt.

#75 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 29. 17:53

Idézet: PPeter - Dátum: 2004. szept. 29., szerda - 18:48

Lehet, hogy kifogtál egy béna példányt, mert az mindenképp furcsa, hogy nem olvasta a más meghajtók által jól olvasható lemezt.

Én is gyanúsnak találtam ezt. :(

Már leszerveztem a visszacsereberét.

Megjegyeztem melyik lemez volt az, amelyiknél eredeti firmware-el 18%-nál "unrecovered read error"-al leállt a Decrypter és minden más progi is (próbálkoztam vagy 10x, eredménytelenül) és ha holnap meglesz az új drive, ez a lemez lesz az első amit letesztelek vele, eredeti firmware-el.

Visszatérve a nem olvasásos dologhoz: az a vicc, hogy a többi meghajtóval (Pana olvasó, 2db Toshiba író) meg sem reccent 18%-nál az olvasás, ez meg nem tudta megemészteni. :(

Holnap este beszámolok az eredményekről.

RE: PPeter, mennyi az esély rá hogy az újonnan vásárolt 1712-es is "béna példány" lesz? :)

Szerkesztette: Etele 2004. 09. 29. 17:55 -kor

#76 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 29. 19:36

Na kíváncsi leszek oalex tapasztalataira, ő 3db ilyen drive-ot is vett ma. :) ;)

#77 Felhasználó inaktív   oalex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 29. 22:12

Idézet: Etele - Dátum: 2004. szept. 29., szerda - 20:36

Na kíváncsi leszek oalex tapasztalataira, ő 3db ilyen drive-ot is vett ma.

Idézet: Etele - Dátum: 2004. szept. 29., szerda - 20:36

Na kíváncsi leszek oalex tapasztalataira, ő 3db ilyen drive-ot is vett ma.

Na végre sikerült. Anyit szivtam ezzel az össze álitással :(, de most ugy nég ki hogy müködik.

Képzejétek csak el 3db STlab PCI-ATA kártya (alig fértek el a VGA és az audigy között a kábelek miatt)
4db Pioneer 108
3db Toshiba 1712
1db Pinoeer 121

Codegen server ház (11 nagy helyel) a ház:44e HUF :(

3 napja probálom összerakni  :eek:  :eek:
Pedig azt hittem értek hozzá, elöször is vettem két STlab kártyát, két külömböző helyen, mert az egyiknél csak egy db volt.

Közben végzet a Toshiba (persze heckelt firmware-el) egyik LG vel irt régebi DVD-r nyomtam (persze ritek) be elsőnek. Start: 6.56x End:15x :) Average: 11.55x  :eek:  szoval elégedet vagyok, bár a vége felé már 3x lesitot aztán vissza, meg probáltam egy pricot is, az nagyon gáz volt, azzal már össze visza ugrált, kiprobáltam egy kb 1 éves Aritát is és az a ritek hez teljesen hasonloan teljesitet :), tanuság, mint már sokan mondták "NO PRICO" :boa:

na mindegy folytatom a történetet....
szoval nagy nehezen be szerelem az összes cuccot az új házba és az ST lab boot közben lefagy, de csak az egyik, és az is csak akkor ha egy pio is rá van kötve, egy orán keresztül össze visza dugdosom a kábeleke és már a tizedik probánál veszem észre hogy az egyik STlab-on egy kicsit régebbi a bios, na mondom fel a netre, persze találtam hozzá firmware de az a világért sem tudtam bele flashelni, órákon keresztül probáltam, de semmi.
Ez volt tegnap, ma irány a ramiris vettem még 2 db STlab-ot (ezzek már jók  voltak, már mint új bios ami az irokat is fel ismeri).  Nagy nehezen beszerelem mind a hárma a PCI-on alig férnek el. Benditom a gépet, persze nagyon kiváncsian várom, hogy nem roban e fel a 400W Zalman tápon a sok ezköz miatt (8db ATAPI, 3db Winyo, 4db Wenti+egy 3 ventis mobil rack, HSF, barton mag, stb.), de kellemesen csalodtam, semmi robannás.. azomban Windows bootnál lefagy na mondom, jól gondoltam, kelleni fog ide az a enermax 550W táp (amit egyébként sehol sem találtam boltba vagy nagykerben).
De azért probáltam csökenteni a terhelés, hogy meg bizonyosodjak, hogy a tulterheléssel van a baj.
Csak anyit sináltam, hogy lehuztam az egyik winyot (persze ez a rackes volt, ugy hogy lejött vele együt a 3 kiss venti is).
Csodák csodája, most beindult ;)
Na gyorsan Toshiba teszt, persze hogy kiábrandito volt a gyári firm-el, szoval megint fel a netre, hack letölt, mivel nem megy win allat ezért boot lemezt csináltam, ujra bootoltam, update.exe elindit
"Over Flow Error" hogy az a.... k*rva....#&@

Kis töprengés után rá jöttem, hogy ez a sok ezköz hibája lehet ami rá van kötve a gépre, nem olyan nagy az a flash memoria és kb 5 biost kell betöltenie mire DOS-ba érek (3xSTLab bios, Promise Raid vezérlő Bios, Alaplap Bios). Na megint a szedhetem ki az a sok PCI karit (tényleg ne leány álom, pláne ha vigyáz az ember), ne mindent lehuzok. még mindig "Error", még több mindent lehuzok, még az össze winyort is, csak egy db toshiba van rákötve, igy már ment, de hát igy egyenként kellet az összet Toshibát flashelni, Szoval, Falsh-gép kikapcsol-másik toshiba rá dug-bekapcs-flash-és igy tovább.

De most már királyul müxik, most másoltam On-the-fly 4 külöböző lemezröl 4 üres lemezre (4x sebbeségel), egyszere, és meg csinálta, na EZ volt a célom.
Már csak azt kel ki figuráznom, hogy melyik ezköz melyik betü :) a windowsban
Majd csinálok képet a toronyrol.

EDIT: Ha valki azon tünödne, hogy miért enyi PCI-ata kártya, mivel mint nyilván való egy db-ra akár 4 ezközt is rá lehet kötni. ?!?
Nos... az a helyzet, hogy ha több mint 2 ezközt kötök rá egy kártyára akkor irásközben befojásolják egymár, azaz össze visza ugrál a buffer, ezért kellet enyi kari.

Szerkesztette: oalex 2004. 09. 29. 22:20 -kor

#78 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 29. 22:23

Napi rendszerességgel végezz el úgy egy-egy írást, hogy visszaellenőrzés is legyen az írási művelet után, mert ha valami memória-, vagy kábelhiba jön közbe, mire észbe kapsz, megírtál több tucat selejtet, és az ilyen szúrópóbás ellenőrzések ezt jól jelzik.

#79 Felhasználó inaktív   oalex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 29. 22:38

Idézet: PPeter - Dátum: 2004. szept. 29., szerda - 23:23

Napi rendszerességgel végezz el úgy egy-egy írást, hogy visszaellenőrzés is legyen az írási művelet után, mert ha valami memória-, vagy kábelhiba jön közbe, mire észbe kapsz, megírtál több tucat selejtet, és az ilyen szúrópóbás ellenőrzések ezt jól jelzik.

ok, köszi. Jogos, most igy 4x sebességen 15perc allat meg van 4 lemez, ha elfogy (kb jövö héten) ez a maradék 250db 4x Ridata, akkor át állok G05 Ritek-re, és akkor, ahogy javasoltad 6x = 10perc allat 4 lemez, igy tényleg gyorsan el szaladhat a ló. Ugy hogy muszáj vissza elenöriznem.
Az már biztos, hogy az összes rpicot (mind a 10db) hétvégén átirom normális lemezre, mert megijesztete amit a toshiba olvasáskor müvelt vele (az LG-nek nem volt vele gondja, de hár az lassan olvasot nagyon), olyan volt a toshiba a princoval mint egy kezdő motoros aki nem tudja, hogy elinduljon e vagy sem meghuza-elengedi-meghuza-elengedi a gázt  :drive:

Szerkesztette: oalex 2004. 09. 29. 22:39 -kor

#80 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 29. 23:47

Idézet: oalex - Dátum: 2004. szept. 29., szerda - 23:12

...
Közben végzet a Toshiba (persze heckelt firmware-el) egyik LG vel irt régebi DVD-r nyomtam (persze ritek) be elsőnek. Start: 6.56x End:15x :) Average: 11.55x  :eek:  szoval elégedet vagyok, bár a vége felé már 3x lesitot aztán vissza, meg probáltam egy pricot is, az nagyon gáz volt, azzal már össze visza ugrált, kiprobáltam egy kb 1 éves Aritát is és az a ritek hez teljesen hasonloan teljesitet :), tanuság, mint már sokan mondták "NO PRICO" :boa:
...

Na ezek szerint tényleg szar volt az én olvasóm, még jó hogy ma berendeltem egy új 1712-t én is. :)

Nálam még hackelt firmware-el is iszonyú lassan olvasott (és persze ugrált a sebesség le-föl) minden lemezt: Ritek G03, G04, G05, TDKG02 (2x), Fuji, Maxell... szar a drive. Már lefixáltam, pénteken viszem vissza, money back. Holnap délután meg elhozom az új olvasómat. :)

Tipikus, beletenyereltem a szarba. :(

Szerkesztette: Etele 2004. 09. 29. 23:48 -kor

Téma megosztása:

• (18 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »