HWSW Informatikai Kerekasztal: 5.1-es hangrendszer türhetö áron. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (21 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

5.1-es hangrendszer türhetö áron. Mi az amit már megszabad venni? Értékeld a témát: -----

#81 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 26. 11:26

Idézet: -=G.I.JOE=- - Dátum: 2004. dec. 25., szombat - 22:26

Nos mivel khmm... elromlott az Altecem, fejlesztésre adtam a bucimat! Olvasgattam itt is meg a PH-en is, Google-n, nézegettem árlistákat, az alábbi hangfalak maradtak bent a körben:

> Creative Inspire P5800
Kép

> Altec Lansing 251
Kép

> Logitech X-530
Kép

> Logitech Z-640
Kép

Érdekelne, hogy szerintetek melyiket érdemes venni! Igazából bármelyiket elfogadnám, de mindegyikkel van bajom még így +hallgatás nélkül is! Úgyhogy ha valakinek van valami tapasztalata a fentiek valamelyikével, az legyen szíves ossza meg velem, valamint azt, hogy most melyiket venné! 17-18e már a felső határ, úgyhogy a szokásos Geniust nem veszem. Nekem csak játékra, kell, filmekhez vannak nagy falaim! Persze az is szempont lesz, hogy melyiket tudom beszerezni a jövő 7en, de legalább lesz valami prioritás a szettek között. (Ha esetleg van más ötletetek hangfal téren azt is szívesen veszem 17-18e-ig, 5.1) Köszönöm szépen!

A P5800-nak és a Z640-nek se magasa, se mélye nincs. És a szobahangerőt sem bírják. Az X530-nak lyukas a felső basszus - alsó közép tarománya és ez sem bírja a hangerőt...

Üdv: DDL
Manticore Mantra/SME 3009 SII + ORTOFON MC20MKII + ORTOFON T20 Lp játszó, Sansui CD-X701 cd játszó, maszek csöves előfok, KT88 ULPP végfok, Townshend Sir David hangdoboz. CableTalk Reference1, Straight Wire Rhapsody-S, KIMBER 8TC, AN-L (hálózati) kábelek. SoundOrg készülékállvány.

#82 Felhasználó inaktív   -=G.I.JOE=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 26. 11:36

Idézet: DDL - Dátum: 2004. dec. 26., vasárnap - 12:26

A P5800-nak és a Z640-nek se magasa, se mélye nincs. És a szobahangerőt sem bírják. Az X530-nak lyukas a felső basszus - alsó közép tarománya és ez sem bírja a hangerőt...

Üdv: DDL

Akkor a T5900 felé nézegetek. De megpróbálok azért én is meghallgatni valamit!. Kösz.

#83 Felhasználó inaktív   gtr-x 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 26. 12:31

az 5900 betölt egy 4x4es szobát, tapasztalat :cool:

amit mostanában kezdek észrevenni hogy a sub ott is dologozik ahol szerintem nem kéne. De lehet csak rossz helyen van. Hogy lehet megállapítani hogy milyen hz-k jönnek ki rajta?

#84 Felhasználó inaktív   -=G.I.JOE=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 26. 14:06

Idézet: gtr-x - Dátum: 2004. dec. 26., vasárnap - 13:31

az 5900 betölt egy 4x4es szobát, tapasztalat :cool:

amit mostanában kezdek észrevenni hogy a sub ott is dologozik ahol szerintem nem kéne. De lehet csak rossz helyen van. Hogy lehet megállapítani hogy milyen hz-k jönnek ki rajta?

Egy teszt cd kellene. Helyette jó a foobar is! Add location és beírod , hogy "tone://x,y", ahol x a hz és y a hossz mp-ben! :) Megkérdezhetem, hogy kb. milyen súlya van a szettnek és hogy milyen hosszúak a kábelek? (Bár ha hosszabbítható akkor végül is mindegy.)

#85 Felhasználó inaktív   gtr-x 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 26. 19:03

a tesztet majd kipróbálom (úgyis mióta megvan a szett foobar-al nyomom én is)

Elég nehéz, ugyan nem mértem de kézben hazavinni nem lehet, na meg nagy a doboz is! nincs szatyor vagy táska amibe beleféren. egyébként a legnehezebb a táp benne.

Az első sat-okhoz és a centerhez kb 2,5m kábel van, ezt nem lehet hosszabítani mert az egyik vége a satból jön ki a másik meg rca a sub-ba. a subot a táppal öszekötő kábel kb 1m és a táp kábele is ennyi (a konektorba) A sub-ot és a hangkártyát összekötő kábel is 1-1,5m körül lehet, elég vastag szigetlet kábeleknek tünek, ellentétben a sat kábelekkel amik cérna vékonyságuak. A hátsó sat-ok viszont csiptetősek és legalább 3,5-4m kábel van hozzájuk. egyébként a vezeték gyárilag blankolva van.
Mindegyik szat falra akasztható.

a sub hátulján jó az elosztás, nem lesz nagy gabaj a kábelek között, és az rcán túl nyúlik a müanyag szigetelés, ezért ha mindent bedugsz nem fogsz látni fémet szabadon. az egyedüli hiba talán a táp csatlakozója gyenge egy kicsit, ha igazgatod a sub-ot nem nehéz kihúzni belőle.

még kimaradt a távirányító, kb 2m elég vastag kábel jár hozzá, talán ehez van a legvastagabb kábel az egész szett-ben, van rajta fülhalgató illetve aux in csati, ez utóbbit próbáltam, elég jó, nem kell bekapcsolni hozzá a gépet hogy legyen zene, elég egy discman. A potik könyüek, túlságosan is
ha véletlenül belekapsz, simán eltekergetheted. Viszont a hangerő körül van egy zölden világító sáv szerintem elég jól néz ki.

tesztelek a foobar-al aztán majd kiderül hogy mi lesz, kb azt próbáltam ki hogy hol rezeg még a mélyláda, gondolom akkor még szól.

#86 Felhasználó inaktív   -=G.I.JOE=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 26. 19:38

Kösszépen. Még azért nem biztos, hogy ezt fogom venni, vagy hogy most, mert erős kétejeim vannak, hogy így karácsony után nagy választék van a boltokban! Bár ne legyen igazam!

#87 Felhasználó inaktív   gtr-x 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 26. 20:13

csináltam egy kis hz tesztet foobaral, 5-2000hz-ig.
5-100ig 5hzenként
100-2000-ig 100hzennként nő,

hát nem tudom hogy megy de amit így laikusként sikerült megállapítanom hogy a mély kb 80-90hz ig dominál, onnantól gyengébben de benne van, teljesen csak 150hz fölött szál ki. A satok kb 40hz körül kezdenek erősödni de kapnak a 20hzből is halhatóvá 50hz környékén válan viszont onnantól egészen 2000hz-ig egyenletesek.

persze ez nem igazi teszt, mint mondtam laikus vagyok, nagy baromságokat írtam?

#88 Felhasználó inaktív   -=G.I.JOE=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 26. 21:32

Sztem teljesen jó. Én is kb. ilyeneket írtam volna. Persze én sem vagyok audiofil. Én is megnéztem a nagy frontjaimat, azok olyan 33Hz ig bírják! Nagyon jól jártam ezzel a Dali Blue szettel! Kép

#89 Felhasználó inaktív   szerekh 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 26. 23:32

Sziasztok!

Szeretnék venni  egy Genius SW 5.1-es HT-t. Az lenne a kérdésem, milyen hangkártyát ajánlotok hozzá?
Én igazából a gépen kersztül szeretnék dvd-t nézni, játszani, néha zenét hallgatni.
A kártyára nem szeretnék sokat költeni, én egy 5.1-es sb live-ra gondoltam, de már nem nagyon lehet kapni. (Használtat nem szeretnék venni)
Esetleg a 7.1-es változat? Vagy milyet?:think:

#90 Felhasználó inaktív   Rhino666, az médium 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 26. 23:49

Nekem p580 van, meg vagyok vele elégedve! :think:
Rhino666

#91 Felhasználó inaktív   -=G.I.JOE=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 26. 23:50

Idézet: szerekh - Dátum: 2004. dec. 27., hétfő - 0:32

Sziasztok!

Szeretnék venni  egy Genius SW 5.1-es HT-t. Az lenne a kérdésem, milyen hangkártyát ajánlotok hozzá?
Én igazából a gépen kersztül szeretnék dvd-t nézni, játszani, néha zenét hallgatni.
A kártyára nem szeretnék sokat költeni, én egy 5.1-es sb live-ra gondoltam, de már nem nagyon lehet kapni. (Használtat nem szeretnék venni)
Esetleg a 7.1-es változat? Vagy milyet?:think:

Ha Live-ot akarsz, akkor a használttal sztem semmi gond. Én is használtan vettem az enyémet. Minimum 3 nap garit kell, hogy kapj rá, különben el sem viszed, kipróbálod és ha megy akkor menni is fog! Viszont sztem egy olcsóbb Audigy2 lenne a megfelelő! Ne kérdezd, hogy mi a különbség a ZS, NX, LS között!!  :think:

#92 Felhasználó inaktív   emphyteuta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 27. 00:12

Idézet: n.drews - Dátum: 2004. dec. 25., szombat - 18:19

NEM! A PS2-ből ha jól értem digitális jelfolyam jön ki, azt vhogy dekódolni kell 6 csatornára. Pl. a Creative-nak van ilyen  ->dekódere<- 30 körül, de talán más cég is gyárt ilyet olcsóbban. A lényeg hogy Neked dekóder kell!

Hmm... köszi a segítséget, egész szimpatikus ez a dekóder, és viszonylag nem is drága. Használható-e ez vajon asztali lejátszó optikai kimenete, és a genius közé is?

EmPhY
A pokoli operátor

WoW: Lelkész - Human Priest - Arathor PvE

#93 Felhasználó inaktív   n.drews 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 27. 11:09

Idézet: emphyteuta - Dátum: 2004. dec. 27., hétfő - 0:12

Hmm... köszi a segítséget, egész szimpatikus ez a dekóder, és viszonylag nem is drága. Használható-e ez vajon asztali lejátszó optikai kimenete, és a genius közé is?

EmPhY

Igen, sőt!
A processzorok füsttel működnek. Ha kijön belőlük a füst, nem működnek  tovább.

#94 Felhasználó inaktív   -=G.I.JOE=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 27. 19:00

Na, megvettem az Creative 5900-ast, szerencsére a legolcsóbb helyen 18-ért. :) Nem sokat próbálgattam még. Az a baj én mindig többet várok, de pl. tényleg az adapter a legnehezebb a szettben!  :eek: :( Még a mélynyomó is könnyebb! Hát ... ez jár 18-ért! Viszont játékhoz és filmekbe belenézegetni nekem teljesen jó lesz! Nem bántam meg!

#95 Felhasználó inaktív   gtr-x 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 27. 20:28

egészséggel! ;)

milyen távolságra vannak tőled a satok? én max 1m-re tudtam tenni. A sub is kb 1,5m-re van.

#96 Felhasználó inaktív   -=G.I.JOE=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 27. 21:33

Kb. 0.8-ra vannak tőlem a 4 hangfal, de a center sajna közelebb van a monitor miatt, azt meg már nem bírom hátrébb tenni. De ez nem házimozi, tökmindegy. Egymásról kb. 1-1 méterre vannak. A sub olyan 1.5m-re van nekem is, de azt majd holnap kipróbálom még néhány helyen. Úgysincs rajta semmi kapcsoló, meg ha nincs szem előtt, legalább nem kell olyan sűrűn törölgetni! :D

#97 Felhasználó inaktív   FireShadow 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 27. 22:53

kékhal>ozaki ;)
It's a state of bliss, you think you're dreaming.. It's the happiness inside that you're feeling..
Nézd meg Flash munkáim és a rajzaim!

#98 Felhasználó inaktív   -=G.I.JOE=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 28. 11:13

Idézet: FireShadow - Dátum: 2004. dec. 27., hétfő - 23:53

kékhal>ozaki ;)

Aha. Értem!  :confused:

#99 Felhasználó inaktív   gtr-x 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 28. 11:54

Idézet: -=G.I.JOE=- - Dátum: 2004. dec. 28., kedd - 12:13

Aha. Értem!  :confused:

te is? :think:

#100 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 28. 16:04

Mi a vélemény az Ozaki EM-92606 Nuke6 ill. a Jazz J-9929 -ről? Tudom, hogy nagyon alap hangfalak, de nem szánok most rá többet, csak némi játékra, filmre, időnként dvd-re kell egyelőre kollégiumba :)

Téma megosztása:

• (21 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.