HWSW Informatikai Kerekasztal: Mit tudnak a felhasználók? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (86 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mit tudnak a felhasználók? avagy amikor a user a pocsék... Értékeld a témát: -----

#1521 Felhasználó inaktív   adax01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 19. 12:54

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. aug. 19., vasárnap - 1:57

Baz. Itt szakértő néha simán megmondta, hogy kifelé nem bírja el a ház lépcsője, szóval tető kibont, páncél utcára kidaruz, tető visszaépít. Occó.

Akkór ezt a páncélt hogy rakták be oda?
A jó pap is holtig tanul én nem vagyok pap de ehez tartom magamat.
Ne szedd a Viagrát mert rászoksz a gumimacira!!!
Ami máshonnan kimaradt
Bocsánat a helyes írási hibákért, de az direkt valá így.
Hűtőborda mellé elektrolitkondenzátort ne rakj mert az ottan hamar meg pusztul !!!!!!
Könyörgöm miért kell mindent alul méretezni még a méregdrága dolgokat is könyörgöm?

#1522 Felhasználó inaktív   Tanuló 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 19. 12:58

Idézet: adax01 - Dátum: 2007. aug. 19., vasárnap - 13:54

Köré építették a házat.... ;)
Tévedni emberi dolog, de isteni érzés..

#1523 Felhasználó inaktív   adax01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 08. 19. 13:06

Idézet: Tanuló - Dátum: 2007. aug. 19., vasárnap - 12:58

Köré építették a házat.... ;)

Ha az elsőn vólt akkor hogy építeték köré a házat?

Szerkesztette: adax01 2007. 08. 19. 13:07 -kor

Ami máshonnan kimaradt
Hűtőborda mellé elektrolitkondenzátort ne rakj mert az ottan hamar meg pusztul !!!!!!
Könyörgöm miért kell mindent alul méretezni még a méregdrága dolgokat is könyörgöm?

#1524 Felhasználó inaktív   Tanuló 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 19. 13:14

Idézet: adax01 - Dátum: 2007. aug. 19., vasárnap - 14:06

Ha az elsőn vólt akkor hogy építeték köré a házat?

Akkor a helyszínen heggesztették össze, vagy az ablak helyén beemelték.
Lehet, hogy páncélból is van lapraszerelt :Đ  szerk:( amúgy tényleg, csak az már szoba,mint a banki trezorok)

Szerkesztette: Tanuló 2007. 08. 19. 13:15 -kor

Tévedni emberi dolog, de isteni érzés..

#1525 Felhasználó inaktív   Tron65 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 08. 20. 15:55

Idézet

Lehet, hogy páncélból is van lapraszerelt

Stimm. Nekünk is az egyik épület valaha bank volt. Az ablakon a "spaletta" 10 cm tömör acél. A hálózat-építőknek égnek állt a haja, amikor arrajártak :)
Az analfabétáknak ugyanúgy ízlik a betűtésztával készült leves?

#1526 Felhasználó inaktív   bean 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 21. 06:40

Lehet hogy befelé is bontva rakták, apám laborjában is van egy pici kemence amihez ki kellett bontani a labor falát, máshogy nem igazán fért be a teknőc.

#1527 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 08. 21. 11:16

Idézet: adax01 - Dátum: 2007. aug. 19., vasárnap - 13:54

Tető átadása előtt, és/vagy átadás után tető kibont, páncél bedaruz, tető visszarak.
Make love not Wor.

#1528 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 22. 08:16

Idézet: Warrior - Dátum: 2007. aug. 13., hétfő - 13:28

Én ilyesmire rá szoktam tenni 1 lapátot, valahogy így:

-Mi a baj a géppel? Kiír valamit.
-Mit?
-Azt nem tudom, valami hiba, vagy ilyesmi...
-Milyen nyelven írja?
-Hát magyarul!
- ... ... ...  :smoker:

Ismerek olyat, aki simán rávágja, hogy angolul van a kiírás a képernyőn, és nem érti ...
Csodálkozok, magyar oprendszer, magyar programok, mi lehet ott angolul.
Aztán kiderült, hogy magyarul van, csak még ennyire se vette a fáradtságot, hogy elolvassa :omg:
Pedig ezt aztán hogy lehet megcsinálni, ha felbukkan 3 darab 5 cm-es sorban egy írás a képernyő közepén ... csak odanézel, és már el is olvastad, gyakorlatilag nem tudod nem elolvasni :think:

#1529 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 22. 08:24

Idézet: Tron65 - Dátum: 2007. aug. 18., szombat - 17:23

Sparow2!
Mindenféle személyeskedéstől mentesen és függetlenül írtam amit írtam. Van 800 gép a házban és van hozzá (köztük énis) 10 saját szervizes féle. Van olyan helyzet, amikor nemtudunk 1 napot várni a szervízre, meg kell csinálni. Azért vagyunk ott mi.

Páncélszekrény:
Az egyik költözködéskor ki kellett volna vinni az egyik szobából egy cca 2.20 méter magasz péncélkát. Az ajtó meg ugye szabvány 2.00 méteres. A páncél féltonna. Mit csinál ilyenkor a jó munkásember? Símán felborították. Tettek alá 2 réteg hullámpapírt, hogy "csillapítsanak". Na képzelhetitek.

Akkor bocs! Ezek szerint direkt azért dolgoztok ott, hogy a hardveres hibákat javítsátok.
A leírásodból úgy tűnt (valszeg én értettem csak félre a külsős szervizes meglepődésa miatt, amit írtál), hogy nem ez a dolgod, hanem csak belekontárkodtál.
:respect:

#1530 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 22. 08:53

Idézet: Tanuló - Dátum: 2007. aug. 19., vasárnap - 13:14

Akkor a helyszínen heggesztették össze, vagy az ablak helyén beemelték.
Lehet, hogy páncélból is van lapraszerelt :Đ  szerk:( amúgy tényleg, csak az már szoba,mint a banki trezorok)

Aha, egyszer egyik melóhelyről elvittek egy szekrényt, amit az ablakon tettek be annakidején.
Kivágták az ablakot amikor betették, aztán visszaépítették utána.
A födém meg volt erősítve a helyén, hogy ne szakadjon le. (Mondjuk ezt furcsállottam, mert kb. 500 kg volt. Ha 5 nagyobb darab ember megáll közel egymáshoz, simán megvan 500 kg ugyanakkora, vagy még kisebb területen bárhol az épületben, és mégse volt sehol máshol megerősítve a födém.)
Amikor elvitték leszerelték a két ajtaját, így kb. 300 kg körül volt, és simán végigtolták a folyosón békával, aztán levitték a liftben.
Annakidején ugyanígy be is hozhatták volna az ablakkibontás helyett  :think:

Szerkesztette: Sparow2 2007. 08. 22. 08:53 -kor

#1531 Felhasználó inaktív   Tron65 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 08. 22. 10:05

Ha már bontjuk a házat, még1:

Igaz, csak egy kolléga mesélte, aki anno ott dolgozott. EMG. Megvették a licence-t, hogy itthon is gyárthassanak nagyfeszültségű, tokozott, SF6 szigetelésű kapcsolókat (ez egy olyan cucc, ahol a 220 KV van a dobozban, Te meg rajta ülhetsz az egészen). Megcsinálták a próbadarabot, vitték volna tesztelni. Na ekkor derült ki, hogy nem fér ki az ajtón, de ha kiférne, a lécsőn se nagyon lehet levinni. Ablakbontás.

Korábbi munkahelyen (és ez már szakmai lesz):
Vettek egy csúcs Bull-Honeywell gépet. Persze ez még a régi nagyszekrényes korszakban. És ebből volt vagy 15. Lépcsőn persze nem fér fel, lift meg nem is volt. A gépterem viszont a harmadikon. Na lehet tippelni, hogy jutott fel.

#1532 Felhasználó inaktív   rainman35 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 22. 12:17

Idézet: Tron65 - Dátum: 2007. aug. 22., szerda - 11:05

Igaz, csak egy kolléga mesélte, aki anno ott dolgozott. EMG. Megvették a licence-t, hogy itthon is gyárthassanak nagyfeszültségű, tokozott, SF6 szigetelésű kapcsolókat (ez egy olyan cucc, ahol a 220 KV van a dobozban, Te meg rajta ülhetsz az egészen). Megcsinálták a próbadarabot, vitték volna tesztelni. Na ekkor derült ki, hogy nem fér ki az ajtón, de ha kiférne, a lécsőn se nagyon lehet levinni. Ablakbontás.

Vettek egy csúcs Bull-Honeywell gépet. Persze ez még a régi nagyszekrényes korszakban. És ebből volt vagy 15. Lépcsőn persze nem fér fel, lift meg nem is volt. A gépterem viszont a harmadikon. Na lehet tippelni, hogy jutott fel.

Szőke kapitány teleportálta?  :think: :)
Tegnap áttértünk alternativ energiaforrás használatára, a szomszédtól lopjuk az áramot. :)
Router beállitása:http://www.sokoldal.hu/lap.php?azonosito=r...oldal=sM3Qjry3x

#1533 Felhasználó inaktív   adax01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 08. 26. 15:23

Idézet: Tron65 - Dátum: 2007. aug. 22., szerda - 10:05

Várjatok gondólkodom. :think:
Ami máshonnan kimaradt

#1534 Felhasználó inaktív   adax01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 08. 26. 15:31

Na most én kérdek valamit van 2 db Fuji smt cp gép + 1 nyák printer darabja a Fujik-nak kb 2 tona, szerintetek hogy kerül fel az elsőre az udvaról?

Szerkesztette: adax01 2007. 08. 26. 15:32 -kor

Ami máshonnan kimaradt

#1535 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 26. 19:30

Elöszőr mektanúsz hejessen irní és akór valahógy felviszűk óke?

Szerkesztette: Omega 2007. 08. 26. 19:30 -kor

#1536 Felhasználó inaktív   adax01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 08. 26. 19:45

Idézet: Omega - Dátum: 2007. aug. 26., vasárnap - 19:30

Elöszőr mektanúsz hejessen irní és akór valahógy felviszűk óke?

Bocsánat az írásom ért.
Ami máshonnan kimaradt

#1537 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 27. 08:47

Idézet: adax01 - Dátum: 2007. aug. 26., vasárnap - 20:45

Bocsánat az írásom ért.

Mi az oka? Siket vagy, vagy diszlexiás? Ez magyarázat lenne és akkor nem kötnének beléd lépten-nyomon. ;)

#1538 Felhasználó inaktív   PetruZ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 27. 19:22

Akkor én is építkezéshez:

Munkahelyem anyavállalata új, többszintes irodaházat épít. Terveztek bele géptermet is, az első emeletre. Az első változatban:
-Az ajtó egy sima, standard fém, nem tűzálló. Volt viszont magas küszöb.
-A bejárat egy standard közlekedőfolyosó közepén található, és magasságra pont akkora, hogy a szokásos keretek és szekrények magasságánál kb. 15 cm-el kisebb. A folyosószélesség miatt még a beforgatás is lehetetlennek tűnt (pláne békával sz*pni).
-A padló tömör.
-A plafonon műanyag álmennyezet. A felette lévő emeleten vizesblokk.
-Satöbbi. :)

Azóta áttervezték, már kezd emberi formája lenni. :)
/ Gigabyte H67M-UDH2-B3, Core2 i5-2300@2.8, 2x2GB A-Data DDR3/PC1333 Gaming, Asus HD6870/1GB, Samsung 1TB/SATA2 + HD200HJ, LG SATA dvd-rw, Asus TA-B71 + FSP Saga II 500W, Samsung 215TW, Sweex optikai/USB, noname bill.

#1539 Felhasználó inaktív   Tron65 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 08. 28. 10:40

Überelem:
Költözni akartunk új épületbe. A tervek szerint a gépterem a 7. (!) emeleten. Padlóterhelés max 150 kg/négyzetméter. Felmerült, hogy átadás előtt szépen berajzolják a padlóra, hova tolhatjuk a Mannessman nyomtatókat :) Az, hogy máshol legyen a gépterem, nemmerültfel (csak az én agyamban, de ki vagyok én ehhez?).

Szerkesztette: Tron65 2007. 08. 28. 10:41 -kor

#1540 Felhasználó inaktív   isi101 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 29. 13:13

OFF :
Ugyan ezeket már túlszárnyalni nem nagyon lehet, de azért próbálkozom...
Megpróbálok kis betekintést adni, hogy miféle emberek szerelik nektek a hálózatot, az épületet, mifélék terveznek nektek termet..
Úgy 6-8 évvel ezelőtt egy kis cégnél dolgoztam, semmi elektromos végzettséggel(asztalosként vettek fel, karbantartónak..). A cég profilja mindenféle villanyszerelési, erősáramú szerelési munkálatok voltak(nevet szándékosan nem írok). Az OVITnak végeztek különféle munkákat, erősáramú villanyoszlopok állítása, festése, alállomásokon végzett kábelezési, egyéb munkák. Itt bedobtak a mély vízbe rendesen Gyk. egy hónap múlva már úgy jártam velük ki szerelni, mint villanyszerelő.
Pár történetecske fűződik ide, amit, ha van rá érdeklődés megosztanék. Ugyan nem 100%ig a fórum témájába vágó, de remélem, azért nem gond.
Az első történetben a nem egészen komplett én voltam..

Történt, hogy térvilágítást kellett menni szerelni, természetesen a SZAKI, kb másfél mázsa, nyugdíj előtt álló emberke, nem szívesen mászott már a magas oszlopra, na meg a létra kosarán való felfele mászás is térfogatbeli akadályokba ütközött, így én másztam..
Az ilyen oszlopok tetején egy kosár van, és azokon körbe elhelyezve a lámpák.
Mivel elég magas hely, nem sok kedvem volt a dologhoz, főleg nem a kiégett lámpa lecipeléséhez, ezért egy széttekintés után nagy ívben repült le az oszlopról.
Az első lámpánál nem is volt gond, de a másodiknál.. Körülbelül fél méterre az épp váltót pucolgató vasutasok mellé, akik hogy is mondjam.. szóval nem vették jó néven az atrocitást, és mindenféle kövekkel, stb. elkezdtek dobálni, persze eredmény nélkül. Attól , hogy felmásszanak, és ledobjanak onnan, csak az óvott meg, hogy magas volt a hely. A kolléga persze csak ült a kocsiban, és pislogott, ki sem mert szállni.(De én sem lemászni az oszlopról)
Elég hosszú idő múlva csitultak a kedélyek, mire le mertem mászni. A szaki persze: „mondtam, hogy nem szabad dobálni az oszlopról..”
ON:

Téma megosztása:

• (86 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.