HWSW Informatikai Kerekasztal: Mit tudnak a felhasználók? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (86 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mit tudnak a felhasználók? avagy amikor a user a pocsék... Értékeld a témát: -----

#221 Felhasználó inaktív   Polikarpov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 19. 03:56

Ugrasztottak már ki engem is hajnali hatkor azzal, hogy "Fordítva működik a billentyű, mit csináljak?" Tíz perc múlva tudta előadni, hogy lenyomott SHIFT mellett jönnek a kisbetűk...  A "Caps Lock" kifejezés hallatán egy "jé, tényleg!" után anyja életére esküdözött, hogy ő ahhoz nem nyúlt!  ;)
flash-t kétféle ember használ: az egyikre rákényszerítik, a másik pedig hamis papírokkal lógott ki a zártosztályról ...
- Van a Földön értelmes élet?
- Nincs. Én is csak beugrottam ide...
- A nagyapám mindig mondogatta: "Pénzért nővel soha!". Ezt én is így gondolom, de ajándékot elfogadok.

#222 Felhasználó inaktív   Robi19 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 28. 13:48

Újjabb nagy eset. Tegnap egyik haverral elmentünk billárdozni, és meséli hogy osztálytársának öreganyja szülinapjára vett egy rádiós billt vmi chicony volt :) Persze öreganyja kibontja mint tapasztalt user és lám látott 4 db elemet (amire az eladó hívta fel a figyelmét) és mondta magában hogy "de jó majd jó lesz a rádióba", és kivette a csomagból majd egyszerű mozdulattal berakta a zsebrádióba. Hogy ezt mi honnan tudjuk hogy íígy történt? Hát onnan hogy haver osztálytársa kajakra nézegeti az új bill+egér combót, és látja hogy a csomagolásban ott a helye az elemeknek de hát azok meg sehol. Erre szól öreganyjának hogy hol vannak az elemek tán az eladó kivette? Erre öreganyja: hát nem  kisfiam azt én vettem belőle ki mert az eladó azt mondta "GRÁTIS" és gondoltam az minek oda. Mivel a billentyűzet úgyis a géphez van kapcsolva, meg amúgy is eddig se vettetek a billentyűzetbe elemet. Erre haver osztálytársa mondja: de hiszen ez rádiós mama! Az mit jelent kis fiam? tán bejön rajta a Kossuth rádió?? Erre nagy röhögés majd osztálytársam haverja enyhén kuncogva kiment a szobából és elment a legközelebbi közértbe 4 db ceruzaelemért. Hát ez is egy mókás történet bízom benne tetszik majd neketek. UI még milyen szerencse hogy az elemek nem újratöltehetőek voltak.

#223 Felhasználó inaktív   Polikarpov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 07:43

Nem 100% -osan ON, de legalább jó:
A National Geographic egyik műsorában hangzott el:
"Víz alatti hegesztésnél a búvárokat azért nem éri áramütés, mert egyenáramot
használnak, ami tőlük elmenő irányba folyik."  :(
flash-t kétféle ember használ: az egyikre rákényszerítik, a másik pedig hamis papírokkal lógott ki a zártosztályról ...
- A nagyapám mindig mondogatta: "Pénzért nővel soha!". Ezt én is így gondolom, de ajándékot elfogadok.

#224 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 03. 30. 07:54

Ejjjha.
De akkor a váltóáram sem rázhat, mert hol ide, hol oda folyik, vagyis olyan, minth anem folyna sehova sem.
Megyek kezet fogni a konnektorral :omg:
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#225 Felhasználó inaktív   Öregördög 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 03. 30. 08:00

Idézet: didyman - Dátum: 2005. márc. 30., szerda - 8:54

Ejjjha.
De akkor a váltóáram sem rázhat, mert hol ide, hol oda folyik, vagyis olyan, minth anem folyna sehova sem.
Megyek kezet fogni a konnektorral :omg:

Idézet: didyman - Dátum: 2005. márc. 29., kedd - 22:25

Nekem nem a leszerencsétlenezés jön le, hanem csöppnyi iróniával taglalt "ez van" helyzet. Amiben nem az a fontos, hogy ez valaki hibája, vagy bűne, hanem az, ami van, amit meg kell nap-nap után oldani és amit így is elő lehet adni.

FAUST
(Creation in Théatre-Lyrique, on March 19, 1859)

#226 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 08:47

Nem vagy bosszantó (nehogy így értsd), de légyszíves ne csinálj sportot a szavaim kiforgatásából. Nem ismered mögötte az embert és a gondolatokat.
De az irónia helytálló benne :) .
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#227 Felhasználó inaktív   Öregördög 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 08:53

Idézet: didyman - Dátum: 2005. márc. 30., szerda - 9:47

Nem vagy bosszantó (nehogy így értsd), de légyszíves ne csinálj sportot a szavaim kiforgatásából. Nem ismered mögötte az embert és a gondolatokat.
De az irónia helytálló benne :) .

Kiforgatás? Úgy mindenki rózsaszín. :)

Egyébként nincs benne. A megismerés pedig rajtad áll. Idáig ez látszik. :)
FAUST

#228 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 09:03

Idézet: Öregördög - Dátum: 2005. márc. 30., szerda - 8:53

Kiforgatás? Úgy mindenki rózsaszín. :)

Egyébként nincs benne. A megismerés pedig rajtad áll. Idáig ez látszik. :)

Örülök, hogy felkeltettem az érdeklődésedet :) .
Látszik-nem szeretem ezt a szót. A megítélést rábízom azokra, akik ismernek.

#229 Felhasználó inaktív   Öregördög 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 09:09

Idézet: didyman - Dátum: 2005. márc. 30., szerda - 10:03

Örülök, hogy felkeltettem az érdeklődésedet :) .
Látszik-nem szeretem ezt a szót. A megítélést rábízom azokra, akik ismernek.

Megítélés? Nem szeretem ezt a szót. Márai mondotta "Gondolkodni nehéz, ezért a legtöbben ítélnek." Ugyanakkor aki közszerepel, óhatatlanul mércére kerül. Annak alapján, ami látszik :)
FAUST

#230 Felhasználó inaktív   Polikarpov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 09:12

Idézet: Öregördög - Dátum: 2005. márc. 30., szerda - 10:09

Megítélés? Nem szeretem ezt a szót. Márai mondotta "Gondolkodni nehéz, ezért a legtöbben ítélnek." Ugyanakkor aki közszerepel, óhatatlanul mércére kerül. Annak alapján, ami látszik :)

Ha már idézgetünk és ennyire szereted a "látszik" szót: "A látszat néha csal"

Szerkesztette: Polikarpov 2005. 03. 30. 09:13 -kor

#231 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 09:21

Igaz. Ítélni senki sem ítélhet, nincs az az objektív ember. Legyen vélemény. Megalapozott vélemény.
Márai szavait kicsit más megfogalmazásban, már használtam itt a fórumon.

#232 Felhasználó inaktív   Öregördög 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 09:29

Idézet: Polikarpov - Dátum: 2005. márc. 30., szerda - 10:12

Ha már idézgetünk és ennyire szereted a "látszik" szót: "A látszat néha csal"

Ezek szerint hamiskártyás?

A látszik és a látszat nem ugyanaz. :)
FAUST

#233 Felhasználó inaktív   pjotr007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 11:01

Idézet: Robi19 - Dátum: 2005. márc. 28., hétfő - 12:48

Újjabb nagy eset. Tegnap egyik haverral elmentünk billárdozni, és meséli hogy osztálytársának öreganyja szülinapjára vett egy rádiós billt vmi chicony volt :) Persze öreganyja kibontja mint tapasztalt user és lám látott 4 db elemet (amire az eladó hívta fel a figyelmét) és mondta magában hogy "de jó majd jó lesz a rádióba", és kivette a csomagból majd egyszerű mozdulattal berakta a zsebrádióba. Hogy ezt mi honnan tudjuk hogy íígy történt? Hát onnan hogy haver osztálytársa kajakra nézegeti az új bill+egér combót, és látja hogy a csomagolásban ott a helye az elemeknek de hát azok meg sehol. Erre szól öreganyjának hogy hol vannak az elemek tán az eladó kivette? Erre öreganyja: hát nem  kisfiam azt én vettem belőle ki mert az eladó azt mondta "GRÁTIS" és gondoltam az minek oda. Mivel a billentyűzet úgyis a géphez van kapcsolva, meg amúgy is eddig se vettetek a billentyűzetbe elemet. Erre haver osztálytársa mondja: de hiszen ez rádiós mama! Az mit jelent kis fiam? tán bejön rajta a Kossuth rádió?? Erre nagy röhögés majd osztálytársam haverja enyhén kuncogva kiment a szobából és elment a legközelebbi közértbe 4 db ceruzaelemért. Hát ez is egy mókás történet bízom benne tetszik majd neketek. UI még milyen szerencse hogy az elemek nem újratöltehetőek voltak.

Ha egy mai fiatallal történik meg ez az eset, akkor vicces, de, hogy egy idős öregasszonnyal, akkor mi a poén benne?
Honnan kéne tudnia?
Az olyan dolgokon nem tudok nevetni, ami a leírója számára természetes, de egy átlagembernek nem, én is tudnék olyat kérdezni tőled amire nem tudod a választ, de nekem természetes, hogy tudom, akkor téged is ki kell röhögni?
Van egy csomó olyan felhasználó akinek az a természetes, ha bekapcsolja a gépet és tud rajt szöveget szerkeszetni, de az nem érdekli, hogy kábeles vagy rádiós az egér...
Lehet, hogy a maga szakterületén nagyon jó azt illető, de a számítógéphez nem ért, de erre valók az informatikusok mert ahoz meg ők értenek (néha...)
Ha egy számítástechnikához nem értő embernek azt mondod, hogy rádiós billentyűzet, akkor nagyon sokan arra gondolnak, hogy van benne rádió és lehet hallgatni.
Pl. vannak a rádiós headsettek vagy a rádiós órák azokat is így hívják és lehet rajtuk rádiót hallgatni...

#234 Felhasználó inaktív   INT21H 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 11:49

Idézet: pjotr007 - Dátum: 2005. márc. 30., szerda - 12:01

Pl. vannak a rádiós headsettek vagy a rádiós órák azokat is így hívják és lehet rajtuk rádiót hallgatni...

Ezt betehetem aláírásnak? :)
Öregasszony v. nem öregasszony ez nem szakértelem kérdése. Ez szemlélet kérdése.
"Hanyatló kultúránknak az egyik legkórosabb eleme a járandósági felfogás (entitlement culture) ami szerint az állampolgárnak jár minden, az is, amiért soha életében nem fizetett."

"I meditate diligently every morning. The subjects are life and love. I quit after 3 seconds."

#235 Felhasználó inaktív   pjotr007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 12:00

:think: ezzel nem tudom mit akarsz mondani?
Hogy érted azt, hogy szemlélet kérdése?

#236 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 12:03

Idézet: Öregördög - Dátum: 2005. márc. 30., szerda - 9:29

A látszik és a látszat nem ugyanaz. :)

Nem. Valóban. Csak a szótő azonos.
... a trip back in time is all I need ...

#237 Felhasználó inaktív   Öregördög 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 13:26

Idézet: Telcontar - Dátum: 2005. márc. 30., szerda - 13:03

Nem. Valóban. Csak a szótő azonos.

És még mennyi minden fakad azonos tőről. :)
Néha meg is lepődik az ember, aztán gyorsan elhessegeti.
FAUST

#238 Felhasználó inaktív   INT21H 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 17:39

Idézet: pjotr007 - Dátum: 2005. márc. 30., szerda - 13:00

Hogy érted azt, hogy szemlélet kérdése?

Ha valamihez nem értek, nem akarom megszerelni.
Ha ajándékba adok valamit, nem veszek ki ezt-azt a csomagból.
Hogy venné ki magát az, ha kapsz egy doboz bonbont, de valaki már kiette belőle a fehér csokisat (mert te úgysem szereted)?
"Hanyatló kultúránknak az egyik legkórosabb eleme a járandósági felfogás (entitlement culture) ami szerint az állampolgárnak jár minden, az is, amiért soha életében nem fizetett."

"I meditate diligently every morning. The subjects are life and love. I quit after 3 seconds."

#239 Felhasználó inaktív   deuce 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 18:25

Idézet: pjotr007 - Dátum: 2005. márc. 30., szerda - 12:01

Ha egy számítástechnikához nem értő embernek azt mondod, hogy rádiós billentyűzet, akkor nagyon sokan arra gondolnak, hogy van benne rádió és lehet hallgatni.

Nekem például faterom valamiért rendre "leinfrásozza" a rádiós billjeimet, pedig ez igazán sértő az aktuális lx700-ra nézve.. :D Más kérdés, hogy egyébként műszaki beállítottságú a fater, barkácsol, építész, órákat javít, stb.. kaptam tőle radio controlled órát is, itt figyelget előttem most is, és a zoxigénből veszi a zidőt. :D
Mivel nagyon nem kompjuterek között nőtt fel, honnan kapcsoljon szegény, hogy milyen technológiával mennek ezek a billek? Amikor gyerek volt még a feketefehér tv is nagy szám volt, 100 családból kb. 3 engedhetett meg magának ilyesmit..

Egyébként én személy szerint ugyanígy "kiröhögöm és lenézem jól" azokat a mai fiatalokat, akiknek fogalmuk sincs a 8bites kompjúterekről, és kiröhögik vagy lefikázzák a commodore-t, csakmert azzal nem lehet fekete pénzért dvd-t írni, sőt, a nid for szpid ántergránt sem fut rajta, viszont én nagyon is örülök annak, hogy a pc előtt az ette az áramot hosszú éveken keresztül, és nem onnan indulok 10 évesen, hogy "anyúúúú vegyééé már ati xt817 pró mega pisziájekszpressz vga-t 100ezeré"..

Mindenki más korban él, mást dob neki az élet, nincs ebben semmi különös..

ps: egyébként meg nem vagyok én sem, csak huszonx..

#240 Felhasználó inaktív   pjotr007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 18:33

Én meg azokat a nagy moddereket röhögöm ki, meg nem is igazán bírom, akik apuci pénzéből veznek össze minden világító meg drága dolgot, aztán akkora arcuk van, hogy milyen király cuccuk van....
Azok az emberek -nekem legalábis úgy tűnik- szerényebbek akik tényleg valami egyedi, sok munka befektetészt igénylő dolgot alkotnak, mert gyakran nem tudnak versenyezni a százezrekért moddolt cuccal kinézetben.

Téma megosztása:

• (86 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.