HWSW Informatikai Kerekasztal: Plextor PX-716A ás 716SA - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (56 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Plextor PX-716A ás 716SA 16x+/-R, 8x+RW, 6x-RW, 4x+R DL, 2x-R DL Értékeld a témát: -----

#41 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 27. 12:54

Idézet: ekoder - Dátum: 2004. nov. 18., csütörtök - 10:04

Ez bizony elég meggyőző érvelés volt. :D

Egyetlen íróval hány 16X írást produkáltál eddig, hogy ezt ilyen megnyilatkozásszerűen ki mered jelenteni?
Vagy te egy másik CDFreaks-et olvasol mint én? :confused:

:o

#42 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 27. 13:16

Idézet: ekoder - Dátum: 2004. nov. 17., szerda - 12:00

Hol láttad? 712 is van?

Rosszul láttam anno, nem a 716, hanem a 712 van Sulinetben.

Kereső: http://www.hummezum.hu/sexpress/

#43 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 27. 16:03

Idézet: PPeter - Dátum: 2004. nov. 27., szombat - 13:54

:o

Mit kellett volna mondanom erre a "cáfolásra"? :confused:
Még nem jó vétel, de még lehet az. A 712 se volt jó vétel az 1.05-ös FW-ig (addigra az ára is esett rendesen).

BTW mizujs a et két osztrák íróddal?

#44 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 27. 16:07

Idézet: ekoder - Dátum: 2004. nov. 27., szombat - 16:03

Mit kellett volna mondanom erre a "cáfolásra"? :confused:
Még nem jó vétel, de még lehet az. A 712 se volt jó vétel az 1.05-ös FW-ig (addigra az ára is esett rendesen).

BTW mizujs a et két osztrák íróddal?

Még várom őket.  :(  De lagalább az új szériából valók lesznek.

#45 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 27. 19:44

Idézet: ekoder - Dátum: 2004. nov. 27., szombat - 17:03

Még nem jó vétel, de még lehet az.

Tudod azert cafolom, mert nekem mar van egy ilyen dirve-om es tokeletesen, hibaktol netesen, flottul mukodik. ennyi. 16x meg nem szoktam lelezeket irni, ellenben nagyon szepen megirja a DL lemezt 28 perc alatt. DVD 5-oket is max  4x szoktam alatalaban irni.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#46 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 27. 21:48

Idézet: SFIJ - Dátum: 2004. nov. 27., szombat - 20:44

Tudod azert cafolom, mert nekem mar van egy ilyen dirve-om es tokeletesen, hibaktol netesen, flottul mukodik. ennyi. 16x meg nem szoktam lelezeket irni, ellenben nagyon szepen megirja a DL lemezt 28 perc alatt. DVD 5-oket is max  4x szoktam alatalaban irni.

Megértelek, de 4X már a 708 is normálisan írt, DL-t pedig ugyanilyen sebességgel, hasonló minőségben vési még vagy 3-4 író, jóval kedvezőbb áron.
A jó vétel nem csak márkán belül számít annak, mert hát egyelőre ez a Plextor egyetlen DL írója. Ha nem ragaszkodnál a Plextorhoz, akkor olcsóbban jobb íród lehetne egy NEC, Pioneer vagy akár egy BenQ formájában. Nekem ez a jobb vétel. Persze ez még változhat a 716 kikupálódásával, de a valószínűsége egyre csekélyebb, hiszen az NEC már továbblépett, a Pioneer heteken belül jön a 109-cel, míg a BenQ/Philips alánk tolja az új mindentudó FW-t ingyen.

#47 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 28. 00:50

Új szériás író 1.01-es FW, teszt előzetes:
CDRLab fórum

Nem túl jó hírek. :(

#48 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 28. 09:20

Idézet

The guy at Plextor support just told me that the 716 will be available on the european market at mid december.

Idézet

That might be nearly the same date as the "end of December" in Japan as I said above, just expressed differently. Even in Japan, Plextor seems to concentrate more on DivX players than DVD PC drives because DivX players are a lot easier to make and far more profitable.

#49 Felhasználó inaktív   Rajjmen 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 30. 19:19

Hali,

Azt kérdezném hogy vki használta már ezt a SATA-s írót?
EVGA X58 4-Way SLI Classified; Intel Core i7 920 D0; G.skill Perfect Storm DDR3-2133 PC3-17066 6GB; Sapphire HD5870 Gamer Edition; Corsair HX850W; OCZ Vertex 2 50GB; full water cooling; stb...

#50 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 30. 21:38

Idézet: Rajjmen - Dátum: 2004. nov. 30., kedd - 20:19

Hali,

Még az ATA verziója se kapható errefelé vagy két hétig, kinek lenne SATA? :)

#51 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 03. 00:39

Idézet: Rajjmen - Dátum: 2004. nov. 30., kedd - 19:19

Hali,

igen, nekem pont PX-716SA irom van.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#52 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 07. 16:59

Állítólag van a Ramirisben 716-os.

#53 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 07. 18:53

Igen, van, vettem is kettőt, részletek később, most rohannom kell...

#54 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 08. 18:12

Plextor PX-716 tapasztalatok 1.

Csomagolás: az elég ocsmány, úgynevezett hányássárga doboz mókás, pont feleakkora, mint a 712-esé volt, de persze tele van firkálva a világraszóló feature listával. :D

Első benyomás:  :eek: , nagyon rövid (picike) a drive, körülbelül mint a LiteON alapú írók. Az előlapja majdnem teljesen ugyanolyan, mint a Plextor 708 és 712 íróké volt. Van a donozában fekete előlap hozzá, szóval aki ilyet szeretne, gyárilag kapja a trendi bénamodding :D felszerelést hozzá.

A PlexTools óvatos tanulmányozásával kezdtem az ismerkedést, úgy tűnik sok mindent zsúfoltak bele ebbe a pici drive-ba, kezdve a tanulásra képes firmware-t, amely - ha bekapcsoljuk az Autostrategy opciót a PlexToolsban - elraktározza az egyes lemezek írásásakor szerzett tapasztalatokat, hogy a későbbiekben már a "tanultak alapján", ehhez mérten kalibrált írásmóddal próbálkozhasson a drive egy ugyanilyen lemezre (mellesleg statisztikát is készít a használt lemezekről, cool). Úgy vettem észre,  hogy a bekapcsolt Autostrategy a korábban még nem próbált lemezek első írása előtt borzasztó lassúvá teszi a kalibrációt, gondolom ilyenkor méri fel, hogy mi a pálya a lemezzel. Remélem, hogy a későbbi írásoknál nem lesz ez a szöszmötölés :omg: .
A hangját egyelőre nem tudom megítélni, mert most még 5 drive zúg a gépben, de majd kipróbálom egymagában is, hogy mit művel.
Egy 1TEK márkájú (PHILIPSC16 gyártókód, rev 01) DVD+R 16x-os lemezt próbáltam először ki, erre alapól maximum csak 8x-osan volt hajlandó vésni. Azt hittem legalább 20x-osan megírja :lol:, félre a tréfát, szépen próbálgatom a többi lemezzel is.

#55 Felhasználó inaktív   Andreas 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 08. 18:35

Idézet: PPeter - Dátum: 2004. dec. 7., kedd - 18:53

Igen, van, vettem is kettőt, részletek később, most rohannom kell...

Ma én is be akartam foglalni egyet, hát nem elfogyott? :reklamacio: A fene se gondolta volna hogy a Sulinetes LG-k mellett pont a drága Plextort kapkodják el.

#56 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 08. 18:37

Idézet: Andreas - Dátum: 2004. dec. 8., szerda - 18:35

Ma én is be akartam foglalni egyet, hát nem elfogyott? :reklamacio: A fene se gondolta volna hogy a Sulinetes LG-k mellett pont a drága Plextort kapkodják el.

Én csak kettőt vettem, esküszöm  :Đ

#57 Felhasználó inaktív   Andreas 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 08. 18:53

Idézet: PPeter - Dátum: 2004. dec. 8., szerda - 18:37

Én csak kettőt vettem, esküszöm  :Đ

Az a kettő jó helyre került :D Pár nap várakozást megér ha cserébe teszteket olvashatok :)

#58 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 08. 22:44

Idézet: Andreas - Dátum: 2004. dec. 8., szerda - 19:53

Az a kettő jó helyre került :D Pár nap várakozást megér ha cserébe teszteket olvashatok :)

Azt eddig is olvashatál. Talán még hálás leszel azoknak, akik 30+e Ft-ért elkapkodták. :pokeas2:

#59 Felhasználó inaktív   Andreas 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 09. 08:30

Idézet: ekoder - Dátum: 2004. dec. 8., szerda - 22:44

Azt eddig is olvashatál. Talán még hálás leszel azoknak, akik 30+e Ft-ért elkapkodták. :pokeas2:

Jelenleg nem érintenek a 16x írás problémái. Kizárólag Verbatim-mal etetném 4x, 8x írással. Mivel hosszabb távra veszem, kell a DL , különben már megvettem volna a 712-est. Azért remélem firmware frissítgetéssel szebb lesz majd az íráskép 16x-n.

#60 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 09. 13:06

Plextor PX-716 tapasztalatok 2.

Úgy tűnik, hogy az eddig tesztelt lemezek közül csak a RITEKG05 DVD-R 8x lemezekkel nem jön ki jól, akármilyen RITEKG05 lemez próbáltam (Platinum DVD-R 8x, Arita (rózsaszínű :boa:) DVD-R 8x, Traxdata DVD-R 8x), mindegyiket elrontja - érdekes, hogy csak azt a részt bénázza el, ahol a lemez elején 6x-osról 8x-osra növekszik a sebesség, a már egyenletes sebességgel, 8x-osan írt szakasz teljesen jó, mondhatni félelmetesen tökéletes lesz ezeken a korongokon is. Azt gondolom, hogy ez firmware-rel még javítható lesz. Az AutoStrategy előzetes minőségi ellenőrzése (kíváncsiságból minden lemezre ráengedem) egyébként jelezte is, hogy baj lesz a korongokkal. Hmm-hmm.

Az írott lemezek olvasása szépen megy neki, a RITEKG05 lemezektől eltekintve minden egyes korongot, amit megírtam vele, becsülettel visszaolvasott, mindig hibátlan, egyenletes görbét rajzolva a CDSpeed-ben. A megírt lemezek PlexTools PI/PO, KPROBE, CDSpeed tesztjeit is nyomatom folyamatosan a kontrollra használt meghajtókban (egy LiteOn és egy Plextor PX-712A író, egy Pioneer DVD-121 és egy Toshiba SD-M1712 olvasóban), és az eredmények láttán meg kell mondjam, hogy ennél sokkal többet vártam, de a helyzet abszolúte nem tragikus, és messze nem olyan sötét, mint ahogy azt sejtettük a külföldi fórumok fanyalgása alapján. Készülnek a képernyőmentések és a táblázatok.

Téma megosztása:

• (56 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.