HWSW Informatikai Kerekasztal: Plextor PX-716A ás 716SA - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (56 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Plextor PX-716A ás 716SA 16x+/-R, 8x+RW, 6x-RW, 4x+R DL, 2x-R DL Értékeld a témát: -----

#601 Felhasználó inaktív   Rawhead Rexx 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 05. 11:08

Idézet: ScatMan - Dátum: 2005. ápr. 4., hétfő - 11:17

Köszönöm! :respect:
OFF
MCC-003-00 (verbatim +R 8x) lemezeket használok 4x, 6x vagy 8x sebességgel, a PIE hasonlóan alacsony, de van néhány POE tüske ennél a burst tesztnél. Az asztalim nem szereti (thomson 223), a kép ugyan nem ugrik, de az erősítő (thomson 680) nem kap hangjelet, elveszíti a szinkront amikor dig. koax-szal vannak összekötve. Ha analóg kötöm össze, akkor megy a hang normálisan, de hát ugye úgy csak DPLII és nem DD és DTS sincs :reklamacio:
Szerintem elcaplatok velük szervízbe, mert néha gyárival is előfordul a jelenség...
Azért még kipróbálok egy Fuji +R-t...
ON

Nem a lemezzel van a gond, hanem sajnos a Thomsonnál ez betegség lehet, ugyanis más ismerősöm is panaszkodott erre a jelenségre, pedig ő csak gyári (kölcsönzői) lemezt használ. A hiba úgy néz ki máshol keresendő, mégpedig a digitális jel zajosságában! Ha valamilyen oda nem illő zavarjel kerül bele, az erősítő jelfeldolgozó processzora letilt, nehogy hatalmas csattanás kerüljön a kimenetre, ami esetleg a hangfalat is károsíthatná. Próbáld ki ha elmegy a hang egy pillanatra, (tekerd) vissza ugyanoda a képet és már nem fog megakadni úrja a hang. Ez is mutatja, hogy nem írási hiba.
Egyik havernál kipróbáltuk, neki van egy elég zajos hálózati kapcsolója (elekrtomos zaj), ami a lámpát kapcsolja a szobában és mikor kapcsolgattuk, minden alkalommal elment a hang egy pillanatra.
MSI K7N2 Delta, AMD Barton 3200+, 1G Dual DDR 400, MSI GeF4 4800 128Mb, EMU 0404, Plextor PX-716A, Raid0 3xMaxtor Diamond Max10 250G (16Mb cache)

#602 Felhasználó inaktív   ScatMan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 05. 11:24

Idézet: Rawhead Rexx - Dátum: 2005. ápr. 5., kedd - 12:08

Nem a lemezzel van a gond, hanem sajnos a Thomsonnál ez betegség lehet, ugyanis más ismerősöm is panaszkodott erre a jelenségre, pedig ő csak gyári (kölcsönzői) lemezt használ. A hiba úgy néz ki máshol keresendő, mégpedig a digitális jel zajosságában! Ha valamilyen oda nem illő zavarjel kerül bele, az erősítő jelfeldolgozó processzora letilt, nehogy hatalmas csattanás kerüljön a kimenetre, ami esetleg a hangfalat is károsíthatná. Próbáld ki ha elmegy a hang egy pillanatra, (tekerd) vissza ugyanoda a képet és már nem fog megakadni úrja a hang. Ez is mutatja, hogy nem írási hiba.
Egyik havernál kipróbáltuk, neki van egy elég zajos hálózati kapcsolója (elekrtomos zaj), ami a lámpát kapcsolja a szobában és mikor kapcsolgattuk, minden alkalommal elment a hang egy pillanatra.

OFFFFFF
Igen, ha visszatekerem, akkor jól jön.
Ki lehet ezt küszöbölni valahogy? Pl. más minőségű koax vagy optikai kábel? Vagy tegyek valami zavarszűrőt a DVD/erőlködő pároshoz? Vagy ez lehet szimplán a kábeltévé-izolátor-nélkül témától?
ON
Már kezdtem aggódni... Köszönöm. :respect:
No ABS. What FEAR?
most nem tudok olcsóbb alkatrészeket :(

#603 Felhasználó inaktív   Rawhead Rexx 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 05. 15:17

Idézet: ScatMan - Dátum: 2005. ápr. 5., kedd - 10:24

OFFFFFF
Igen, ha visszatekerem, akkor jól jön.
Ki lehet ezt küszöbölni valahogy? Pl. más minőségű koax vagy optikai kábel? Vagy tegyek valami zavarszűrőt a DVD/erőlködő pároshoz? Vagy ez lehet szimplán a kábeltévé-izolátor-nélkül témától?
ON
Már kezdtem aggódni... Köszönöm. :respect:

Nem tudom sajnos, de talán hálózati szűrő segíthet valamit, csak próba után derül ki nem 100%.
MSI K7N2 Delta, AMD Barton 3200+, 1G Dual DDR 400, MSI GeF4 4800 128Mb, EMU 0404, Plextor PX-716A, Raid0 3xMaxtor Diamond Max10 250G (16Mb cache)

#604 Felhasználó inaktív   ScatMan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 05. 15:26

Idézet: Rawhead Rexx - Dátum: 2005. ápr. 5., kedd - 16:17

Nem tudom sajnos, de talán hálózati szűrő segíthet valamit, csak próba után derül ki nem 100%.

Mégegyszer kösz, átmegyek ezzel a-a-a.... a multimédiába :D
No ABS. What FEAR?
most nem tudok olcsóbb alkatrészeket :(

#605 Felhasználó inaktív   stadi 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 10. 11:01

Vettem egy 716A-t és rögtön frissítettem 1.06ra. Utána windowst akartam telepíteni írt cdről, de nem volt hajlandó, mindig megakadt valahol olvasási hiba miatt. Utána beraktam egy régi cd-írót és simán beolvasta/felrakta xp-t. Most pedig egy másik írott cd-ről egy nagy fájlt nem akar rendesen olvasni. Egy idő után nagyon lelassul a sebesség és kb negyed óra-20 perc után másolja csak le a fájlt. Kipróbáltam egy másik meghajtóban, és simán működik. DVD-vel még nem teszteltem a 716ot. Valamit én csináltam rosszul, vagy rossz a meghajtó?

Szerkesztette: stadi 2005. 04. 10. 11:10 -kor

#606 Felhasználó inaktív   centrino 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 11. 11:22

Üdv!

Igaz, hogy 712A-m van, de hátha tudtok segíteni:

A problémám az, hogy egyszerűen nem tud mit kezdeni az író a dvd lemezekkel. Ha berakok egy eredeti lemezt, kattog párat, majd nem tudja beolvasni. Írott lemeznél ugyanígy.

Sőt olyan is volt hogy betettem egy dvd lemezt, kattogott párat, majd megszűnt látszani a meghajtó a szgépen. Egyszerűen eltűnt a sajátgépből, mindenhonnan. Újraindítás után újra megjelent...

Cd tökéletesen működik, írtam is vele tegnap lemezt minden hiba nélkül.

A jelenség csak az utóbbi pár napban kezdődött, előtte hibátlanul tudtam bármit írni bármire tökéletes minőségben.

Nem grabbeltem vele sok lemezt, eddig írtam kb 60-70 lemezt (nem lett túlterhelve). Alig használom a meghajtót, szinte minden Alcohol120% -al megy.

Mi lehet a baj?
Win újratelepítés?
Plextools újratelepítés (frissítés? de eddig jó volt)
Egyedüli meghajtó a gépben, nem lett hozzá nyúlva.
És eddig tökéletesen ment.

Garanciális vagy szoftveres a hiba?
Nincs kedvem potyára Wint telepíteni, de garanciába menni sem...

firmware és plextools frissítve, semmi sem változott. nem ismeri fel ha dvd lemezt rakok be (üreset, írtat, eredetit - egyiket sem)

Szerkesztette: centrino 2005. 04. 11. 11:45 -kor

Apple Macbook

Intel 875 PBZ BONANZA - P4 3GHz NW - 1GB CORSAIR PRO PC3200 - Zalman Cu - Plextor 716A - 4x160GB HDD

#607 Felhasználó inaktív   Posszeidon 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 11. 12:30

:omg:
Itt próbáltad már? :o

#608 Felhasználó inaktív   Madouc 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 04. 12. 10:26

hali,

Plextor 716A-m van (2005.jan.  a gyártási év!)
probléma,h nem olvas sem gyári (amit vele adtak sem!),sem más Dvd/Cd-t.
30-ból 30-at rontott! mindegy neki legújabb plextools/firmwire v bármi más!
lézerfejbeállítási gind lenne????v mi???

segíts,ha tudsz!!!(bárki!) :o)

thx

Madi

#609 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 12. 12:49

Madouc,

Ez akár hardver konfigurációs gond is lehet, pl. rossz kábelezés, jumperelés, IDE vezérlő driver, stb.
Milyen lapod van, és hogy kötötted be az írót?

#610 Felhasználó inaktív   Madouc 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 04. 12. 18:39

Idézet: ekoder - Dátum: 2005. ápr. 12., kedd - 13:49

Madouc,

Ez akár hardver konfigurációs gond is lehet, pl. rossz kábelezés, jumperelés, IDE vezérlő driver, stb.
Milyen lapod van, és hogy kötötted be az írót?

hali,

ABIT BE7/raid.
szinte az összes lehetőséget próbáltam!/IDE2-masterként is!
jumperezés, idekábel...ilyesmik rendben!frissités szintén!
néztem honlapon is,h mi lehet(?),nem, írja,h nem támogatott v ilyesmi!
olvastam,h a lézerfejet lehet konfogurálni,ill. az író állítja be magának!
a megírt lemezeken lévő barázdák túlságosan elmosódottnak tűnnek.
2 hetes a drága,de lemezt csak 3-mat sikerült írnom! (a 30-ból.):(

lehet,h kifogtam az 1000-ből az 1-et?

#611 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 12. 19:54

Idézet: Madouc - Dátum: 2005. ápr. 12., kedd - 19:39

hali,

ABIT BE7/raid.
szinte az összes lehetőséget próbáltam!/IDE2-masterként is!
jumperezés, idekábel...ilyesmik rendben!frissités szintén!
néztem honlapon is,h mi lehet(?),nem, írja,h nem támogatott v ilyesmi!
olvastam,h a lézerfejet lehet konfogurálni,ill. az író állítja be magának!
a megírt lemezeken lévő barázdák túlságosan elmosódottnak tűnnek.
2 hetes a drága,de lemezt csak 3-mat sikerült írnom! (a 30-ból.):(

lehet,h kifogtam az 1000-ből az 1-et?

Ugye neem a RAID IDE vezérlő valamelyikére kötötted? Esetleg egy teljesen új, frissen telepített operációs rendszerrel? Milyen CD/DVD-író programokat, emulátorokat telepítettél fel?

#612 Felhasználó inaktív   Madouc 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 04. 12. 20:01

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. ápr. 12., kedd - 20:54

Ugye neem a RAID IDE vezérlő valamelyikére kötötted? Esetleg egy teljesen új, frissen telepített operációs rendszerrel? Milyen CD/DVD-író programokat, emulátorokat telepítettél fel?

nem,nem a raid-ra!
igen  új a Wind. is!
nero-t raktam fel a legújabbat 6.6.0.8A azt hiszem!
semmi mást a rendszerszükségleteken kívül!

#613 Felhasználó inaktív   lorenzo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 15. 18:51

Megosztanám első negatív tapasztalatomat a drive-val kapcsolatban. Kaptam egy 8cm-es DVD-VIDEO-t, amit le szerettem volna játszani a számítógépen, ezért - természetesen - beraktam a meghajtóba, aztán ezekután rajta a LED félsárga lett, majd narancssárgán elkezdett villogni, mint amikor írni akarja a lemezt. A lényeg, hogy semmit nem tudott vele kezdeni. Úgy is próbáltam, hogy a plextools be volt kapcsolva, ekkor sem ismerte fel a lemezt.
Nem gázos egy kicsit ez a malőr a plextorra nézve? :(  Mert a tajvani dzsunka dimarsonom meg lejátszotta kapásból.
Gondolom nem "szabványtalan" a 8centis dvd lemez. :eek:
KONFIG: GA-MA78GM-S2H A62X2_6000+ 4GBDDR2_800 HD4850_512+AC_S1 Antec_Sonata Corsair_HX450 BENQ_E2200HD

#614 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 15. 22:12

Idézet: lorenzo - Dátum: 2005. ápr. 15., péntek - 19:51

Megosztanám első negatív tapasztalatomat a drive-val kapcsolatban. Kaptam egy 8cm-es DVD-VIDEO-t, amit le szerettem volna játszani a számítógépen, ezért - természetesen - beraktam a meghajtóba, aztán ezekután rajta a LED félsárga lett, majd narancssárgán elkezdett villogni, mint amikor írni akarja a lemezt. A lényeg, hogy semmit nem tudott vele kezdeni. Úgy is próbáltam, hogy a plextools be volt kapcsolva, ekkor sem ismerte fel a lemezt.
Nem gázos egy kicsit ez a malőr a plextorra nézve? :(  Mert a tajvani dzsunka dimarsonom meg lejátszotta kapásból.
Gondolom nem "szabványtalan" a 8centis dvd lemez. :eek:

Az attól függ, hogy mi és hogyan van rajta, lehet a lemez gyártási (mastering vagy sokszorosítási) hibája is. Rengeteg olyan gyári DVD-Video kiadvány van, ami egynémely olvasónak vagy lejátszónak egyszerűen nem tetszik. Van ilyen.

#615 Felhasználó inaktív   lorenzo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 16. 07:28

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. ápr. 15., péntek - 21:12

Az attól függ, hogy mi és hogyan van rajta, lehet a lemez gyártási (mastering vagy sokszorosítási) hibája is. Rengeteg olyan gyári DVD-Video kiadvány van, ami egynémely olvasónak vagy lejátszónak egyszerűen nem tetszik. Van ilyen.

Hát aztat nem tudom, hogy gyártási hiba van-e rajta, de ez egy egyszerű DVD-VIDEO lemez, rajta van egy menü, abból indul 6 chapter, mindegyik 4 perces, így az egész lemez 24 perces. Egyébkén egy gyári promo lemez a DURAC.LL elemekhez adják ajándékba. Az zavar az egészben, hogy kiváncsiságból meg akartam nézni, hogy hány mega (giga) van rajta, de hát a plex nem tud vele mit kezdeni. Ha beteszem csak villog a sárga led rajta. Majd megpróbálom a melóhelyen, ha ott megy, akkor a plexem a hunyó. :(
U.i.: Lehet az a baja a plextoromnak a lemezzel, hogy nem pontosan 8 cm, hanem csak 7,99999 cm? :D

Szerkesztette: lorenzo 2005. 04. 16. 07:29 -kor

KONFIG: GA-MA78GM-S2H A62X2_6000+ 4GBDDR2_800 HD4850_512+AC_S1 Antec_Sonata Corsair_HX450 BENQ_E2200HD

#616 Felhasználó inaktív   ramses 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 16. 09:01

Szerintetek a plextornál nézegetik a nagy külföldi fórumokat, és tudják, hogy amiket csinálnak az sz@r? Nagyobb arcok azok annál hogy holmi fórumokat nézegessenek?
Pentium 66@69 MHZ, 8MB RAM, 560MB HDD, s3 virge 1MB, Tomato TX-S4 alaplap, Mitsumi 2x-es CD-ROM olvasó, Mercury 125 WATT táp

#617 Felhasználó inaktív   Alucard 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 16. 09:31

Megmondom őszintén már én is félek majd megvenni a 716 SA-t mert annyi rosszat olvastam már róla...
(Nameg akkor PIAC országban élünk hogy még mindig nem lehet kapni csak igérgetik Ramiris-ék hogy lesz de az sem dobozos :()

Szerkesztette: Alucard 2005. 04. 16. 09:33 -kor

#618 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 16. 09:32

Biztosan nézegetik, de nem akarják elhinni. :D

#619 Felhasználó inaktív   csabesz75 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 18. 08:55

Juj de rég nem jártam itt :)
A kezelési utasításból és egyebekbôl csak egy dolog derül ki halálos biztonsággal: Ön rendkívül okos, körültekintô ember, hogy pont ezt a készüléket választotta ki, amely Önnek rendkívül sok örömet fog szerezni.

#620 Felhasználó inaktív   csabesz75 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 18. 08:57

Nekem is van egy kérdésem, éspedig: van egy Plextor 716A-m, és íráshoz csak Memorex lemezeket használok csak, de van mikor nem ismeri fel az üres lemezt és olyankor kattogó hangokat hallat, kb. 5 ből 1-2 szer, ez mitől lehet?
A kezelési utasításból és egyebekbôl csak egy dolog derül ki halálos biztonsággal: Ön rendkívül okos, körültekintô ember, hogy pont ezt a készüléket választotta ki, amely Önnek rendkívül sok örömet fog szerezni.

Téma megosztása:

• (56 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.