Idézet: asd911 - Dátum: 2005. aug. 29., hétfő - 17:01
Hi urak!
Van nekem egy plextor px716A és a következő problémám van vele!
Elöször egy Platinum 8x dvd-r lemeznél kezdődött!Az írta ki a nero 6.6,hogy lézer beállítási hiba,ezért az írás sem tudtam elkezdeni,megnéztem a lemezt,és volt rajta pár karcolás,gondoltam ezért csinálja!
Ezután pár nappal vettem 10db traxdata lemez 8x dvd-r lemezt,amiből 8db-ra ugyanezt írta ki!2db is csak ugy tudtam megírni,hogy előtte beraktam az írboba egy tisztító lemezt,és aztán elkezdte írni,de 8db-ot még így sem tudtam megírni!Átraktam ezt a 8db lemezt egy NEC3540-esbe és simán felírta!
Eddig a Plextorral megírtam már vagy 80 db Traxdatat,ugyan olyat,amilyet most nem tudok írni!
Az arita 8 dvd-r lemezeket simán megírja,még mindig!Mindenki panaszkodik erre a két fajta "gagyi" lemezre,de nekem eddig semmi rosz tapasztalatom nem volt velük!Frissítettem firmwaret a plextoron(1.08)de még mindig ugyanezt mondja arra a két Traxdatara!
A kérdésem:
A lemez szar,rosszul lettek kipörgetve?
Az íronak van baja?(még garis,de ha vissza viszem,hogy nem tudja megírni,ezt a kétfajta lemezt,a pofámba röhögnek!)
Köszönöm a válaszokat!
A Traxdata lemezekkel nekem is gondom volt, ezeket inkább a pioneer 108-assal írom meg. De pár hónapja csak verbatim és tdk lemezeket veszek. Ammak idején mikor egy normális lemez 850 forintba meg még többe került, érdemes volt a gagyikat venni 350-550 forintért (különbség néha 500 ft!!!). De mióta a verbatim 16x+r-t 110 ft a tdk 8-r meg 100 ft már nem érdemes megvenni a traxdatát 80-90 ft (különbség 20-30 ft!!!). Neked is ezeket ajánlom.
A lézerkalibrációs hiba egyébként már nem semmi. A múltkor is valaki 716-os írója így kezdte aztán elhalálozott. Mármint az író.
Az okosabbak egyébként majd megmondják mi a gond.
Én egyébként azt ajánlom, hogy üssed vágjad hátha megadja magát a garanciás idő alatt.
Pentium 66@69 MHZ, 8MB RAM, 560MB HDD, s3 virge 1MB, Tomato TX-S4 alaplap, Mitsumi 2x-es CD-ROM olvasó, Mercury 125 WATT táp