HWSW Informatikai Kerekasztal: Plextor PX-716A ás 716SA - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (56 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Plextor PX-716A ás 716SA 16x+/-R, 8x+RW, 6x-RW, 4x+R DL, 2x-R DL Értékeld a témát: -----

#821 Felhasználó inaktív   snakekiller 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 28. 14:46

Idézet: Lucas Garas - Dátum: 2005. aug. 28., vasárnap - 15:42

Nyomott dvd-nél?

Nem, írottal. Amúgy kipróbáltam azt amit ajánlottak valahol (3 másodpercig nyomni a kiengedő gombot, villogó LEDnél elengedni és berakni a lemezt) de nem használt. Nem lehet, hogy a fw-el vagy a Plextools-al szúrtam el valamit (utóbbit is tegnap frissítettem).

Szerkesztette: snakekiller 2005. 08. 28. 15:05 -kor

#822 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 28. 15:34

Idézet: snakekiller - Dátum: 2005. aug. 28., vasárnap - 15:46

Nem, írottal. Amúgy kipróbáltam azt amit ajánlottak valahol (3 másodpercig nyomni a kiengedő gombot, villogó LEDnél elengedni és berakni a lemezt) de nem használt. Nem lehet, hogy a fw-el vagy a Plextools-al szúrtam el valamit (utóbbit is tegnap frissítettem).

Töröld ki a PlexTools beállításokat és nézd meg, hogy ha behelyezel egy lemezt, akkor milyen sebességi beállítás ugrik be - és állítsd át, ha netán ott lenne leszabályozva.

#823 Felhasználó inaktív   snakekiller 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 28. 23:21

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. aug. 28., vasárnap - 16:34

Töröld ki a PlexTools beállításokat és nézd meg, hogy ha behelyezel egy lemezt, akkor milyen sebességi beállítás ugrik be - és állítsd át, ha netán ott lenne leszabályozva.

"PlexTools beállítások" alatt, te a teszt ablakában látható legördülő menüt érted? Az 5-12x-esre ugrik alapból és úgy is hagyom. Más beállítást nem nagyon ismerek.

Pontosabban, dehogynem: a drive settingsnél szintén ez (5-12x) van beállítva. :confused:

#824 Felhasználó inaktív   asd911 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 29. 16:01

Hi urak!

Van nekem egy plextor px716A és a következő problémám van vele!

Elöször egy Platinum 8x dvd-r lemeznél kezdődött!Az írta ki a nero 6.6,hogy lézer beállítási hiba,ezért az írás sem tudtam elkezdeni,megnéztem a lemezt,és volt rajta pár karcolás,gondoltam ezért csinálja!

Ezután pár nappal vettem 10db traxdata lemez 8x dvd-r lemezt,amiből 8db-ra ugyanezt írta ki!2db is csak ugy tudtam megírni,hogy előtte beraktam az írboba egy tisztító lemezt,és aztán elkezdte írni,de 8db-ot még így sem tudtam megírni!Átraktam ezt a 8db lemezt egy NEC3540-esbe és simán felírta!
Eddig a Plextorral megírtam már vagy 80 db Traxdatat,ugyan olyat,amilyet most nem tudok írni!
Az arita 8 dvd-r lemezeket simán megírja,még mindig!Mindenki panaszkodik erre a két fajta "gagyi" lemezre,de nekem eddig semmi rosz tapasztalatom nem volt velük!Frissítettem firmwaret a plextoron(1.08)de még mindig ugyanezt mondja arra a két Traxdatara!

A kérdésem:
A lemez szar,rosszul lettek kipörgetve?
Az íronak van baja?(még garis,de ha vissza viszem,hogy nem tudja megírni,ezt a kétfajta lemezt,a pofámba röhögnek!)

Köszönöm a válaszokat!

#825 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 29. 16:11

Idézet: asd911 - Dátum: 2005. aug. 29., hétfő - 17:01

Hi urak!

Elöször egy Platinum 8x dvd-r lemeznél kezdődött!Az írta ki a nero 6.6,hogy lézer beállítási hiba,ezért az írás sem tudtam elkezdeni,megnéztem a lemezt,és volt rajta pár karcolás,gondoltam ezért csinálja!

Ezután pár nappal vettem 10db traxdata lemez 8x dvd-r lemezt,amiből 8db-ra ugyanezt írta ki!2db is csak ugy tudtam megírni,hogy előtte beraktam az írboba egy tisztító lemezt,és aztán elkezdte írni,de 8db-ot még így sem tudtam megírni!Átraktam ezt a 8db lemezt egy NEC3540-esbe és simán felírta!
Eddig a Plextorral megírtam már vagy 80 db Traxdatat,ugyan olyat,amilyet most nem tudok írni!
Az arita 8 dvd-r lemezeket simán megírja,még mindig!Mindenki panaszkodik erre a két fajta "gagyi" lemezre,de nekem eddig semmi rosz tapasztalatom nem volt velük!Frissítettem firmwaret a plextoron(1.08)de még mindig ugyanezt mondja arra a két Traxdatara!

A kérdésem:
Az íronak van baja?(még garis,de ha vissza viszem,hogy nem tudja megírni,ezt a kétfajta lemezt,a pofámba röhögnek!)

Köszönöm a válaszokat!

A RITEKG05 lemezekkel soha nem volt jó barátságban ez az író, próbálj mást lemezt használni. Mindnképp ki kellene próbálni más lemezzel, mert ez így valóban nem elegendő egy garanciális panaszhoz.

#826 Felhasználó inaktív   ramses 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 29. 16:36

Idézet: asd911 - Dátum: 2005. aug. 29., hétfő - 17:01

Hi urak!

A kérdésem:

Köszönöm a válaszokat!

A Traxdata lemezekkel nekem is gondom volt, ezeket inkább a pioneer 108-assal írom meg. De pár hónapja csak verbatim és tdk lemezeket veszek. Ammak idején mikor egy normális lemez 850 forintba meg még többe került, érdemes volt a gagyikat venni 350-550 forintért (különbség néha 500 ft!!!). De mióta a verbatim 16x+r-t 110 ft a tdk 8-r meg 100 ft már nem érdemes megvenni a traxdatát 80-90 ft (különbség 20-30 ft!!!). Neked is ezeket ajánlom.
A lézerkalibrációs hiba egyébként már nem semmi. A múltkor is valaki 716-os írója így kezdte aztán elhalálozott. Mármint az író. ;)
Az okosabbak egyébként majd megmondják mi a gond.
Én egyébként azt ajánlom, hogy üssed vágjad hátha megadja magát a garanciás idő alatt.
Pentium 66@69 MHZ, 8MB RAM, 560MB HDD, s3 virge 1MB, Tomato TX-S4 alaplap, Mitsumi 2x-es CD-ROM olvasó, Mercury 125 WATT táp

#827 Felhasználó inaktív   asd911 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 08. 29. 16:44

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. aug. 29., hétfő - 17:11

A RITEKG05 lemezekkel soha nem volt jó barátságban ez az író, próbálj mást lemezt használni. Mindnképp ki kellene próbálni más lemezzel, mert ez így valóban nem elegendő egy garanciális panaszhoz.

Köszönöm a választ!

Még annyit,hogy te melyik lemezeket ajánlanád ehez az íróhoz?(Plextor px716)
ezek közül:

Tdk?eproformance?Fuji?Verbatim?Philips? Ridisc,ridata?

Vagy valami más fajtát?

Köszönöm!

#828 Felhasználó inaktív   ramses 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 29. 17:01

Idézet: asd911 - Dátum: 2005. aug. 29., hétfő - 17:44

Köszönöm a választ!

Még annyit,hogy te melyik lemezeket ajánlanád ehez az íróhoz?(Plextor px716)
ezek közül:

Tdk?eproformance?Fuji?Verbatim?Philips? Ridisc,ridata?

Vagy valami más fajtát?

Köszönöm!

Olvasgasd egy kicsit ezt a topicot, és megkapod a választ.
Én egyébként a Verbatim 16x+R lemezeket használom a 716-osommal  (mint feljebb is ajánlottam) 6x-osan és 8x-osan írva ami nagyon fájintos kis teszteket csinál.

Csatolt fájl:

Pentium 66@69 MHZ, 8MB RAM, 560MB HDD, s3 virge 1MB, Tomato TX-S4 alaplap, Mitsumi 2x-es CD-ROM olvasó, Mercury 125 WATT táp

#829 Felhasználó inaktív   asd911 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 08. 29. 17:07

Idézet: ramses - Dátum: 2005. aug. 29., hétfő - 18:01

Olvasgasd egy kicsit ezt a topicot, és megkapod a választ.
Én egyébként a Verbatim 16x+R lemezeket használom a 716-osommal  (mint feljebb is ajánlottam) 6x-osan és 8x-osan írva ami nagyon fájintos kis teszteket csinál.

Köszönöm a választ!

Sajna már csak holnap tudom tesztelni,hogy azt viszi-e(verbatim 16+os),de szerintem simán fogja,majd meglátom!

Köszi mindent mindenkinek!

#830 Felhasználó inaktív   happy_harry 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 31. 19:28

Hello!

Teszteltem egy 716-ossal lemezeimet. Általába nec meghajtókat használok, de minőségtesztre most itt van nálam egy plex.
3520-assal 8x-osan írt Aritákat teszteltem... Szinte az összesnél a PIPO teszt horror, a visszaolvasás majdnem végig tökéletes, a TA akármi teszt verygood/good/excellent-et ad. Ezt hogy értelmezzem?
A PIE POE értékek meddig elfogadhatóak?

Szerkesztette: happy_harry 2005. 08. 31. 19:31 -kor

firefox+foobar+mplayerc

#831 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 31. 19:32

Idézet: happy_harry - Dátum: 2005. aug. 31., szerda - 20:28

Hello!

Teszteltem egy 716-ossal lemezeimet. Általába nec meghajtókat használok, de minőségtesztre most itt van nálam egy plex.
3520-assal 8x-osan írt Aritákat teszteltem... Szinte az összesnél a PIPO teszt horror, a visszaolvasás majdnem végig tökéletes, a TA akármi teszt verygood/good/excellent-et ad. Ezt hogy értelmezzem?

Az Aritán ne csodálkozz, hogy horrorr :D. De inkább tegyél be egy teszteredményt aztán meglátjuk.

#832 Felhasználó inaktív   happy_harry 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 31. 19:59

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. aug. 31., szerda - 20:32

Az Aritán ne csodálkozz, hogy horrorr :D. De inkább tegyél be egy teszteredményt aztán meglátjuk.

Gyakorlatilag ennyit érdemes tudni, szóval a PIEPOE tesztben nem látni fehéret, mert betölti a kékség (PIE, 500-as limit), de ettől még a TA teszt jó, visszaolvasni remekül lehet.
Pl. a philips lemeznek a PIEPOE tesztje csúnya, a visszaolvasás is csúnya és a TA is csúnya, szóval ezerszer rosszabbnak tűnik, mint az Arita.
A TA-t hogy értelmezzem? (Verba8x vagy Platinum8x-re sem adott olyan jó eredményt, mint Aritára)

Szerkesztette: happy_harry 2005. 08. 31. 19:59 -kor

firefox+foobar+mplayerc

#833 Felhasználó inaktív   happy_harry 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 31. 20:02

Avg Max Total  
PIE 0.09 7 13188  
POE 0.52 257 74043  
POF - - 0  
Ez egy Platinum eredménye, egy részen van sok POE, de tökéletes 3540-ben a visszaolvasás, és TA is oké eredményeket ad, gondolom nem kell aggódni.
(Read Speed: 2X CLV
    Test Interval Length: Middle Accuracy )

Szerkesztette: happy_harry 2005. 08. 31. 20:03 -kor

firefox+foobar+mplayerc

#834 Felhasználó inaktív   happy_harry 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 31. 20:48

Mondjuk mostmár kezdem kapizsgálni.... A kérdőjelre kattintva a plextoolsban elég sok kiderül. :cool:
firefox+foobar+mplayerc

#835 Felhasználó inaktív   happy_harry 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 31. 22:02

Ezt akkor tekinthetem jó lemeznek? (platinum8x@8x@nec3540)
Kép

Szerkesztette: happy_harry 2005. 08. 31. 22:07 -kor

firefox+foobar+mplayerc

#836 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 31. 22:36

Idézet: happy_harry - Dátum: 2005. aug. 31., szerda - 23:02

Ezt akkor tekinthetem jó lemeznek? (platinum8x@8x@nec3540)

Ha High Accuracy-ban sem mutat más értéket a teszt akkor igen, ez egy jó lemez, bár az ilyeneket én be szoktam tenni az asztaliba, a tesztvideóban szinte 10 MB-nyi pontossággal odatekerek, ahol a nagy vörös POE oszlopok vannak, és megnézem, hogy akad-e a lejátszás.

#837 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 31. 23:07

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. aug. 31., szerda - 23:36

Ha High Accuracy-ban sem mutat más értéket a teszt akkor igen, ez egy jó lemez, bár az ilyeneket én be szoktam tenni az asztaliba, a tesztvideóban szinte 10 MB-nyi pontossággal odatekerek, ahol a nagy vörös POE oszlopok vannak, és megnézem, hogy akad-e a lejátszás.

Én úgy tapasztaltam, hogy ha a bordó oszlopok nem párosulnak sok és kiugró PIF-el, akkor nincs gond a lejátszással. Amikor gyanús POE értékeket látok, mindig futtatok egy SUM1-et is, ha a Plextorral tesztelek. BenQ-val vagy NEC-vel tesztelve ugye ott a PIF is az alsó CD-Speed ablakrészben.

#838 Felhasználó inaktív   happy_harry 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 01. 06:39

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. aug. 31., szerda - 23:36

Akkor ezek szerint már annyira nem jó, mert utánna néznél hogy okoz-e akadást...  :(
Mondjuk ezeket a philips asztalim jól viszi...
firefox+foobar+mplayerc

#839 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 01. 09:10

Idézet: happy_harry - Dátum: 2005. szept. 1., csütörtök - 7:39

Akkor ezek szerint már annyira nem jó, mert utánna néznél hogy okoz-e akadást...  :(
Mondjuk ezeket a philips asztalim jól viszi...

Az én alaposságomat ne keverd azzal, hogy a lemez jó vagy sem :D, ez egy JÓL sikerült lemez, de más kérdés, hogy én a teljes kép kedvéért biztosra szoktam menni.

#840 Felhasználó inaktív   snakekiller 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 03. 12:45

Idézet: snakekiller - Dátum: 2005. aug. 28., vasárnap - 13:07

Nem tudja valaki mitől lehet az, hogy a plextools (2.25) read transfer rate tesztjében az úristennek sem bír dvd-t 2x-esnél gyorsabban beolvasni? Tegnap cseréltem 1.08-asra lehet, hogy azzal van valami gebasz? Előre is köszönöm a segítséget.

A probléma még mindig fönáll, tudna valaki segíteni? Előre is köszönöm.

Téma megosztása:

• (56 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.