HWSW Informatikai Kerekasztal: Plextor PX-716A ás 716SA - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (56 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Plextor PX-716A ás 716SA 16x+/-R, 8x+RW, 6x-RW, 4x+R DL, 2x-R DL Értékeld a témát: -----

#831 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 31. 19:32

Idézet: happy_harry - Dátum: 2005. aug. 31., szerda - 20:28

Hello!

Teszteltem egy 716-ossal lemezeimet. Általába nec meghajtókat használok, de minőségtesztre most itt van nálam egy plex.
3520-assal 8x-osan írt Aritákat teszteltem... Szinte az összesnél a PIPO teszt horror, a visszaolvasás majdnem végig tökéletes, a TA akármi teszt verygood/good/excellent-et ad. Ezt hogy értelmezzem?

Az Aritán ne csodálkozz, hogy horrorr :D. De inkább tegyél be egy teszteredményt aztán meglátjuk.

#832 Felhasználó inaktív   happy_harry 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 31. 19:59

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. aug. 31., szerda - 20:32

Az Aritán ne csodálkozz, hogy horrorr :D. De inkább tegyél be egy teszteredményt aztán meglátjuk.

Gyakorlatilag ennyit érdemes tudni, szóval a PIEPOE tesztben nem látni fehéret, mert betölti a kékség (PIE, 500-as limit), de ettől még a TA teszt jó, visszaolvasni remekül lehet.
Pl. a philips lemeznek a PIEPOE tesztje csúnya, a visszaolvasás is csúnya és a TA is csúnya, szóval ezerszer rosszabbnak tűnik, mint az Arita.
A TA-t hogy értelmezzem? (Verba8x vagy Platinum8x-re sem adott olyan jó eredményt, mint Aritára)

Szerkesztette: happy_harry 2005. 08. 31. 19:59 -kor

firefox+foobar+mplayerc

#833 Felhasználó inaktív   happy_harry 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 31. 20:02

Avg Max Total  
PIE 0.09 7 13188  
POE 0.52 257 74043  
POF - - 0  
Ez egy Platinum eredménye, egy részen van sok POE, de tökéletes 3540-ben a visszaolvasás, és TA is oké eredményeket ad, gondolom nem kell aggódni.
(Read Speed: 2X CLV
    Test Interval Length: Middle Accuracy )

Szerkesztette: happy_harry 2005. 08. 31. 20:03 -kor

firefox+foobar+mplayerc

#834 Felhasználó inaktív   happy_harry 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 31. 20:48

Mondjuk mostmár kezdem kapizsgálni.... A kérdőjelre kattintva a plextoolsban elég sok kiderül. :cool:
firefox+foobar+mplayerc

#835 Felhasználó inaktív   happy_harry 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 31. 22:02

Ezt akkor tekinthetem jó lemeznek? (platinum8x@8x@nec3540)
Kép

Szerkesztette: happy_harry 2005. 08. 31. 22:07 -kor

firefox+foobar+mplayerc

#836 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 31. 22:36

Idézet: happy_harry - Dátum: 2005. aug. 31., szerda - 23:02

Ezt akkor tekinthetem jó lemeznek? (platinum8x@8x@nec3540)

Ha High Accuracy-ban sem mutat más értéket a teszt akkor igen, ez egy jó lemez, bár az ilyeneket én be szoktam tenni az asztaliba, a tesztvideóban szinte 10 MB-nyi pontossággal odatekerek, ahol a nagy vörös POE oszlopok vannak, és megnézem, hogy akad-e a lejátszás.

#837 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 31. 23:07

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. aug. 31., szerda - 23:36

Ha High Accuracy-ban sem mutat más értéket a teszt akkor igen, ez egy jó lemez, bár az ilyeneket én be szoktam tenni az asztaliba, a tesztvideóban szinte 10 MB-nyi pontossággal odatekerek, ahol a nagy vörös POE oszlopok vannak, és megnézem, hogy akad-e a lejátszás.

Én úgy tapasztaltam, hogy ha a bordó oszlopok nem párosulnak sok és kiugró PIF-el, akkor nincs gond a lejátszással. Amikor gyanús POE értékeket látok, mindig futtatok egy SUM1-et is, ha a Plextorral tesztelek. BenQ-val vagy NEC-vel tesztelve ugye ott a PIF is az alsó CD-Speed ablakrészben.

#838 Felhasználó inaktív   happy_harry 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 01. 06:39

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. aug. 31., szerda - 23:36

Akkor ezek szerint már annyira nem jó, mert utánna néznél hogy okoz-e akadást...  :(
Mondjuk ezeket a philips asztalim jól viszi...
firefox+foobar+mplayerc

#839 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 01. 09:10

Idézet: happy_harry - Dátum: 2005. szept. 1., csütörtök - 7:39

Akkor ezek szerint már annyira nem jó, mert utánna néznél hogy okoz-e akadást...  :(
Mondjuk ezeket a philips asztalim jól viszi...

Az én alaposságomat ne keverd azzal, hogy a lemez jó vagy sem :D, ez egy JÓL sikerült lemez, de más kérdés, hogy én a teljes kép kedvéért biztosra szoktam menni.

#840 Felhasználó inaktív   snakekiller 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 03. 12:45

Idézet: snakekiller - Dátum: 2005. aug. 28., vasárnap - 13:07

Nem tudja valaki mitől lehet az, hogy a plextools (2.25) read transfer rate tesztjében az úristennek sem bír dvd-t 2x-esnél gyorsabban beolvasni? Tegnap cseréltem 1.08-asra lehet, hogy azzal van valami gebasz? Előre is köszönöm a segítséget.

A probléma még mindig fönáll, tudna valaki segíteni? Előre is köszönöm.

#841 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 03. 12:47

Idézet: snakekiller - Dátum: 2005. szept. 3., szombat - 13:45

A probléma még mindig fönáll, tudna valaki segíteni? Előre is köszönöm.

Amúgy minden más megy jó sebességgel?

#842 Felhasználó inaktív   snakekiller 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 03. 13:01

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. szept. 3., szombat - 13:47

Amúgy minden más megy jó sebességgel?

Nem.  :( DVD-t (TDK +R) írni csak 2x-esen hajlandó, a beállított 4x-eres helyett (write trasfer test). CD-t meg csak 14-15x-ösen méltóztat olvasni (read transfer). Plextoolst újraraktam nemrég, a helyzet változatlan.

#843 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 03. 13:39

Idézet: snakekiller - Dátum: 2005. szept. 3., szombat - 14:01

Nem.  :( DVD-t (TDK +R) írni csak 2x-esen hajlandó, a beállított 4x-eres helyett (write trasfer test). CD-t meg csak 14-15x-ösen méltóztat olvasni (read transfer). Plextoolst újraraktam nemrég, a helyzet változatlan.

Jáááááááááááááááj, hát akkor miért azt mondtad, hogy a teszt lassú, miért nem azzal kezdted, hogy a drive minden tekintetben lassult le? Egyszerűen PIO módban megy UDMA helyett, távolítsd el az Eszközkezelőben azt az ATA csatornát, amin a meghajtó lóg, restart, újra felismerni, és jól fog menni. Ha az ATA vezérlőt nem tudja újra helyesen felismerni a rendszer, akkor CloneCD, Blindwrite, Alcohol stb. uninstall, és próbáld úgy.

#844 Felhasználó inaktív   snakekiller 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 03. 21:57

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. szept. 3., szombat - 14:39

Jáááááááááááááááj, hát akkor miért azt mondtad, hogy a teszt lassú, miért nem azzal kezdted, hogy a drive minden tekintetben lassult le? Egyszerűen PIO módban megy UDMA helyett, távolítsd el az Eszközkezelőben azt az ATA csatornát, amin a meghajtó lóg, restart, újra felismerni, és jól fog menni. Ha az ATA vezérlőt nem tudja újra helyesen felismerni a rendszer, akkor CloneCD, Blindwrite, Alcohol stb. uninstall, és próbáld úgy.

Bocsánat, de jóideje nem nagyon pakoltam bele mást, mint dvd-t és csak akkor néztem meg a többi tesztet is, mikor szóbakerült... Amúgy közvetlenül az előző postom után megoldódott a probléma, egy kis google-zással (előbb írtam, mint gondokodtam :omg: ) sikerült rátalálnom arra a megoldásra, amit te is leírtál. Most már minden rendben, nagyon szépen köszönöm a segítséget! :)

Amúgy van még egy problémám: lehetséges, hogy a 716A ennyire finnyás legyen? Eddig összesen 3 fajta 8x-os lemezzel (a lemezes topicban általam már említett litvániai TDK-002 +R, a tescoban vett Prodisc F01-es -R-es Fuji, és a, szintén a piros-kék-fehér testvérnél vételezett, SonyD11) fáztam rá, ugyanis kivétel nélkül mind ILYEN visszaolvasási görbét adtak 4X-esen megírva, még a megbicsaklások helyei is majdnem ugyanott vannak mindegyiknél. A TDK-t betudtam a Litvániában már megszokott hamísításnak, viszont a Sony és a Fuji-Prodisc lemezek minősége számomra magyarázhatatlan. Ritek R03-as Fuji, és Maxell 002-es "pluszos" lemezekkel semmi gond, folttul visszaolvassa mind a kettőt. (ugyanott kerültek megvételre ahol Prodisc és a Fuji.)

Az egyik Sony lemezen (legalábbis a problémás területén), lefuttattam a többi minőségtesztet is, de én egyiken se látok szörnyűséges eredményt: PIE-POE, PIF, BETA-JITTER.

716A-nál normális ez, vagy az én meghajtómmal kezdenek bajok lenni? Esetleg a Sony és a Prodisc hamisítványok, vagy alapból ilyen pocsék lemezek? (Legfrissebb FW (1.08) és Plextools (2.25), a meghajtó secondary slaveként, "Multiword DMA" módban fut.) Előre is köszi a segítséget.

#845 Felhasználó inaktív   Sandros 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 19. 21:34

Sziasztok! Szeretném megtudni, hogy az íróm miért nem írja meg a kb. fél éve vásárolt TDK+RW lemezeket . Amikor újak voltak a lemezek, akkor gond nélkül kezelte őket. NERO-t és Decryptert használok, mind a kettővel hibázik.

#846 Felhasználó inaktív   snakekiller 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 28. 18:06

Megint van egy kis gondom a px716A-val. Egy Audio CD-t szeretnék lemásolni, de az istennek sem akar sikerülni. Először Neroval próbáltam meg, az imaget szépen felmásolta gépre, de amikor ki akarta írni, a lead-in írásánál elszállt "power calibration error"-al. Na mondom remek, nincs tartalék lemezem, de aztán megnyugodtam, mert csodák csodájára, a lemez sértetlenül megúszta a balhét (szimpla üres lemeznek ismeri fel minden progi). Megpróbálom újra, de most már úgy, hogy beolvasom normálisan nrg-be, aztán azt kiíratom külön neroval. Nem jó, hiba ld. fent. Szuper, akkor próbáljuk meg Daemonnal beolvastatni, és úgy lemásolni. Nem jó. Vérnyomás az egekben. Na mondom próbáljuk meg lemásolni wav-ba és mint audio cd-t kiírni. Így sem jó. A legutolsó próbálkozásom logját mellékeltem. az utolsó pár alkalommal a 99. percnél jelez power calibration errort, ami finoman szólva "érdekes". Ez mi a fenétől lehet?
Másolásvédelem szerintem nincs a lemezen (még a 90-es évekből van), én az üres cd-re gyanakszom (Maxell 52x-es kék-zöld előlappal, vékonytokban, Plextools szerint Ritek type 7).

Előre is kösz a segítséget.

Csatolt fájl:

Szerkesztette: snakekiller 2005. 09. 28. 18:09 -kor

#847 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 28. 18:08

Idézet: snakekiller - Dátum: 2005. szept. 28., szerda - 19:06

Megint van egy kis gondom a px716A-val. Egy Audio CD-t szeretnék lemásolni, de az istennek sem akar sikerülni. Először Neroval próbáltam meg, az imaget szépen felmásolta gépre, de amikor ki akarta írni, a lead-in írásánál elszállt "power calibration error"-al. Na mondom remek, nincs tartalék lemezem, de aztán megnyugodtam, mert csodák csodájára, a lemez sértetlenül megúszta a balhét (szimpla üres lemeznek ismeri fel minden progi). Megpróbálom újra, de most már úgy, hogy beolvasom normálisan nrg-be, aztán azt kiíratom külön neroval. Nem jó, hiba ld. fent. Szuper, akkor próbáljuk meg Daemonnal beolvastatni, és úgy lemásolni. Nem jó. Vérnyomás az egekben. Na mondom próbáljuk meg lemásolni wav-ba és mint audio cd-t kiírni. Így sem jó. A legutolsó próbálkozásom logját mellékeltem. Ez mi a fenétől lehet? Másolásvédelem szerintem nincs a lemezen (még a 90-es évekből van), én az üres cd-re gyanakszom (Maxell 52x-es kék-zöld előlappal, vékonytokban, Plextools szerint Ritek type 7). Remélem érthető volt amit írtam, kicsit ideges vagyok, bár tudom ez nem kifogás. :( Előre is kösz a segítséget.

Próbáld más lemezre, minden bizonnal az nem tetszik neki.

#848 Felhasználó inaktív   snakekiller 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 28. 20:09

Kösz a segítséget. Jobb híján újraírhatóra (TDK 4-12x) próbáltam ráírni. Azért csak próbáltam, mert a drágalátos Plextor írómnak sikerült három(!) ilyen cd törlését elszúrni. Egy idő után egyszerűen megáll a törlés és csak a reboot segít. Mindez a legújabb fw-el és plextoolsal. Neroval is próbáltam, az nemes egyszerűséggel a végtelenségig törli szerencsétlen lemezt. A lemezeknek egyébként nincsen semmi bajuk, normálisan felismeri, beolvassa őket a drive, csak éppen törölni nem tudom őket :( Ezt mi okozhatja? Esetleg vigyem szervízbe a drive-ot? Előre is kösz.

#849 Felhasználó inaktív   Roland626 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 01. 07:12

Sziasztok!

Végigolvastam a topic-ot, de nem tudom eldönteni, hogy megvegyem-e vagy sem (716SA)!
Valaki adjon tanácsot, milyen írót vegyek! A sata muszáj! Nem feltétlen ragaszkodom a plex-hez, bár nagyon tetszik. És ott a PlexTools is, hát az nagyon király!

Köszi!

#850 Felhasználó inaktív   ramses 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 03. 15:58

Megint gondom van a 716-al. Írás elött villog a lámpa három féle színben, az író pörög majd leáll, majd megint pörög. Nagy nehezen elkezdi az írást vagy öt perc után (ha elkezdi egyáltalán volt hogy 25 perc után nem csinált semmit). 8x-osan próbálok írni tdk 8x TTG02 lemezre. Van hogy irás közben is lelassul a pörgetés. Nem tud rendesen kalibrálni?
Pentium 66@69 MHZ, 8MB RAM, 560MB HDD, s3 virge 1MB, Tomato TX-S4 alaplap, Mitsumi 2x-es CD-ROM olvasó, Mercury 125 WATT táp

Téma megosztása:

• (56 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.