Idézet: PPeter - Dátum: 2005. szept. 3., szombat - 14:39
Jáááááááááááááááj, hát akkor miért azt mondtad, hogy a teszt lassú, miért nem azzal kezdted, hogy a drive minden tekintetben lassult le? Egyszerűen PIO módban megy UDMA helyett, távolítsd el az Eszközkezelőben azt az ATA csatornát, amin a meghajtó lóg, restart, újra felismerni, és jól fog menni. Ha az ATA vezérlőt nem tudja újra helyesen felismerni a rendszer, akkor CloneCD, Blindwrite, Alcohol stb. uninstall, és próbáld úgy.
Bocsánat, de jóideje nem nagyon pakoltam bele mást, mint dvd-t és csak akkor néztem meg a többi tesztet is, mikor szóbakerült... Amúgy közvetlenül az előző postom után megoldódott a probléma, egy kis google-zással (előbb írtam, mint gondokodtam

) sikerült rátalálnom arra a megoldásra, amit te is leírtál. Most már minden rendben, nagyon szépen köszönöm a segítséget!
Amúgy van még egy problémám: lehetséges, hogy a 716A ennyire finnyás legyen? Eddig összesen 3 fajta 8x-os lemezzel (a lemezes topicban általam már említett litvániai TDK-002 +R, a tescoban vett Prodisc F01-es -R-es Fuji, és a, szintén a piros-kék-fehér testvérnél vételezett, SonyD11) fáztam rá, ugyanis kivétel nélkül mind
ILYEN visszaolvasási görbét adtak 4X-esen megírva, még a megbicsaklások helyei is majdnem ugyanott vannak mindegyiknél. A TDK-t betudtam a Litvániában már megszokott hamísításnak, viszont a Sony és a Fuji-Prodisc lemezek minősége számomra magyarázhatatlan. Ritek R03-as Fuji, és Maxell 002-es "pluszos" lemezekkel semmi gond, folttul visszaolvassa mind a kettőt. (ugyanott kerültek megvételre ahol Prodisc és a Fuji.)
Az egyik Sony lemezen (legalábbis a problémás területén), lefuttattam a többi minőségtesztet is, de én egyiken se látok szörnyűséges eredményt:
PIE-POE,
PIF,
BETA-JITTER.
716A-nál normális ez, vagy az én meghajtómmal kezdenek bajok lenni? Esetleg a Sony és a Prodisc hamisítványok, vagy alapból ilyen pocsék lemezek? (Legfrissebb FW (1.08) és Plextools (2.25), a meghajtó secondary slaveként, "Multiword DMA" módban fut.) Előre is köszi a segítséget.