HWSW Informatikai Kerekasztal: ADSL csomagvaltozas varhato? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (172 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ADSL csomagvaltozas varhato? Értékeld a témát: -----

#141 Felhasználó inaktív   ANTImatavFan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 10. 13. 18:47

Idézet: RViktor - Dátum: 2004. okt. 13., szerda - 15:50

A pingektől én is félek, mert a Matáv érdeke mindenkinek felhúzni és ehhez ugye stabilitás kell, a stabilitást pedig magas interleving értékekkel lehet elérni és a magas interleving értékeket magas ping követi:(
DE erre is lesz megoldás, ha valaki kutat német fórumokon az megtalálja a megoldást:) De ez még a jövő zenéje.

Igen a ping az eleg fontos, ha felmenne 100ms korulire, szerintem az eleg felemas lenne, es lehet, hogy forditva sulne el az egesz, amugy nagyon jo gondolat :(

En fejleszto mernok vagyok, nem jatszok online, nekem meg nem is lenne akkora baj, mint a gamereknek, de nekem sem tetszene dolog. Van olyan kollegam aki most epp a fold tuloldalan tevekenykedik, semmi kedvem plusz 60-80 ms keslelteteshez, ha vele dumalok..., konnyen lehet, ha ez lenne az ara inkabb maradnek a mostani 768-on, bar lehet, hogy akkor mar az se lenne kicsi kesleltetesu? :think:

Meg lehet irni a fogyasztovedoknek, szeritem jogosan, hogy atlag 20ms-rol 100ms-ra valtozott a pingem, ami egy ugyanolyan fontos jellemzoje egy csatornanak, mint a savszell... meg megindulnanak a gamerek kissebb csomagok fele, mert ott jobb a ping????

Latom, hogy irod lesz ra megoldas kesobb, de en ilyenben (meg ) nemtudok hinni a matavnak, tenyleg bocs RViktor, es mas itt segito matavos arcoknak, de bennem nemfog emulni  egy pillanat alatt az amit a matav muvelt, miota en netezek(kb 97-98) itthon. Nagyratartalak benneteket, mert elertetek azt, amit meg matavosnak nem sikerult: Figyelek ratok, mert amit mondok, az jo es ertelemes dolog, es nem luke marketinges doma, ami mogott csak annyi van, hogy hogy lehet meg jobban megkopasztani az embereket.

Kb a 768-as upgrade (nyar eleje ota) erzem, hogy eleg hatarozottan kezd valtozni a matav, mar akkor is elgonolkodtam, hogy nicknevet valtok, de akkor meg nem erzetem kello kesztetest, most remelem meglesz :)

Szerkesztette: ANTImatavFan 2004. 10. 13. 18:50 -kor

#142 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 13. 18:52

a pingekhez annyit, hogy hihetetlen, hogy nem veszik komolyan őket az isp.

szvsz nagyon fontos, hisz nagyon sokak csak azért rendeltek adsl-t, hogy alacsony legyen a ping, és, hogy élvezet legyen játszani(pl én) de ami mostanában van az axelero-nál...

estére olyan sz*r lesz a ping, hogy ledobálnak a szerverek, vagy egyszerűen közlik velem, hogy túl sok már nekik a lag-om, úgyhogy mennyek a pics*ba.  :D
JóSebesség

#143 Felhasználó inaktív   bencefiú 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 13. 18:55

Idézet: -Turbo- - Dátum: 2004. okt. 13., szerda - 19:52

a pingekhez annyit, hogy hihetetlen, hogy nem veszik komolyan őket az isp.

szvsz nagyon fontos, hisz nagyon sokak csak azért rendeltek adsl-t, hogy alacsony legyen a ping, és, hogy élvezet legyen játszani(pl én) de ami mostanában van az axelero-nál...

estére olyan sz*r lesz a ping, hogy ledobálnak a szerverek, vagy egyszerűen közlik velem, hogy túl sok már nekik a lag-om, úgyhogy mennyek a pics*ba.  :D

Ez is meg fog oldódni hamarosan, ne aggódj...

#144 Felhasználó inaktív   leont 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 13. 19:02

NA igen a ping. Most ugyebar nekem elso hoppra 35ms[768]. Ez meg ugy elmegy, de ha ennel tobb lesz akkor az mar gaz lesz:) Az axelero mult heten jo volt este is. Ertem ez alatt a kulfoldi servereket.
Vasarnaptol lett megin problemas.
Isten nem ver bottal, csak kisebb trükökkel.

#145 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 13. 19:06

Idézet: bencefiú - Dátum: 2004. okt. 13., szerda - 19:39

Merjetek nagyobbat várni...  :D

384/64 --> 3480/640? :D
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#146 Felhasználó inaktív   leont 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 13. 19:11

Idézet: qnadam - Dátum: 2004. okt. 13., szerda - 20:06

:)) megneznem hany vonal lenne ra jo:D
Isten nem ver bottal, csak kisebb trükökkel.

#147 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 13. 19:16

JUJJ  :eek:

azért nem merj AKKORÁT gondolni :nevet:

az már a matáv össz-szávszélessége.... :lol:
JóSebesség

#148 Felhasználó inaktív   worxland 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 13. 19:21

kevés, Japánban ugye már a 1 Gbit/s dívik...  :D
 aláírás
Spoiler

#149 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 13. 20:05

mértékegységeket nem írtam ;)
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#150 Felhasználó inaktív   RViktor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 13. 20:17

Idézet

Igen a ping az eleg fontos, ha felmenne 100ms korulire, szerintem az eleg felemas lenne, es lehet, hogy forditva sulne el az egesz, amugy nagyon jo gondolat :(

Én olyan 60-as átlag pingre gondoltam (DT mintára)

Idézet

maradnek a mostani 768-on, bar lehet, hogy akkor mar az se lenne kicsi kesleltetesu?

Ezzel két bökkenő van, ha hűséged van akkor nem maradhatsz 768-on, mert az 2-ővel kisebb csomag lesz mint a mostani. A másik, hogy annak se lesz pici pingje, mert a régiről 768-ra migrált üfiknek is kell a stabil vonal.

Idézet

Meg lehet irni a fogyasztovedoknek, szeritem jogosan, hogy atlag 20ms-rol 100ms-ra valtozott a pingem

Ezt nem lehet megtenni, ugyanis a ping Mo-n egyetlen szolgáltatónál garantált (a sokat szidott UPC), de azt hiszem itt is csak a fejállomásik és 1500 ms a garantált.

Idézet

Latom, hogy irod lesz ra megoldas kesobb

A megoldás tesztelés alatt van, de SZVSZ átállítás után lesz tesztelve gőzerőkkel. A technika (fastpath)lényege, hogy az átjáródra 10-15-ös pinged legyen (a Monortelnél azt hiszem már be is vezették.)

Idézet

Kb a 768-as upgrade (nyar eleje ota) erzem, hogy eleg hatarozottan kezd valtozni a matav, mar akkor is elgonolkodtam, hogy nicknevet valtok, de akkor meg nem erzetem kello kesztetest, most remelem meglesz :)

Egy kicsit magam ellen:) A DT most pumpálja a tőkét a Matávba, hogy megfelelően nagy cég legyen a Közép-Európai régió vezetésre és hát valahová kell költeni a pénzt, ezért van most látványos javulás.
RViktor
Szénhidrát Mínusz Webáruház
http://www.chminusz.hu

#151 Felhasználó inaktív   ANTImatavFan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 13. 20:46

Koszi a gyors valaszokat:)

Ez nekem jo lenne, de hogy a gamereknek is  :think:

Ezzel két bökkenő van, ha hűséged van akkor nem maradhatsz 768-on, mert az 2-ővel kisebb csomag lesz mint a mostani. A másik, hogy annak se lesz pici pingje, mert a régiről 768-ra migrált üfiknek is kell a stabil vonal.

Ezt nem lehet megtenni, ugyanis a ping Mo-n egyetlen szolgáltatónál garantált (a sokat szidott UPC), de azt hiszem itt is csak a fejállomásik és 1500 ms a garantált. 

Valoszinu igazad van, de itt arra kene a matavnak gondolni, ha jon egy konkurens, akkor sokan abban a pillanatban valtannanak, tudom most nincs, de ha lassan is de valtozik a vilag. Pl en kb havi 30 ezer forintott fizetek a matavnak  adsl egy resze, meg a telfonkoltseg, ha nem adsl-t hasznalnek akkor  lemondanam a vonalat is, tehat minden penztol elesne a matav.
En ebben varok valtozast: ne erovel huseggel akarjanak engem , mint ugyfelet megtartani, hanem kinaljanak olyat, amitol magamtol mardadok, tudom ez csak akkor lesz ha lesz tenyleges konkuranecia.
En ebben latok is elmozdulast a matav reszerol, amit pl az itteni tenykedesed hatarozottan erosit bennem, remelem egyere kevesbe szamit feher hollonak a matavnal a problemakhoz, ugyfelekhez valo hozzallasaod :)

A megoldás tesztelés alatt van, de SZVSZ átállítás után lesz tesztelve gőzerőkkel. A technika (fastpath)lényege, hogy az átjáródra 10-15-ös pinged legyen (a Monortelnél azt hiszem már be is vezették.)

Ez korrekt lenne, tusz saccolni mennyi ido ezt bevezetni az atallas utan?

Egy kicsit magam ellen:) A DT most pumpálja a tőkét a Matávba, hogy megfelelően nagy cég legyen a Közép-Európai régió vezetésre és hát valahová kell költeni a pénzt, ezért van most látványos javulás.

Szerintem ennek van tavolabbi oka is, gondolj bele atszervezesek, racionalizaciok vannak/lesznek a matavnal, ezt akkor csinalja egy ceg, ha konkurencat lat...

#152 Felhasználó inaktív   bencefiú 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 13. 20:57

Idézet: ANTImatavFan - Dátum: 2004. okt. 13., szerda - 21:46

Koszi a gyors valaszokat:)

Ez nekem jo lenne, de hogy a gamereknek is  :think:

Valoszinu igazad van, de itt arra kene a matavnak gondolni, ha jon egy konkurens, akkor sokan abban a pillanatban valtannanak, tudom most nincs, de ha lassan is de valtozik a vilag. Pl en kb havi 30 ezer forintott fizetek a matavnak  adsl egy resze, meg a telfonkoltseg, ha nem adsl-t hasznalnek akkor  lemondanam a vonalat is, tehat minden penztol elesne a matav.
En ebben varok valtozast: ne erovel huseggel akarjanak engem , mint ugyfelet megtartani, hanem kinaljanak olyat, amitol magamtol mardadok, tudom ez csak akkor lesz ha lesz tenyleges konkuranecia.
En ebben latok is elmozdulast a matav reszerol, amit pl az itteni tenykedesed hatarozottan erosit bennem, remelem egyere kevesbe szamit feher hollonak a matavnal a problemakhoz, ugyfelekhez valo hozzallasaod :)

Szerintem ennek van tavolabbi oka is, gondolj bele atszervezesek, racionalizaciok vannak/lesznek a matavnal, ezt akkor csinalja egy ceg, ha konkurencat lat...

Nem a Matávval van a baj ebben az országban, hanem a többi telefonszolgáltatóval.
Ők most sem is állnak át majd a nagyobb sebességekre. :(
Csak a Matáv emel...

#153 Felhasználó inaktív   RViktor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 13. 21:05

Idézet

2005 Q1 vége.

Idézet

Ez is lehet igaz, ugyanis betelepülhetnek Matáv területre a konkurens szolgáltatók ez vica versa érvényes. Szóval majd lehet választani ISP-t és ADSL szolgáltatót is. Az első lépés Invitel területen (Veszprémben) Matávot is lehet majd választani.
RViktor

#154 Felhasználó inaktív   MákosGuba 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 13. 21:21

"Ezzel két bökkenő van, ha hűséged van akkor nem maradhatsz 768-on, mert az 2-ővel kisebb csomag lesz mint a mostani"

Szóval duplázás lesz ha jól veszem ki(és marad a 3 csomagos kinálat)...jó hogy végre történik valami

#155 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 13. 21:25

Olvaslak bennetekt, és sok hasznos infó elhangzik itt most is, meg több mint egy éve is, amikor átálltam ADSL-re, hogy  kipróbáljam. A nagyker árlista már publikus valahol?

Viktor: miben nem akarsz magad ellen beszélni? :)
"Légy szerény mint én..."

#156 Felhasználó inaktív   RViktor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 13. 21:31

Idézet: zoli62 - Dátum: 2004. okt. 13., szerda - 22:25

Olvaslak bennetekt, és sok hasznos infó elhangzik itt most is, meg több mint egy éve is, amikor átálltam ADSL-re, hogy  kipróbáljam. A nagyker árlista már publikus valahol?

Viktor: miben nem akarsz magad ellen beszélni? :)

A pohlyn kint van valahol, de 2001-óta ugyan az. Gondolom a cégekeknek egyedi megállapodásuk van.
RViktor

#157 Felhasználó inaktív   bencefiú 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 13. 21:50

Idézet: Xboxman - Dátum: 2004. okt. 13., szerda - 22:21

Szóval duplázás lesz ha jól veszem ki(és marad a 3 csomagos kinálat)...jó hogy végre történik valami

Rosszul veszed ki.  :)

#158 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 13. 21:53

Idézet: RViktor - Dátum: 2004. okt. 13., szerda - 22:31

A pohlyn kint van valahol, de 2001-óta ugyan az. Gondolom a cégekeknek egyedi megállapodásuk van.

Mármint az a nagyker árlista, amiről itt leírta valaki, hogy hiányzik belőle az 512.

#159 Felhasználó inaktív   RViktor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 13. 22:03

Idézet: zoli62 - Dátum: 2004. okt. 13., szerda - 22:53

Mármint az a nagyker árlista, amiről itt leírta valaki, hogy hiányzik belőle az 512.

Igen az:) ugyanis 1000-es tételben is rajta vannak az árak.
RViktor

#160 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 13. 22:08

Tényleg, azt már láttam régebben is, meg most is, nem is tűnt fel, hogy hiányzik róla. Most ennek lesz jelentősége.

Téma megosztása:

• (172 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.