Én is hasonló cipőben járok, csomagot szeretnék váltani de ... szal vannak gondok.
kb már 4. éve van ADSL-em (axelero, elsők között kötötték), előtte is náluk voltam modemmel. Most fizetek egy "otthon" csomagért (512->1024) 12900Ft/hó-t, mindig is ennyit fizettem (még az elején, mikor 384-et vettem, akkor is). Mostanra meguntam, hogy 3000 forinttal többet fizetek mint az új belépők (annak ellenére hogy én aztán tényleg a hűséges előfizető példánya vagyok

), és gondoltam veszek 768-as "play" csomagot, fizetek a mostani ár szerint egy ezressel többet havonta és mindenki happy lesz. De nem így működik...
Ha most átkérem magam "play" csomagra, megnézik mennyit kellett volna fizetnem nekem anno (mikor az 512-t kaptam), ez az összeg 15900Ft lenne havonta. Kicsit ledöbbentem...
Szeretnék axelero-s ügyfél maradni, szeretnék többet fizetni, de nem teszik lehetővé.
Beszéltem ügyfélszolgálattal (axelero-val és matáv-val is), utánaolvastam a poliforumon, és az eredmény:
- lemondom a mostani előfizetésemet, kijönnek, leszerelik -> megrendelem az új előfizetést, kijönnek, felszerelik. Közte lesz egy időszak (max 30 nap), amíg nincs netem. Ez viszont számomra gáz, mert dolgozik is neten, nem csak szórakozásra kell.
Egy másik lehetőség, hogy:
- rendelek egy új ADSL szolgáltatást, hozzá igénylek egy új matávos telefonvonalat. Ez utóbbi most 0Ft-ba kerül (lebeszélhető 4990Ft a bekötési díj), és a isp-től is a kedvezményes áron fogom megkapni. Amint beszerelték a lakásba a 2. telefonvonalat, feltették az ADSL modemet, átdugtam a másik kábelt a gépbe és működik az új internetkapcsolatom, egyből mondom le a mostani axelero előfizetésemet (már nem köt semmi) illetve a régi matávos vonalamat.
Nekem hátrányom az egészből, hogy változik az itthoni számom. Előnyöm, hogy olcsóbb, gyorsabb lesz a netem, és nincs kiesés sem. A matáv pénzt veszik (előfizetési díj), ingyen beszereli a telefonvonalat, ingyen leszedi a régi modemet és ingyen felteszi az újat. Az axelero meg elveszít egy ügyfelet.
Röhej az egészbe, hogy ha most lehetőség lenne egy csomagváltásra de úgy, hogy a mostani áron kapjam meg a 768-at, maradnék axelero-s annak ellenére is, hogy kicsit drágábbak mint mások. Viszont mivel rákényszerítettek (matáv) erre az egész procedúrára, úgy döntöttem szolgáltatót is váltok (most nézek körül, kihez menjek át). "Gratulálok" annak/azoknak, akik nem hagytak más módszert az átállásra.
Ja és hogy miért is ide írtam ezt ... mivel keresgélem, hogy hova lenne érdemes átmenni, nézegettem ki-hol-mennyit emel a sebességen. Tvnet-nél pl. ADSL 1500/384-t írnak, Axelero-nál 1500/?-t írnak, Enternet-nél 1536/128 kbit/s-t találtam, Datanet-nél 1500/?-t találtam stb...
Ahogy nézem, közel sem egységes a feltöltési sebesség növelése, pedig eddig az olvasottak alapján úgy értettem, hogy ezt a Matáv csinálja és ISP-től független. Most akkor hogy van ez?
Egyébként eddig kinézett szolgáltató a tvnet lenne, ott a legjobb a feltöltési sebesség, csak nem tudom ténylegesen megvan-e az a 384...