HWSW Informatikai Kerekasztal: ADSL csomagvaltozas varhato? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (172 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ADSL csomagvaltozas varhato? Értékeld a témát: -----

#61 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 10. 01. 11:29

Idézet: Koppany - Dátum: 2004. okt. 1., péntek - 11:56

Most nezem az ADSL arakat a ax honlapjan.
Valamit elneztem, vagy lehetseges, hogy az 512-es 12000 Brutto?

Bele van kalkulalva a 2-3 honap ingyen felhasznalas is...
(Uj akcio van matol, aki oktoberben rendel, az szilveszterig ingyen netezhet)

TVnet oldalan ketfele konstrukcio van, ha bekotes masnapjatol fizetsz elofizut, akkor 8+fa, ha csak januartol, akkor 9.5+fa. Egyik 96+fa egy ev alatt, masik 95.5.

Szerkesztette: nyunyu 2004. 10. 01. 11:31 -kor

#62 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 01. 11:44

Idézet: Do-It-Yourself - Dátum: 2004. okt. 1., péntek - 12:29

Mától újra van akció: december 31-ig havidíj nélkül, utána br. 9990,- Ft/hó egy éves hűséggel a 384-es pl. az IW-nél. Ha időben elkapod az akciót, és hamar bekötik neked, akkor ~3 hónap ingyenes, tehát 7500-8000,-Ft-os átlagárral számolhatsz.

Az akciók mindig is csak az új belépőkre vonatkoztak. Ezt meglévő előfizető csak úgy vehetné ígénybe hogy lemondja a szolgáltatását(már ha épp megteheti mert hűségidő nem korlátozza), leszerelik(max 30 nap), és újra bekötik(max 30 nap), a végén örülhet ha egy ingyen hónapja marad, az pedig nem képes kompenzálni a 2 hónapnyi modemezés árát vagy internyetet.

#63 Felhasználó inaktív   Do-It-Yourself 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 01. 12:43

Idézet: shabba - Dátum: 2004. okt. 1., péntek - 12:44

Az akciók mindig is csak az új belépőkre vonatkoztak.

:offtopic:
Egy szóval nem mondtam, h nem így van :). A max. idő egyébként 45 nap az IW-nél, ha jól emlékszek. Nekem 10 nap alatt bekötötte a fatáv, szóval örülök azóta is.
Sokan ott baltázzák el az ilyen akciókat, h későn veszik észre (ezt az akciót már kb. 3 hete tudni lehetett), és azzal is lassítják az ügyintézést, h online ajánlatot kérnek, még a megrendelést is online küldik el, pedig a leggyorsabb kitölteni a megrendelőlapot, és visszafaxolni nekik. Meg lehet spórolni vele 10-15 napot. Egy kollégámnak tegnap segítettem ezügyben, kíváncsi vagyok hány nap lesz belőle.
"A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék."

#64 Felhasználó inaktív   ANTImatavFan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 03. 23:36

Idézet: AnarchoiD - Dátum: 2004. szept. 29., szerda - 15:09

polyforum axe es mas netezoknek

ja es 1.  2.  ES 12. keruletek nem 3. ;)

itt egy forum a temaban, matav stressz teszt de nem az adsl arak csokkenes / csomagok merete novekedese celjabol :

bevalott cel :  szolgaltatas minosege javitasa (hahahahahah)

nem bevalott cel :  adsl + voip varazslat keszul

Ha tenyleg vannak a fatavnak VOIP-es tervei az ADSL-el az jo a Gamereknek, ugyanis ha VOIP-ot csinalasz, akkor elemi erdeked a minnel kisebb keseleltetes a vonalon, azaz a minnel kisebb PING!! Tehat erdeke lesz/lehet a fatavnak a leheto legjobban beallitani az adsl kapcsolatokat, hogy a ping minmalis legyen  :)

Bar uzletileg nem ertem miert jo a fatavnak, ha VOIP-ot csinal, ugy erzem, csak sajat magatol venne el a let.  :confused:

#65 Felhasználó inaktív   Zajcev 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 10. 04. 01:14

Aaaaaaaaaamooooodj fakiiiiiiiiiiiiii  :D
Chello mert megerdemlem......
>

#66 Felhasználó inaktív   leont 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 04. 06:31

Jaj zacsi ne csinald mar az off topicot  :D  chello rush :D <-- Ezt kihagytad  :p
Isten nem ver bottal, csak kisebb trükökkel.

#67 Felhasználó inaktív   mip 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 04. 09:19

Idézet: ANTImatavFan - Dátum: 2004. okt. 3., vasárnap - 22:36

Ha tenyleg vannak a fatavnak VOIP-es tervei az ADSL-el az jo a Gamereknek, ugyanis ha VOIP-ot csinalasz, akkor elemi erdeked a minnel kisebb keseleltetes a vonalon, azaz a minnel kisebb PING!! Tehat erdeke lesz/lehet a fatavnak a leheto legjobban beallitani az adsl kapcsolatokat, hogy a ping minmalis legyen  :)

Bar uzletileg nem ertem miert jo a fatavnak, ha VOIP-ot csinal, ugy erzem, csak sajat magatol venne el a let.  :confused:

A voipnál említett alacsony késltetést úgy tudja elérni, ha a nem voip-os forgalmat háttérbe szorítja a voip-os forgalomhoz képest. Tehát ez neked nem feltételenül jó. Az, hogy a fatáv szeretné, vagy sem nem tudom. Az viszont biztos, hogy már ma is sokan használják (én is) az adsl vonalat voip kommunikációra.
www.kevenet.hu

#68 Felhasználó inaktív   Zazi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 08. 19:44

Idézet: mip - Dátum: 2004. okt. 4., hétfő - 8:19

A voipnál említett alacsony késltetést úgy tudja elérni, ha a nem voip-os forgalmat háttérbe szorítja a voip-os forgalomhoz képest. Tehát ez neked nem feltételenül jó. Az, hogy a fatáv szeretné, vagy sem nem tudom. Az viszont biztos, hogy már ma is sokan használják (én is) az adsl vonalat voip kommunikációra.

Nem vagy egyedül:-)

www.skype.com

#69 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 08. 20:05

Tud valaki valami konkrétabb Matáv-os infót is? Azt lehet hallani, hogy januártól változások várhatók.
"Légy szerény mint én..."

#70 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 08. 20:30

Idézet: zoli62 - Dátum: 2004. okt. 8., péntek - 21:05

Tud valaki valami konkrétabb Matáv-os infót is? Azt lehet hallani, hogy januártól változások várhatók.

Ja, majd leviszik 200 forinttal, így csak két és félszer lesz drágább a nyugati áraknál.
Tárgyi tudástól nem elhomályosított éleslátással tekintek a világra.

#71 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 08. 20:51

Idézet: ANTImatavFan - Dátum: 2004. okt. 4., hétfő - 0:36

Ha tenyleg vannak a fatavnak VOIP-es tervei az ADSL-el az jo a Gamereknek, ugyanis ha VOIP-ot csinalasz, akkor elemi erdeked a minnel kisebb keseleltetes a vonalon, azaz a minnel kisebb PING!!

Nem kell a VoIP-hez alacsony latency, fel masodperc alatti altalaban meg nem tunik fel, ill. nem zavaro (legalabbis engem nem zavart a kb. 350msec-es latency ilyen muholdas VoIP-s cuccnal).

#72 Felhasználó inaktív   eddie 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 08. 23:20

Addig azért nem állok fél lábon, amíg itt változik valami.

Érdekes, hogy sok helyen 6-8X ennyit keresnek és mégis abban az árban tudnak terméket, szolgáltatást kínálni mint itthon. Nálunk meg mindenki éhen akar halni, ha árcsökkentésről esik szó.

Kicsit piszkálja ez az agyam. Nem nagyon, csak kicsit...

#73 Felhasználó inaktív   Nezelodo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 09. 02:29

Idézet: eddie - Dátum: 2004. okt. 9., szombat - 0:20

Érdekes, hogy sok helyen 6-8X ennyit keresnek és mégis abban az árban tudnak terméket, szolgáltatást kínálni mint itthon. Nálunk meg mindenki éhen akar halni, ha árcsökkentésről esik szó.

... csakepp az a szolgaltatas atlag a dulaja savszelben, mint a mienk, es valamennyivel olcsobb is.  Farasszalak azzal (csakhogy vegkepp piszkalja nagyon az agyad), hogy a japanoknal most viszik piacra a lakossagi gigabit/sec csomagot havi 7-8 ezer forintnak megfelelo jenert? :)
Udv: Nezelodo

#74 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 09. 12:28

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2004. okt. 8., péntek - 21:51

Nem kell a VoIP-hez alacsony latency, fel masodperc alatti altalaban meg nem tunik fel, ill. nem zavaro (legalabbis engem nem zavart a kb. 350msec-es latency ilyen muholdas VoIP-s cuccnal).

200msec felett mar zavaro a kesleltetes, ha nincs visszhangelnyomas.

Iszonyat idegesito tud lenni, mikor elkezdesz beszelni, es fel masodperc mulva visszahallod a sajat hangodat a tuloldalrol. Legtobb ember ilyenkor elakad a beszeddel, mert nincs felkeszulve ra, hogy a sajat hangjat hallja, a beszeddel nem szinkron modon.

200msec alatt meg a ful elfedi a mas iranybol jovo hangot, igy nem erzekeli az ember az ennel rovidebb visszhangot.

#75 Felhasználó inaktív   ANTImatavFan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 09. 23:05

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2004. okt. 8., péntek - 19:51

350ms mar feltunne akkor, ha olyannal beszelesz, akit jol ismersz, mert ha mondasz valamit akkor arra kb tudod, vagy inkabb erzed/megszoktad, hogy mennyi ido mulva reagal az ismerosod. Ha viszont egy idegennel beszelsz, akkor nem feltuno.

Nyunyu altal emliettek is igazak, minden ilyen(normalis) rendszerben van(illene) echo cancel, jitter buffer. Altalabban ezeket a voip kompersszalo/dekompresszealo dsp processzorokban valositjak meg. Az echo cancelereknel megvan adva, hogy hany ms-os idoablakkal tudnak max dolgozni, ha ennel angyobb kesleltetesu az echo akkor bizony nem lesz kiirtva.. szivtam is vele eleget az elozo melohelyemen....

egyebb irant muholdas kapcsolatnal a 350ms az nagyon barati, mert ott nem irtak az 500-1000ms kesleltes sem, amit biza mar nagyon eszre lehet venni, de mivel igy olcso a beszelgetes ezert altalabban elviselik ezt, esszeru kompromisszumot.

#76 Felhasználó inaktív   ANTImatavFan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 09. 23:15

Idézet: mip - Dátum: 2004. okt. 4., hétfő - 8:19

Igen hatterbe szoritja, mert ugye a voip-es hangcsomagok tovabbitasanal nincs nyugtazasi/ujrakuldesi mechanizmus(udp),  a "netezesnel(tcp)" pedig van, tehat igynezve igazad van, erre nem gondoltam. De en viszont arra gondoltam, hogy magat a hardware-t kell jol beconfiguralni, es akkor csokken a delay, ha ezt megteszi/megtenne a matav, akkor ez csokkentene a pinget. (Persze, lehet hogy osszesegeben emelkedne a voip miatt, de azert en remelem, hogy lesz egy kis beleszolasom abba, hogy jone e a lakasomba be ily modon voip :) )

Amugy en is Skype rulez  :D ,  a haverom multkor Indoneziaba volt kb 1 orat dumaltunk Skype-on, olyan volt, mint a telefon. Tokeletes minoseg, persze az elobb emlitett kesletest azert eszre lehetett venni  :)

#77 Felhasználó inaktív   ANTImatavFan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 09. 23:17

Idézet: ANTImatavFan - Dátum: 2004. okt. 9., szombat - 22:15

ezt megteszi/megtenne a matav, akkor ez csokkentene a ...

Elnezest fatavot akartam irani... :D

#78 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 10. 09:25

Idézet: nyunyu - Dátum: 2004. okt. 9., szombat - 13:28

200msec felett mar zavaro a kesleltetes, ha nincs visszhangelnyomas.

Iszonyat idegesito tud lenni, mikor elkezdesz beszelni, es fel masodperc mulva visszahallod a sajat hangodat a tuloldalrol. Legtobb ember ilyenkor elakad a beszeddel, mert nincs felkeszulve ra, hogy a sajat hangjat hallja, a beszeddel nem szinkron modon.

En eddig nem lattam/hallottam/hasznaltam olyan VoIP megoldast, amiben ne lett volna (mas kerdes, hogy 2-3 rendszerre korlatozodnak a tapasztalataim). A visszhangot (ha arrol beszelunk, hogy a kezibeszeloben halkan hallod a sajat hangodat) amugy is a te oldaladon levo telefon (vagy egyeb eszkoz) szokta eloallitani. Igaz minden esetben full ismeretlennel beszeltem.

ANTImatavFan:
MEO palyas muhold(rendszer), azert csak 350msec:) Buli:)

#79 Felhasználó inaktív   tasp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 11. 07:54

Idézet: zoli62 - Dátum: 2004. okt. 8., péntek - 21:05

adsl 768
9900HUF

tasp
A számítógépes játékok nincsenek hatással ránk!!!
Ha kiskorunkban hatott volna ránk a PacMan akkor most sötét termekben rohangálnánk tablettákat rágcsálva miközben repetatív ritmusú elektronikus zene szól!!!

#80 Felhasználó inaktív   IThomas 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 11. 08:48

Idézet: tasp - Dátum: 2004. okt. 11., hétfő - 8:54

adsl 768
9900HUF

tasp

Bruttó vagy nettó? 1 vagy 2 évre?Mennyire megbizható az infó?:)
Nem akarom feleslegesen beleélni magam...
Real Eyes Realize Real Lies!!!

Téma megosztása:

• (172 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.