HWSW Informatikai Kerekasztal: ADSL csomagvaltozas varhato? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (172 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ADSL csomagvaltozas varhato? Értékeld a témát: -----

#921 Felhasználó inaktív   matavman 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 03. 21:02

Idézet: Pedó - Dátum: 2004. nov. 3., szerda - 21:58

A Freestart ADSLnél be kell fizetni 8000 Ft szerződésmódosítási díjat, és utána az akciós áron kapom a netet. Persze a hűségszerződés resetelődik, azaz onnan számít újra az 1-2 esetemben a 3 év (ki milyenben van)
Mondjuk ez sávszélesség emelésénél igaz.
Ha ugyanazt a sávszélességet szeretném, azt nem kérdeztem,hogy lehetséges-e egyszerű szerződésmódosítással az akciós előfizetési díjat megkapni... vagy ki kell köttetni, és újra be.
Engem még 1 évig köt a hűség egyébként is, és mivel meg vagyok elégedve velük (Freestartosok, ha olvassátok: Azért nem elbízni magatokat  :D  ) utána is maradnék Freestartos.

Megsugom a Matáv 3750 ft-ot kér az ISP-től a sebesség módosításért. Hogy a freestart 8-at kaszál be ezért, azé az már durva :o

nekem suxxeleronál ingyen emelték meg a sávot, bár a matáv kiszámlázta az axeleronak ezt

#922 Felhasználó inaktív   Nezelodo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 03. 21:12

Idézet: Dj_Sigma - Dátum: 2004. nov. 3., szerda - 20:10

Na ez király. :) 1 mbites netem lessz... :) a 384-esek sz.ták meg. nekik csak +33% mindenki másnak +100%. növekedés.

Ahaha, nyugtaval a napot kis lelkes napkozis :p

Esetleg 600 kbited ha lesz, mert pl. messzevagy, vagy rossz a kabelezesed. Ne orulj elore semminek, mert nagyobbat fogsz koppanni, mint hinned :) De ha meg meglesz a megabites neted: gyere vissza, es fikazz engem :)
Udv: Nezelodo

#923 Felhasználó inaktív   Pedó 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 03. 21:14

Idézet: matavman - Dátum: 2004. nov. 3., szerda - 20:02

Megsugom a Matáv 3750 ft-ot kér az ISP-től a sebesség módosításért. Hogy a freestart 8-at kaszál be ezért, azé az már durva :o

nekem suxxeleronál ingyen emelték meg a sávot, bár a matáv kiszámlázta az axeleronak ezt

Én sem annyiért adom el a lakásriasztót a megrendelőknek, amennyiért veszem... hiába van munkadíjam is a szerelésért. A cuccért el kell menni, mert nem sétál oda hozzám.Az idő.Amíg a boltban vagyok, addig nem tudok dolgozni. A kenyeret sem annyiért veszem a boltban,amennyiért a bolt a pékektől. Ez business, nincs ebben semmi kivetnivaló. Ennyibe kerül,  'oszt kész. Attól még nem rossz szolgáltató,hogy keresni akar a sávszélességnövelésemen. Én is ezt tenném a helyében. Matáv bácsinak szólni kell,hogy nálam emeljenek sávszélességet. Arra van egy ügyfélszolgálati munkatárs. Annak van fizetése. Persze az ügyintézéshez kell még iroda is, számítógép,nyomtató, papír, és még ki tudja mi. Miért kellene elvárnom egy piacgazdaságban, hogy bárki ingyen dolgozzon az én érdekemben? :think:
Nemrég volt a 28. szülinapom! Meg szeretném köszönni a szüleimnek,hogy 28 éve, és 9 hónapja NEM VÁLASZTOTTÁK A BIZTONSÁGOS SEXET!!! Ezzel nagymértékben hozzájárultak a születésem létrejöttéhez. :)

#924 Felhasználó inaktív   he7edik. 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 11. 03. 21:15

Kicsit :offtopic: de gondolom nem csak engem érdekel.
Ha kitöltök egy on-line megrendelő lapot valamelyik isp-nél az kötelez engem valamire, vagy csak ha visszaküldöm az aláírt szerződést?
Mindenhol jó de legjobb a mákostészta!!!

#925 Felhasználó inaktív   Tyrael 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 03. 21:16

Idézet: Nezelodo - Dátum: 2004. nov. 3., szerda - 22:12

Ahaha, nyugtaval a napot kis lelkes napkozis :p

Esetleg 600 kbited ha lesz, mert pl. messzevagy, vagy rossz a kabelezesed. Ne orulj elore semminek, mert nagyobbat fogsz koppanni, mint hinned :) De ha meg meglesz a megabites neted: gyere vissza, es fikazz engem :)

meg lehet nezni valahogy, hogy milyen messze vagyok a kozponttol?
vagy a modembol kiolvasott ertekek alapjan meg lehet josolni, hogy menni fog-e az 1MBit?

Tyrael

#926 Felhasználó inaktív   Tyrael 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 03. 21:19

Idézet: he7edik. - Dátum: 2004. nov. 3., szerda - 22:15

Kicsit :offtopic: de gondolom nem csak engem érdekel.
Ha kitöltök egy on-line megrendelő lapot valamelyik isp-nél az kötelez engem valamire, vagy csak ha visszaküldöm az aláírt szerződést?

nekem anno az uzletkoto azt mondta, hogy mikor jonnek bekotni, meg akkor is visszamondhatom kovetkezmenyek nelkul

Tyrael

#927 Felhasználó inaktív   leont 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 03. 21:20

Idézet: Tyrael - Dátum: 2004. nov. 3., szerda - 22:16

meg lehet nezni valahogy, hogy milyen messze vagyok a kozponttol?
vagy a modembol kiolvasott ertekek alapjan meg lehet josolni, hogy menni fog-e az 1MBit?

Tyrael

Ahogy parasztosan mondanam a SNR margin legyen minnel tobb  az Attenuation meg minnel kevesebb ha a modem eretekekre gondolunk:)
Szerintem 1mbit 99%nal menni fog :) 1500 mar neccesebb lesz:)

Szerkesztette: leont 2004. 11. 03. 21:20 -kor

Isten nem ver bottal, csak kisebb trükökkel.

#928 Felhasználó inaktív   Tyrael 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 03. 21:34

Idézet: leont - Dátum: 2004. nov. 3., szerda - 22:20

Ahogy parasztosan mondanam a SNR margin legyen minnel tobb  az Attenuation meg minnel kevesebb ha a modem eretekekre gondolunk:)
Szerintem 1mbit 99%nal menni fog :) 1500 mar neccesebb lesz:)

ADSL Link Status

Adsl Line Status OPERATIONAL
Adsl Mode G.DMT
Up Stream 160 kb (Interleave)
Down Stream 608 kb (Interleave)
Attenuation Near End: 3.5
Far End: 2.0
SNR Margin Near End: 46
Far End: 24
HEC Count 6
SW Version 20030122E
Firmware 0x40e4be26
15 min ES Counter 0
CRC Errors 0
1 day ES Counter 0

Ez jonak szamit? 1024es profil pontosan mekkora? Gondolom az is egy kicsit tulmeretes.

Tyrael

#929 Felhasználó inaktív   matavman 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 03. 21:36

Idézet: Pedó - Dátum: 2004. nov. 3., szerda - 22:14

Én sem annyiért adom el a lakásriasztót a megrendelőknek, amennyiért veszem... hiába van munkadíjam is a szerelésért. A cuccért el kell menni, mert nem sétál oda hozzám.Az idő.Amíg a boltban vagyok, addig nem tudok dolgozni. A kenyeret sem annyiért veszem a boltban,amennyiért a bolt a pékektől. Ez business, nincs ebben semmi kivetnivaló. Ennyibe kerül,  'oszt kész. Attól még nem rossz szolgáltató,hogy keresni akar a sávszélességnövelésemen. Én is ezt tenném a helyében. Matáv bácsinak szólni kell,hogy nálam emeljenek sávszélességet. Arra van egy ügyfélszolgálati munkatárs. Annak van fizetése. Persze az ügyintézéshez kell még iroda is, számítógép,nyomtató, papír, és még ki tudja mi. Miért kellene elvárnom egy piacgazdaságban, hogy bárki ingyen dolgozzon az én érdekemben? :think:

Ezek szerint az Axeleronál önkéntesek dolgoznak :lol:
Ennek ellenére elegem van belőlük :D

#930 Felhasználó inaktív   leont 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 03. 21:41

Idézet: Tyrael - Dátum: 2004. nov. 3., szerda - 22:34

ADSL Link Status

Adsl Line Status     OPERATIONAL
Adsl Mode     G.DMT
Up Stream     160 kb (Interleave)
Down Stream     608 kb (Interleave)
Attenuation     Near End: 3.5
SNR Margin     Near End: 46
HEC Count     6
SW Version     20030122E
Firmware     0x40e4be26
15 min ES Counter     0
CRC Errors     0
1 day ES Counter     0

Ez jonak szamit? 1024es profil pontosan mekkora? Gondolom az is egy kicsit tulmeretes.

Tyrael

tokeletes:)
:dj:

Ha jol tudom a stresszeloknek 1216kbps -s profilt allitottak.. szerintem ez lesz az 1mbiteseknek

Szerkesztette: leont 2004. 11. 03. 21:45 -kor

Isten nem ver bottal, csak kisebb trükökkel.

#931 Felhasználó inaktív   Pedó 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 11. 03. 21:42

Idézet: matavman - Dátum: 2004. nov. 3., szerda - 20:36

Ezek szerint az Axeleronál önkéntesek dolgoznak :lol:
Ennek ellenére elegem van belőlük :D

Matáv=Axelero hiszen a tulajdonosuk ugyanaz. Ez a számlázás-dolog köztük oda-vissza történik, az egyik kiszámlázik az egyiknek ezt, a másik kiszámlázik azt a másiknak. Számla-biznisz, a kiadások vs bevételek mérleg egyensúlyban tartásáért, hogy az állam bácsinak minél kevesebb adót kelljen fizetni.
De ez már kimeríti a BTK :offtopic: büncselekményre vonatkozó összes paragrafusát,amiért seggberúgást kapunk  :D  Ezen kár vitatkozni.

Szerkesztette: Pedó 2004. 11. 03. 21:45 -kor

Nemrég volt a 28. szülinapom! Meg szeretném köszönni a szüleimnek,hogy 28 éve, és 9 hónapja NEM VÁLASZTOTTÁK A BIZTONSÁGOS SEXET!!! Ezzel nagymértékben hozzájárultak a születésem létrejöttéhez. :)

#932 Felhasználó inaktív   ANTImatavFan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 03. 21:43

Idézet: Pedó - Dátum: 2004. nov. 3., szerda - 20:58

A Freestart ADSLnél be kell fizetni 8000 Ft szerződésmódosítási díjat, és utána az akciós áron kapom a netet. Persze a hűségszerződés resetelődik, azaz onnan számít újra az 1-2 esetemben a 3 év (ki milyenben van)
Mondjuk ez sávszélesség emelésénél igaz.
Ha ugyanazt a sávszélességet szeretném, azt nem kérdeztem,hogy lehetséges-e egyszerű szerződésmódosítással az akciós előfizetési díjat megkapni... vagy ki kell köttetni, és újra be.
Engem még 1 évig köt a hűség egyébként is, és mivel meg vagyok elégedve velük (Freestartosok, ha olvassátok: Azért nem elbízni magatokat  :D  ) utána is maradnék Freestartos.

Nagyon nez utana holnap, hogy a feljebb ugraskor tenyleg az akcios arat adja-e a Freestart.
Ugyanis az arcsokkentest a matav hajtotta vegre, az ISP-k csak tovabbadtak(joguk van tole elterni, amennyire a lehetosegeik engedik, ezret is kulonboznek az araik), es a matavnal az hogy feljebb mesz nem szamit uj adsl vegpontnak, tehat a matav erted a regi dijat fogja beszedni az IPS-tol.

Es nagyon erossek az aggalyaim, hogy ezt a kukonbozetet az IPS nem valalja fel, mert sok.

Ezert is tettem fel az elobb a kerdesemet. Ezt a kerdest feltettem a POLIforumon is ahol matavos emberke valaszolt is ra, es ezt a valaszt kaptam.

Ha teheted az altalad emiltett osszegert, akkor nagyon gyorsan ird ala a szerzodest, mert szerintem az van hogy meg nem lattak att a dologokat a FreeStartnal.

#933 Felhasználó inaktív   Gaga 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 11. 03. 21:52

Idézet: matavman - Dátum: 2004. nov. 3., szerda - 22:02

Nem az emeléshez, hanem egyáltalán at ADSL-hez kapcsolódva: mit ajánlasz, hogy az én kis (~4000 lelkes) településemre a Matáv kipakoljon egy cuccost, amivel mehetne az ADSL? Már ment szándéknyilatkozat-gyűjtés, tizenpár ember összejött, toltuk az Axelero felé. Azonban semmi változás, csak nézem a tévéreklámokat, szidom az anyjukat, és kitartóan káromkodom az 'Élmény korlátok nélkül' hallatán.
Fizetnék én nekik, ha lehetne miért, de olyan dühítő, hogy vegyem meg, amit kínálnak, mégsem tudják ideadni. Lassan kiépíti a helyi kábeltévés a normális kis hálózatát, és nyomni fogja a netet. Sajna nem annyira kedvező, mint egy ADSL lenne, de máshol már ugyanez a cég szolgáltat. Ha "megijesztem" :D a Matávot, hogy jön a konkurecia, az segít valamit?
Igazán örömteli, hogy az ország már a második generációs sebességet élvezheti, én pedig ugyanannyi-jóval több pénzért szívhatom a fogamat.
Akár privátba is, mondj már valami tutit, légy szíves! Köszönöm.
"Civilizált ember nem fekszik le aznap, amikor felkelt." 
× ABIT KN9 Ultra × Athlon™ 64 X2 6000+ × Inno3D™ Geforce 7950GT 512MB × 4x1024MB Kingmax DDR2 1066MHz× Iiyama Vision Master Pro 454 × Maxtor 6Y120P0 × Maxtor 6V250F0 × Pioneer DWR-216D × Codegen 9011 × Creative Inspire T7700 7.1 ×

#934 Felhasználó inaktív   Orgi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 03. 21:53

Elolvastam ezt a cikket és nem mondhatnám, hogy túl boldog vagyok, ugyanis axelerónál van kábelnetes csomagom. Sokat játszok online és a ping fontos volt, az elvárást hozza is (általában nekem a legjobb a pingem), ezért választottam a kábeles megoldást, de azért sávszél emelés itt se lenne rossz. Nem tudjátok tervez-e az Axelero ilyesmit a kábelnetes szolgáltatásánál is?

#935 Felhasználó inaktív   Pedó 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 11. 03. 21:54

Idézet: ANTImatavFan - Dátum: 2004. nov. 3., szerda - 20:43

Nagyon nez utana holnap, hogy a feljebb ugraskor tenyleg az akcios arat adja-e a Freestart.
Ugyanis az arcsokkentest a matav hajtotta vegre, az ISP-k csak tovabbadtak(joguk van tole elterni, amennyire a lehetosegeik engedik, ezret is kulonboznek az araik), es a matavnal az hogy feljebb mesz nem szamit uj adsl vegpontnak, tehat a matav erted a regi dijat fogja beszedni az IPS-tol.

Es nagyon erossek az aggalyaim, hogy ezt a kukonbozetet az IPS nem valalja fel, mert sok.

Ezert is tettem fel az elobb a kerdesemet. Ezt a kerdest feltettem a POLIforumon is ahol matavos emberke valaszolt is ra, es ezt a valaszt kaptam.

Ha teheted az altalad emiltett osszegert, akkor nagyon gyorsan ird ala a szerzodest, mert szerintem az van hogy meg nem lattak att a dologokat a FreeStartnal.

Ennek utána néztem már régebben is,amikor esedékes lett volna az ADSL megosztása itthon. Csak mivel ez elmaradt, akkor nem növeltem a sávszélességet, mert sajnáltam rá a 8000 Ft-ot. 
Most viszont, hogy 16-ától emelkedni fog a sávszélesség, jobban megéri az 512-t ingyen duplázni, mint a 384- ről 512-re váltani.Ezért szeretnék mielőbb váltani,hogy mindenképp 512-vel essek bele a sávszélességduplázásba. De mindez holnap kiderül,ha bemegyek személyesen az ügyfélszolgálatra, és megérdeklődöm töviről hegyire. Gondolom ezt minden szolgáltató ugyanúgy továbbadja az ügyfelek részére (ingyen).  A hírben az állt,hogy ezt a MATÁV adja, függetlenül az ISP-ktől. Tehát a központban benyomják a TURBO gombot :) és akkor mindenki gyorsabb lesz. Én így értelmezem. Majd kiderül.

Szerkesztette: Pedó 2004. 11. 03. 21:57 -kor

#936 Felhasználó inaktív   Martin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 03. 22:19

Idézet: ANTImatavFan - Dátum: 2004. nov. 3., szerda - 22:43

Szerintem minden épeszű szolgáltató tudja, hogy a 384-esek most nagyot akarnak ugrani. Nem fogják megakadályozni a trükköt,  mert akik a szerződés vége felé járnak (de lehet, hogy mások is), azok egyszerűen át fognak menni máshoz, és akkor az eredeti szolgáltató elbukta az ügyfelet.
CM Stacker 831 - Asus P5Q Deluxe - Intel Core2 Q9450 2666@3520 MHz - Scythe Orochi - 2x2GB  OCZ Reaper 1066@1103 Mhz - 2x Samsung HD321KJ 320 GB RAID 0  - Pioneer DVR110 - ASUS DVD-E616A  - Gigybyte GV-R485MC-1GH - Logitech Internet Pro Keyboard - Logitech Premium Optical Mouse - Altec Lansing ATP3 - Kingston HyperX 8 GB  - Samsung SyncMaster 710T

Az emberek nem abban különböznek egymástól, hogy kinek mennyi esze van, hanem abban, hogy ki mennyire tudja azt használni. :-)

Martin

#937 Felhasználó inaktív   matavman 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 03. 22:23

Idézet: Gaga - Dátum: 2004. nov. 3., szerda - 22:52

Nem az emeléshez, hanem egyáltalán at ADSL-hez kapcsolódva: mit ajánlasz, hogy az én kis (~4000 lelkes) településemre a Matáv kipakoljon egy cuccost, amivel mehetne az ADSL? Már ment szándéknyilatkozat-gyűjtés, tizenpár ember összejött, toltuk az Axelero felé. Azonban semmi változás, csak nézem a tévéreklámokat, szidom az anyjukat, és kitartóan káromkodom az 'Élmény korlátok nélkül' hallatán.
Fizetnék én nekik, ha lehetne miért, de olyan dühítő, hogy vegyem meg, amit kínálnak, mégsem tudják ideadni. Lassan kiépíti a helyi kábeltévés a normális kis hálózatát, és nyomni fogja a netet. Sajna nem annyira kedvező, mint egy ADSL lenne, de máshol már ugyanez a cég szolgáltat. Ha "megijesztem" :D a Matávot, hogy jön a konkurecia, az segít valamit?
Igazán örömteli, hogy az ország már a második generációs sebességet élvezheti, én pedig ugyanannyi-jóval több pénzért szívhatom a fogamat.
Akár privátba is, mondj már valami tutit, légy szíves! Köszönöm.

Milyen településről van szó? És mikor továbbítottátok az ISP felé?

#938 Felhasználó inaktív   kys 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 11. 03. 22:50

Sziasztok!

Valamelyest off-topik, de csak félig: melyik az az ISP, ahol ha most uj adsl szerződést kötök, 1 éven belül is át lehet helyezni?

Tudom, hogy 1 éven belül költözni fogok, de a legtöbb helyen (pl tvnet, enternet) eleve kizárják az 1 éven belüli áthelyezést. Eddig ugy látom, csak axelerónál menne... de onnan akarok eljönni (hogy uj előfizető legyek, és ki tudjam használni az árcsökkenést/sebességemelést).

Köszi a válaszokat,
kys

#939 Felhasználó inaktív   Peetie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 03. 22:51

Idézet: Tyrael - Dátum: 2004. nov. 3., szerda - 20:34

ADSL Link Status

Adsl Line Status     OPERATIONAL
Adsl Mode     G.DMT
Up Stream     160 kb (Interleave)
Down Stream     608 kb (Interleave)
Attenuation     Near End: 3.5
SNR Margin     Near End: 46
HEC Count     6
SW Version     20030122E
Firmware     0x40e4be26
15 min ES Counter     0
CRC Errors     0
1 day ES Counter     0

Tyrael

Ezeket hol lehet megnezni? Mondjuk en nem direktben, hanem routerrel csatlakozok. Van ra vmi progzi?
ASUS A8N-E|3000+ A64@9*290|MSI 6600GT|2x512 Twinmos-2,5-3-3-8-1T@220MHz|Maxtor+Samsung 80 GB 7200|LG 1730B TFT|FSP Blue Storm 400W

"Minden probléma megoldására több módszer létezik. Van amelyik elegáns, és van amelyik működik - ha nem is tökéletesen."

#940 Felhasználó inaktív   matavman 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 03. 23:03

Idézet: kys - Dátum: 2004. nov. 3., szerda - 23:50

Sziasztok!

Valamelyest off-topik, de csak félig: melyik az az ISP, ahol ha most uj adsl szerződést kötök, 1 éven belül is át lehet helyezni?

Tudom, hogy 1 éven belül költözni fogok, de a legtöbb helyen (pl tvnet, enternet) eleve kizárják az 1 éven belüli áthelyezést. Eddig ugy látom, csak axelerónál menne... de onnan akarok eljönni (hogy uj előfizető legyek, és ki tudjam használni az árcsökkenést/sebességemelést).

Köszi a válaszokat,
kys

Axeleronál van lehetőség de csak ha vonallal együtt viszed

Téma megosztása:

• (172 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49