HWSW Informatikai Kerekasztal: videókártya probléma (?) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (3 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

videókártya probléma (?) már bootoláskor csíkos a képernyő Értékeld a témát: -----

#41 Felhasználó inaktív   Roci 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 10. 02. 20:00

Idézet: GeNeZiS - Dátum: 2004. okt. 2., szombat - 18:52

Jó neked, nekem - mint már említettem korábban - egy ati rage pro dübörög a radeon 9700 helyett :DD Na nem baj, ez úgy is csak átmeneti állapot... remélem   :rolleyes:

Ne adjuk fel lessz mególdás :smoker:

#42 Felhasználó inaktív   Jakuza 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 10. 02. 20:04

Volt mar errol szo egy masik topicban.

"tomesz Létrehozva: 2004. szept. 24., péntek - 14:56   
Törzsvendég

Csoport: Fórumtag
Idézet (HavocS @ 2004. szept. 23., csütörtök - 13:09)
de ha reboot után megy jól az érdekesebb... 

Nekem is ugyanezt csinálta, melegedési gond nem lehet, mivel pont hidegen jött elő a probléma.

Külföldi fórumokon 'Cold Boot Problem' néven ismert a dolog: bizonyos kártya/alaplap páros esetében előfordulhat, vmi olyasmi oka lehet, hogy ha hideg a kártya (pl. kondik nem töltődtek fel), az alaplap nem jól azonosít be bizonyos AGP paramétereket, vagy mi... (legalábbis ilyesmiket írtak).

Megoldást nem találtam. "
My name is penis.
1. Ha leesnél az EGOd-ról, szörnyet halnál az IQd-on.
2. A szó fegyver, de neked még egy csúzlid sincs.

#43 Felhasználó inaktív   GeNeZiS 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 10. 02. 21:25

Köszi az infót, pedig keresgéltem, bár bevallom nem túl sokat, mert sürgős lett volna vmi megoldást találnom...
Egyébként én azért nem gondolom hogy az én alaplapom nem fér össze a kártyával, mert több mint egy éve már hogy ment gond nélkül. Nagyon nem nyúltam bele, csak hangkártyát cseréltem, meg egy plusz vinyót beraktam, kb. ennyi.

#44 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 04. 07:47

A héten lehet, hogy tudok mondani valami biztatót. A kezembe került egy 'efféle' kártya, meglátom, mire megyek vele.
Elköltöztem :-)

#45 Felhasználó inaktív   AMDPower 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 04. 12:03

Idézet: Rive - Dátum: 2004. okt. 4., hétfő - 7:47

A héten lehet, hogy tudok mondani valami biztatót. A kezembe került egy 'efféle' kártya, meglátom, mire megyek vele.

előfordulhat, hogy valamelyik kondi öregszik a kártyán és azért csinálja, mert nekem is egyre gyakoribb lett a hiba, de aztán most stabilizálódott :D most minden hidegindításkor csíkoz

lehet fűtést kellene szerelni a kártyára :)

Kipróbátam az ATI Tray nevű progit, ami próbálja megtalálni a max GPU, és a max meória órajelet.

A 9600pro-n nekem 400 a GPU, 300 a DDR a gyári érték. 440 és 330-nál (DDR660) megállítottam, nehogy baja legyen a kártyának, de ott még semmi hiba nem volt észrevehető.
Másnap hideg állapotban is elindítottam a programot, és lefelé szedegedt az órajelet, de a minimális értéken is csíkos maradt a képernyő.
AMD forever

#46 Felhasználó inaktív   Roci 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 10. 04. 12:20

A kárty élettartalma igy csőken? :confused:

#47 Felhasználó inaktív   AMDPower 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 04. 12:25

nekem fél évesen kezdte, és 2-3 hónap alatt eljutott a mostani szintre, most 1 éves, amikor meleg akkor viszont tökéletesen megy
AMD forever

#48 Felhasználó inaktív   Roci 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 10. 04. 14:28

Idézet: AMDPower - Dátum: 2004. okt. 4., hétfő - 13:25

nekem fél évesen kezdte, és 2-3 hónap alatt eljutott a mostani szintre, most 1 éves, amikor meleg akkor viszont tökéletesen megy

Akkor még van 1-2 honapom :D

#49 Felhasználó inaktív   AMDPower 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 04. 14:35

Eszembe jutott még, hogy lehet kapni elektronikai hűtő spray-t, amivel ilyen melegedéssel kapcsolatos hibákat lehet megkeresni.
Ma megnézem mennyiért lehet kapni, és lehet este megpróbálom felderíteni a hibás alkatrészt.
AMD forever

#50 Felhasználó inaktív   s-size 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 10. 05. 00:03

Hi
Nem akarom elkeseriteni a forum inditot, de nekem is igy kezdte a C3d 9800-am aztán az lett a vége hogy ram hibás lett szép lassan megdöglött teljesen a szemét! Még jó hogy garis volt és kicserélték. Megkérdeztem a szervizest hogy szerinte miért halt meg ö azt mondta nagy a hő leadása a kártyának és a gyári hütés néha kevésnek bizonyul.
Csak akkor kérdezem én: Mért nem tesznek rá nagyobbat, jobbat nem fér bele az 50k-ba?
Hozzá teszem nem volta kártya húzva, és egy nagy torony házba levett oldalap mellett használtam :mad:

Szerkesztette: s-size 2004. 10. 05. 00:07 -kor

-=Flat Out2 JEEEEEEEEEEEE=-

#51 Felhasználó inaktív   s-size 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 10. 05. 00:05

Kétszer ment el  bocs (töröltem)
:)

Szerkesztette: s-size 2004. 10. 05. 00:06 -kor

-=Flat Out2 JEEEEEEEEEEEE=-

#52 Felhasználó inaktív   Roci 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 10. 05. 09:27

Idézet: s-size - Dátum: 2004. okt. 5., kedd - 1:03

Hi
Nem akarom elkeseriteni a forum inditot, de nekem is igy kezdte a C3d 9800-am aztán az lett a vége hogy ram hibás lett szép lassan megdöglött teljesen a szemét! Még jó hogy garis volt és kicserélték. Megkérdeztem a szervizest hogy szerinte miért halt meg ö azt mondta nagy a hő leadása a kártyának és a gyári hütés néha kevésnek bizonyul.
Csak akkor kérdezem én: Mért nem tesznek rá nagyobbat, jobbat nem fér bele az 50k-ba?
Hozzá teszem nem volta kártya húzva, és egy nagy torony házba levett oldalap mellett használtam :mad:

Szia én ugy tudom hogy akkor van ram hiba ha fűggőleges csík van de rögtön kicserélték a kártyát és ezzel meg vízszintes csík van :think:

#53 Felhasználó inaktív   AMDPower 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 05. 09:48

Nálam túlmelegedésről nem lehet szó, mert sokszor ellenőriztem és a GPU kézmeleg volt, a ramok kicsit melegebbek, de max 50 °C, erős igénybevétel után.

ráadásul nekem hidegen hibázik :D
AMD forever

#54 Felhasználó inaktív   AMDPower 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 11. 07:50

na semmi fejlemény ?
AMD forever

#55 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 12. 21:04

Elöször futottam hardware problémába. Monitor, TV kimenet, se kép, "se hang". Gép 3-at csippan. Most elindult a gép, de lehet, nem sokáig bírja. Valószínű az MSI Ti 4200-as 8X AGP 64MB-os TV kimenetes kártyámnak (MS-8894) a ventije lassan, lassan feladja a küzdelmet szerintem. Nem szedtem szét a gépet még, de egy jellegzetes berregő hang induláskor "hiányzik", 1 pec múlva abba szokta hagyni. Azt hittem a Codegen ventije, de lehet az MSI-é. Nem vagyok gyakorlott hardware-s, ezért a venti csere is gond lehet. Egyenlőre azt kérdezném, hogy lehet e külön ventit venni erre a kártyára valahol. Ezt követően továbblépnék, ha nem tudom "házilag" a cserét megoldani.

THX a segítséget előre is. ;)

Üdvözlettel, köszönettel
                                        macska ;)

Ui: Most első ízben csinálta, a fórumon voltam épp, az egér "lefagyott", ctrl-Alt-Del, semmi hatás. Gép kikapcsol, újraindít, ekkor a 3 csippanás, nincs kép. Pár percet vártam, most okés, holnap megnézem majd. Ez így nem okés, valamit kéne tennem, ha tényleg a venti adja fel a "küzdelmet".
P3 Versus K7 ; p4 Versus K8 :) :)
Rögös a macskaköves út....

#56 Felhasználó inaktív   miatyánk 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 02. 14. 19:20

Üdv. mindenkinek!

Magyar Windowst kellene telepítenem egy gépre, amiben egy ASUS alaplap van, és egy Matrox P650-es videokártya. Jelenleg angol Win van a gépen, és a Matrox legújabb drivere. A gép tökéletesen működik. Van egy Ghost mentés is a gépen. Az angol wint nem én installáltam, és nem is tudom hogy ki volt.(nem az enyém a gép)

Elindítottam a Win telepítést, minden szépen végigment, de amikor a végén bebootol a gép(a betöltő képernyő után), azonnal elmegy a kép. Attól még hogy nics megjelenített video kép, a Win még működik, de ezzel igy sokra nem megyek.:(
Úgy hogy Ghostal vissza az egészet, és kíváncsiságból uninstalláltam a P650 drájverét, a Programok hozzáadása/eltávolítása eszköznél. Gép újraindít, a betöltő képernyő OK, de utánna megint fekete képernyő. Próbáltam angol wint telepíteni, de ugyan az mint magyarral.:(

:confused:  :confused:  :confused:  :confused:  :confused:  :confused:  :confused:

#57 Felhasználó inaktív   miatyánk 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 02. 14. 19:57

Hogy tegyek így magyar Windowst a gépre?   

SEGÍTSETEK!!!

Szerkesztette: miatyánk 2005. 02. 14. 19:57 -kor

#58 Felhasználó inaktív   Arzo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 02. 15. 12:50

Hali! Az én problémám nem egészen ilyen, de ez is jelentkezik már bootoláskor.
Tehát. Kártya: Connect 3d radeon 9600 256MB. Probléma: Indításkor a kép elcsúszik a bal alsó sarok
irányába. A biosban uez a probléma. Monitort beállítottam, sikerült visszahozni,széthúzni a képet, de csak úgy hogy a monitor a széthúzásnál és az eltolásnál is szélső értéken áll. Win alatt is beállítottam. Minden jó. DE... Néha +gondolja magát és DOS módban + bootoláskor újra elcsúszik a kép(balra), így az első néhány betű nem látszik Utána állítani már nem lehet. Win alatt így is jó. Na de szvsz ez akkor sem normális dolog, tekintve hogy ilyenről még sehol sem hallottam (486DX óta) Mi lehet a probléma?

U.I.: Elötte GF MX 440 volt, nem volt probléma. Azóta Format C: + WIN reinstall is volt.
Monitor:Samsung SyncMaster 763MB(telepítve van ez is) Bootnál sztem amúgy sem számít

THX!

Téma megosztása:

• (3 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó