HWSW Informatikai Kerekasztal: Net anonimitás avagy hogyan legyünk láthatatlanok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (7 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Net anonimitás avagy hogyan legyünk láthatatlanok

#81 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 03. 27. 09:40

Idézet: Omega - Dátum: 2007. márc. 24., szombat - 14:04

Tehát ezek valamelyikéhez csatlakozva azon keresztül megy a forgalom, és bárhova lépsz fel, nem látnak IP címet, vagy csak a Tiedet nem de a szerverét igen? :confused:

Nagyjából ez a lényege, de cserébe általában lassú, valamint nem tudom az OTP-s webbankom merném-e nyomkodni ilyen proxyn keresztül.
Make love not Wor.

#82 Felhasználó inaktív   duzzadtch 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 06. 09. 00:34

hellotok!

kellene nekem egy ici - pici segítség a proxy-k láncolásában!
itt arra gondlok, hogy hoygan kezdjek neki,milyen parancsokkal stb. ,ha ezt vki nekem részletessen leírná annak nagyon örülnék és meg is köszönném!!!

elöszer is köszi a válaszokat

#83 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 06. 09. 09:14

Idézet: duzzadtch - Dátum: 2008. jún. 9., hétfő - 1:34

..
itt arra gondlok, hogy hoygan kezdjek neki ...

pl. böngészőben. :smoker:

Hozzáteszem, hogy aki ilyesmit kérdez, annak nem sok fogalma van a témáról: akkor meg minek?

Remélhetőleg csak anonim proxit akarsz. Nem gondolom, hoyg pontosan tudod, hogyan is működik, inkább csak hallott "pletyka"-alapú a dolog.

Volt 1 ismerős, azt gondolta, hogy nulla hálózati ismerettel rendelkezve majd jól ügyeskedhet. Aztán mikor elmondtuk neki, hogy vannak olyan dolgok, amikért már más országban simán lecsukhatják, akkor megértette, s nyugton maradt.

Ami h@xor, az nem itt lett az. S más fórumon se.

Szerkesztette: Warrior 2008. 06. 09. 09:20 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#84 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 09. 09:43

Idézet: duzzadtch - Dátum: 2008. jún. 9., hétfő - 1:34

Azért valami alapokat tudni kellene, 3 sorban nem lehet sem ezt, sema műholdak építését leírni.
Vagy előbb írd le mit szeretnél, meg mire használni, hátha nem is proxy kell.
Make love not Wor.

#85 Felhasználó inaktív   duzzadtch 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 09. 15:12

elöször is köszi mindenkinek a hozzászólást

Warrior neked vmi sejtésed van az én tudásomról a proxykról kapcsolatossan, de ezért vmi akad.

Javítsatok ki ha nem így van, a mindenegyes számítógép amikor csatlakozik az internetes hálozatra akkor kap egy IP címet, amellyel azonosítható lesz a gép, tehát ez a gép úgymond "ujjlenyomata", na már most a proxy-k abba nyujtanak segítséget a felhasználoknak legyen az bárki, hogy nem az otthoni gép IP címét adja meg hanem a proxy szerver IP cimét ez által nem lehet visszakeresni a kiinduló IP cimet.

Ennek az "mutatványnak" a bonyolultabb vagy biztonságosabb változata a proxyk láncolása, amikor csatlakozol egy proxy-hoz, amely olyan utasítást ad egy másiknak, hogy az egy harmadikon keresztül érje el a kívánt célt.

Warriro arra amit irtál hogy "Remélhetőleg csak anonim proxit akarsz" ha ezzel megoldodna az én kis problémám akkor igen ahoz szeretnék csatlakozni lehetőleg nem egy proxy bevonásával.

Mire szeretném használni??? Egy oldalon több felhasználó létrehozása, majd ahogy a fentiekben irtátok ezekkel való ügyeskedés.

#86 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 09. 16:27

Idézet: duzzadtch - Dátum: 2008. jún. 9., hétfő - 16:12

Mire szeretném használni??? Egy oldalon több felhasználó létrehozása, majd ahogy a fentiekben irtátok ezekkel való ügyeskedés.

1. Ez nem teljesen legális, én meg nem szeretem, ha valaki kavar. Pld. itt hWSW-n is ugye a soknickesek, meg hasonlók. Csak szopattok mindenkit.

2. előbb ehhoz proxyt kellene szerezned, aminek ha a gazdája olyan, akkor úgyis kiadja az adataidat, ha nem olyan, akkor meg csak a géped férgezi össze, meg ellopja a jelszavad. Ha ez Neked jó, legyen, de keress máshol.
Make love not Wor.

#87 Felhasználó inaktív   duzzadtch 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 09. 18:38

hm

én nem olyan oldalakon szeretnék "kavarni" , ahol az emberek egymás között a kapsztalatukat osztják meg és nem is ott ahol segítséget lehet kérni egymástól bármilyen problémával fordul is oda az ember , "mert az ember nem s**rik oda ahova eszik" nekem az volt a célom, hogy ezen oldalak müködését tönkrevágja és nem akarok olyanokkal kiszurni akinek ebbe piszok sok munkája van!!!!!!!!!!!!!!!!

a 2. pontban taglaltakhoz csak annyit szeretnék irni, hogy köszönöm hogy elmondtad és ez által is többet tudtam meg

#88 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 10. 05:35

Létezik encrypted proxy szolgáltatás? Ha igen kb. mennyibe fájhat?

Nem illegális dologra kéne, hanem arra, hogy a rendszergazda a helyi proxy-n ne lássa mit netezek, se a fel-, se a lemenő forgalmat. Ehelyett valami AES-hez hasonló titkosítással közlekedne az infó a saját proxy-ig https módra. Az pláne jó lenne, ha az url-eket is bekódolná, mert azokat a legkönnyebb naplózni. Biztos lelassítja a net sebességét és terheli a procit, de ez itt most nem érdekes.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#89 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 10. 05:43

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2008. jún. 10., kedd - 6:35

Nem illegális dologra kéne, hanem arra, hogy a rendszergazda a helyi proxy-n ne lássa mit netezek, se a fel-, se a lemenő forgalmat. Ehelyett valami AES-hez hasonló titkosítással közlekedne az infó a saját proxy-ig https módra. Az pláne jó lenne, ha az url-eket is bekódolná, mert azokat a legkönnyebb naplózni. Biztos lelassítja a net sebességét és terheli a procit, de ez itt most nem érdekes.

Szerinted mi egy értelmes cég válasza a hálózatán folyó - számára, de nem általa - "titkosított" forgalomra?

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#90 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 10. 05:50

Erről előzetesen tájékoztatnám és sztem nem lenne ellenvetés. Az adatforgalom nem lenne nagy, nem p2p korlátozás megkerülésére kellene. Csak vannak olyan helyek, ahol a rendszergazdi alapból besúgó és a főnöknek szépen átadja a http logokat, email-ekbe beleolvas, stb.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#91 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 10. 08:52

Idézet: duzzadtch - Dátum: 2008. jún. 9., hétfő - 16:12

...
Javítsatok ki ha nem így van, a mindenegyes számítógép amikor csatlakozik az internetes hálozatra akkor kap egy IP címet, amellyel azonosítható lesz a gép, tehát ez a gép úgymond "ujjlenyomata", na már most a proxy-k abba nyujtanak segítséget a felhasználoknak legyen az bárki, hogy nem az otthoni gép IP címét adja meg hanem a proxy szerver IP cimét ez által nem lehet visszakeresni a kiinduló IP cimet.
...

Akkor javítunk: :)

A gép az IP cím által nem mindig, s nem egyértelműen azonosítható. Inkább azt mondhatom, hogy egy adott pillanatban igen, de fontos az, hogy ebben a pillanatban ismert legyen a gép teljes "elérési útja"!
Nem ujjlenyomat, messze nem egyedi! A MAC címek egyediek (de azok se mindig, csak gyárilag flashelve).
Manapság az IP cím csakis arra való, hogy a gép az adott alhálózatban tájékozódjon. Ez furán hangzik, de technikailag nem is kell közvetlenül elérnie a célt, hanem sokkal inkább a következő "állomást". Ez az IP protokoll egyik alapköve. A többit a hálózatok közötti eszközök végzik.

Egyébiránt meg, nem kell aggódni, lenyomozható minden kiküldött s fogadott csomag. Kérdés, hogy mit loggolnak, s nagyon fontos, hogy mennyi követ mozgatnak meg a nyomozás érdekében. Utóbbi elmehet olyan szintre is, hogy az ember nyom egy portszkent, s 15 percen belül már csöngetnek is az ajtón. Amikor egy proxyhoz kapcsolódsz, hidd el, a proxy simán lenaplózhatja, hogy melyik IP-ről jött a kapcsolódási kísérlet. Aztán ha az IP-k változnak is, az adott pillanatot visszakeresve bizony elvben eljuthatnak az adott GÉPIG. Ha kemény lenne a dolog, az ember megtalálsa csak akkor nehéz, ha tapasztalt hekker.

Szóval a az anonim proxy-k esetében is történhet logolás (igazándiból nem tudjuk, megtehetik elvben), csak hatalmas mennyiségű infót jelent ez. Ettől függetlenül a technika tudja. Kérdés, mennyire élnek vele. S kérdés, hogy TE mit hiszel el. Több-e a fantáziád, mint a tényleges technikai tudásod.

ps.: egy eygszerű kérdés: azt írtad, hogy "nem lehet visszakeresni a kiinduló IP címet". Ha ennyire biztos vagy ebben, kérdezem én: miért írtad azt, hogy "Ennek az "mutatványnak" a bonyolultabb vagy biztonságosabb változata a proxyk láncolása"? Mitől lenne biztonságosabb, hiszen az első módszer sem lenyomozható???

Szóval egy kicsit ajánlott az RFC-k tanulmányozása - az publikus. S ajánlott NEM hinni mindenféle pletykáknak. Másrészt hinni abban, hogy vannak nálunk ügyesebb rendszergazdák is, akiknek ez a dolguk, sőt, mitöbb, ez az életük. Ha akarják, úgy megfogják az embert, hogy csak úgy füstöl - talán még észre sem veszi, hogy épp ő az, akit figyelnek, miközben abban a tudatban él, hogy átver valakit. Mint mondtam, csak az a kérdés, hogy mi a céljuk, hogy milyen eszközöket mozgatnak meg... :smoker:

ps.: a fórum szabályzata tiltja olyan dolgok, trükkök kiadását, amikkel kárt lehet okozni, akár anyagi, akár erkölcsi értelemben. Ha ezt megmondanánk, akkor a következő lépés már a "hogyan szerezzek rendszergazdai jogokat" lenne.
Saját felelősségre persze lehet cselekedni. Én mondjuk azt mondanám, meg lehet próbálni másképp elintézni a dolgot, nem hekkerkedni, főleg nem úgy, hogy nem nagy a hálózati tudás. Persze az is lehet, hogy tapasztalt h@xor vagy, csak minket szívatsz. :smoker:

Szerkesztette: Warrior 2008. 06. 10. 09:02 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#92 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 10. 09:07

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2008. jún. 10., kedd - 6:50

Erről előzetesen tájékoztatnám és sztem nem lenne ellenvetés. Az adatforgalom nem lenne nagy, nem p2p korlátozás megkerülésére kellene. Csak vannak olyan helyek, ahol a rendszergazdi alapból besúgó és a főnöknek szépen átadja a http logokat, email-ekbe beleolvas, stb.

Nem tudom, de talán nem ez lenne a legjobb megoldás - megintcsak emberi oldalon kellene megpróbálni. Lehetne bizonyítani, személyiségi jogokra hivatkozva (persze csak "megfelelő" esetekben). Ha alapból besúgó, nem tudom, segít-e a titkosítás. Egyébként nincs a rendszergazdiknak titoktartási nyilatkozatuk? Nekem van pl. Ha megszegném, repülnék is. Nos, ezt meg lehet lengetni. Mármint az ő esetében. :) :smoker:

ps.: nem világos, hiszen te is ugyanazzal a főnökkel kell, hogy megegyezz, akinek a rendszergazdi besúg?

Szerkesztette: Warrior 2008. 06. 10. 09:10 -kor

#93 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 10. 09:18

Olyan szitációra kell majd, ahol az emberi megközelítés nem játszik és nem érdekli őket a titoktartás és a személyiségi jogok.

Azóta találtam még egy buktatóját. A rendszergazdi szépen blokkolja a proxy IP-jére menő forgalmat, aztán szophatja az ember fia.

De továbbra is érdekel, hogy létezik-e ilyen szolgáltatás, ha igen mennyiért. Neten nem találtam róla semmi. Talán nem a jó kulcsszóval kerestem.

Szerkesztette: N0zer0 2008. 06. 10. 09:19 -kor

#94 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 10. 09:23

Idézet: Warrior - Dátum: 2008. jún. 10., kedd - 10:07

ps.: nem világos, hiszen te is ugyanazzal a főnökkel kell, hogy megegyezz, akinek a rendszergazdi besúg?

A "besúgás" érdekes fogalom. Tartok tőle, a munkaköri leírás tartalmazza, hogy - minimum statisztikai kimutatást - le kell tenni a főnök asztalára...

#95 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 10. 09:52

Mondjuk igaz, ha van miről besúgni, akkor már ott nem lehet munkaköri leírásra hivatkozni. Ha pedig mindenki a munkaköri leírásának megfelelően dolgozik, akkor besúgás nem létezhet - elvben.

#96 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 10. 10:23

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2008. jún. 10., kedd - 6:35

Nem illegális dologra kéne, hanem arra, hogy a rendszergazda a helyi proxy-n ne lássa mit netezek

végül is magam ellen dumálok, de otthonra egy logmein, aztán kész, használod az otthoni géped. Ez sima webes ssl forgalom, de sok helyen szűrik.

Vagy otthonra valami titikosítós VPN, aztán azon keresztül netezni.
Make love not Wor.

#97 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 10. 10:24

Idézet: Eleanor - Dátum: 2008. jún. 10., kedd - 6:43

Szerinted mi egy értelmes cég válasza a hálózatán folyó - számára, de nem általa - "titkosított" forgalomra?

Na mi?
Make love not Wor.

#98 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 10. 10:40

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. jún. 10., kedd - 11:23

végül is magam ellen dumálok, de otthonra egy logmein, aztán kész, használod az otthoni géped. Ez sima webes ssl forgalom, de sok helyen szűrik.

Vagy otthonra valami titikosítós VPN, aztán azon keresztül netezni.

Kösz az 5letet  :up:

#99 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 10. 11:02

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. jún. 10., kedd - 11:24

Na mi?

Én elsőre megkérdezem, mit is csinálsz? :)

Szerkesztette: Eleanor 2008. 06. 10. 11:16 -kor

#100 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 10. 11:29

Idézet: Eleanor - Dátum: 2008. jún. 10., kedd - 12:02

Én elsőre megkérdezem, mit is csinálsz? :)

Fene sem akar ilyennel foglalkozni, mikor már egy csomó weboldal https.
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (7 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.