HWSW Informatikai Kerekasztal: ki a hunyo? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ki a hunyo? Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   malvin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 10. 01. 16:06

megprobaltam eletem elso DVD-jet elkesziteni (egy valamikor leripelt anyagbol, amibol valahogy sehogyan nem sikerult SVSD-t eloallitani) - persze ovatossagbol RW-re.

Mar a kezdet sem volt biztato:
az IFOedit-el "meggyalogolt" video_ts konyvtarat a CloneDVD nem fogadta el legalisnak, a nero viszont szerencsere igen. Felirtam. A PC-n (egy mindent iro, olvaso egysegen!) es a lejatszok (PowerDVD, WinDVD) el is fogadtak, esle is jatszottak. Asztali DVD lejatszoba atteve (ami le van tesztelve, hogy tud -RW-t!) "No disk".

A folytatas meg elkeseritobb:
atteve egy masik PC-be (ebben is mindent iro-olvaso drive) a lemez ures.
Jobb otletem nem leven megprobaltam ezen a gepen is felirni az anyagot (ugyanazzal a Neroval):
1. furcsasag: az XP ugyan azt mondta, hogy a lemez ures, a Nero viszont eszrevette. hogy van mar rajta valami. Na jo, akkor torolje le.
2. Ezutan egyszeres irasi sebesseget allitott be. A masik gepen negyszeresen irt - pedig ez az iro tud 4x-esen DVD-RW-t irni. A masik viszont - azota megneztem a specifikaciojat - csak 2x-esen. Ennek ellenere el tudta olvasni. Csak hat senki mas nem.
Ezt az uj lemezt azutan minden asztali lejatszo is gond nelkul olvassa.

Szoval, akkor most ki a hunyo?
A HW, a SW, vagy en, aki ezt az egeszet nem erti?

ui.
az emlegetett tipusok:
1. Toshiba DVD Super Multi drive  (MATSHITA DVD-RAM UJ-820S)
2. LG GSA 4120B

Szerkesztette: malvin 2004. 10. 01. 16:16 -kor

#2 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 01. 16:50

Idézet

megprobaltam eletem elso DVD-jet elkesziteni (egy valamikor leripelt anyagbol, amibol valahogy sehogyan nem sikerult SVSD-t eloallitani) - persze ovatossagbol RW-re.

Most akkor DVD-t csináltál vagy SVCD-t? Ha DVD-re írsz SVCD formátumot az nem lesz jó, olyan lesz amit írtál "no disk".

Az avatarodról azt hittem, hogy lamex vagy! :D Csodálkoztam is, hogy valakitől segítséget kér. :eek:  :cool:  :D

Szerkesztette: Lipton 2004. 10. 01. 16:51 -kor

#3 Felhasználó inaktív   oalex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 01. 17:04

Idézet: Lipton - Dátum: 2004. okt. 1., péntek - 17:50

Most akkor DVD-t csináltál vagy SVCD-t? Ha DVD-re írsz SVCD formátumot az nem lesz jó, olyan lesz amit írtál "no disk".

Az avatarodról azt hittem, hogy lamex vagy! :D Csodálkoztam is, hogy valakitől segítséget kér. :eek:  :cool:  :D

nekem is ez jutott elöször az eszembe, SVCD-t ujra irható DVD-re ?????

Szerkesztette: oalex 2004. 10. 01. 17:05 -kor

A magyar csak a második nyelvem, szóval ne lovagoljál a helyesírási hibákon:) Köszi. (csak ha nagyon unatkozol)

#4 Felhasználó inaktív   malvin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 01. 17:19

Idézet: Lipton - Dátum: 2004. okt. 1., péntek - 15:50

Most akkor DVD-t csináltál vagy SVCD-t?

azt hiszem, hogy en megtanultam magyarul irni, fogalmazni ideje, hogy Te is megtanulj olvasni.

De agyengebbek kedbveert: volt egy anyag, amibol anno megprobaltam SVCD-t csinalni.
Nem sikerult, pediig elotte mar jonehany SVCD-t csinaltam. Feliratost is, de ezen valahogy nem jott ossze.
(A winsubmux azt mondta, hogy ratette, de megsem latszott), ezert "talonba tettem a lerippelt anyagot, es most hogy lett DVD irasira alkalmas HW-em ijra elovettem (azokat a vob-okat es ifo-kat amiket anno a DVD2SVS szuksegesnek tartott lerippelni). Ez sem a CloneDVD-nek sem a Neronak nem volt jo. Ezert kellett meggyalogolni az IFOedit-el. 

Eloszor ugy tunt, hogy a technologiaban van baj, de vegul kiderult, hogy az eloallitott anyag jo, csak nem mindegy, hogy melyik gepen (milyen HW - mert hogy a SW u.a) irom fel.

innentol vilagos?

#5 Felhasználó inaktív   malvin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 01. 17:23

Idézet: oalex - Dátum: 2004. okt. 1., péntek - 16:04

nekem is ez jutott elöször az eszembe

detto

hogy azert ertheto legyen, azert emlegettem az SVCD-t, mert a DVD2SVCD-vel ripeltem az anyaot.
Mert ugye , ha most itt lenne meg a DVD, akkor azt mondanam, hogy CloneDVD...

#6 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 01. 17:25

egyrészt tanulj meg egyértelműen fogalmazni. másrészt meg nehogy már te tegyél szívességet azzal, hogy megengeded, hogy segítsünk a problémáddal... :mad:
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2004. 10. 01. 17:28

Idézet: malvin - Dátum: 2004. okt. 1., péntek - 18:23

detto

hogy azert ertheto legyen, azert emlegettem az SVCD-t, mert a DVD2SVCD-vel ripeltem az anyaot.
Mert ugye , ha most itt lenne meg a DVD, akkor azt mondanam, hogy CloneDVD...

Mellesleg :

Ha van egy kétrétegű gyári DVD -d 6.8 GB anyaggal, akkor azt CloneDVD -vel egy 4.7 GB -osra ??? :omg:

Vagy csak én kérdezek hülyeséget ???

(Lehet.)

Elküldve: 2004. 10. 01. 17:29

Idézet: qnadam - Dátum: 2004. okt. 1., péntek - 18:25

egyrészt tanulj meg egyértelműen fogalmazni. másrészt meg nehogy már te tegyél szívességet azzal, hogy megengeded, hogy segítsünk a problémáddal... :mad:

Doch, ja...

#9 Felhasználó inaktív   malvin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 01. 17:30

Idézet: qnadam - Dátum: 2004. okt. 1., péntek - 16:25

szerintem en egyertelmuen fogalmaztam
masreszt nekem ne tegyen senki szivesseget
ajki ugy gondolja, hogy tul hulye a problemam, az fogja be a szajat, ne kritizalja a kerdest, ha mar valaszolni nem tud ra.
Vagy akad valaki aki megert, vagy nem.

u.i.
tudtommal ez a forum szakmai forum .
Tehat, ha valakineek van szakmai valasza, akkor nosza, ...
Ha meg csak annyit tud mondani, hogy hulyeseg ,  vagy csak annyit, hogy reszerol a megtiszteltetes, hogy egyaltalan hozzaszolt, akkor... (ld. mint fent)

Elküldve: 2004. 10. 01. 17:32

Idézet: malvin - Dátum: 2004. okt. 1., péntek - 18:30

szerintem en egyertelmuen fogalmaztam
masreszt nekem ne tegyen senki szivesseget
ajki ugy gondolja, hogy tul hulye a problemam, az fogja be a szajat, ne kritizalja a kerdest, ha mar valaszolni nem tud ra.
Vagy akad valaki aki megert, vagy nem.

u.i.
tudtommal ez a forum szakmai forum .
Tehat, ha valakineek van szakmai valasza, akkor nosza, ...
Ha meg csak annyit tud mondani, hogy hulyeseg ,  vagy csak annyit, hogy reszerol a megtiszteltetes, hogy egyaltalan hozzaszolt, akkor... (ld. mint fent)

Pedig ez egy ingyenes szakmai fórum; tehát itt egymásnak szivességet teszünk.

#11 Felhasználó inaktív   malvin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 01. 17:46

Idézet: Dj.Kakukk - Dátum: 2004. okt. 1., péntek - 16:32

Pedig ez egy ingyenes szakmai fórum; tehát itt egymásnak szivességet teszünk.

de az nem szivesseg, hanem szivatas, hogy nem olvassuk el - mi tobb elobb egy kicsit nem gondolkodunk el  - a kerdesen. Csak ugy bele ...

megegyszer idezem - es irja meg valaki, ha ezt ennel pontosabban is lehet fogalmazni - annyi volt az SVCD-rol, hogy

Idézet

(egy valamikor leripelt anyagbol, amibol valahogy sehogyan nem sikerult SVSD-t eloallitani)

Es ezt szerintem eppen a pontossag kedveert kellett beirni.

Es meg valami:
Ha jobban belegondoltok, nekem mar gyakorlatilag nincs semmi problemam - ezt a DVD-t megcsinaltam. Szakmailag ellenben erdekel, hogy ket majdnem u.olyan hw-el, pontosan ugyan azzal a sw-el miert volt jo az egyik gepen, es mier nem a masikon.

es esetleg ez meg masoknak hasznos lehet.

#12 Felhasználó inaktív   malvin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 01. 18:05

Idézet: Lipton - Dátum: 2004. okt. 1., péntek - 15:50

Az avatarodról azt hittem, hogy lamex vagy! :D

mellesleg annak bizonyitasakent, hogy  nem szegyen tanulni, meg akkor sem, ha sajnos az ember mar nem most jott le a falvedorol - mit is jelent az, hogy lamex?

A lamer-t ismerem. Eppen az, aki a sajat tudasanak hatarain belul nagyo batran mindenrol velemenyt nyilvanit, csak eppen azzal nincs tisztaban, hogy ezen hatarokon tul is vannak dolgok - vagy idokozben megvaltozott volna ez a jelentes?

De a lamex-et latni lattam mar, de most mar kezdek igazan kivancsi lenni, hogy pontosan mit is jelent

Szerkesztette: malvin 2004. 10. 01. 18:06 -kor

#13 Felhasználó inaktív   DzsiAr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 01. 18:13

Idézet: malvin - Dátum: 2004. okt. 1., péntek - 19:05

mellesleg annak bizonyitasakent, hogy  nem szegyen tanulni, meg akkor sem, ha sajnos az ember mar nem most jott le a falvedorol - mit is jelent az, hogy lamex?

Hát ezt is megértük, van olyan ember itt a fórumon, aki még nem hallott Lamexről :)
A valóság az, ami akkor sem tűnik el, ha már nem hiszünk benne.

#14 Felhasználó inaktív   Melinda 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 01. 18:15

A lamer-t ismerem. Eppen az, aki a sajat tudasanak hatarain belul nagyo batran mindenrol velemenyt nyilvanit, csak eppen azzal nincs tisztaban, hogy ezen hatarokon tul is vannak dolgok - vagy idokozben megvaltozott volna ez a jelentes?

De a lamex-et latni lattam mar, de most mar kezdek igazan kivancsi lenni, hogy pontosan mit is jelent

Lamexpert a fórum "örege".
Sokáig ugyanezt Kép az avatart használta, többen azt hitték, ő kér segítséget. (Nem igazán szorul rá)

Te a félreértést értetted félre, fújd ki magad, és olvasd el újra ennek fényében a fentieket.

Idézet: Lipton - Dátum: 2004. okt. 1., péntek - 17:50

Idézet: oalex - Dátum: 2004. okt. 1., péntek - 18:04

nekem is ez jutott elöször az eszembe

#15 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 01. 18:32

Nem lelámáztalak ;), csak lameXpert ezt az avatart használta egy ideig, és első ránézésreazt hittem Ő nyitotta a topicot. Sok topicba ír, de témát indítani, hogy valami gondja van még sose láttam.

Több mint 500 hozzászólásod van és elég rég regeltél, ezért csodálkozom, hogy még nem találkoztál vele! :)

#16 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 01. 18:39

Idézet: malvin - Dátum: 2004. okt. 1., péntek - 18:19

azt hiszem, hogy en megtanultam magyarul irni, fogalmazni ideje, hogy Te is megtanulj olvasni.
...

Úgy látszik annyira mégsem, hogy tudd, az új mondatokat nagybetűvel illik kezdeni...

Másrészt meg: kikéred magadnak, ha segíteni próbálnak? Gratulálok... :rolleyes:

#17 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 01. 18:46

Idézet: malvin - Dátum: 2004. okt. 1., péntek - 18:19

Pár éve már megtanultam magyarul olvasni, sőt! Olvasok nagyon sok féle nyelven, max azokat nem értem! ;) Nem a kérdésed kritizáltam, csak ezek szerint máshogy értettem, ennyi.

Idézet

Ebből én azt értettem, hogy akartál egy DVD-re írni SVCD formátumot.

Hmmm... csak most olvasom, hogy SVSD, hirtelen én SVCD-re gondoltam, lehet itt a félreértés. Mi az az SVSD? (Bocs, de ezt nem tudtam kihagyni! :))

Szóval... Ha az anyag avi akkor tudok segítani, csináltam egy leírást, hogy kell aviból rendes asztaliba való DVD filmet készíteni.
Ha vob-ok vannak akkor kicsit más a helyzet. Nem tudom, hogy eredeti menüs filmet akarsz, vagy jó a saját is. Ha nem kell az eredeti menü, akkor én azt csinálnám, hogy valamelyik author programnak (pl TMPEGenc DVD Authot) megadnám a vob-okat és azzal csinálnék egy saját menüt neki. Hirtelen nem tudom, hogy ismeri e a vob-ot (szerintm igen), de ha nem akkor simán szét kell muxolni és akkor biztos jó lesz neki.

#18 Felhasználó inaktív   malvin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 01. 18:49

Idézet: Lipton - Dátum: 2004. okt. 1., péntek - 17:32

Több mint 500 hozzászólásod van és elég rég regeltél, ezért csodálkozom, hogy még nem találkoztál vele! :)

hat erdekes egy vilag!
en veletlenul egesz pontosan tudom, hogy 1998 marcius 16-an kaptem ezt a kepet egy kollegamtol (lattam nala, es nagyon megtetszett). Azota hasznalom a munkahelyi es otthoni gepeim default weblapjan. Meg soha nem lattam az interneten, ezert amikor par honapja a lanyom megkerdezte, hogy az en hozzaszolasaim mellett miert nincs kep, hat betettem ezt. 

#19 Felhasználó inaktív   Varagh 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 01. 18:58

ha mar ilyen jol megtanultal fogalmazni meg embereket kiosztani akkor a tökéletes egzisztenciaddal miert jelent problemat egy dvd megírása? :D

owned
***pc update required:(***

#20 Felhasználó inaktív   malvin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 01. 19:09

Idézet: Varagh - Dátum: 2004. okt. 1., péntek - 17:58

...akkor a tökéletes egzisztenciaddal miert jelent problemat egy dvd megírása? :D

mint mar irtam, a DVD meg van irva.
De en nem allok meg itt! Szertnem tudni - a magam, es esetleg masok okulasara is - hogy mi volt a problema az egyik gepen, ami nem jelentkezett a masikon.

Téma megosztása:

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó