Sziasztok!
Segítség kellene, a neten nem nagyon találok rá megoldást.
A problémám a következő: most kaptam egy gépet, egy hp d530-ast (P4 2,6 GHZ, 1G RAM, stb.). Az FSB 533, így a proci 20*133=2666, a ram 400-as, viszont csak 333-on megy (2*166). Ebből látszik (meg az evereszt is megmondta

), hogy a RAM/FSB arány 5:4. Namármost szeretném ezt 3:2-re állítani, hogy a RAM tudjon menni 400-on. Sajnos (mivel irodai config és nem tuningra tervezték) a BIOS eléggé szegényes és egyeltalán semmi lehetőség ezen jellemzők állítgatására.
Két megoldást látnék: 1. frissíteni a BIOS-t, hogy tudjam állítgatni; 2. esetleg van vmilyen jumper az alaplapon, amivel ezt beállítom.
Az 1.-vel csak az a problémám, hogy annyira kusza a hp honlapja, hogy egy óra keresgélés után feladtam a BIOS frissítés ötletét, egyszerűen nem találtam....A 2.-kal pedig az, hogy nincs részletes leírásom az alaplaphoz (a hp honlapja szintén felejtős), és így, bár látok rajta vmi jumper féléket, de fogalmam sincs, hogy melyik mi.
Szal légyszi segítsen, aki tüzetesebben ismeri ezt a gépet, vagy csak van vmi ötlete, hogy merre induljak. És bár az se baj, ha marad így, ahogy van, de amíg van remény, én nem adom fel
Előre is köszi!
Balázs
ui.: jah, és az alaplapi videokártya megosztott memóriájának a méretét sem tudom sehol beállítani, konstans 96MB, akármekkora RAMot rakok is bele. Ha esetleg erre is tud vki megoldást, szívesen veszem, de ez már tényleg csak bakfitty :Đ
ui.2: a barátnőmé lesz a gép, és szinte ingyér volt, ezért ez is bőven megfelelő, csak szeretném belőle a legjobbat kihozni
ASUS P5N-E SLI; Pentium D 820 2,8G; 2*1G RAM Samsung 800M; Inno 7600GST 256M DDR2; 160G WD RE2; PIONEER 215D; HP P1100 21" CRT