HWSW Informatikai Kerekasztal: Merre találok segítséget? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (86 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Merre találok segítséget? Ide nézz be először! Értékeld a témát: -----

#1421 Felhasználó inaktív   Roly023 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 08. 05. 13:40

Sziasztok

Próbálgattam a gépet de semmi jelentős javulás.
Egy 256-os másik ddr-t is beletettünk,de hol ugyan úgy csipogott hol nem csipogott,de akkor sem volt javulás.Próbáltuk egy nvidia geforce 5500 viedo kártyával,de semmi.
A ram-ot mind 2 helyen próbáltam,de semmi.
MEgcsináltam a cmos törlést is de semmi,kivettem már az elemet is.....nem sok sikerrel.
Akinek van valami javaslata az szivesen várom.

Előre is köszönöm!

Roland

#1422 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 08. 05. 13:54

Idézet: Roly023 - Dátum: 2008. aug. 5., kedd - 13:40

Sziasztok

Egy 256-os másik ddr-t is beletettünk,de hol ugyan úgy csipogott hol nem csipogott,de akkor sem volt javulás.Próbáltuk egy nvidia geforce 5500 viedo kártyával,de semmi.
MEgcsináltam a cmos törlést is de semmi,kivettem már az elemet is.....nem sok sikerrel.

Előre is köszönöm!

Roland

Procit vedd már ki és nézd meg a lábak állapotát és egyáltalán azt ellenőrizd hogy rendesen bemegy e a foglalatba.Nem néztem meg a manuálját. Ezen a lapon nincs + 4 pines p4 csati?Ha van rádugtad?
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#1423 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 05. 13:55

Idézet: Roly023 - Dátum: 2008. aug. 5., kedd - 13:40

Sziasztok

Előre is köszönöm!

Roland

Ha a csipogásig sem jut el, akkor táp, processzor vagy súlyos alaplaphiba.
Ha füttyögni tud, akkor avval már elmondja mi a baja csak érteni kell a nyelvét.

#1424 Felhasználó inaktív   Roly023 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 08. 06. 15:06

Sziasztok

Na nagy nehzen megoldódott a probléma.
Egy IDE kábel volt az egyik hibás.Amikor kiszedtem a dolgokat a gépből valószinüleg akkor sérült meg mert ahogy azt kicseréltem és a videokártyát megmozgattam jó lett.A viedo kártyát megvizsgáltam és az egyik érintkező felülte már nem 100-as,de most még jó.
Köszönöm mindenki segitségét!
Mostmár legalább tudom,hogy kell bios-t gyári értékekre állitani.

Roland

#1425 Felhasználó inaktív   Aerdos 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 25. 08:16

Sziasztok!

van itt egy apróság amire nem találok választ. van -jó messze tőlem - egy gép, és ramot kell hozzá vegyek. Windows alatt hogy tudná a gazda megnézni hogy sd, vagy ddr ram kell hozzá? - lehetőleg bármilyen segédprogram feltelepítése nélkül.

válaszotokat előre is köszönöm.
Aerdos

"Grandpa, were you a hero in the war?" "No", I answered, "But I served in a company of heroes". - Maj Richard Winters

#1426 Felhasználó inaktív   sz.attila 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 25. 09:08

Idézet: Aerdos - Dátum: 2008. aug. 25., hétfő - 8:16

Sziasztok!

van itt egy apróság amire nem találok választ. van -jó messze tőlem - egy gép, és ramot kell hozzá vegyek. Windows alatt hogy tudná a gazda megnézni hogy sd, vagy ddr ram kell hozzá? - lehetőleg bármilyen segédprogram feltelepítése nélkül.

Helo! Nezesd meg milyen a proci.
1.GA-MA790X-UD4 Phenom II X3 720, 4 GB A-Data,Sapphire HD 4670 512Mb/GDDR4, Samsung HD 501LJ, Recom RC-450.
2.P55-GD80 I3 530, Kingmax 2GB/1600,Sapphire HD 4670 512MB

#1427 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 25. 09:10

Windows alatt hogy tudná a gazda megnézni hogy sd, vagy ddr ram kell hozzá?

Az alaplap pontos típusához többféle módon hozzájuthat.
Aztán a gyártó honlapjáról lehúzhat egy gépkönyvet.
Arra nem emlékszem, h az eszközkezelőből meg lehet-e nézni.
Van amelyik gép biosában, vagy a bejelentkező ablakban meg lehet nézni, milyen és mennyi memória van a gépben.

#1428 Felhasználó inaktív   sz.attila 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 25. 10:02

Sziasztok!

Igen a bejelentkezo oldal megmutatja de ha ketoldalas modul van benne es egyoldalast vesz gond lehet vagy forditva is jobb ha valaki hozzaerto megnezi.
1.GA-MA790X-UD4 Phenom II X3 720, 4 GB A-Data,Sapphire HD 4670 512Mb/GDDR4, Samsung HD 501LJ, Recom RC-450.
2.P55-GD80 I3 530, Kingmax 2GB/1600,Sapphire HD 4670 512MB

#1429 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 25. 18:53

Idézet: Aerdos - Dátum: 2008. aug. 25., hétfő - 9:16

Sziasztok!

Start menü -> Beállítások -> Rendszer: Itt kiírgya a windózer, hogy milyen proci van benn a gépben.

Ha P3 ill. Cel500-1400 akkor SDRAM
Ha P4 akkor nagy valószínűséggel DDR.

Delikvens megnézi a proctípust és az órajelet, oszt ittennég a fórumon meg nagy valószínűséggel eldöntjük LYÓL, hogy milyen RAM köllik.
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#1430 Felhasználó inaktív   gyorsrizs 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 25. 18:58

Idézet: Zsivaagoo - Dátum: 2008. aug. 25., hétfő - 18:53

Start menü ->

Mester

:Đ  :Đ  :Đ

Hogysmint irjál már vmit.Meló stb?

Szerkesztette: gyorsrizs 2008. 08. 25. 18:59 -kor

Idézet (a szerzôi jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény)
41. § (1) A mű nem üzletszerű felhasználása a szabad felhasználás körébe tartozik, ha az kizárólag a fogyatékos személyek - fogyatékosságukkal közvetlenül összefüggô - igényeinek kielégítését szolgálja, és nem haladja meg a cél által indokolt mértéket.

#1431 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 25. 19:05

Mondjuk ez igy elég rizikós korai p4 ek voltak rd -sek meg sd sek is amd vonalon szintén lehet sd ddr is .
Hádédész..

#1432 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 25. 19:34

Idézet: djculture - Dátum: 2008. aug. 25., hétfő - 20:05

Mondjuk ez igy elég rizikós korai p4 ek voltak rd -sek meg sd sek is amd vonalon szintén lehet sd ddr is .

Tudoménazt..... Ezért írtam hogy "oszt ittennég a fórumon meg nagy valószínűséggel eldöntjük LYÓL, hogy milyen RAM köllik."

Nomeg RDRAM-ot már heroinárért sem lehet beszerezni, de eladni meg annál inkább.  :D

SDRAM-mal DDR RAM-mal meg nem igazán lehet bukni. Ha nem az köllik, hanem a másik akkor eladható, felhasználható másik gépben.

Szerk: Olyat meg nem akartam írnya, hogy Everest. Meraz memmongya LYÓL a frankót.  :D

Szerkesztette: Zsivaagoo 2008. 08. 25. 19:36 -kor

Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#1433 Felhasználó inaktív   Auron 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 08. 26. 01:15

üdv

Shuttle MV43N alaplaphoz vettem Intel Pentium 4 2.8GHz Link procit.
A gond az, hogy csak 2100MHz-t ismer fel 100mhz-n(21x fix szorzó), ugye 133mhz-n futna normálisan..biosba nem lehet átállítani ha jupert állitom akkor meg olyan mintha beindulna a gép de nem világít a led és nem csinál semmit a gép!Hogy tudnám normális működésre bírni a procit?:)

#1434 Felhasználó inaktív   kis59 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 08. 26. 08:05

Kedves Topictársak!
Elszállt a régi alaplapom (ECS P4 S8 AG) - 8 síphang aztán semmi.... - kénytelen voltam venni egy másikat. Ez AsRock P4i65G. Áttettem a procit és a memóriát (Celeron D, 1,6-os, 478-as, mást nem tudok leolvasni róla, mert csupa ragasztó),de nem működik.
Indításkor a procihűtő felpörög, a vinyó is és a CD-olvasó is, a monitoron viszont nem jelenik meg semmi jel, nem is indítja a monitort. Biztonság kedvéért próbáltam egy 3S videókártyával, valamint egy másik tápot is használtam, de semmi.
Azt hogy tudom megállapítani, hogy az alaplap, vagy a processszor a hunyó? Lehetséges, hogy nem jó bele a processzor? Vagy az a rossz?

#1435 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 26. 18:27

Idézet: Auron - Dátum: 2008. aug. 26., kedd - 2:15

üdv

Shuttle MV43N alaplaphoz vettem Intel Pentium 4 2.8GHz Link procit.
A gond az, hogy csak 2100MHz-t ismer fel 100mhz-n(21x fix szorzó), ugye 133mhz-n futna normálisan..biosba nem lehet átállítani ha jupert állitom akkor meg olyan mintha beindulna a gép de nem világít a led és nem csinál semmit a gép!Hogy tudnám normális működésre bírni a procit?:)

Ebben a lapban valószínüleg sehogy. Kéne venni legalább i845 chipes deszkát, vagy i865-öset. Abban aztán dübörögne LYÓL.

#1436 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 26. 18:29

Idézet: kis59 - Dátum: 2008. aug. 26., kedd - 9:05

Kedves Topictársak!
Elszállt a régi alaplapom (ECS P4 S8 AG) - 8 síphang aztán semmi.... - kénytelen voltam venni egy másikat. Ez AsRock P4i65G. Áttettem a procit és a memóriát (Celeron D, 1,6-os, 478-as, mást nem tudok leolvasni róla, mert csupa ragasztó),de nem működik.
Indításkor a procihűtő felpörög, a vinyó is és a CD-olvasó is, a monitoron viszont nem jelenik meg semmi jel, nem is indítja a monitort. Biztonság kedvéért próbáltam egy 3S videókártyával, valamint egy másik tápot is használtam, de semmi.
Azt hogy tudom megállapítani, hogy az alaplap, vagy a processszor a hunyó? Lehetséges, hogy nem jó bele a processzor? Vagy az a rossz?

Na akkó ide is  :D

A lap nem komálja a procit.
Cel D 1,6 Mhz  ?  :eek: Az inkább nem 1,6 GHz willamette ? :D

"Socket 478 for Intel® Pentium 4 / Celeron D (Prescott, Northwood, Willamate) processors Intel® 865G Chipset FSB800/533/400MHz processor"  :reklamacio: Na itt van a hazugság, Willamette magos procit a i865 és családja csipszetes lapok nem szoktak bekajálni.

#1437 Felhasználó inaktív   kis59 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 08. 27. 07:55

Idézet: Zsivaagoo - Dátum: 2008. aug. 26., kedd - 18:29

Na akkó ide is  :D

A lap nem komálja a procit.
Cel D 1,6 Mhz  ?  :eek: Az inkább nem 1,6 GHz willamette ? :D

"Socket 478 for Intel® Pentium 4 / Celeron D (Prescott, Northwood, Willamate) processors Intel® 865G Chipset FSB800/533/400MHz processor"  :reklamacio: Na itt van a hazugság, Willamette magos procit a i865 és családja csipszetes lapok nem szoktak bekajálni.

Hát akkor ezt bekajáltam......El akartam kerülni a procivásárlást, mert államilag finanszírozott nadrágszíjon (GYES) vagyunk, és ez most nagyon durva lenne. Lehet, hogy használt procit próbálok vásárolni.

#1438 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 27. 08:15

Idézet: kis59 - Dátum: 2008. aug. 27., szerda - 7:55

Hát akkor ezt bekajáltam......El akartam kerülni a procivásárlást, mert államilag finanszírozott nadrágszíjon (GYES) vagyunk, és ez most nagyon durva lenne. Lehet, hogy használt procit próbálok vásárolni.

Már rendes nw p4 procit kapsz használtan 3k ért.Pl: http://prohardver.hu/apro/p4_2_8_ghz_proci...l/hsz_1-50.html

Szerkesztette: djculture 2008. 08. 27. 08:17 -kor

Hádédész..

#1439 Felhasználó inaktív   kis59 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 08. 27. 09:56

Idézet: djculture - Dátum: 2008. aug. 27., szerda - 8:15

Már rendes nw p4 procit kapsz használtan 3k ért.Pl: http://prohardver.hu/apro/p4_2_8_ghz_proci...l/hsz_1-50.html

Hú, KÖSZI SZÉPEN !

#1440 Felhasználó inaktív   dave500 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 08. 29. 16:19

Sziasztok! ez a gép:hp compaq d530 sff kisebb bonyadalmakkal átépíthető ebbe link

Téma megosztása:

• (86 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.