HWSW Informatikai Kerekasztal: Merre találok segítséget? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (86 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Merre találok segítséget? Ide nézz be először! Értékeld a témát: -----

#221 Felhasználó inaktív   Vulpes 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 07. 12:44

Idézet: wandendorf - Dátum: 2005. aug. 25., csütörtök - 14:28

Nah csáó everybody!Lenne 1-2 fogós :up: kérdésem!!!Van nekem 1 Celeron 2-es 600 Mhez-es csodám és szeretném 1 kicsit tuningolni a procit...Van mikor sikerül feltornásznom 900 Mhz-re de azután mindig lefagy v be sem kapcsol a gép....Ennyi...Aki tud nekem segíteni kérem írjon e-mailt a wandendorf@freemail.hu címre..Köszi!!Have a nice day!!Fell the sunshine!!! :cool:  :up:  :D

Tuningra van külön szekció.
2006. III. 4.

Chaintech VNF4 Ultra Rev. 1.0, A64 3000+@2340 (9*260 szinkron, CBBID 0501EPBW, 1.475V), Chaintech SE6600G 128 MB, 512 MB Twinmos Twister DDR533 8-4-4-3-1T, Samsung SP1614C, LG GSA-4163, Enermax Noisetaker 425AX-VE, Antec SLK3000B, Arctic Cooling Silencer 64 Ultra, Hewlett-Packard L1955, Creative Inspire P380

Tud valaki egy eladó 512MB-os Twinmos Twister DDR533-at?

#222 Felhasználó inaktív   f$p 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 07. 16:27

Idézet: brd - Dátum: 2005. szept. 6., kedd - 18:23

A tápra gondolnék elsősorban, de az aláírásodban lévő típus ebben az esetben majdnem ágyúval verébre :), úgyhogy ez kiesik. Ha nem lockos a procid, akkor meg kéne nézni, hogy mit csinál mondjuk 8x200-on, hogy ott is fagy-e. Ha ott nem, akkor valószínű a proci fáradt el a nagy tuningban, valószínűleg azért, mert túl magas hőmérsékleten üzemelt. Ha ott is fagy, akkor még 2 dolog lehet: vagy a memória hibázik (ha szinkronban járatod a proci FSB-jével persze), vagy az alaplap nem bírja már.

A kb 65 fok full terhelésnél azz nagyon sok? mer kb annyin megy, jah es a proci lockos ugyhogy nemtom kiprobalni, jah es 1ebkent meg minden 3dmark meg suprerPI is lefut gond nélkul csak a hang xar...
Counter-Strike 1.6 & Source player
AMD 2500+|SOLTEK SL-75FRN2-L|2X512MB GeIL DDR PC3200|SAPPHIRE RADEON 9600Pro|SB Audigy2 ZS|Seagate 200GB  + Maxtor 120GB|FSP BlueStorm 500W|Steelpad S&S

#223 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 08. 15:01

Sok, 60 fölött szerintem sok.
Viszont sorry, nemtom mér' a procival hoztam összefüggésbe az előző hozzászólásomban, talán kevertem egy másik helyre bevésett válaszommal. Úgy értelmeztem a hozzászólásod, mintha az lenne a probléma, hogy gép fagy meg. :)
Tehát: ha a hang szaggat, akkor az lehet alaplap probléma, bizonyos VGA driver is okozhat ilyet, ill. az is, ha az alaplapon be van kapcsolva a processzor energiatakarékos módja (Stop Grant, ill. Halt Disconnect). Esetleg próbáld még meg a PCI Latency timer-t feljebb tenni. Ha a BIOS-ban nincs ilyen opció, akkor a 8rdavcore-ral teheted meg (windows alatt).
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#224 Felhasználó inaktív   f$p 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 08. 18:07

Idézet: brd - Dátum: 2005. szept. 8., csütörtök - 16:01

Sok, 60 fölött szerintem sok.
Viszont sorry, nemtom mér' a procival hoztam összefüggésbe az előző hozzászólásomban, talán kevertem egy másik helyre bevésett válaszommal. Úgy értelmeztem a hozzászólásod, mintha az lenne a probléma, hogy gép fagy meg. :)
Tehát: ha a hang szaggat, akkor az lehet alaplap probléma, bizonyos VGA driver is okozhat ilyet, ill. az is, ha az alaplapon be van kapcsolva a processzor energiatakarékos módja (Stop Grant, ill. Halt Disconnect). Esetleg próbáld még meg a PCI Latency timer-t feljebb tenni. Ha a BIOS-ban nincs ilyen opció, akkor a 8rdavcore-ral teheted meg (windows alatt).

biosz frissítés nem ártana mer má kb 1.5 éves legelső biosszal van megáldva de nemtom h hogy kell csinálni és felek h elbaxom, aTi cat. 5.2 vga driver van fenn és akkor is az volt rajta amiko még jól mukodott,
Counter-Strike 1.6 & Source player
AMD 2500+|SOLTEK SL-75FRN2-L|2X512MB GeIL DDR PC3200|SAPPHIRE RADEON 9600Pro|SB Audigy2 ZS|Seagate 200GB  + Maxtor 120GB|FSP BlueStorm 500W|Steelpad S&S

#225 Felhasználó inaktív   BoZo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 12. 23:58

Üdv!

Vettem egy régi Compaq Presario 7220-as gépet, de sajnos nem tudom, hogyan tudok belépni a BIOS-ba. Ha esetleg tudja valaki, legyen olyan szíves, és árulja el, hogy melyik gombot kell lenyomni, és pontosan mikor.

Köszönöm!

BoZo

#226 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 13. 10:44

F10, a bootolás közben.
/OFF
Mi az a hirdetés a hozzászólásodban? Te szerkesztetted bele (bár úgy tudom, ilyet nem lehet)? Ha nem, akkor az elég szomorú a fórum színvonalának csökkenése miatt... :(
/ON

#227 Felhasználó inaktív   Bird-Of-Prey 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 13. 12:25

tud valaki bootdisk-ről (1.44") indítható CPU tesztet?
Nem állhatunk meg, ez denevérország....

#228 Felhasználó inaktív   BoZo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 13. 13:34

Idézet: brd - Dátum: 2005. szept. 13., kedd - 9:44

F10, a bootolás közben.
/OFF
Mi az a hirdetés a hozzászólásodban? Te szerkesztetted bele (bár úgy tudom, ilyet nem lehet)? Ha nem, akkor az elég szomorú a fórum színvonalának csökkenése miatt... :(
/ON

// Nem tettem semmiféle hírdetést a hozzászólásomba, és nem is látok ott semmi ilyesmit.

F10-el sajnos nem jön be semmi, csak egy Keyboard error felirat.
Az a gondom, hogy bootoláskor csak egy Compaq Presario felirat van a monitor jobb felső sarkában, a bal felső sarokban pedig a memóriát számolja. Az egész bootolás folyamán mindössze ezek láthatóak. Szóval az sajnos nincs kiírva, hogy "most nyomja meg <ezt> a gombot, hogy belépjen a BIOS-ba".
Azért köszönöm a segítséget!

#229 Felhasználó inaktív   BoZo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 13. 13:54

Idézet: brd - Dátum: 2005. szept. 13., kedd - 9:44

/OFF
Mi az a hirdetés a hozzászólásodban? ...
/ON

Már látom, de az előbb még biztosan nem volt ott. A Compaq alá van húzva, és ha fölé viszem az egeret, akkor előugrik egy hírdetés. Egyébként nem én csináltam, ez valami key mediás cucc, nekem ez még új dolog volt.

#230 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 13. 14:55

Idézet: BoZo - Dátum: 2005. szept. 13., kedd - 14:34

F10-el sajnos nem jön be semmi, csak egy Keyboard error felirat.
Az a gondom, hogy bootoláskor csak egy Compaq Presario felirat van a monitor jobb felső sarkában, a bal felső sarokban pedig a memóriát számolja. Az egész bootolás folyamán mindössze ezek láthatóak. Szóval az sajnos nincs kiírva, hogy "most nyomja meg <ezt> a gombot, hogy belépjen a BIOS-ba".
Azért köszönöm a segítséget!

Azt a kiírást el lehet tüntetni a BIOS-ból. Ha kiírja, hogy keyboard error, akkor talán már be is akar menni a BIOS-ba, hogy izé, valami nem jó, nézzük meg, ha mégsem, akkor próbáld még meg az F1, F2, F8, Del billentyűket is. Ha nagyon nem megy, akkor mondjuk vedd ki az egyik memóriát, azzal valószínűleg be akar majd menni a BIOS-ba, mert megváltozott a hardware konfig.
Ja, és nyomogatni kell a gombokat, nem nyomva tartani, ha esetleg nem világos.  :) Folyamatosan a pittyegés után, ill. miután felvillantak a billen a ledek (mivel a felirat hiánya miatt nem tudni, mikor figyeli).

#231 Felhasználó inaktív   BoZo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 14. 22:51

Idézet: brd - Dátum: 2005. szept. 13., kedd - 13:55

Azt a kiírást el lehet tüntetni a BIOS-ból. Ha kiírja, hogy keyboard error, akkor talán már be is akar menni a BIOS-ba, hogy izé, valami nem jó, nézzük meg, ha mégsem, akkor próbáld még meg az F1, F2, F8, Del billentyűket is. Ha nagyon nem megy, akkor mondjuk vedd ki az egyik memóriát, azzal valószínűleg be akar majd menni a BIOS-ba, mert megváltozott a hardware konfig.
Ja, és nyomogatni kell a gombokat, nem nyomva tartani, ha esetleg nem világos.  :) Folyamatosan a pittyegés után, ill. miután felvillantak a billen a ledek (mivel a felirat hiánya miatt nem tudni, mikor figyeli).

Kivettem egy memóriamodult, majd a floppyt és vinyót is lehúztam (nem egyszerre, sorban). Az eredmény az lett, hogy kiírta: System settings changed. F1 - Save changes; F2 - Ignore changes
Olyan véletlenül sem volt, hogy <valami bill> - Enter setup
Előfordult még olyan is, hogy "F1 - boot". Erre nem csinált semmit, csak folytatta a bootolást. Nyomkodtam F1-et, F2-t, F8-at, F10-et, Del-t (próbáltam mindkettőt) a billentyűzeten lévő ledek felvillanása előtt, után, de semmi. Ha kb. akkor nyomtam valami billentyűt, mikor a ledek villantak, akkor lett keyboard errr. (Speaker nincs a gépben, így a nem tudom mikor csippanna.) Jumperrel reseteltem a BIOS-t, de ekkor is csak a "Save changes" és "Ignore changes"-t ajánlotta fel.
"Nyomkodtam" két tenyérrel is a billt, de ekkor sem történt semmi.
Azért szeretnék belépni a BIOS-ba, hogy a hálókártyák IRQ-ját átállítsam, ugyanis a két (egyforma) hálókártyának, ami a gépben van, u.a. az IRQ-ja (11), és szerintem ezért fagy a freesco (egy floppys linux router).
Már kezdek kiégni ezen a dolgon.
Köszönöm a segítséget!

#232 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 15. 09:21

Pedig működnie kellene az F10-nek, utánanéztem.
Folyamatosan nyomogatod a gombot, egészen addig, amig bootolni nem akar már a gép, és mégsem lép be a BIOS-ba?

#233 Felhasználó inaktív   knifemaster 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 19. 19:33

Remélem nagyon nem leszek megfenyítve,ha rossz helyen kérdezem:)

Xp reinstallt akartam elkövetni egy gépen,ennek megfelelően beállítottam a boot sorrendet,de nem akarja az igazságot a gép,mindíg a C:-ről bootol,nem tudom rávenni,hogy az optikai meghajtóról bootoljon.beállítást elmentve lépek ki természetessen :)
Mit kellene megnéznem ebben az esetben? Nem vagyok guru,de egy install nem okozott problémát..eddíg...
Előre is köszönök,mindennemű segítséget.
Nem hülye vagyok,csak tudatlan....

#234 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 20. 09:55

Milyen alaplap? A CD meghajtóval egyébként lehet olvasni azt a lemezt, amiről telepíteni szeretnél?

#235 Felhasználó inaktív   knifemaster 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 20. 20:28

Idézet: brd - Dátum: 2005. szept. 20., kedd - 9:55

Milyen alaplap? A CD meghajtóval egyébként lehet olvasni azt a lemezt, amiről telepíteni szeretnél?

Egy asus P4B533-X alaplap,és amúgy olvassa a rom a cd-t,XP alatt.

Közben próbáltam utánna járni a dolognak,eddíg a vinyó + 1 optikai volt 1 IDE kábelen,változtattam,ha a vinyó magában volt,a 2 optikai meg egy kábelen,nem is látta a bios a vinyót...igz jumperelést nem néztem,de azért egy felismerés illett volna,szvsz.

#236 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 20. 20:43

Ha már bootolt ezzel a CD meghajtóval az alaplap erről a CD-ről, akkor még 2 dolgot érdemes megpróbálni:
- ha az alaplap tud olyat, hogy ne auto-n legyen a CD, akkor áttenni oda (none), vagy vissza, attól függően, hogy most melyik beállítással fut.
- minden más egységet kivenni, és úgy megnézni, hátha csak valami jumper gond lesz (pl. cable select ne legyen sehol!)

#237 Felhasználó inaktív   knifemaster 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 21. 15:50

Idézet: brd - Dátum: 2005. szept. 20., kedd - 20:43

Ha már bootolt ezzel a CD meghajtóval az alaplap erről a CD-ről, akkor még 2 dolgot érdemes megpróbálni:
- ha az alaplap tud olyat, hogy ne auto-n legyen a CD, akkor áttenni oda (none), vagy vissza, attól függően, hogy most melyik beállítással fut.
- minden más egységet kivenni, és úgy megnézni, hátha csak valami jumper gond lesz (pl. cable select ne legyen sehol!)

Jó,megpróbálom,és köszönöm.

#238 Felhasználó inaktív   Pacal 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 24. 12:45

Sziasztok!
Abit AL 8-as alaplapom van amin van integrált IEE1394-es firewire port. Ez a bios-ba engedélyezve van de a windows eszközkezelője nem látja. Sőt mikor indul a gép és ki listázza a PCI eszközöket akkor már ott sincs benne.Gondoltam elszállt a firewire vezérlője ezért bios-ba kikapcsoltam és vettem egy PCI-os firewire kártyát. 2 db PCi sin van a lapon de egyikbe sem ismeri fel. Létezik az,hogy a PCI csatlakozók vezérlője is elszállt,de ettől függetlenül minden oké a gépben?
Müködik az összes USB, az integrált hangkártya az integrált gigabites hálókártya, PCi-Express x16-os vga is jó.Volt már bios reset, Load Setup Default, de ezek akkor sem lettek jók. Mi lehet a baj?

#239 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 24. 12:57

Persze, hogy létezik, egy BIOS frissítést viszont még ki lehet próbálni.

#240 Felhasználó inaktív   Pacal 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 24. 13:26

Idézet: brd - Dátum: 2005. szept. 24., szombat - 11:57

Persze, hogy létezik, egy BIOS frissítést viszont még ki lehet próbálni.

Köszönöm a gyors választ. Az elérhető legújabb bios van benne. Al815

Téma megosztása:

• (86 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.