HWSW Informatikai Kerekasztal: Merre találok segítséget? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (86 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Merre találok segítséget? Ide nézz be először! Értékeld a témát: -----

#381 Felhasználó inaktív   2810 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 21. 21:48

most meg kivettem mindkét ramot, és belettem a régi 256 Mb-osat és megy!!!!
ezt nem hiszem el ezt a gépet...két éve míg semmi baja, most meg így cserben hagy...
HELP!!!

#382 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 22. 01:09

Mondjuk hibás a RAM, így elsőre. Azt kéne letesztelni, teszem azt, egy memtest86 nevű programmal. Készítesz bootfloppy-t vele (vagy CD-t), elindul és már tesztel is, ha piros sorokat ír ki, akkor valószínű a RAM a hibás.
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#383 Felhasználó inaktív   alexha 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 22. 22:11

Idézet: brd - Dátum: 2005. nov. 22., kedd - 0:09

Mondjuk hibás a RAM, így elsőre. Azt kéne letesztelni, teszem azt, egy memtest86 nevű programmal. Készítesz bootfloppy-t vele (vagy CD-t), elindul és már tesztel is, ha piros sorokat ír ki, akkor valószínű a RAM a hibás.

esetleg a memóriafoglalat poros (piszkos)... mivel már nem új az alaplap, s nem volt a foglalatban semmi.
Próba cseresznye, kitisztít, és újra berak. (előtte memteszt egy másik MO-ban). :D
Polak-Węgier dwa bratanki i do szabli i do szklanki.
ASUS P5Q-Dlx; Core 2 duo E8400 ; 2x2GB DDRII 800MHz Kingmax Mars RAM; ASUS EAH4850 512MB; Philips 200S4SS/00 TFT LCD; Chieftec 400W GPS-400-AA-101A PFC; Genius 5.1 HT; Pentax K10D

#384 Felhasználó inaktív   2810 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 22. 22:55

Idézet: alexha - Dátum: 2005. nov. 22., kedd - 23:11

esetleg a memóriafoglalat poros (piszkos)... mivel már nem új az alaplap, s nem volt a foglalatban semmi.
Próba cseresznye, kitisztít, és újra berak. (előtte memteszt egy másik MO-ban). :D

ksözi a tippet
hogyan és mivel kell kitisztítani (->én elég láma vagyok :) ), ja és előtte teszteljem egy másik fogalalatban?vagy mi?
kösz

#385 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 23. 15:57

A probléma: egy PII SLOT1 lapban AMI BIOS helyett AWARD BIOS lett beírva(a boot képernyőn-->ez még megy PCI VGA zsugával- ugyanis az AWARD BootBlockBios felirat látszik. Van-e olyan univerzális BIOS flash program, amivel vissza lehetne állítani az eredeti állapotot? Előre is köszöntem minden infót.
A legbiztosabb jele annak, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül az az, hogy még nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk.

#386 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 23. 16:43

Idézet: akaido - Dátum: 2005. nov. 23., szerda - 15:57

A probléma: egy PII SLOT1 lapban AMI BIOS helyett AWARD BIOS lett beírva(a boot képernyőn-->ez még megy PCI VGA zsugával- ugyanis az AWARD BootBlockBios felirat látszik. Van-e olyan univerzális BIOS flash program, amivel vissza lehetne állítani az eredeti állapotot? Előre is köszöntem minden infót.

http://www.uniflash.org/download.htm Erről a címről érdemes letölteni?
A legbiztosabb jele annak, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül az az, hogy még nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk.

#387 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 23. 16:51

Ha legalabb a floppyt megmaceralja, akkor igen, ha nem, akkor csak ugy, hogy kiveszed a BIOS IC-t es egy masik gepben, vagy egy sima "egetoben" megirod/megiratod.

#388 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 23. 16:58

Idézet: brd - Dátum: 2005. nov. 23., szerda - 16:51

Ha legalabb a floppyt megmaceralja, akkor igen, ha nem, akkor csak ugy, hogy kiveszed a BIOS IC-t es egy masik gepben, vagy egy sima "egetoben" megirod/megiratod.

Köszöntem. A floppyról még bootol 3 sípolás után.
http://biosiras.hu Itt érdemes érdeklődni?

Sima égető? Vele sajnos még nem volt dolgom, vagyis nem tudom Ő mi... bocs a "lámaságért".

Szerkesztette: akaido 2005. 11. 23. 17:02 -kor

#389 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 24. 11:37

Az uniflash progival annyit sikerült elérni, hogy műxik a gép, csak a BIOS nyelve japán :( Lehet, hogy valamit elszúrtam?---> F1 nyelv választás :omg:  :)

Szerkesztette: akaido 2005. 11. 24. 12:22 -kor

#390 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 24. 13:10

Idézet: akaido - Dátum: 2005. nov. 23., szerda - 16:58

Köszöntem. A floppyról még bootol 3 sípolás után.
http://biosiras.hu Itt érdemes érdeklődni?

Sima égető? Vele sajnos még nem volt dolgom, vagyis nem tudom Ő mi... bocs a "lámaságért".

Akkor készítesz egy bootfloppy-t, amin lesz egy autoexec.bat (benne a parancssori megfelelője a helyes flashelésnek), a helyes AMI BIOS bin file és az AMI flashelő exe-je van. Ha a floppy-s boot után még képet is ad a gép, akkor az autoexec.bat se kell.

A sima "égető" (valójában nem éget, csak ír, de ez most mindegy :) ) egy olyan készülék, ami direkt arra készült, hogy a BIOS (vagy éppen akármilyen ((E)E)PROM írását megvalósítsa.

#391 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 24. 15:21

Idézet: brd - Dátum: 2005. nov. 24., csütörtök - 13:10

Akkor készítesz egy bootfloppy-t, amin lesz egy autoexec.bat (benne a parancssori megfelelője a helyes flashelésnek), a helyes AMI BIOS bin file és az AMI flashelő exe-je van. Ha a floppy-s boot után még képet is ad a gép, akkor az autoexec.bat se kell.

A sima "égető" (valójában nem éget, csak ír, de ez most mindegy :) ) egy olyan készülék, ami direkt arra készült, hogy a BIOS (vagy éppen akármilyen ((E)E)PROM írását megvalósítsa.

:) Köszöntem megvolt minden, a gép műxik, már win98 is van rajta. A bootdisk.com-ról töltöttem le bootfloppit, rátoltam az uniflasht, meg az alaplap oldaláról az első .rom fájlt, és beírtam az új biost. Majd a legújabb biost is mikor újraindult a gép, így a SLOT1 450-es proccot is felismerte szépen PIII-nak, szal nincs gond. :cool:  ;)

#392 Felhasználó inaktív   bj22 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 24. 21:04

Sziasztok!

Egy olyan problémám van, hogy a gépem a "keményebb" igénybevétel során random mód fagyogat. A keményebb igénybevételt a játékokra, és az olyan alkalmazásokra kell érteni amik tényleg dolgoztatják a gépet. Az az érdekes a dologban, hogy eddig nem csinálta ezt a masina, csak az elmúlt 1-2 hétben jött elő a hiba, de azóta nem is akar szünni. Természetesen volt teljes formatálás, új win felrakása, driver cserék stb. (de egyik dolog sem oldotta meg a problémát). A memóriát teszteltem, a videokártya is rendben van, alaplap és táp szintén...marad a cpu szerintem. Milyen progival lehetne tesztelni a CPU-t? (Prime 95?). A hibát random mód produkálja a cucc, hol megy egy játék/program 40 percet gond nélkül, hol a harmadik percben kifagy. Ha bebizonyosodik, hogy hibás a cpu (azaz a prime tesztelését nem bírja) akkor nyugodt szívvel visszavihetem garanciális cserére/bevizsgálásra szerintetek? Thx a válaszokat.

#393 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 24. 21:13

Szerintem inkább az S@M nevű programmal teszteld le: S@M page, direkt link a progira: S@M, mert orosz a page. A Prime95 csak bizonyos műveleteket végez, nem minden szempontból dolgoztatja meg a procit, így előfordulhat, hogy nem is fog hibát jelezni.
A tápegység biztos, hogy rendben van? A másik legvalószínűbb hiba, hogy valahol kontaktos valami, akkor szokott ilyen véletlenszerűen előjönni egy hiba.

Szerkesztette: brd 2005. 11. 24. 21:14 -kor

#394 Felhasználó inaktív   bj22 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 25. 00:53

Idézet: brd - Dátum: 2005. nov. 24., csütörtök - 22:13

Szerintem inkább az S@M nevű programmal teszteld le: S@M page, direkt link a progira: S@M, mert orosz a page. A Prime95 csak bizonyos műveleteket végez, nem minden szempontból dolgoztatja meg a procit, így előfordulhat, hogy nem is fog hibát jelezni.
A tápegység biztos, hogy rendben van? A másik legvalószínűbb hiba, hogy valahol kontaktos valami, akkor szokott ilyen véletlenszerűen előjönni egy hiba.

Kösz a választ és a tippet,  teszteltem is a progival. Nem talált hibát (egy advanced és egy normal teszt ment le). Próbaképp feltettem a gépre a 3DMark03-at (mert legtöbbször a játékok alatt hasal el a cucc), 10-ből 10-szer fagyott a gép teszt alatt, a legkülönbözőbb részeknél.. Ebből -korábban- arra következtettem, hogy a VGA lesz a lúdas, de egy másik gépbe áttéve a kártyát, elsőre végigment a teszt.. Drivereket is kipróbáltam mint már mondottam, ez sem okozhatja a hibát. Lehet, hogy mégiscsak a táp lesz a hibás? Memóriák biztosan jók, úgy tűnik a processzor is végzi a dolgát, sok lehetőség már nem maradt. A táp hibáját csak szervízes beméréssel lehet egyértelműen kideríteni?

#395 Felhasználó inaktív   Vulpes 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 25. 09:00

Első körben én feltennék egy Everest-et vagy valami hasonlót, és megnézném a feszültségeket, hogy mekkorák és mennyire stabilak, idle és terhelés alatt is. Ha alacsonyak vagy ingadoznak, akkor mehetsz tápot venni. Amúgy írd már be ide, hogy milyen konfig és milyen tápod van!
2006. III. 4.

Chaintech VNF4 Ultra Rev. 1.0, A64 3000+@2340 (9*260 szinkron, CBBID 0501EPBW, 1.475V), Chaintech SE6600G 128 MB, 512 MB Twinmos Twister DDR533 8-4-4-3-1T, Samsung SP1614C, LG GSA-4163, Enermax Noisetaker 425AX-VE, Antec SLK3000B, Arctic Cooling Silencer 64 Ultra, Hewlett-Packard L1955, Creative Inspire P380

Tud valaki egy eladó 512MB-os Twinmos Twister DDR533-at?

#396 Felhasználó inaktív   makimajom 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 26. 14:38

Nekem is hasonló problémám van. Most cseréltem NF7-et és egy xp-t Gigabyte k8ns-re és a64 2800-ra, és olyanokat csinál, hogy windózban, ha többmindent csinálok, akkor beáll az egész és semmit nem tudok csinálni. Van, hogy teljesen ki is fagy, és az egér se mozog, de van, hogy fél perc után megy tovább. Játékban meg nincsenek falak, a textúrák mindenféle színűek, és ugrál az egész. Először a ramot nem állítottam be, hogy 166on menjen, mert egy samsung 512/333asom van. Így két óráig 400on futott. Gondoltam az a baja, aztán rájöttem, hogy ctrl+f1-et kell nyomni biosban és akkor jönnek elő ezek a beállítások. Most 333on megy, de ugyanaz a baj. Először a lap CDjéről raktam fel a chipset drivert, aztán felraktam a legújabbat is, és ugyan az. Még a directx-et is kétszer raktam fel, vga drivert meg felraktam először ugyanazt, ami eddig volt, aztán a legújabbat, de nincs változás. Ez a S@M oldal is hülyén jön be nekem.. monnyuk az lehet, hogy az opera miatt:P A tápom egy chieftec 350es, a feszültségek pedig everestben:
CPU mag: 1.57-1.60 (namost nemtom, hogy ez-e az alap, de auton van biosban direkt)
+3.3 V: ~3.22 V
+12 V: ~11.90 V
DIMM: 2.54 V

Jah és az előző vinyóval/winnel is ugyanezt produkálja.

Szerkesztette: makimajom 2005. 11. 26. 14:40 -kor

#397 Felhasználó inaktív   Noninnyo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 26. 15:54

Üdv!

Össze kell raknom a következő gépet :
- alaplap:  Foxconn 848P7MB-S
- proci:  Intel Celeron D 2.53 GHz
- mem:  512 DDR 400 PQI
- vga:    Asus Geforce 4 Ti4200 128MB
- hdd:    80 GB Maxtor 7200rpm
- ház:    Codegen ház 400W táppal

A problémám az, hogy xp-t felinstalláltam, chipset drivert, mindent, de amikor a geforce-t akarom a saját cd-jéről telepíteni, akkor restart után nem jelentkezik be többet a gép, a moncsi (15" TFT) készenlétibe vált, és annyi. Csökkentett módot elindítom, leszedem a felrakott nvidia drivert, és akkor okés lesz megint, csakhát ott még olyankor nincs felbontás és freki váltási lehetőség. Már vagy 6-7 nvidia driverrel megpróbáltam, és minddel ugyanez a szitu. A geforce nem új, sajátom volt, és semmi baja sincsen. Lehetséges, hogy az alaplap nem fér össze a vga-val? Nem szar ez az alaplap? Mármint  nem márkás, ki tudja milyen kínai szar lehet. Van valakinek valami tippje?
Abit IC7, Intel Celeron D 2.66 @ 3.0 GHz, 2*512 MB PC3200 DDR 400MHz Kingston (DUAL), Gainward GeForce 6600GT Ultra/1980 256MB, Pioneer DVR-108 DL DVD-RW, Plextor 24/10/40 CDRW, 2 x 120GB Maxtor HDD, Philips Seismic Edge 5.1, 19" Acer AL1916WS TFT.

#398 Felhasználó inaktív   makimajom 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 26. 17:34

Itt egy kép, hogy micsinál:
kép

#399 Felhasználó inaktív   pilath 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 01. 14:05

Hali !

Érdeklődöm, hogy merre találhatok a neten olyan oldalt, ahol a számítástechnikai fejlődés a ~PIII 1 Ghz után időrendben a "mai napig" bezárólag megtekinthető? Alaplap, proci, vga érdekelne főleg, ugyanis le vagyok maradva és tájékozódni szeretnék. Gyártó és márkafüggetlen vagyok, úgyhogy jöhet minden.

köszi:
pilath

#400 Felhasználó inaktív   viferenc 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 02. 23:38

Sziasztok!

Segítségetek szeretném kérni.
P4S800 alaplapon van, Celeron 2,4 GHz proc, 1GHz (2d 333Mhz+1db 400Mhz) memóriával és a biost szeretném frissíteni. Letöltöttem a hozzá megfelelő szoftvert, csak nem merem frissíteni, mert ezt írja le a leírásában.

1. Fix the system can't bootable issue when plug-in DDR400Mhz DIMM.
2. Patch S3/S4 resume fail issue, after install WinXpSp2.
3. Support new CPUs. Please refer to our website at:

Sajnos nem vagyok valami jó angolos ezért szertném kérdezni, hogy ilyen technikai feltételek mellett nyugodtan frissíthetem vagy nem, vagy kell-e előtte valamilyen beállítást eszközölnöm.

Köszönöm előre is

Feri  :think:

Téma megosztása:

• (86 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »