HWSW Informatikai Kerekasztal: Merre találok segítséget? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (86 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Merre találok segítséget? Ide nézz be először! Értékeld a témát: -----

#481 Felhasználó inaktív   Amd_Boy 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 13. 11:14

Idézet: brd - Dátum: 2006. jan. 11., szerda - 20:28

Az Acorp honlapon van support list: P4X266A1E, melyben csak a Northwood van megemlítve, úgyhogy nem valószínű.

Köszi szépen, ezt Én is megtaláltam, csak gondoltam megkérdezem, hátha lehet...
Asus M2N32-SLI Deluxe/Wireless Edition (nF 590 SLI), AMD Athlon64 X2 4200+@2210Mhz, 1Gb Corsair DDR2, Sapphire X1950pro 580/700 MHz, Samsung HD300LD, NEC AD-7173A, Chieftech 560W-A12C

#482 Felhasználó inaktív   Pacal 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 24. 09:58

Sziasztok!

Segítség kellene. Abit AL 8-as alaplapom van és egy Thermaltake Xaser 1000D házam. A ház tetejére ki van építve a füllhallgató és a mikrofon aljzat. Ezeket szeretném használni de hogy kell bekötni az alaplapra?
Ház vezetékeinek jelölése:
MIC-VCC
MIC-IN
GND
EAR L
EAR R
Az alaplap fp audio nevei:
1: MIC2 L
2: AGND
3: MIC2 R
4: AVCC
5: FRO R
6: MIC2_JD
7: F-IO_SEN
8: No Pin
9: FRO L
10: Line2_JD

Köszönöm.

Szerkesztette: Pacal 2006. 01. 24. 09:59 -kor

#483 Felhasználó inaktív   Benyaking 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 24. 14:33

Sziasztok
Hogy kell dualba rakni a memot egy Ausus p5p800 lapban
ugyan olyan szinbe kell rakni vagy egymás mellé??

#484 Felhasználó inaktív   bigsee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 25. 08:00

Lehet, hogy én vagyok a mamlasz, de az Asrock 939 Dual SATA2 című (vagy hasonló) topik hova tűnt(, már ha volt ilyen)??? Mintha lett volna... :think:
GA-990FXA-UD3*FX4100*HD6950 2 GiB*Vengeance DDD3-1866 8GiB kit*X-FI ExtremeMusic*L22W-6SA*HyperX 120*5000AAKS*10EACS*GSA-H62N*DeathAdder3,5*ip4200*A800 X-Touch*X-530*VA8000BWS*BQ DP Pro10 550 W

#485 Felhasználó inaktív   RBaly 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 25. 22:06

Hali

Volna egy Asus P4B533-E alaplap
Leszedtem a legújabb Asus updatet, frissíteni terveztem a biost, meg is csinálta, erase eeprom, flash rom, de a verify-nél hibát irt ki... hát mondta flash ujra vagy exit, utobbit választottam, restart, se kép se hang, csak pörögnek a ventik, ennyi volt? crashfree biost ez a tipus nem támogatja

#486 Felhasználó inaktív   CrW 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 01. 23:10

hm... nagy itt az össze-visszaság...nem tudtam hova irjak...na mind1

Lenti konfighoz ki milyen alaplapot ajánl? Én asus a7n8x-e Deluxe-re gondoltam, de gondoltam megkérdem :) a lehető legjobb kéne... természetes csak socketA.
|.:Asus A7V600-F:.|.:AMD Athlon XP 3000+:.|.:AOpen Aeolus 6600GT:.|.:2x512Mb Ram:.|.:160Gb+120Gb+200Gb vinyó:.|.:Creative SB Audigy SE:.|.:Logitech Z-4:.|.:Chieftec 410W:.|.:Raptor M2:.|.:Logitech G15:.|.:Samsung 730BF:.|

#487 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 01. 23:30

Ha ragaszkodsz az ASUS-hoz, akkor nem tudok segíteni, egyébként pedig az MSI K7N2 széria valamelyik tagja, EPOX 8rda+, vagy ABIT NF7-Sv2.0 (nem S2, bár az sem olyan rossz, ha nem szempont a tuning), esetleg AN7 (egy ilyen nekem is eladó lesz hamarosan :) ), ez utóbbi szintén ABIT. Lehet még próbálkozni VIA és SIS chipsetes alaplapokkal is, de azok szintén nem túlzottan ajánlottak tuningra, esetleg, ha nem lockos a proci, akkor szorzót minden további nélkül lehet bennük álllítani, de a PCI/AGP freki nem fix, úgyhogy az FSB tuninggal óvatosan kell bánni ilyen chipseteknél. Mobilosított procinál viszont csak VIA, ill. SIS chipsetes alaplapban tudod a terheléstől függő szorzóbeállítást használni.
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#488 Felhasználó inaktív   CrW 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 02. 13:11

Idézet: brd - Dátum: 2006. febr. 2., csütörtök - 0:30

Ha ragaszkodsz az ASUS-hoz, akkor nem tudok segíteni, egyébként pedig az MSI K7N2 széria valamelyik tagja, EPOX 8rda+, vagy ABIT NF7-Sv2.0 (nem S2, bár az sem olyan rossz, ha nem szempont a tuning), esetleg AN7 (egy ilyen nekem is eladó lesz hamarosan :) ), ez utóbbi szintén ABIT. Lehet még próbálkozni VIA és SIS chipsetes alaplapokkal is, de azok szintén nem túlzottan ajánlottak tuningra, esetleg, ha nem lockos a proci, akkor szorzót minden további nélkül lehet bennük álllítani, de a PCI/AGP freki nem fix, úgyhogy az FSB tuninggal óvatosan kell bánni ilyen chipseteknél. Mobilosított procinál viszont csak VIA, ill. SIS chipsetes alaplapban tudod a terheléstől függő szorzóbeállítást használni.

aham... tuningolni is szeretném majd egy kicsit, de ez nem fő szempont. Leginkább olyan kéne ami rengeteg mindent tud.
Az abit NF7-Sv2.0 én is gondolkodtam. Csak az a gond hogy mindegyik lapról már szinte csak jót mondanak igy nehéz dönteni. köszi :)
|.:Asus A7V600-F:.|.:AMD Athlon XP 3000+:.|.:AOpen Aeolus 6600GT:.|.:2x512Mb Ram:.|.:160Gb+120Gb+200Gb vinyó:.|.:Creative SB Audigy SE:.|.:Logitech Z-4:.|.:Chieftec 410W:.|.:Raptor M2:.|.:Logitech G15:.|.:Samsung 730BF:.|

#489 Felhasználó inaktív   Shadowplayer 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 02. 16:27

Sziasztok!

Adott egy ASRock 939Dual-SATA2 alaplap és van hozzá egy 160GB-os
SATA2-es vinyó (márkát nem tudta a tulajdonosa megmondani). A BIOS a SATA2-t
használva egyáltalán nem ismerte fel a vinyót, így az jumperrel át lett állítva SATA1-re.
Úgy megy, de nyilván jobb lenne, ha SATA2-őn működne. Ráadásul az
OP rendszer (XP SP2) csak 130GB-osnak látja. Jól sejtem azt, hogy
(amennyiben kiderül ki az) a vinyó gyártójának oldaláról letöltött "programmal"
látná a 160GB-ot?

Örülnék, ha mind2 problémában tudnátok segíteni, előre is köszönöm.
                                                                        ¤×MINDEN ELKÉPZELHETŐפ

#490 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 02. 20:47

Idézet: CrW - Dátum: 2006. febr. 2., csütörtök - 13:11

...Csak az a gond hogy mindegyik lapról már szinte csak jót mondanak igy nehéz dönteni. köszi :)

Mire gondolsz rengeteg minden alatt? Firewire, S-ATA (RAID), SoundStorm?

#491 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 12. 01:37

Úgy döntöttem, mivel már kezd zavarni, hogy lecserélem többek között, a az MSI K8N Neo4 Fi alaplapom chipset hűtőjét.
Létezik valami olyan passzív megoldás ami jó is, tehát nem melegszik túl, stb?
http://tet-halo.ning.com/
TeT háló-Tanulást segítő technológiák.
Pedagógus mentor rendszer.

#492 Felhasználó inaktív   johnny3650 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 12. 15:43

Üdv. lenne 1 csomó gondom pl. 160gb-os winyomból csak 127et lát az xp,már volt EnableBigLba reg létrehozás,de semmi,meg akartam nézni hogy bios mennyit lát a winyómból lehet hogy az a régi+hogy 1általán milyen alaplapom van... összesen ennyi infót kapok a biosból klikk a képekre:BIOS1 KÉP  BIOS2 KÉP
Még a winyokról sem ír semmit semelyik másik menüpont alatt sem  :eek:  létezik ez hogy ilyen régi az alaplapom ,és ennyi infóból a képek alapján meg tudná mondani vki hogy milyen alaplapom van hogy tudja a bios-t frissíteni???Kép Kép

#493 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 12. 20:23

SP1 van telepítve a windows-ra? A BIOS-ról, a képek alapján nem sok minden derül ki, de valószínű, hogy régi. Azt a képet kéne belinkelned, ahol az indításnál a processzor típusát is kiírja.
Mi az alaplap pontos típusa?

#494 Felhasználó inaktív   johnny3650 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 13. 08:17

Idézet: brd - Dátum: 2006. febr. 12., vasárnap - 20:23

SP1 van telepítve a windows-ra? A BIOS-ról, a képek alapján nem sok minden derül ki, de valószínű, hogy régi. Azt a képet kéne belinkelned, ahol az indításnál a processzor típusát is kiírja.
Mi az alaplap pontos típusa?

SP1 van fent...
Beelemeztem everestel,és mindjárt besz.r.k ezt írja ki az alaplap nevére: hogy ismeretlen
bővebben:
ALAPLAP:

Mező    Érték
Alaplap tulajdonságai    
Alaplap azonosítója    62-0905-001131-00101111-040201-VIA_P6$M922_RELEASE 09/05/2002
Alaplap neve    Ismeretlen

Front Side Bus tulajdonságai    
Busz típusa    Intel NetBurst
Busz szélessége    64 bit
Valódi órajel    100 MHz (QDR)
Effektív órajel    400 MHz
Sávszélesség    3200 MB/mp

Memóriabusz tulajdonságai    
Busz típusa    SDR SDRAM
Busz szélessége    64 bit
DRAM:FSB arány    1:1
Valódi órajel    100 MHz
Effektív órajel    100 MHz
Sávszélesség    [ TRIAL VERSION ] MB/mp

Lapkakészlet busz tulajdonságai    
Busz típusa    VIA V-Link
Busz szélessége    8 bit
Valódi órajel    67 MHz (ODR)
Effektív órajel    533 MHz
Sávszélesség    533 MB/mp

BIOS:
Mező    Érték
BIOS tulajdonságai    
BIOS típusa    AMI
Rendszer BIOS dátuma    09/05/02
Video BIOS dátuma    05/13/02

BIOS gyártó    
Cégnév    American Megatrends Inc.
Termék információ    http://www.ami.com/amibios
BIOS frissítések    http://www.esupport....fm?refererid=40

Problémák és javaslatok    
Javaslat    Are you looking for a BIOS Upgrade?  Contact eSupport Today!
Javaslat    A rendszer BIOS 2 évnél régebbi. Szükség esetén frissítse.
Javaslat    A videó BIOS 2 évnél régebbi. Szükség esetén frissítse.

Szóval akkor ehhez melyik biosz frissítés való, és leírnád a biosz frissítésének lépésekben,úgye a winyón lévő adatokat nem befolyásolja a biosz frissítése,nem vész el adat a winyómról???

Üdv.:-J-

Szerkesztette: johnny3650 2006. 02. 13. 08:20 -kor

#495 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 13. 12:44

Valószínűleg az innen letölthető BIOS kell neked, de kevés az infó (egyelőre nehogy beleírd az alaplapba!). Mint mondtam, arról a képrő kellene egy kép :) ami a gép indulása elején jelenik meg, az, ahol a processzorról, memóriáról ír infót, a winyókat kilistázza, stb.

#496 Felhasználó inaktív   johnny3650 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 13. 15:51

Idézet: brd - Dátum: 2006. febr. 13., hétfő - 12:44

Valószínűleg az innen letölthető BIOS kell neked, de kevés az infó (egyelőre nehogy beleírd az alaplapba!). Mint mondtam, arról a képrő kellene egy kép :) ami a gép indulása elején jelenik meg, az, ahol a processzorról, memóriáról ír infót, a winyókat kilistázza, stb.

A rögtön indításkor megjelenő kép csak 1tized másodpercre villan be,mikor még félig sötét a képernyő,vagy melyik bootolási folyamatra gondolsz,valahogy meg lehet állítani 1pillanatra a boot folyamatot hogy le tudjam "lopni" ezt a képernyő részletet?
Az everest elemzőprogram ezekszerint nem "lát" meg minden infót,hogy lehet ez,annyira "gagyi" az alaplapom hogy még ő sem ismeri fel??? (thnx to PC shop  :reklamacio: )

#497 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 13. 16:20

Egyszerűen egy adatbázisból dolgozik, amelyben nem szerepel ez az alaplap.
A bootolási folyamatot a Pause/Break billentyűvel tudod megállítani, az Enter-rel pedig továbbmegy.

#498 Felhasználó inaktív   johnny3650 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 13. 20:49

Idézet: brd - Dátum: 2006. febr. 13., hétfő - 16:20

Egyszerűen egy adatbázisból dolgozik, amelyben nem szerepel ez az alaplap.
A bootolási folyamatot a Pause/Break billentyűvel tudod megállítani, az Enter-rel pedig továbbmegy.

Itt vok újra a kért képekkel (remélhetőleg  :) )BOOT1  BOOT2

Ha jól látom akkor a Boot2 képen a 160as winyómat 160-nak látja akkor nem a bios elavultsága miatt látja az xp sp1 137-nek?

Szerkesztette: johnny3650 2006. 02. 13. 20:50 -kor

#499 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 14. 19:27

Így van, ez tehát nem BIOS probléma. Valószínűleg valamikor egy olyan gépben volt a winyó, amely nem kezelte rendesen és akkor volt valami módosítás a partíciós táblán. Amennyiben letörölhető a winyó, akkor próbáld meg az összes partíciót eltávolítani, ha ezután sem tudsz létrehozni ~130GB-nál nagyobb partíciót, akkor pedig eressz rá egy zerofill-t a winyóra (kb. fél percig futtasd, hogy a partíciós táblát biztosan letörölje.

#500 Felhasználó inaktív   johnny3650 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 14. 20:26

Idézet: brd - Dátum: 2006. febr. 14., kedd - 19:27

Így van, ez tehát nem BIOS probléma. Valószínűleg valamikor egy olyan gépben volt a winyó, amely nem kezelte rendesen és akkor volt valami módosítás a partíciós táblán. Amennyiben letörölhető a winyó, akkor próbáld meg az összes partíciót eltávolítani, ha ezután sem tudsz létrehozni ~130GB-nál nagyobb partíciót, akkor pedig eressz rá egy zerofill-t a winyóra (kb. fél percig futtasd, hogy a partíciós táblát biztosan letörölje.

Vadonat új a winyó,boltból hoztam ki,elméletileg én vettem el a "szüzességét" akkor tuti nem a biosz a gond?!
Amit írtál műveletet a tábla törlésére,azt leírnád miként működik,mi kell hozzá,mások op rendszerből slaveként bekötve is meg lehet csinálni ezt a winyón?

Téma megosztása:

• (86 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.