HWSW Informatikai Kerekasztal: Merre találok segítséget? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (86 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Merre találok segítséget? Ide nézz be először! Értékeld a témát: -----

#561 Felhasználó inaktív   baromágyú 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 16. 20:41

Azért nagyon köszönöm a segítséget :respect:
Sose tudhatod, mit hoz a holnap

#562 Felhasználó inaktív   baromágyú 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 17. 08:29

Idézet: monolith - Dátum: 2006. ápr. 16., vasárnap - 20:18

nézd. nem tom pontosan az alaplapod dolgait, de az enyémen le kellett vennem a két jumpert ahhoz, hogy előre ki tudjam hozni a jacket. csak ekkor lett hang. namármost. ha jól látom 5 dugód van, meg két jumper. hasznos információval nem tudok szolgálni, mert ahhoz látnom kéne, de bogarászd össze valahogy, értelemszerűen a groundokra ne kössél fázist, meg ilyenek. :smoker:

Ennyit tudtam még összehozni . :confused:

Csatolt képek:

• Csatolt kép: post-10-1145258990.jpg

Sose tudhatod, mit hoz a holnap

#563 Felhasználó inaktív   nebulo5 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 19. 09:50

Helló!
Újabb probléma, az időközben mégsem lecserélt alaplapommal: HP- dx 6100mt(pd741a)
Egyébként stabilan dolgozik, de kikopott a ház hátulján lévő ventilátor.Vettem egy coolink x9 szupercsendes ventit, és itt kezdődött a gond.Az eredeti ventin 4 kábelér van, és az alaplapon is 4 tűs a csatlakozóalyzat. A kábelek színe: fekete-sárga-zöld-kék. A coolinken pedig 3 kábelér van 3 tűs foglalattal:fekete-piros-sárga. Ez még nem lenne egetverő probléma, mert a tápból is tudok csatlakozni a coolink meghajtására, DE!
Ha nincs az alaplapi 4 tűs csatira rádugva a ventilátor, akkor a bekapcsoláskor kiírja hibaüzenetként: 512-chasis fan not detected. És ezt minden esetben az F1 billentyűvel nyugtáznom kell. A biost már áttúrtam a hibaüzenetek kikapcsolásáért, de annyira szegényes a beállítási lehetőség, hogy többekközött ez sem lehetséges. Annyira bosszantóvá vált a dolog, hogy írtam a hp segély szolgálatának is. Nagyon rendesek voltak, már másnap írt visza egy mérnök, és közölte, hogy náluk cserélhető a venti, vagy gari híján vásárolható új is. más gyártótól származó terméket nem javasol beépíteni a biztonságos üzemelés...bla-bla-bla.
Viszaírtam hogy a termékük 5 hónapot bírta, a coolink-re pedig 100.000 üzemóra az ígéret, de mégcsak válaszra sem méltattak. Szeretném megoldani ezt a problémát, hogy ne kelljen állandóan + F1 gombot nyomogatnom. Ha valaki már járt hasonlóképpen, vagy egyébként tudja a megoldást, kérem segítsen.Az elektronikához még annyit sem konyítok mint a hv-hez, így ki van csukva az a lehetőség, hogy kimérem-bemérem... Blindre próbálkozni pedig nem szeretnék, nincs pénzem új alaplapra. Várom javaslataitokat
Tisztelettel
Üdv!

#564 Felhasználó inaktív   Petike_001 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 29. 18:44

Valaki nem tud segiten ?
Az a Baj hogy volt egy kis áramszünet(elég nagy volt) és ujra indult a gép (többször is ujra indult)  azota nem kapcsol be rendesen mert amikor bejön a Boot képernyő ott mindig ujra indul
Valaki segitsen hogy mit lehetne csinálni
Cimem f.peti.@freemail.hu
Vagy irjatok a forumra majd figyelek
(jobb lenne a free) :respect:

#565 Felhasználó inaktív   Cufter 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 02. 09:59

Hali!
Kérdés: ddr1-es alaplapban működnek a ddr2es memóriák? :think:
Ddr2ben nagyon nem vagyok otthon.  :omg:
Mindennek van határa, még Magyarországnak is, csak rossz helyen!

Emlékeztek arra, mikor nem emlékeztünk semmire? Felejthetetlen élmény volt!

#566 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 02. 10:39

Petike_001: Indulásnál F8 szorgos nyomogatása, a menüből (nem az alaplap bootmenüjéből :) )Csökkentett mód, ha így elindul, akkor eseménynapló bogarászása, hogy mi okozhatja (save dump, ill. system error sorok az érdekesek).

Cufter: Fizikailag más a foglalat.
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#567 Felhasználó inaktív   Qtya123 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 03. 13:58

Sziasztok! Van egy 512-es PQI DDR Ramom (@200 MHz)! Mivel kicsit kevés ezért még 512-t szeretnék venni! Lehet hogy én gondolom rosszul, de Dualban csak két azonos gyártótól származó ram megy nem? Mert a boltban nem volt PQI és a srác azt mondta hogy nem számít a gyártó és ha másik ramot teszek bele azzal is megy dualban, csak az órajelnek kell egyeznie! Igaz ez? Vagy csak rám akarta sózni a ramot?
Kép
Kép

#568 Felhasználó inaktív   =Oli= 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 03. 14:01

Idézet: Qtya123 - Dátum: 2006. máj. 3., szerda - 14:58

Sziasztok! Van egy 512-es PQI DDR Ramom (@200 MHz)! Mivel kicsit kevés ezért még 512-t szeretnék venni! Lehet hogy én gondolom rosszul, de Dualban csak két azonos gyártótól származó ram megy nem? Mert a boltban nem volt PQI és a srác azt mondta hogy nem számít a gyártó és ha másik ramot teszek bele azzal is megy dualban, csak az órajelnek kell egyeznie! Igaz ez? Vagy csak rám akarta sózni a ramot?

Nem feltétlenül mondott hülyeséget, de a hibalehetőség ettől még megvan. Persze ennek az esélye nem nagy, de jó tesztelni, ha van rá lehetőség.  ;)

#569 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 03. 14:41

Idézet: Qtya123 - Dátum: 2006. máj. 3., szerda - 14:58

Nekem sokaig ment dualban egy Kingmax DDR466+Adata DDR500 teljesen jol, 242MHz-n.

Itt se a gyarto, se a gyari orajel nem volt azonos. :)

Persze most 2 egyforma Adata DDR500-zal gyorsabb a rendszer (270-en megy), mivel azonos a tuningpotencialjuk, nem fogja vissza a lassabb ram a gyorsabbat.

#570 Felhasználó inaktív   Qtya123 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 09:35

Sziasztok! Na nagynehezen sikerült szereznem pontosan ugyanolyan PQI ramot mint ami volt! :)
Viszont: Az Everest a Modul szélességénél 64 bitet ír!  :think:  Ezekszerint mégsem megy dualban! Mi lehet ilyenkor a gond? A két ram teljesen egyforma késleltetésben és órajelben is!
Kép
Kép

#571 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 11:09

Maga a 2 modul kulon-kulon tovabbra is 64 bites, de a ketto egyutt mar 128.

Everest meg modulonkent nezi.
Sebessegteszt mit mutat?

Szerkesztette: nyunyu 2006. 05. 04. 11:11 -kor

#572 Felhasználó inaktív   Vulpes 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 11:11

Csak a megfelelő RAM slot-okba helyezve megy dual-ban, és csak olyan alaplapban ami támogatja a dual működést. Ha megmondod milyen alaplapod van, megmondjuk hogy melyik slot-okba tedd a memóidat, bár ezt az alaplap kiskönyvéből is kinézheted.
2006. III. 4.

Chaintech VNF4 Ultra Rev. 1.0, A64 3000+@2340 (9*260 szinkron, CBBID 0501EPBW, 1.475V), Chaintech SE6600G 128 MB, 512 MB Twinmos Twister DDR533 8-4-4-3-1T, Samsung SP1614C, LG GSA-4163, Enermax Noisetaker 425AX-VE, Antec SLK3000B, Arctic Cooling Silencer 64 Ultra, Hewlett-Packard L1955, Creative Inspire P380

Tud valaki egy eladó 512MB-os Twinmos Twister DDR533-at?

#573 Felhasználó inaktív   Qtya123 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 12:25

Everestben a memória olvasása: 4986 MB/mp
Memória írása: 1597 MB/mp
Késleltetés: 39.3 ns ->Ez elég jó nem?
(a teszt közben futott még néhány progi, nem tudom ez mennyire hat az értékekre)
Az alaplapom Foxconn.
Link:Itt
Támogatja a dualt.

Szerkesztette: Qtya123 2006. 05. 04. 12:30 -kor

Kép
Kép

#574 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 12:32

Akkor dual-ban megy.

#575 Felhasználó inaktív   kids 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 16:37

üdvözlet
remélem tudtok nekem segiteni mert pár napja nagy gondba vagyok
Nyomattam az AMI biosomba egy set all settings defaultot és szerintem az eredményezte azt hogy mostanság 1-50percenként (változó) windows alatt le fagy a gép. de ugy hogy onnantól már csak egy restart menti meg. Sejtelmeim szerint a procival lessz a gond mert az everest home edition alapjáraton sokszor 40-50%os proci használatot ír ki. A processzor tulajdonságainál pedig ezt irja:

CPU típusa AMD Athlon XP, 1150 MHz (11.5 x 100)
CPU alias Palomino
CPU stepping A5
Utasításkészlet x86, MMX, 3DNow!, SSE
L1 kód gyorsítótár 64 KB
L1 adat gyorsítótár 64 KB
L2 gyorsítótár 256 KB  (On-Die, Full-Speed)

Nah most nekem fizikailag egy 1800+os amd procim van ami szerintem 1500mhz-s órajelen fut.
Igy most vissza szeretném zöjkkenteni az eredeti értékre de csak Fsb beállitási lehetőséget találok meg valami szorzókat. Segitsetek kérlek, hogy (hol) lehetne visszaállitani a proci teljesitményét a gyári értékekre?

#576 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 18:32

Az FSB-t átállítod 133-ra és meg is van oldva. Ellenben a fagyáshoz ennek semmi köze nem lehet, az más miatt van, pl. memóriabeállítások.

#577 Felhasználó inaktív   kids 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 19:58

oks köszi a helpet megcsináltam
de asszem az igazi probléma az volt hogy az alaplapi hang ütközött a sound blaster kártyámmal

#578 Felhasználó inaktív   Tyborg 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 12:44

Hali!

Van valakinek tapasztalata a köztisztviselői HP gépekkel kapcsolatban az alábbi téren?

Házcsere lenne és attól félek, hogy a HP valami egyedi alkotott ebben a gépben.
Tehát a kérdésem: Ez az alaplap gond nélkül belemegy egy másik házba? (Álló házat szeretnénk, mert kisebb helyet foglal.) Félek, hogy megveszem a házat és..........

Előre is köszi!
Csa
Abit NF7 v2.0, AMD XP 2400+, 512 MB RAM, GF4 MX 440 64 MB DDR 8x AGP, Maxtor 40 GB, 15" LCD Iiyama

#579 Felhasználó inaktív   Petike_001 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 06. 22:12

Ok Köszi
Sikerült megoldanom a dolgot és megy a gép ű
kössz

#580 Felhasználó inaktív   Qtya123 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 17. 18:06

Sziasztok!
Nekem egy olyan problémám lenne hogy tegnap óta valamilyen oknál fogva megemelkedett a chipset hőmérséklete! Eddig olyan 35-38 fok körül volt de 2 napja általában 45-49 fokos! Megnéztem a ventit és nem volt semmi gond vele, de a biztonság kedvéért sűrített levegővel kiportalanítottam! Semmi sem változott! A gépet nem tuningoltam, nem csökkent a venti fordulatszáma, nincs jelentősen melegebb a szobában...
nem tudom mi lehet a gond! Valaki tudna esetleg valami javaslatot?
Az a hiba is ki van zárva hogy öreg a venti! Alig 5 hónapos!
Az alaplapom: Itt
Kép
Kép

Téma megosztása:

• (86 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31