HWSW Informatikai Kerekasztal: Bittorrent - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (148 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Bittorrent Néha nem tölt...

#1221 Felhasználó inaktív   HavocS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 04. 00:10

basszus, ingyen kapjátok a cuccokat, ne az a kis feltöltés zavarjon már :)
egyébként ha publikus trackereket (pl. isohunt és társai) is látogatsz, nagyon hasznos tud lenni a dht. Persze ha nem, akkor tényleg nincs értelme :)
|Asus P5B|C2D E6300@7x430|2x1GB DDR2|Asus ATi HD3870|

#1222 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 04. 14:14

Idézet

2005-08-04 - Aki úgy rak fel valamit, hogy nincs rendes leírás hozzá (s ha kell kép is), akkor szó nélkül törölve lesz a torrentje, s ha háborog/értetlenkedik emiatt, akkor Ő is!

:D
macbook air 2014

#1223 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 04. 14:19

Idézet: 3V0 - Dátum: 2005. aug. 4., csütörtök - 15:14

:D

Ezene nem tom mi a mulatságos... a többé kevésbé korlátozatlan mindenkinek használható oldalak (endless/skyline) kb a béka segge alatt vannak igy is. Tré leírások kamu cucccok hazsontalan hülyeségek. Arról nem is beszélve hogy csórikám nekiáll seedelni egy dvd-t és pesze 2 nap után L tűnik... csak nem jut el a butuska fejébe hogy nekem pl számolták az addigi jobb esetben 1-2 gigát és azzal kitörölhetem a kis popómat..

Üdv

#1224 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 04. 14:25

Idézet: Xero - Dátum: 2005. aug. 4., csütörtök - 15:19

Ezene nem tom mi a mulatságos... a többé kevésbé korlátozatlan mindenkinek használható oldalak (endless/skyline) kb a béka segge alatt vannak igy is. Tré leírások kamu cucccok hazsontalan hülyeségek. Arról nem is beszélve hogy csórikám nekiáll seedelni egy dvd-t és pesze 2 nap után L tűnik... csak nem jut el a butuska fejébe hogy nekem pl számolták az addigi jobb esetben 1-2 gigát és azzal kitörölhetem a kis popómat..

Üdv

akkor lesz vicces mikor majd ki is vagnak ezert valakit... ;) igen tudom milyen erzes mikor az utolso 1 mega nem jon le... ( :reklamacio:  :mad: szoszerint megtorent egy DVD-nel...)
macbook air 2014

#1225 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 04. 14:29

Idézet: 3V0 - Dátum: 2005. aug. 4., csütörtök - 15:25

akkor lesz vicces mikor majd ki is vagnak ezert valakit... ;) igen tudom milyen erzes mikor az utolso 1 mega nem jon le... ( :reklamacio:  :mad: szoszerint megtorent egy DVD-nel...)

nekem 10 mega hiányzott... isohunton jól rákerestem folytattam máshonnan...

Üdv

#1226 Felhasználó inaktív   Phanter 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 05. 08:10

Azért erre már odafigyelnek, és már a legtöbb regisztrálós tracker esetében tiltják a DHT használatát.
(már a torrent file is úgy készül, hogy indításkor nem is választhatod ki a DHT-t)

Ezenkívül én csak a teljesség kedvéért mondtam el az egészet nem ötleteket akartam adni.  :rolleyes:
És természetesen én sem élek ezzel a módszerrel, feltölteni jó!  :D
Config: ASUS A8V Deluxe Rev2.00 Bios 1018.002+modded VIA-SATA-ROM, AMD Athlon 64 3000+ 939 Venice 1.8Ghz @ 2.2Ghz + Gigabyte G-power, 2x512MB/400MHZ HYNIX DDR-SDRAM 3-3-3-8 1T Dual Ch., Sapphire Radeon 9600XT 256MB 8xAGP + Zalman VF700-AlCu, 160GB (P-ATA) Samsung HDD, 160GB (SATA II) Samsung HDD + Spire HDD cooler, Pio. 111D, Chieftec 420W PSU (HPC-420-302DF), SB128PCI, SIS900 LAN, Spire 8cm sys. fan, FDD.

#1227 Felhasználó inaktív   NeoPampalini 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 08. 14. 10:26

Segítsetek, ha tudtok:

Adott egy nyüves 3 Mbites internet, routerrel megosztva két gép között. Egyiken 24/7-ben megy a bitcomet, a másikon (ezen vagyok én) néha online játék igény is felmerül. Igenám, de a bitcomet tönkrevágja a pinget, valahogy így:

katt 1
katt 2

A bitcomet feltöltése Netlimiterrel le van korlátozva ~50%-ra, tehát nem azzal van a baj, hogy "elfogy" a sávszél, hanem hogy kb. 10 másodpercenként megugrik a ping. Hogy a retekbe lehetne normálissá varázsolni úgy, hogy a bitcomet se szenvedjen hátrányt (vagy legalábbis ne nagyot mert akkor azonnali sikoltozás támad...) és játszani is lehessen? :confused:

#1228 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 15. 23:06

Idézet: NeoPampalini - Dátum: 2005. aug. 14., vasárnap - 11:26

Segítsetek, ha tudtok:

Adott egy nyüves 3 Mbites internet, routerrel megosztva két gép között. Egyiken 24/7-ben megy a bitcomet, a másikon (ezen vagyok én) néha online játék igény is felmerül. Igenám, de a bitcomet tönkrevágja a pinget, valahogy így:

katt 1
katt 2

A bitcomet feltöltése Netlimiterrel le van korlátozva ~50%-ra, tehát nem azzal van a baj, hogy "elfogy" a sávszél, hanem hogy kb. 10 másodpercenként megugrik a ping. Hogy a retekbe lehetne normálissá varázsolni úgy, hogy a bitcomet se szenvedjen hátrányt (vagy legalábbis ne nagyot mert akkor azonnali sikoltozás támad...) és játszani is lehessen? :confused:

Igaz routerrel még nem próbáltam, de sztem működik. Cfosspeed-et használok, és ha a kis pingre optimalizálom a progit, akkor még akkor is elfogadható pingeket kapok, ha az azureust egyáltalán nem korlátozom le! Egy próbát megér.
- Where are we going?
- Let's go find out.

#1229 Felhasználó inaktív   beeci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 16. 06:34

Routerrel nem megy olyen egyszerűen, nekem hiába van cFosSpeed -em feltéve router mögött, ha én maximumal töltök mellette nyugodtan böngészek, a tesóm meg sem tud moccanni. Esetleg traffic shaping -es router? Szerintem ezt a routeres topikban is érdemes megkérdezni.

#1230 Felhasználó inaktív   NeoPampalini 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 08. 16. 09:04

Hát én gugliztam TS-t tudó router után, de az már erősen a 100 ezer feletti kategória, annyit meg nem ér az egész :p

#1231 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 16. 09:27

én alátámaszthatom Beeci tapasztalatát, nekem sem ér kanyit sem a cFosSpeed a routerem mellett...
<a href='http://notik.hu' target='_blank'>bontott notebook alkatrészek</a>

#1232 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 16. 09:28

Idézet: NeoPampalini - Dátum: 2005. aug. 16., kedd - 10:04

Hát én gugliztam TS-t tudó router után, de az már erősen a 100 ezer feletti kategória, annyit meg nem ér az egész :p

Linksys WRT54G - MAC cim szerinti prioritassal, ocsem zavar nelkul jatszik (ET) nalam meg megy a torrent (Azureussal) kozel teljes sebessegen (130/32 helyett 100/25-el kliensben korlatozva)... viszont megugranak a pingjei ha a neten bongeszni kezdek... erre meg nem sikerult rajonnunk mi okozza.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#1233 Felhasználó inaktív   beeci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 16. 09:34

Idézet: Samott - Dátum: 2005. aug. 16., kedd - 11:28

Linksys WRT54G - MAC cim szerinti prioritassal, ocsem zavar nelkul jatszik (ET) nalam meg megy a torrent (Azureussal) kozel teljes sebessegen (130/32 helyett 100/25-el kliensben korlatozva)... viszont megugranak a pingjei ha a neten bongeszni kezdek... erre meg nem sikerult rajonnunk mi okozza.

Samott

A te sebességedet korlátozod nem kliensből, hanem pl. Netlimiterrel 100/25 -re, s pakolsz mellé cFosSpeed-et, akkor neked max seb 100/25 lesz, esetleg a torrent sebessége lecsökken amikor böngészni akar, igy a tesódnak sem lesz gondja :D

#1234 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 16. 09:40

Idézet: beeci - Dátum: 2005. aug. 16., kedd - 10:34

A te sebességedet korlátozod nem kliensből, hanem pl. Netlimiterrel 100/25 -re, s pakolsz mellé cFosSpeed-et, akkor neked max seb 100/25 lesz, esetleg a torrent sebessége lecsökken amikor böngészni akar, igy a tesódnak sem lesz gondja :D

Nem mukodik... meg ezelott a router elott probalkoztunk a gepen limitelni a netet de bongeszeskor igy is megfekudt neki a jatek... rohej de a letoltes/torrent nem noveli a pinget de a bongeszestol kifekszik.

Samott

Szerkesztette: Samott 2005. 08. 16. 09:46 -kor

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#1235 Felhasználó inaktív   beeci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 16. 09:48

Idézet: Samott - Dátum: 2005. aug. 16., kedd - 11:40

Nem mukodik... meg ezelott a router elott probalkoztunk a gepen limitelni a netet de bongeszeskor igy is megfekudt neki a jatek... rohej de a letoltes/torrent nem noveli a pinget de a bongeszestol kifekszik.

Samott

Ezzel e routerrel próbáljátok meg ;)

#1236 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 16. 16:23

most ugyanez van nálunk is, csak fordítva.
tesóm soulseek kliensben leveszi a down és uploadot a sávszél felére, én mégsem tudok böngészni, mert egy átlagos weboldal 1 perc mire bejön. 1024/128-am van.

#1237 Felhasználó inaktív   NeoPampalini 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 08. 16. 17:20

Ha már itt tartunk, megkérdezném, hogy mennyi az egyszerre futó torrent task-ok optimális száma, illetve milyen egyéb beállítások javallottak (pl. hányszor csatlakozzon egy IP-hez, ésatöbbi). Tesómnál minimum 25 task fut, plusz ha túl lassúnak találja a bitcomet akkor rátesz még néhány lapáttal.
Megnéztem egy "netstat -s"-t, ez 740-850 megnyitott TCP kapcsolatot jelzett. Ez jó, vagy rossz? :think:

#1238 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 16. 22:53

Mindegyik kapcsolattól fogadott csomagok után ki kell küldeni egy jelet, hogy a csomag átért. Ez még hozzáadódik a kliensben beállított upload limithez, szóval ha több-száz szálon fut, akkor rossz esetben elég sok ilyen visszajelzést kell kiküldeni. Elfogy a szávszél. Én limitáltam a kapcsolatokat max 100-ra úgy emlékszem, még így is simán tud jönni teljes sebességgel.

#1239 Felhasználó inaktív   NeoPampalini 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 08. 16. 23:05

Na, nem akarom elkiabálni, de úgy néz ki megoldottuk. A titok nyitja az volt, hogy a routerben át kellett irányítani a 6881-6999 port tartományt. Fene tudja miért nem volt erről info magában a bitcomet kliensben (egy weblapról néztük ki), azt hittem ennek is elég a saját 1 db. TCP portja mint az emule-nak, hogy ne legyen lowID :think:
Mindegy, ezután drámaian megjavult a ping, az eddigi 200-2400-500 (min/max/átlag :Đ) helyett most olyan 25-300-60 körül van. Áj em hepi :omg: :D

#1240 Felhasználó inaktív   beeci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 17. 07:00

Sok helyen ajánlják, hogy ne az alap bittorrent portokat használd. Ezt én is ajánlom ;) Én személyesen torrentenként 20-25 szálat engedélyezek, amiből max 8 feltöltés.

Téma megosztása:

• (148 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.