Idézet: lac1 - Dátum: 2005. szept. 22., csütörtök - 14:13
ööö...
Én azt írtam, hogy a router üzembeállítása után csökkent a sávszélesség. Azt nem írtam , hogy teljesen meg is állt. Mert ha rosszul, vagy sehogy nem állítom be a ruterben a default 6881-es poprtot tcp/udp-re, akkor sehogy sem menne...
de ha szereted az egyszerű válaszokat, akkor igen, engedélyeztem benne, és oda is irányítottam.
6881-es portot nem javasolt használni, nagyon sok helyen szűrik/korlátozzák. Ha nincs beállítva, akkor is megy a bittorrent, de passzív leszel, és csak aktívokhoz tudsz kapcsolódni. Ezért is lehetett az ugrálás (Meg a D-link DI-604 miatt is). De azt kijelenteni, hogy csak a _router_ miatt lassabb, az szerintem nem teljesen igaz.
Idézet: lac1 - Dátum: 2005. szept. 22., csütörtök - 14:13
persze az érdekesség nem is a sávszélességben rejlik, hanem abban amikor megnéztem a netlimiterben a le/fel töltés diagramját. Router elött relatíve egyenletes, utána ugra-bugra. De ezt írtam. Hanem az volt az érdekes, hogy ütemesen volt benne egy teljesen szinte a nulláig történő beszakadás. Ezért volt szerintem az ugrálás, mert a letöltés nullára csökkenése olyan gyors volt, hogy a számláló, mivel relatíve nagy időközönként írta ki a sávszélességet, / pl. néhény tizedmásodpercenként / nem volt ideje a a nulláig visszaszámolni, és már ment is vissza a maxig. Mondjuk, én erre gondolok.
Na ez lehetett a DI-604 miatt. Nekem is volt, szarakodott is. Utána Zyxeleket használtam/használok, nincs ilyen gond, ami a csövön kifér. Én mondjuk nem mennék a router tűzfala nélkül ki a netre

.