HWSW Informatikai Kerekasztal: Bittorrent - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (148 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Bittorrent Néha nem tölt...

#1381 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 21. 05:59

udv mindenkinek!

eleg uj vagyok a temaban, egyelore az alap bittorrent klienst hasznalom, es talalkoztam benne egy erdekes jelenseggel: a peerlistaban, ott, ahol azt szokta irni, hogy local/remote (amit egyebkent mar onmagaban se ertek :confused:), ket tagnal azt a bejegyzest latom, hogy 'bad peer'...
ez micsoda? :confused:
olyat kuldtek, ahol nem stimmelt a checksum? :think:
Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#1382 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 22. 21:23

Újabban egyik torrent oldal sem jelzi hogy mit töltök. Szóval azt jelzi hogy semmit sem seedelek, és semmit sem leechelek. Sehol sem jelenek meg, egyik torrentnél sem, és a letöltés is nagyon nehezen akar csak megindulni, és nem is jön csak alig a cucc. Ha sikerül kapcsolodni akkor is alig tölti. És elég kevés dolgot enged tölteni egyszerre. Kb 2-3 napja ilyen. Ha jól emléxem csütürtökön még nem volt gond. Mitől??

Szerkesztette: Valdy 2005. 10. 22. 21:24 -kor

Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#1383 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 25. 20:49

bitcomet konfigolasaval kapcsolatban lenne kerdesem, hatha valaki osszefutott mar a problemaval.
tehat. adott ket torrent, jonnek kulon-kulon jobban vagy kevesbe jol, de jonnek.
ha az egyiket lassunak talalom, es melle elinditok egy masikat is, a letoltesi sebesseg leesik kb. 1k-ra, es csak neha tud kiszokni ebbol a buvkorbol. bezzeg a foltoltes teker 13-14k-val, amennyit engedek (ugye elvileg 16k lenne a max, de eleg forumot-manualt olvastam, hogy levegyem a letoltesi sebesseg erdekeben)

tehat: kulon-kulon jobban mennek, mint a ketto egyuttveve :omg:
probaltam korlatozni a feltoltesi socketeket (global 30 most asszem - fel k per socket, ahogy valaki irta), a peereket (talan max 15 most per task) es semmi eredmeny. egy taszk meg kepes maxon (15-16k) szedni, ha eppen van eleg peer :omg:
alap bittorrent kliens valahogy alapbol jobban kezelte ezeket a dolgokat. igaz, nem is lehetett rajta semmit konfigolni.

van valakinek valami otlete?

a net az 128/128k-s radion atlott, ethernetkabelen becibalt, az oprendszer xp sp1, a tuzfal zonealarm.
es bittorrenttel semmi gond :omg:

#1384 Felhasználó inaktív   ReeChee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 26. 06:43

Idézet: alvaro - Dátum: 2005. okt. 25., kedd - 21:49

a net az 128/128k-s radion atlott, ethernetkabelen becibalt, az oprendszer xp sp1, a tuzfal zonealarm.

128/128? k vagy kb?
kliensel van bajod szerintem.
<b>OO = [||] [||] = OO </b>   Kereklámpás BMW M3 Forever!
Mielőtt bármit kérdezel >> <a href='http://www.google.com' target='_blank'>Google</a>      Ha bármi baj van >> Cserélj tápot!
Konfig: X2 5600+, 4096 MB GEIL DDR-II 800, OCZ Vertex 30GB, Asus 8800GT 512MB, Samsung 913N 19" TFT - 8ms
<i><b>Failure is a "Postponed Success"</b></i>

#1385 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 26. 10:32

Idézet: ReeChee - Dátum: 2005. okt. 26., szerda - 7:43

128/128? k vagy kb?
kliensel van bajod szerintem.

kbit, es szerintem is a klienssel van baj...
csak nem tudom, mi...

update.: egyelore minden szamot (peerek per slot 15, global upload slots 30, half-open connections 150 - csak tudnam, ez micsoda, mindenesetre 500 volt a default :think:) csokkentek, tudataban annak, hogy ez nyilvan keskenyebb kapcsolat, mint default felteteleztek - gond akkor van, ha nincs defaut ertek, csak 'auto' :fear:
most eppen ott tartok, hogy mar jon 2 torrent 13-14k-val, mindenkepp igeretes az eddigi osszesen neha 1-4k-hoz kepest!

Szerkesztette: alvaro 2005. 10. 26. 10:47 -kor

#1386 Felhasználó inaktív   edk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 26. 16:39

Idézet: alvaro - Dátum: 2005. okt. 25., kedd - 21:49

bitcomet konfigolasaval kapcsolatban lenne kerdesem, hatha valaki osszefutott mar a problemaval.
tehat. adott ket torrent, jonnek kulon-kulon jobban vagy kevesbe jol, de jonnek.
ha az egyiket lassunak talalom, es melle elinditok egy masikat is, a letoltesi sebesseg leesik kb. 1k-ra, es csak neha tud kiszokni ebbol a buvkorbol. bezzeg a foltoltes teker 13-14k-val, amennyit engedek (ugye elvileg 16k lenne a max, de eleg forumot-manualt olvastam, hogy levegyem a letoltesi sebesseg erdekeben)

tehat: kulon-kulon jobban mennek, mint a ketto egyuttveve :omg:
probaltam korlatozni a feltoltesi socketeket (global 30 most asszem - fel k per socket, ahogy valaki irta), a peereket (talan max 15 most per task) es semmi eredmeny. egy taszk meg kepes maxon (15-16k) szedni, ha eppen van eleg peer :omg:
alap bittorrent kliens valahogy alapbol jobban kezelte ezeket a dolgokat. igaz, nem is lehetett rajta semmit konfigolni.

van valakinek valami otlete?

En azt mondanam, hogy akkor, amikor elinditod a masik letoltest is, akkor vedd le a feltoltest probakent minimumra. Szerintem a gondot az okozza, hogy a sok szalon kapcsolodo letoltes annyi plusz feltoltest general, hogy a bitcometben beallitott feltoltesi limit, plusz a sok szal miatt keletkezett feltoltesek (ellenorzes, valaszolgatas a peereknek) kimaxolja a feltoltesedet. Ilyenkor pedig a letoltes drasztikusan lecsokken.

Hozzateszem, abban nem vagyok biztos, hogy a bitcometben beallitott feltoltesi limitbe beleszamit-e a letoltes altal generalt feltoltes. Ha igen, akkor a fentiek targytalanok.

#1387 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 26. 17:39

valszeg nem szamit bele.
13-ra lekorlatozva egy toltes + egy seed bekapcsolva meg mindig 10k ala viszi a letoltesem :think:
nem lesz ez igy tul jo. ha forditva gondolkodom, es leveszem a feltoltest mondjuk 8k-ra, hatha megint folmegy 15-16-ra a letoltes, akkor meg hosszu osz szakallam no, mire mindent visszaseedelek :(
mert azt szem elott tartom, hogy az 1.0-t mindig elerjem. de ki fogom probalni, noha drasztikus, ez egy jo tipp :up:
alap kliensben nincs ilyen hujeseg, ott jo esetben megy egyszerre 12-13k-val a fol- es letoltes is, vagy 15-16k le, es 9-10 meg siman megy folfele akkor is.
mindegy, holnap vagy utana meg probat teszek asszem a nyilmeregbekaval is, hatha az jobban csinalja.
vegulis alapjaban veve nem a cpu/ram a szuk keresztmetszet nalam, hanem igen erosen a halo.

Szerkesztette: alvaro 2005. 10. 26. 17:40 -kor

#1388 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 26. 18:34

Lehet, hogy nem ide kéne tenni ezt a hírt, de talán mégis: http://www.sg.hu/cikkek/40340 .
Egyszerűen nevetséges, 3 azaz három film megosztása miatt eljárást indítani valaki ellen. :reklamacio: :omg: 

#1389 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 26. 18:49

valamiert az 50-es evek jutnak eszembe :omg:

#1390 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 26. 19:02

Ez kábé olyan, mint amikor Magyarországon lekapcsoltak egy miskolci HUB-ot mondván, hogy néha akár 100 felhasználó is volt a HUBon, akik akár 1 Terrabájtnyi adatot is megoszottak. :omg:

#1391 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 26. 19:55

szerintem meg annal is rosszabb :omg:
total agylovott dolog.
na de most szedtem le javat, holnap otthon, ha folebredtem, lekapom a kekbekat is, aztan meglatom azt is...

#1392 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 27. 00:14

talaltam egy kis beallitasi helpet a kekbeka doksijai kozott :omg:
ezt most megprobalom alkalmazni a bitcometen, aztan meglatjuk...

nagyon keves upload slotot javasol.
meg nemtom.

Szerkesztette: alvaro 2005. 10. 27. 00:14 -kor

#1393 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 27. 12:48

Idézet: alvaro - Dátum: 2005. okt. 27., csütörtök - 0:14

nagyon keves upload slotot javasol.
meg nemtom.

a kékbékában ez ha jól emlékszem defaulton torrentenként 2 szál.

figyi, neked a net az a szolgáltatótól ennyi, vagy valakivel közösben vagy? Ha ez utóbbi, akkor nem lehet, hogy a másik fél lassít be?
<a href='http://notik.hu' target='_blank'>bontott notebook alkatrészek</a>

#1394 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 27. 17:49

Idézet: Gyulavitéz - Dátum: 2005. okt. 27., csütörtök - 13:48

a kékbékában ez ha jól emlékszem defaulton torrentenként 2 szál.

figyi, neked a net az a szolgáltatótól ennyi, vagy valakivel közösben vagy? Ha ez utóbbi, akkor nem lehet, hogy a másik fél lassít be?

ez szolgaltatoilag ennyi, nincs senki velem egy spagocon, most ocsem nincs otthon, igy perpill routert sem hasznalok.
egyebkent delutan ebren voltam, leptem, a kekbeka sokkkkkal normalisabban mukodik, 10k folotti feltoltes mellett (1 letoltodo es 1 seed) is viszi a 14-15k-t lefele, aminel tobbet ugyse nagyon fog.
egy dolgot kell meg kideritenem benne, hogyan allitom be, hogy mikor hagyja abba a seedelest, ugyanis most max 2 aktiv torrent van beallitva, ennyi elfer es mukodik, de szeretnem, ha visszaseedelte az egyiket mondjuk 1.1-re, inditsa a kov letoltest.

Szerkesztette: alvaro 2005. 10. 27. 18:02 -kor

#1395 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 08:07

Idézet: alvaro - Dátum: 2005. okt. 27., csütörtök - 17:49

szeretnem, ha visszaseedelte az egyiket mondjuk 1.1-re, inditsa a kov letoltest.

:think: valahol van ilyen beállítás is, meg még mintha a torrent fájlt is tudná törölni 1.05 fölött, de ezt lehet, hogy csak álmodtam.

#1396 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 17:30

Hova tünt az endless? Vagy csak nálam nem jön be?  :think:
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#1397 Felhasználó inaktív   beeci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 18:05

Idézet: Valdy - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 19:30

Hova tünt az endless? Vagy csak nálam nem jön be?  :think:

Nekem megy:)

#1398 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 20:25

Idézet: Gyulavitéz - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 8:07

:think: valahol van ilyen beállítás is, meg még mintha a torrent fájlt is tudná törölni 1.05 fölött, de ezt lehet, hogy csak álmodtam.

azureus:  beállítások->várósor->készforrás->kihagyás

#1399 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 20:36

Idézet: alvaro - Dátum: 2005. okt. 27., csütörtök - 18:49

egy dolgot kell meg kideritenem benne, hogyan allitom be, hogy mikor hagyja abba a seedelest, ugyanis most max 2 aktiv torrent van beallitva, ennyi elfer es mukodik, de szeretnem, ha visszaseedelte az egyiket mondjuk 1.1-re, inditsa a kov letoltest.

kozben rajottem, amikor megnyitom a torrentet, vagy "download now"-t kell beallitani (ugyse kezdi el tolteni, ha mar van masik, mert max 1 letoltest allitottam be), vagy kesobb jobbgomb rajta a listaban es 'queue' :cool:
a feltolteseket meg mindenfele beallithato szabalynak megfeleloen valtogatja kozben, amig van 1.1 alatti (altalaban van, mert erdekes modon szimmetrikus kapcsolattal is elegge lemarad a feltoltes, arrol nem is beszelve, hogy ha egyszer lemaradt, meg jobban le fog, mert akkor az elozoeket is seedeli letoltes kozben, amitol a letoltodo meg lassabban megy folfele...)

egyebkent most hogy hazajott ocsem a koleszbol, rajottem, hogy a draga bitcomet a routeremet is megfekteti, a torrent megy rajta oda-vissza, de semmilyen weboldalt nem talal meg, se smtp, se pop3 nem reagal kozben :omg: ocsem a szomszed szobaban meg lazan netezik a masik portjarol :omg:
persze lehet csak en vagyok hulye hozza. ami nem lepne meg, mert allatira nem ertek hozza, azt se birtam megcsinalni, hogy a 2 gep lassa egymast, meg pingelni se lehet...
amugy egy smc 7004 vbr az aldozat.
most azureus fut, es amint lathatjatok, sikerult ide beirnom :cool:
ugyhogy nagyon affele tendalok, hogy java ide vagy oda, csak a nyilmeregbekanal kotok ki.

#1400 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 21:09

most megy bitcomet mellett is.
mindegy, hol vagyok en attol, hogy mindezt megertsem :omg:

Téma megosztása: