Idézet: debaj - Dátum: 2005. dec. 15., csütörtök - 14:39
Az aránnyal meg a rossz arányúak "büntetésével" egyáltalán nem az a cél, amit sokan hisznek, hogy minél nagyobb valakinek az aránya, annál nagyobb odalent is. Az,hogy ne nagyon forduljon elő olyan, hogy a tisztelt torrenttárs le szeretne tölteni valamit, amit már előtte nyolcezren letöltöttek, de nem tudja, mert egyetlen ADSL-es seeder szenved 15 K feltöltéssel, aztán a felénél megunja, és kilép. Ha tudja a jónép, hogy bizonyos arány alatt repül, akkor legalább egy kicsit marad seedelni. Amúgy nem tudom, hogy miért olyan megerőltető sokaknak elfogadni, hogy nem csak lefele, hanem felfele is kell tölteni, mert a torrent így működőképes. Ráadásul a magyar torrentoldalak nem is "követelnek meg" olyan nagyon magas minimum arányt.
Amit meg nem tudsz seedelni, csak pár kilobájttal, azt nem kell erőltetni, mert valószínűleg a leechereknek nincs szükségük rád. Azokra a torrentekre kell koncentrálni, ahol egyedüli seeder vagy, vagy kevés seederre jut sok leecher.
Persze hogy csak így működik, ez a lényege. Mindig lesznek olyanok, akik inkább seederek, mert rengeteg cuccuk van, és megosztják, így lesz akár 36.0-ás arányuk is, és még mindig jól járnak, mert szeretik őket. Ha meg esetleg kell nekik valami, az nem sokat változtat az arányon.
Én is mindig seedelek, volt olyan filé, amit hetekig uppoltam, 1024/128-as nettel, 6k átlagsebességgel 10 gigát seedeltem

. Én azokat nem szeretem akik atomgéppel, 2 megabites nettel (up/down) csak leechelnek, aztán meg sz@rnak mások fejére. Pedig nekik aztán semmit nem lassítana egy kis seed, nem is lenne megerőltető...

Sajna ez van.