HWSW Informatikai Kerekasztal: Bittorrent - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (148 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 138
  • 139
  • 140
  • 141
  • 142
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Bittorrent Néha nem tölt...

#2781 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 21. 21:58

Idézet: bolic system - Dátum: 2006. márc. 21., kedd - 17:55

Melyik program képes blokkolni a nemzetközi vonalat a torrent alól? Azaz csak magyar szálakat engedném meg, hisz a nemzetközi vonalam kb. egy tized sávszélesség a magyar vonalnál (még mindig köcsög a hdsnet), mindig tetű lassú lett, ha éppen tölt tőlem az amerika, szlovák stb. Az uTorrent nem segít.

Szerintem egyikben sincs olyan IP szűrő, amivel országonként tudnád állítani a szálakat.
A legegyszerűbb megoldás az, ha magyar oldalról szeded a torrenteket, persze ilyenkor is lesznek külföldi szálak.
Amúgy szerintem mindegy, hogy ki tölt rólad, attól nem lassulsz be, hogy nem a szomszéd szedi a cuccot hanem egy külföldi.

#2782 Felhasználó inaktív   ReeChee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 22. 08:44

Idézet: Lipton - Dátum: 2006. márc. 21., kedd - 22:58

Szerintem egyikben sincs olyan IP szűrő, amivel országonként tudnád állítani a szálakat.
A legegyszerűbb megoldás az, ha magyar oldalról szeded a torrenteket, persze ilyenkor is lesznek külföldi szálak.
Amúgy szerintem mindegy, hogy ki tölt rólad, attól nem lassulsz be, hogy nem a szomszéd szedi a cuccot hanem egy külföldi.

Igaz!

Nemértem ezen a problémázást sosem.
A torrent kliensben nem kell állítani semmit.
Netlimiter, global upload speed a kimenő sebesség 70%-a legyen, és csók.
Nekem úgy van, hogy max 24k-val tudok feltölteni, ezért be van szabályozva a feltöltési sebesség 16k-ra. Emellett még mindíg tud FIX 124k-val letölteni, és mindenki boldog. Megy a letöltés is, megy a feltöltés is, és még a böngészés is eldöcög elfogadható sebességgel. Ha gyorsabb szörf kell beszabályzom 12k-ra és észre sem veszem hogy megy a letöltés. Úgy még mindíg tudok 80-90 között szedni. Mi a probléma?  :think: DHT off, ezen felül kit érdekel honnan töltenek :confused:
<b>OO = [||] [||] = OO </b>   Kereklámpás BMW M3 Forever!
Mielőtt bármit kérdezel >> <a href='http://www.google.com' target='_blank'>Google</a>      Ha bármi baj van >> Cserélj tápot!
Konfig: X2 5600+, 4096 MB GEIL DDR-II 800, OCZ Vertex 30GB, Asus 8800GT 512MB, Samsung 913N 19" TFT - 8ms
<i><b>Failure is a "Postponed Success"</b></i>

#2783 Felhasználó inaktív   moreover 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 22. 10:03

Idézet: Lipton - Dátum: 2006. márc. 21., kedd - 21:58

Szvsz. a szűrés amiatt kéne, hogy torrentezés közben tudjon külföldi oldalakat betölteni.
Ti urak, ti urak!… ti velsz ebek!
Ne éljen Eduárd?

#2784 Felhasználó inaktív   ReeChee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 22. 11:30

Idézet: moreover - Dátum: 2006. márc. 22., szerda - 11:03

Szvsz. a szűrés amiatt kéne, hogy torrentezés közben tudjon külföldi oldalakat betölteni.

külföldi oldalak betölteni?
honnan?
biztos :lama: vagyok de nemértem  :p
Mielőtt bármit kérdezel >> <a href='http://www.google.com' target='_blank'>Google</a>      Ha bármi baj van >> Cserélj tápot!
Konfig: X2 5600+, 4096 MB GEIL DDR-II 800, OCZ Vertex 30GB, Asus 8800GT 512MB, Samsung 913N 19" TFT - 8ms

#2785 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 22. 12:40

Idézet: moreover - Dátum: 2006. márc. 22., szerda - 10:03

Ugyan már! A szolgáltatónak van X sávszélessége külföld felé, nehogy azt mond, hogy a letöltésed gyorsabb lesz attól, hogy kis 20K feltöltés nem külföld irányba megy. :) Az meg a másik, hogy a két dolog szerintem nem függ össze.

#2786 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 22. 17:03

Idézet: Lipton - Dátum: 2006. márc. 21., kedd - 22:58

Éppen ez volt a bajom, mindig szoktam megnézni, hogy egyáltalán van-e a külföldi szál(ak) az egyik torrent hozzáférésben, ha igen: kiiktatom. :(

Mit vársz a Bithumen magyar oldaltól? :reklamacio: Hiába honos, mindenütt ellepnek a piszkos külföldiek, de erre nincs orvossság ugye, csak akkor ha bithumen nagyok nem avatkoznak bele.
Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!

#2787 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 22. 17:06

Idézet: ReeChee - Dátum: 2006. márc. 22., szerda - 12:30

külföldi oldalak betölteni?
honnan?
biztos :lama: vagyok de nemértem  :p

Nálunk a hdsnetnél általában több vonalból áll, nemzetközi, magyar és BIX. Még nem tudok róla, ha van még egyéb kapcsolatai vannak, de biztosan tudok róla hogy némettel és romániával van összekötve.

Ne foglalkozz vele, bár egyedülálló az egyik legjobb feltöltési sávszélességgel rendelkező bázis, állítólag le fognak butítani 512kbs-re, jelenleg nálam 1mbit upload magyar vonal szerint.

#2788 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 22. 17:08

Idézet: ReeChee - Dátum: 2006. márc. 22., szerda - 9:44

Igaz!

Nemértem ezen a problémázást sosem.
A torrent kliensben nem kell állítani semmit.
Netlimiter, global upload speed a kimenő sebesség 70%-a legyen, és csók.
Nekem úgy van, hogy max 24k-val tudok feltölteni, ezért be van szabályozva a feltöltési sebesség 16k-ra. Emellett még mindíg tud FIX 124k-val letölteni, és mindenki boldog. Megy a letöltés is, megy a feltöltés is, és még a böngészés is eldöcög elfogadható sebességgel. Ha gyorsabb szörf kell beszabályzom 12k-ra és észre sem veszem hogy megy a letöltés. Úgy még mindíg tudok 80-90 között szedni. Mi a probléma?  :think: DHT off, ezen felül kit érdekel honnan töltenek :confused:

Elfelejtetted hogy a netlimiter egy vonalként működik, azaz számára nem ismert a régió elosztás.

Pl. korlátozom 120kb/s-ről 100kb/s-re vagy 80kb/s-re, akkor a nemzetközi vonalam még mindig 20kb/s az átlag (lehet több, az kb. szvsz), akkor a nemzetközi vonalam még mindig döcög...

Szerkesztette: bolic system 2006. 03. 22. 17:10 -kor

#2789 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 22. 17:19

Idézet: bolic system - Dátum: 2006. márc. 22., szerda - 17:03

Éppen ez volt a bajom, mindig szoktam megnézni, hogy egyáltalán van-e a külföldi szál(ak) az egyik torrent hozzáférésben, ha igen: kiiktatom. :(

Mit vársz a Bithumen magyar oldaltól? :reklamacio: Hiába honos, mindenütt ellepnek a piszkos külföldiek, de erre nincs orvossság ugye, csak akkor ha bithumen nagyok nem avatkoznak bele.

Gratulálok! :eek:
Tudod ha nem lennének piszkos külföldiek, akkor nem nagyon tudnál mit letölteni. Én is mint piszkos külföldön élő ötször annyit töltök fel mint le.

#2790 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 22. 19:19

Idézet: bolic system - Dátum: 2006. márc. 22., szerda - 17:03

:reklamacio: Hiába honos, mindenütt ellepnek a piszkos külföldiek

Annak a "piszkos kulfoldinek" gyakran ez az egyetlen forrasa, hogy valami hazai tartalomhoz jusson... ne sajnald toluk.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#2791 Felhasználó inaktív   ReeChee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 22. 19:35

Idézet: bolic system - Dátum: 2006. márc. 22., szerda - 18:08

Elfelejtetted hogy a netlimiter egy vonalként működik, azaz számára nem ismert a régió elosztás.

Pl. korlátozom 120kb/s-ről 100kb/s-re vagy 80kb/s-re, akkor a nemzetközi vonalam még mindig 20kb/s az átlag (lehet több, az kb. szvsz), akkor a nemzetközi vonalam még mindig döcög...

De hogyhogy a külföldi vonalad?

Ha külföldről töltesz nagyobb sebességgel,  akkor szerinted a magyar oldal gyorsabban jön be, mert a "magyar vonalad" nem terheled, a külföldi meg lassabban mert a "külföldi vonalad" meg igen?

Szerintem nincs ilyen! DE lehet hogy rosszul tudom.

Szerintem egy ember a "külföldre kapcsolódó" global internet vonalat nemigen tudja lefogni.

Szerintem nincs semmi jelentősége annak amit beszélsz, lehet hogy tévedek, de kétlem.

#2792 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 22. 19:56

Idézet: Samott - Dátum: 2006. márc. 22., szerda - 19:19

Annak a "piszkos kulfoldinek" gyakran ez az egyetlen forrasa, hogy valami hazai tartalomhoz jusson... ne sajnald toluk.

Samott

Attól függ, hogy mire gondolsz hazai tartalom alatt. Elég sok TV műsort le lehet tölteni az adók oldalairól, de ha valakinek rendesem kellenek a magyar adók, akkor szinte egész európában meg lehet oldani, hogy nézd. ;) Pl én is simán nézek minden hazai adót. :)
Az új filmek és sorozatok kivétel nélkül külföldről jönnek, a magyar oldalakra is onnét kerülnek fel. Nagyságrendekkel többet tölenek le a magyar emberek külföldről, mint más országok Magyarországról.

---

Tök mindegy, hogy ki tölt az embertől, hiszen nem közvetlenül utazik az adat a két gép között, átmegy még pár szerveren, az pedig, hogy a szervertől milyen irányba megy, már nem befolyásolja az adott ember sebességét.

#2793 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 22. 20:13

Idézet: Lipton - Dátum: 2006. márc. 22., szerda - 19:56

Attól függ, hogy mire gondolsz hazai tartalom alatt. Elég sok TV műsort le lehet tölteni az adók oldalairól, de ha valakinek rendesem kellenek a magyar adók, akkor szinte egész európában meg lehet oldani, hogy nézd. ;) Pl én is simán nézek minden hazai adót. :)

Amikor en Parizsban eltem, nagyon jo forras volt a torrent magyar nyelvu filmekhez, sorozatokhoz tvmusorokhoz... speciel ahol en laktam nem lehetett muholdvevot telepiteni, a neten meg nagyreszt csak a tv2 musoraihoz lehetett hozzaferni (onnet csak a totalcart szeretem - az meg szabadon hozzaferheto).

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#2794 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 22. 20:31

Idézet: Samott - Dátum: 2006. márc. 22., szerda - 20:13

Amikor en Parizsban eltem, nagyon jo forras volt a torrent magyar nyelvu filmekhez, sorozatokhoz tvmusorokhoz... speciel ahol en laktam nem lehetett muholdvevot telepiteni, a neten meg nagyreszt csak a tv2 musoraihoz lehetett hozzaferni (onnet csak a totalcart szeretem - az meg szabadon hozzaferheto).

Samott

Mostanában leszedtem pár új magyar filmet, valamelyiket végig se bírtam nézni olyan siralmas volt. :( A többi még az éppen elmegy kategória volt.
Angolul sokkal nagyobb a választék ha sorozatokat keresel, nagy részükhöz van felirat is. Arról nem is beszélve, hogy nem kell a szinkronra várni hónapokat.
Párizsban elvileg simán lehet nézni a UPC-t ha van rálátásod az Astrara, az ábra szerint elég az 50 centis antenna is.

Csatolt fájl:

#2795 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 22. 20:33

Idézet: Lipton - Dátum: 2006. márc. 22., szerda - 20:31

Párizsban elvileg simán lehet nézni a UPC-t ha van rálátásod az Astrara, az ábra szerint elég az 50 centis antenna is.

Siman nem szerelsz a berelt lakas nyugatra nezo ablakara muholdvevot. Plane a belvarosban nem engedik az ilyesmit.

Samott

#2796 Felhasználó inaktív   sadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 22. 21:36

Idézet: evone - Dátum: 2006. márc. 22., szerda - 19:57

kerem szepen akinek van bitmetv.org-ra meghivoja, az kuldhetne egyet. elore is koszonom annak aki kuld! :)

pethemilan@gmail.com

Én is szeretnék bejutni, akinek van meghívója küldjön egyet! Előre is köszönöm!  ;)

simon_adam@freemail.hu
[Asus P5KC] [Intel Core 2 Quad Q6600 @ 3000Mhz / 333FSB] [2 x 2048MB Kingmax DDR3 @ 1333Mhz] [Gigabyte HD7850 OC 1024MB GDDR5 @ 900/4800Mhz] [Samsung SyncMaster T220] [Kingston SSDNow V+100 96GB + Seagate Barracuda 7200.12 2000GB] [FSP Raider 550W]

#2797 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 23. 17:50

Idézet: ReeChee - Dátum: 2006. márc. 22., szerda - 20:35

De hogyhogy a külföldi vonalad?

Ha külföldről töltesz nagyobb sebességgel,  akkor szerinted a magyar oldal gyorsabban jön be, mert a "magyar vonalad" nem terheled, a külföldi meg lassabban mert a "külföldi vonalad" meg igen?

Szerintem nincs ilyen! DE lehet hogy rosszul tudom.

Szerintem egy ember a "külföldre kapcsolódó" global internet vonalat nemigen tudja lefogni.

Szerintem nincs semmi jelentősége annak amit beszélsz, lehet hogy tévedek, de kétlem.

Nem letöltésről van szó, hanem feltöltésről a gépemból és nem gépembe. Ha túl van terhelve a külföldi vonal mint nemzetközi vonal, akkor elakad. Sajnos a hosszabb pingelési idő is magyarázható, bárcsak megtudnám részletesen hogyan működik a szolgáltatóm.  Pl. az itt lévő  a fórumlap betöltési idejét is többszörösére rúgta fel, függetlennek kell lennie de mégsem.

Mindegy, az ésszerűbb kiiktatást inkább hardveresen kérem, az biztosan létezik, pl. megadom hogy melyik IP cím blokkolva legyen. Upszi, a kerio tűzfal segíthet? :think:

Szerk.: megnéztem a kerio-t, csak tudja megmutatni az adott program szerint, semmi lehetőség  :rolleyes:

Szerkesztette: bolic system 2006. 03. 23. 17:58 -kor

#2798 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 24. 02:41

Idézet: bolic system - Dátum: 2006. márc. 23., csütörtök - 17:50

Nem letöltésről van szó, hanem feltöltésről a gépemból és nem gépembe. Ha túl van terhelve a külföldi vonal mint nemzetközi vonal, akkor elakad. Sajnos a hosszabb pingelési idő is magyarázható, bárcsak megtudnám részletesen hogyan működik a szolgáltatóm.  Pl. az itt lévő  a fórumlap betöltési idejét is többszörösére rúgta fel, függetlennek kell lennie de mégsem.

Nem befolyásolhatja a letöltési sebességed az, hogy külföldre, vagy Magyarország területére töltesz fel.

#2799 Felhasználó inaktív   ReeChee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 24. 08:05

Idézet: Lipton - Dátum: 2006. márc. 24., péntek - 3:41

Nem befolyásolhatja a letöltési sebességed az, hogy külföldre, vagy Magyarország területére töltesz fel.

Szerintemsem, global upload speed limit azt csá.
KB 15.000 ADSL-nek kellene egyszerre "külföldi vonalat" terhelnie, Te a kicsi szeleteddel azt csinálsz amit akarsz, nem befolyásol semmit...

#2800 Felhasználó inaktív   Biborkékhóvirág 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 24. 10:42

Kérdés: Tudja valaki, hogy mi van az ENDLESS & SKYLINE oldallal (nem jön be)

Kérés: Tudna valaki meghívót köldeni a bitme.org oldalhoz (nagyon örülnék neki)

biborkekhovirag kukac vipmail pont hu

Téma megosztása:

• (148 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 138
  • 139
  • 140
  • 141
  • 142
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.