HWSW Informatikai Kerekasztal: Bittorrent - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (148 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Bittorrent Néha nem tölt...

#491 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 12. 22:11

BitSpirit programnál egyszerűen lehet seedelésnél és leechernél szabályozni, akár tálca üzemmódból is lehet, bár a bithumen nem elfogadott kliens program, közölte régen hogy van benne valami bug és nem biztonságos, eddig még nem találkoztam. :think: BitComet kissé kényelmetlen a korlátozási beállítás.
Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!

#492 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 15. 14:59

Üdv!

Teljesen kezdő  :lama:  vagyok! Úgyhogy egy kis türelmet kérnék tőletek! Nem nekemesni, hogy olvass!, stb.  :D  Ismerkedés képp, kezdésnek letöltöttem az Azureus-t Win XP alá. Ez a progi nekem kisértetiesen a GetRight-ra hasonlít, csak P2P beütéssel. Nos azért kipróbáltam. Leszedtem a Mandrake honlapjáról egy torrent fájl-t. Szépen a progiba beimportáltam. Nagyon szépen (370 KB/s) el is kezdte a DVD image-t szedni. A DC rendszerek működését értem, az teljesen logikus, na de ez?!  :think:  Olvastam a BitTorrent rendszer működéséről, de az érdemi kérdésekre nem igazán találtam választ. Pl.: Hogyan kell használni? Micsoda az a tracker? Micsoda torrent fájl (csak készforrás)?, stb. :confused:  Hol találok olyan honlapokat, ahol ezeket a torrent fájlokat le lehet tölteni? Esetleg van-e ilyen torrent "gyűjtemény"?! Ha kínosnak (warez-szagúnak :D  ) érzitek a témát, akkor a válasz magánban is jöhet, vagy esetleg _magyar_ nyelvű linket is küldhet(né)tek! Szal' nekem még nagyon zavaros ez a téma!  :(  A segítségeteket előre is köszönöm!

Üdv: Klown

Szerkesztette: Klown 2005. 03. 15. 15:00 -kor

<< Jégvirágos ablakot láttam már, de fagyott pingvint még soha! >>

#493 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 15. 16:39

a tracker gyakorlatilag a hub szerepét tölti be, azonosítja a felhasználókat, méri, hogy ki mennyit töltött le és fel, tárolja a torrentfájlokat stb.
a torrent fájlok tartalmazzák, hogy az adott csomaghoz milyen adatcsomagokat kell kérni és melyik tracker(ek)től (a tracker hoz össze a többi felhasználóval), mit milyen fájlokba kell írni, meg még crc-adatokat is tartalmaz
magyar torrent oldal pl. az Endless Torrents, külföldi torrentkereső (és tracker is egyben) pl az isoHunt

nem túl egzakt megfogalmazások, de remélem segítettek :)
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#494 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 15. 17:05

Idézet: qnadam - Dátum: 2005. márc. 15., kedd - 16:39

a tracker gyakorlatilag a hub szerepét tölti be, azonosítja a felhasználókat, méri, hogy ki mennyit töltött le és fel, tárolja a torrentfájlokat stb.
a torrent fájlok tartalmazzák, hogy az adott csomaghoz milyen adatcsomagokat kell kérni és melyik tracker(ek)től (a tracker hoz össze a többi felhasználóval), mit milyen fájlokba kell írni, meg még crc-adatokat is tartalmaz
magyar torrent oldal pl. az Endless Torrents, külföldi torrentkereső (és tracker is egyben) pl az isoHunt

nem túl egzakt megfogalmazások, de remélem segítettek :)

Ilyes-féle válaszokra gondoltam! Tökéletes!  ;)

Köszönöm szépen!  :respect:  Ez rövid volt és lényegretörő válasz volt!

Üdv: Klown
<< Jégvirágos ablakot láttam már, de fagyott pingvint még soha! >>

#495 Felhasználó inaktív   Bender 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 15. 17:58

Hali.Felteszem ide is a kérdést.BitTornadom van,és ha elindítom 5 perc után lefagy,és a CPU használat feltornássza magát 100%-ra.Gyakorlatilag maga a gép is lefagy,mert a CPU nem ment le még 5-6 perc után se a 100-asról,szal indíthatom újra.Mi lehet vele a probléma?

#496 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 15. 18:14

Idézet: Bender - Dátum: 2005. márc. 15., kedd - 17:58

Hali.Felteszem ide is a kérdést.BitTornadom van,és ha elindítom 5 perc után lefagy,és a CPU használat feltornássza magát 100%-ra.Gyakorlatilag maga a gép is lefagy,mert a CPU nem ment le még 5-6 perc után se a 100-asról,szal indíthatom újra.Mi lehet vele a probléma?

Nod32 víruskeresőd van? Akkor azért. Megoldás: valamelyiket programodat cseréld le (mivel Nod párti vagyok, inkább a torrent progit javaslom cserélni :) )
<a href='http://notik.hu' target='_blank'>bontott notebook alkatrészek</a>

#497 Felhasználó inaktív   Bender 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 15. 18:19

Idézet: Gyulavitéz - Dátum: 2005. márc. 15., kedd - 19:14

Nod32 víruskeresőd van? Akkor azért. Megoldás: valamelyiket programodat cseréld le (mivel Nod párti vagyok, inkább a torrent progit javaslom cserélni :) )

NOD 32 van hát ;)
Tudsz mondani vmi jót?Azerussal nagyon lassú volt nekem,7-8-al jött csak,BitTornadoval már 60-al is.Azerusnál vmit kell ügyködni a beállításoknál?Beállítottam uploadot 5-re,ugyanúgy mint a BitTornadonál és lassú volt naon :(

#498 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 15. 18:24

én azuraust használok, de max-szal jön. türelem. upload-ot én is kénytelen vagyok korlátozni, mert "bedugul a net".

#499 Felhasználó inaktív   Bender 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 15. 18:40

És más beállítást nem kell csinálni?Nekem 10 perc után jön 50 k-val Tornadoval,ezzel meg 20 perc után is csak 12-vel :confused: Vmit nem kell benne állítani?

#500 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 15. 18:46

Idézet: Bender - Dátum: 2005. márc. 15., kedd - 18:40

És más beállítást nem kell csinálni?Nekem 10 perc után jön 50 k-val Tornadoval,ezzel meg 20 perc után is csak 12-vel :confused: Vmit nem kell benne állítani?

Valami olyasmire emlékszem, hogy a Bittornado nem tudja jelenteni a tracker felé az egyéni rate-et, vagyis hogy mennyit szedsz le és mennyi megy fel, ezért mindig nulláról indulhatsz. Az Azureus pedig megjegyzi, és bizonyos trackerek a feltöltés arányában adnak neked lefelé "gyors" és "lassú" peer-eket.
(többiek talán jobban tudják)

#501 Felhasználó inaktív   Bender 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 15. 19:00

Idézet: Gyulavitéz - Dátum: 2005. márc. 15., kedd - 19:46

Valami olyasmire emlékszem, hogy a Bittornado nem tudja jelenteni a tracker felé az egyéni rate-et, vagyis hogy mennyit szedsz le és mennyi megy fel, ezért mindig nulláról indulhatsz. Az Azureus pedig megjegyzi, és bizonyos trackerek a feltöltés arányában adnak neked lefelé "gyors" és "lassú" peer-eket.
(többiek talán jobban tudják)

Tehát 10 kb/s-es feltöltéssel ne is számítsak 50-60 kb/s-os letöltésre,még akkor is ha sokan szedik?

#502 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 15. 19:23

Az, hogy kinek milyen sebességgel döcögnek lefelé a bitek nem a klienstől függ, hanem azoktól, akiktől töltöd az adott cuccot. Szedtem már le úgy DVD-t, hogy 2k/s -re volt korlátozva az upload(tudom nem szép), de olyan is akadt, hogy már 5-ös ratiom volt, mégse akart lefelé jönni. Ez nem ftp, itt nincs állandó sebesség. pl. küldesz egy e-mailt, netezel, stb. Ezek mind a feltöltést veszik el, tehát másnak ez a letöltésnél jelentkezik. Külföldi vagy nem ratios trackerek esetén sem lehet jó sebességre számítani, mert mindenki csak azt nézi, hogy neki jöjjön, más nem érdekli. Még ha ez azzal is jár, hogy lassabban jön le neki az adott cucc.
- Where are we going?
- Let's go find out.

#503 Felhasználó inaktív   Bender 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 15. 19:25

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2005. márc. 15., kedd - 20:23

Az, hogy kinek milyen sebességgel döcögnek lefelé a bitek nem a klienstől függ, hanem azoktól, akiktől töltöd az adott cuccot. Szedtem már le úgy DVD-t, hogy 2k/s -re volt korlátozva az upload(tudom nem szép), de olyan is akadt, hogy már 5-ös ratiom volt, mégse akart lefelé jönni. Ez nem ftp, itt nincs állandó sebesség. pl. küldesz egy e-mailt, netezel, stb. Ezek mind a feltöltést veszik el, tehát másnak ez a letöltésnél jelentkezik. Külföldi vagy nem ratios trackerek esetén sem lehet jó sebességre számítani, mert mindenki csak azt nézi, hogy neki jöjjön, más nem érdekli. Még ha ez azzal is jár, hogy lassabban jön le neki az adott cucc.

Akkor elvileg kéne jönni ugyanolyan gyorsan.Csak Azerussal nem jön :(

#504 Felhasználó inaktív   ReeChee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 16. 10:32

Ismét vicces a helyzet....
Egy relite új gamma csorog lefelé, egy autós harmadik része.
Kishíján 6000 peer van és max 10el jön. Na ez a lol :lol:
<b>OO = [||] [||] = OO </b>   Kereklámpás BMW M3 Forever!
Mielőtt bármit kérdezel >> <a href='http://www.google.com' target='_blank'>Google</a>      Ha bármi baj van >> Cserélj tápot!
Konfig: X2 5600+, 4096 MB GEIL DDR-II 800, OCZ Vertex 30GB, Asus 8800GT 512MB, Samsung 913N 19" TFT - 8ms
<i><b>Failure is a "Postponed Success"</b></i>

#505 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 16. 11:48

Idézet: ReeChee - Dátum: 2005. márc. 16., szerda - 10:32

Ismét vicces a helyzet....
Egy relite új gamma csorog lefelé, egy autós harmadik része.
Kishíján 6000 peer van és max 10el jön. Na ez a lol :lol:

Az a nem mind1, hogy seed vagy leech az a 6000 peer?
- Where are we going?
- Let's go find out.

#506 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 16. 12:21

Idézet: Bender - Dátum: 2005. márc. 15., kedd - 19:00

Tehát 10 kb/s-es feltöltéssel ne is számítsak 50-60 kb/s-os letöltésre,még akkor is ha sokan szedik?

az upload rate számít szerintem. nekem 12k a max felfelé, a lefelé pedig 60k, így kb mindig 0.25-0.3 körül szoktam lenni, de ha benthagyom azután is, miután lejött a cucc, akkor az upload rate-em már csak nőni tud. szerintem a trackerek ezt jegyzik, és ez alapján kapsz sebességet (gyors vagy lassú peer-eket)

#507 Felhasználó inaktív   ReeChee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 16. 12:43

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2005. márc. 16., szerda - 12:48

Az a nem mind1, hogy seed vagy leech az a 6000 peer?

Namost ez szerintem elég kéne hogy legyen....

Csatolt fájl:

<b>OO = [||] [||] = OO </b>   Kereklámpás BMW M3 Forever!
Mielőtt bármit kérdezel >> <a href='http://www.google.com' target='_blank'>Google</a>      Ha bármi baj van >> Cserélj tápot!
Konfig: X2 5600+, 4096 MB GEIL DDR-II 800, OCZ Vertex 30GB, Asus 8800GT 512MB, Samsung 913N 19" TFT - 8ms
<i><b>Failure is a "Postponed Success"</b></i>

#508 Felhasználó inaktív   sadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 16. 15:45

Idézet: ReeChee - Dátum: 2005. márc. 16., szerda - 12:43

Namost ez szerintem elég kéne hogy legyen....

Jó, de a 6xxx felhasználó le- és felfelé is tölti, azért nem mindegy és alig van 1xx seeder.

Szerkesztette: sadam 2005. 03. 16. 15:45 -kor

[Asus P5KC] [Intel Core 2 Quad Q6600 @ 3000Mhz / 333FSB] [2 x 2048MB Kingmax DDR3 @ 1333Mhz] [Gigabyte HD7850 OC 1024MB GDDR5 @ 900/4800Mhz] [Samsung SyncMaster T220] [Kingston SSDNow V+100 96GB + Seagate Barracuda 7200.12 2000GB] [FSP Raider 550W]

#509 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 16. 17:22

Tudni kell azt is, hogy nem csatlakozik soha az összes felhasználóhoz a gép, hanem a tracker kialakít egy csoportot (swarm), és csak azok forgalmaznak egymás között. A Tracker úgy válogatja össze a swarm-ot, hogy azért meglegyen az 1 vagy afölötti készforrás legalább.
Szóval ha azt látni, hogy "óóó, 3000 fölötti, dejó", az nem jelent többet, mintha azt látnánk, hogy 100 peer. A kliens progiban be lehet állítani, hogy max hány csatlakozás jöhet létre. A túl sok csatlakozás ugyanúgy belassítja az egészet, mint a max upload sebesség.
(ha valamit nem jól írtam, javítsatok!)

#510 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 19. 22:40

The file /usr/local/sitebuilder/index.php has been encoded with the ionCube PHP Encoder and requires the free ioncube_loader_fre_5.0.so ionCube PHP Loader to be installed.

bitHUmen... mi a baja?
macbook air 2014

Téma megosztása:

• (148 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Utolsó »