Excel segítség kellene elég gyorsan, plz (nem kezdő probléma)
Elküldve: 2006. 06. 28. 10:00
A topik cimevel elleneben nekem kezdo problemam van, ugyhogy elore is elnezest kerek. Eloszor OpenOffice-szal probalkoztam, de nem tudtam magamtol rajonni, ugyhogy gondoltam, maradok az excelnel.
Van egy dbf, amit minden este excelben megnyitok, az A oszlop datumokat tartalmaz. Itt szeretnem autofilterrel kivalasztani az eppen aktualis datumot tartalmazo sorokat. Roviden ennyi.
Hosszabban: ha autofiltert hasznalok, akkor az A oszlop tetejen egy legordulo menubol kivalaszthatom az egyik listaelemet, ugye. De nekem arra lenne szuksegem, hogy az aktualis datum alapjan szurje (MS Office 12-ben van lehetoseg erre, tud datum alapjan ugy szurni, hogy megadja a Today-t, mint lehetoseget, de azt nem hasznalhatom) , ne kelljen a listaelemek kozul kezzel megkeresni az aktualis datumot (az oka csupan az, hogy makrot szeretnek alkalmazni erre az egesz folyamatra).
Ha ostoba modon fogalmaztam meg, kerem, hogy szoljatok, mert nagyon fontos, hogy megoldast talaljak ra.
Koszonom.
Elküldve: 2006. 06. 28. 21:11
Selection.AutoFilter Field:=1, Criteria1:=Format(Now, "yyyy.mm.dd")
Elküldve: 2006. 06. 28. 23:29
Probalkozom most is magamtol, de eleg kezdo vagyok.
google-n idaig jutottam:
Sub qwert()
With ActiveSheet
If .AutoFilterMode = False Then .Cells(1, 1).AutoFilter
.Range("A1").AutoFilter Field:=1, Criteria1:=Format(Now, "yyyy.mm.dd")
.Range("A1").CurrentRegion.Offset(1, 0).SpecialCells _
(xlCellTypeVisible).EntireRow.Delete
.AutoFilterMode = False
End With
End Sub
Csak pont a lenyegre nem jovok ra, mert igy azt torli, amit pont meg akarok tartani.
Pedig biztos halal egyszeru, meg programozni is tanultam, de elveszek a reszletekben.
Az kene, hogy a criteria akkor teljesuljon, ha a cucc nem egyenlo Now-val.
Szerkesztette: ion 2006. 06. 29. 00:16 -kor
Elküldve: 2006. 06. 29. 20:38
Idézet: ion - Dátum: 2006. jún. 28., szerda - 23:29
Probalkozom most is magamtol, de eleg kezdo vagyok.
google-n idaig jutottam:
...
Csak pont a lenyegre nem jovok ra, mert igy azt torli, amit pont meg akarok tartani.
Pedig biztos halal egyszeru, meg programozni is tanultam, de elveszek a reszletekben.
Az kene, hogy a criteria akkor teljesuljon, ha a cucc nem egyenlo Now-val.
Tényleg nem sok hiányzott.
Idézet
With ActiveSheet
If .AutoFilterMode = False Then .Cells(1, 1).AutoFilter
.Range("A1").AutoFilter Field:=1, Criteria1:="<>" & Format(Now, "yyyy.mm.dd")
.Range("A1").CurrentRegion.Offset(1, 0).SpecialCells _
(xlCellTypeVisible).EntireRow.Delete
.AutoFilterMode = False
End With
End Sub
Szerkesztette: Root_Kiskacsa 2006. 06. 29. 20:40 -kor
Ami hordozható, az nem megbízható!
Elküldve: 2006. 06. 29. 23:52
Elküldve: 2006. 06. 30. 09:40
Lehet-e egy cella méretét (magasságát, szélességét) másik cellákban elhelyezett értékekel meghatározni?
Pld. a1=20, b1=40, c3 cella mérete 20 és 40 lesz.
Kösz.
_Lauter_
"Az nem lehet, hogy annyi szív hiába...!"
Elküldve: 2006. 06. 30. 22:58
Idézet: lauter - Dátum: 2006. jún. 30., péntek - 9:40
Lehet-e egy cella méretét (magasságát, szélességét) másik cellákban elhelyezett értékekel meghatározni?
Pld. a1=20, b1=40, c3 cella mérete 20 és 40 lesz.
Kösz.
Idézet
Range("C3").RowHeight = Range("B1")
Ezt célszerű egy eljárásba behelyezni, ami mondjuk egy gombra vagy billentyűkombinációra fut le. (Ha nem sok ilyet akarsz kirakni a táblázatba, akkor futhat eseményre is.)
Elküldve: 2006. 07. 01. 19:49
_Lauter_
"Az nem lehet, hogy annyi szív hiába...!"
Elküldve: 2007. 03. 30. 17:34
Van egy adatbázisom, amiben AB.Max és AB.MIN fűgvényeket használok, de előfordul olyan, hogy az "Adatbázis"-t, "Mező"-t megadom, de 2 db "Kritériumot szeretnék neki megadni (rendszám és típus).
Hogy tudom ezt megtenni? Ha Ctrl-al adom hozzá a 2x2 cellát, akkor hibát ír ki. Nincs valami, pl.: db!$F1:$F2+db!$F4:$F5 vagy a "+"-jel helyett valami, amivel ezt meg tudom oldani?
Már nagyon kivagyok tőle, légyszi segítsetek
Elküldve: 2007. 03. 30. 21:43
Idézet: Bobo54 - Dátum: 2007. márc. 30., péntek - 17:34
Van egy adatbázisom, amiben AB.Max és AB.MIN fűgvényeket használok, de előfordul olyan, hogy az "Adatbázis"-t, "Mező"-t megadom, de 2 db "Kritériumot szeretnék neki megadni (rendszám és típus).
Hogy tudom ezt megtenni? Ha Ctrl-al adom hozzá a 2x2 cellát, akkor hibát ír ki. Nincs valami, pl.: db!$F1:$F2+db!$F4:$F5 vagy a "+"-jel helyett valami, amivel ezt meg tudom oldani?
Már nagyon kivagyok tőle, légyszi segítsetek
Ne adjál meg több cellatartományt, hanem egyet adj meg, ami az összes feltételt tartalmazza. De ez a súgóban egy remek, bemásolható példán keresztül ki is próbálható. Bármelyik AB.xxx függvényről kérj súgást, aztán a súgó alján kattints a "példa" linkre.
Elküldve: 2008. 06. 06. 11:41
van 5 oszlop(az 5. be kellenek az eredmények!) ebből a két második oszlopban vannak (nem minden sorban) dátumok pl: 02.jún. és hozzá akarok adni 20 napot ez megy! de hogy mind két oszlopból irja be az 5be az nem:S:S:S:S
ja és pluszba ugy kéne megcsinálni hogy ha ujj adat kerül be akkor csak beirom a dátumot és az 5. oszlopban automatikusan jelenjen meg!!!
szal lécci segítsetek!
mev
Elküldve: 2008. 11. 21. 21:01
Idézet: mevrick - Dátum: 2008. jún. 6., péntek - 12:41
...
Aktuális még?

Súgó
A téma zárva.