HWSW Informatikai Kerekasztal: Ubuntu - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Ubuntu Linux for human beings

#1941 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 11. 05. 11:29

A melóhelyemen lévő gépre is felteszem Kubuntu srácot.. :)

Eddigi tesztek alapján minden amit win alatt használtam menni fog. (pl. a NOD32 adminkonzolja is!)

Azonban Otthonról VPN-n keresztül használtam az XP-t távoli asztallal. Azonban ilyen lehetőság itt nincs. Illetve van a VNC, de ugye az sajnos eléggé sévszél igényes a működéséből kifolyólag. Esetleg valakinek más tippje az rdesktop-hoz hasonló kevesebb sávigényes megoldás?

Van valami amivel mondjuk csak az Xserver-hez csatlakozok mondjuk SSH-n keresztül?

Várom az ötleteket.

Előre is thx.. :respect:
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

#1942 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 05. 11:39

Idézet: Lenny - Dátum: 2007. nov. 5., hétfő - 11:29

Eddigi tesztek alapján minden amit win alatt használtam menni fog. (pl. a NOD32 adminkonzolja is!)

Azonban Otthonról VPN-n keresztül használtam az XP-t távoli asztallal. Azonban ilyen lehetőság itt nincs. Illetve van a VNC, de ugye az sajnos eléggé sévszél igényes a működéséből kifolyólag. Esetleg valakinek más tippje az rdesktop-hoz hasonló kevesebb sávigényes megoldás?

Van valami amivel mondjuk csak az Xserver-hez csatlakozok mondjuk SSH-n keresztül?

Várom az ötleteket.

ÉN nem tapasztaltam, hogy a VNCnek tobb sávszél kelett volna mint a windowsosnak. Ugyanazon a gépen, ugyanolyan internettel a VNC nem volt lasabb mint az ms beepitetje.
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#1943 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 05. 11:57

Várom az ötleteket.

siman ssh -x aztan app indit? fene kinvancsi az egesz desktopra :D
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#1944 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 05. 13:26

Idézet: kroozo - Dátum: 2007. nov. 5., hétfő - 11:57

siman ssh -x aztan app indit? fene kinvancsi az egesz desktopra :D

Mondjuk nekem kell az egész desktop, de az ssh -x az hogy is van? :think:
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)

#1945 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 05. 13:48

Nalad fut az X szerver, ott szepen beallitod az sshdnek, hogy X11Forwarding az lehessen, aztan be ssh -X gepneve, ettol o rendesen beallitja a DISPLAYt a tavoli envben, es ha a lokalisan futo x szerveredhez lehet csatlakozni (man xauthority asszem, egy xhost + biztos jo, csak nagyon engedekeny), akkor mar irhatod is be, hogy mittomen kmail es szepen megjelenik a te X szervereden

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#1946 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 06. 09:05

Idézet: Lenny - Dátum: 2007. nov. 5., hétfő - 12:29

Várom az ötleteket.

sshd config file-jában beállítod, hogy engedélyezze az X11 forwardingot, otthonról ssh -X opcióval jelentkezel be, és parancssorból elindítod az X-es programokat, simán fogod látni a kimenetét.
Friczy
Death is not a bug, it's a feature
Hogyan kérdezzünk okosan?

#1947 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 06. 09:06

Idézet: charlie - Dátum: 2007. nov. 5., hétfő - 12:39

ÉN nem tapasztaltam, hogy a VNCnek tobb sávszél kelett volna mint a windowsosnak. Ugyanazon a gépen, ugyanolyan internettel a VNC nem volt lasabb mint az ms beepitetje.

Ezek szerint nem használtad igazán kevés sávszélességgel. Tényleg lassabb. Észrevehetően.
Friczy

#1948 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 06. 09:32

Idézet: Friczy - Dátum: 2007. nov. 6., kedd - 9:06

Ezek szerint nem használtad igazán kevés sávszélességgel. Tényleg lassabb. Észrevehetően.

mennyire lassu az a lassu?

#1949 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 06. 10:35

Idézet: charlie - Dátum: 2007. nov. 6., kedd - 9:32

mennyire lassu az a lassu?

Nagyon!

A cégnél ahol dolgozok, ott az otthonról dolgozók VNC-t használtak. A VNC ugye gyakorlatilag fotózza a képet és azt küldi el a távoli gépnek. Ez egy 2 megás vonalnál elég lassú.
Mikor beállítottam nekik a rendes távoli asztal kapcsolatot hatalmas újjongás következtében dicsértek agyon, hogy milyen jól megcsináltam, hogy ennyire gyors lett.. :D

A távoli asztal sokkal gyorsabb. Azért kevésbbé jó megoldás az ssh -X mert sokszor csinálok olyat, hogy elindítok egy műveletet amihe azonban nyitva kell hagyni egy konzolt vagy bármit.

A távoli asztallal ezt meg tudtam csinálni, mert a lezárva futot tovább a művelet. Ilyen szempontok miatt kellene nekem hasonló.

#1950 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 06. 11:48

Idézet: Lenny - Dátum: 2007. nov. 6., kedd - 10:35

Nagyon!

A cégnél ahol dolgozok, ott az otthonról dolgozók VNC-t használtak. A VNC ugye gyakorlatilag fotózza a képet és azt küldi el a távoli gépnek. Ez egy 2 megás vonalnál elég lassú.
Mikor beállítottam nekik a rendes távoli asztal kapcsolatot hatalmas újjongás következtében dicsértek agyon, hogy milyen jól megcsináltam, hogy ennyire gyors lett.. :D

A távoli asztal sokkal gyorsabb. Azért kevésbbé jó megoldás az ssh -X mert sokszor csinálok olyat, hogy elindítok egy műveletet amihe azonban nyitva kell hagyni egy konzolt vagy bármit.

A távoli asztallal ezt meg tudtam csinálni, mert a lezárva futot tovább a művelet. Ilyen szempontok miatt kellene nekem hasonló.

man nohup

#1951 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 06. 15:30

Várom az ötleteket.

Próbáld ki ezt: http://www.penguinby...tware/ghamachi/ Leírás itt: https://secure.logme...hamachi/vpn.asp
"Légy szerény mint én..."

#1952 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 06. 16:33

Idézet: kroozo - Dátum: 2007. nov. 6., kedd - 12:48

man nohup

Az erre nem megoldás. A screenben indítás sem. Amit nem tudja kinyomni a képernyőt, meg is döglik az elindított processz. Persze sok megoldás van, vnc-t is lehet akár használni, akár mint külön screen, akár úgy is, hogy a megévő X-et átvenni, x11vnc csinálja ezt, ha jól rémlik.
Friczy

#1953 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 06. 16:59

van igazsagod :)

#1954 Felhasználó inaktív   bexxter 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 07. 22:30

Üdv!

A kereső nem megy, nemtudom volt-e már hasonló kérdés:

Adott egy SE k800i teló, benne 2gb M2 memóriakártya, és egy Ubuntu 7.04.
A telefon memóriáját szépen látja is,írja is, teljesen automatikusan, semmilyen drivert se igényelt. Ugyanez az M2 kártya esetében már nem igy van. Csak addig, hogy felismeri, elvileg csatlakoztatja. De megnyitni már nem engedi, sőt, másolni se tudok rá. A fájlrendszere ugyanaz mint a telóban levő memóriának. (gondolom vfat vagy fat32). Próbálkoztam új particiót csinálni, de hiába. Nemtudom sehogysem írhatóvá tenni :( Valakinek van rá ötlete?

#1955 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 07. 22:36

hát, elvileg menni kéne annak. nekem a w800-assal ment rendesen, felrakta kulon a telo memoriajat, meg kulon a memoria kártyat. és a w meg k 800 lvileg ugyanolyan telefon egy-két aprosagot leszamitva.

telefonbol gondolom rendesen tudod irni olvasni.

windozer alol megy?

logokban van valami?

mikor feldugod a telefont, a mount parancs mit ir ki?

#1956 Felhasználó inaktív   bexxter 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 07. 22:50

Idézet: charlie - Dátum: 2007. nov. 7., szerda - 22:36

hát, elvileg menni kéne annak. nekem a w800-assal ment rendesen, felrakta kulon a telo memoriajat, meg kulon a memoria kártyat. és a w meg k 800 lvileg ugyanolyan telefon egy-két aprosagot leszamitva.

telefonbol gondolom rendesen tudod irni olvasni.

windozer alol megy?

logokban van valami?

mikor feldugod a telefont, a mount parancs mit ir ki?

A hiba nemtudom hol van/volt, kikapcsoltam az automata mountolást. Utána mount /dev/sdb1 /media/m2 paranccsal szépen látom is, másolni is tudok róla, de írni nincs jogom. és hiába állitom át rootként a jogokat, nem változik semmi. Ugyanúgy nem írható. a telefonban sem találtam semmi beállítást erre. Egy másik Wxxx szériás SE telóval is ugyanez volt, látni látja, csak nem írja. Telefonból tudom irni olvasni is.

Windowsom jelenleg nincs, nemtudom kipróbálni azon.

#1957 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 07. 23:32

Üdv!

Laptopra (i845+ICH4+Mobility Radeon9000) Kiwi 7.10et műtöttem (ubuntu alap), hang recseg... mit kezdhetek vele? (audacious lejátszóval próbáltam).

szerk: Megvan, EQ bekapcs, flat és AUTOn kell hagyni, különben ha ki vna kapcsolva túlvezérelt :confused: Bár most párat akadt miközben ezt rom, szal vmi nem kerek itt, tipp?

Szerkesztette: MC Pite 2007. 11. 07. 23:37 -kor

Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#1958 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 11. 08. 18:57

Ma hozta a postás :)

Kép
-ZsOlTi-

#1959 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 08. 19:23

Idézet: zZsOlTi - Dátum: 2007. nov. 8., csütörtök - 18:57

Ma hozta a postás :)

Nem tudtad letölteni?

Vagy fizettél érte OEM liszenszet?  :Đ

#1960 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 08. 19:29

én rendeltem még jómultkor két db kubuntut, oszt erre ubuntus matricat raktak bele. eszem megállt...

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.