HWSW Informatikai Kerekasztal: Ubuntu - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Ubuntu Linux for human beings

#2281 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 26. 21:49

Idézet: salaud - Dátum: 2008. febr. 26., kedd - 19:52

http://www.lafisoft...._szla_linux.htm

Uhu-ban igen régóta (1.2) benne van, 100 bizonylatig free.

Köszi, ez rémlik, bár már 1 éve nem voltam Uhu közelében, viszont nem emlékeztem, hogy ingyenes kis forgalom esetén.

#2282 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 06. 07:37

Következőt szeretném megoldani.

Kubuntu van fent angol beállításokkal. Viszont azt szeretném, hogy a Thunderbird és a Firefox magyar legyen, mert néha telefonon supportálok és a windows-okon magyarul van és így nehezebb. Hogy tudom neki megadni, hogy ne angol legyen a mozilla cuccai? Hiába teszem fel a magyarítás csomagját akkor is angolul nyomja. Persze ha az egész rendszert átteszem magyarra, akkor az is magyar lesz, viszont azt nem akarom.
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

#2283 Felhasználó inaktív   vasy 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 07. 16:30

http://www.google.hu/search?hl=hu&q=firefo...es%C3%A9s&meta=
Gentoo Linux - 2.6.24-gentoo-r7
Windows XP with Service Pack 3
blackPantherOS 5.2.8 (Sea) - 2.6.24.2-bP - blackPanther Beta Testing Man

#2284 Felhasználó inaktív   garferi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 10. 19:31

Idézet: Lenny - Dátum: 2008. márc. 6., csütörtök - 8:37

Kubuntu van fent angol beállításokkal. Viszont azt szeretném, hogy a Thunderbird és a Firefox magyar legyen, mert néha telefonon supportálok és a windows-okon magyarul van és így nehezebb. Hogy tudom neki megadni, hogy ne angol legyen a mozilla cuccai? Hiába teszem fel a magyarítás csomagját akkor is angolul nyomja. Persze ha az egész rendszert átteszem magyarra, akkor az is magyar lesz, viszont azt nem akarom.

Telepítsd a Firefox-hoz és a Thunderbird-höz magyar nyelvi csomagot, majd a Locale Switcher-t amivel tudsz váltani nyelvet.
(Linkeknél jobb kikk, cél mentése másként és telepítsd őket offline-ból)

Üdv!

Szerkesztette: garferi 2008. 03. 10. 19:50 -kor

#2285 Felhasználó inaktív   garferi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 10. 19:48

Idézet: vasy - Dátum: 2008. márc. 7., péntek - 17:30

Ennél még az RTFM is jobb lett volna... :sandor:

Szerkesztette: garferi 2008. 03. 10. 19:53 -kor

#2286 Felhasználó inaktív   bönczi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 11. 20:04

Hali!

Hozzáértők segítségére lenne szükségem.
Acer laptopon vásárláskor valószínűleg linux is volt az xp mellett.azóta a rendszermeghajtó formázva volt(nem emlékszem gyors vagy teljes formázás),kb 3 hónappal később bekapcsoláskor vmi "ubutu"val meg "linux"-szal kapcsolatos szöveg jelenik meg és nem tölti be a windowst.néha viszont minden gond nélkül bejön.
Eseteleg vírus van a dologban? vagy csak gigászi harc van a két op rendszer között?? :)
Egy teljes format segíthet??? :confused:  :confused:  :confused:

Köszi

#2287 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 03. 11. 22:11

Idézet: Lenny - Dátum: 2008. márc. 6., csütörtök - 7:37

parancssor:

thunderbird -UILocale hu-HU
firefox -UILocale hu-HU
-ZsOlTi-

#2288 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 11. 22:53

Nem müxik.. :(
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)

#2289 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 11. 22:54

De mégis... :)

#2290 Felhasználó inaktív   padawan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 12. 16:53

Idézet: bönczi - Dátum: 2008. Mar. 11., Tuesday - 20:04

Hali!

Hozzáértők segítségére lenne szükségem.
Acer laptopon vásárláskor valószínűleg linux is volt az xp mellett.azóta a rendszermeghajtó formázva volt(nem emlékszem gyors vagy teljes formázás),kb 3 hónappal később bekapcsoláskor vmi "ubutu"val meg "linux"-szal kapcsolatos szöveg jelenik meg és nem tölti be a windowst.néha viszont minden gond nélkül bejön.
Eseteleg vírus van a dologban? vagy csak gigászi harc van a két op rendszer között?? :)
Egy teljes format segíthet??? :confused:  :confused:  :confused:

Köszi

Ez ugy nagyon "miafaszom" kategoria :)
Ha egyeb mas konkretumot nem tudsz mondani, akkor format igen.
Lenovo N200 /w Ubuntu x64 -- Playstation 3 /w Samsung LE37A656 -- Nokia E63 /w BH-606

#2291 Felhasználó inaktív   NYCBoy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 12. 18:23

Hali! Tud valaki módszert arra, hogy az ubuntu felismerje az alaplapi ICH8R raid10 tömböt? a raid0-val nincs gondom, de a raid10-et az istenért nem akarja rendesen látni.
Mindenhol jó, de mindig elzavarnak...

#2292 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 12. 19:06

Sziasztok!

Szeretnék ismerkedni az Ubuntu rendszerrel és letöltöttem a 7.10-es 64-bites desktop verziót. Athlon64 proci van a gépben, 1 giga ram és Asus A8N-E alaplap. A vinyó SATA, csak egy van. A cede E-IDE. Tehát elvileg semmi extra. Van a vinyón egy 20 gigás NTFS partíció, aztán kihagytam 10 giga szűz területet a linuxnak. Utána egy extended partícióban a maradék hely egyben van. Az tudom, hogy régen (LILO) még volt egy 8 gigás korlát, ami alatt kellett lennie a linuxos boot partíció elejének. De úgy tudom, hogy ez már nincs így.

A cederől bootolva feljön az indító ablak, ahol lehet installt választani vagy rescue módban is indulni. Ebből telepítést választva megfagy az egész gép. Először fekete lesz a monitor, aztán lekapcsol, majd a CAPS Lock és a SCROLL Lock villog párban. És ennyi.

Próbáltam a beköszönő képernyőn grafikus módot állítani, vagy safe módban indítani, de ugyanaz. Ha a cédé ellenőrzését kérem, akkor is.

Néztem a Bios beállításokat. Minden alapon van, semmi húzás, minden auto módban. Tehát nincs buhera a bioszban, teljesen default megy a gép. És teljesen stabil is, a táp egy 420 W-os Chieftec, mielőtt még valaki tápcserére buzdítana.

A lemezt megvizsgáltam egyébként írás után, teljesen hibátlan. (futtattam Plextools minőségi tesztet, van pár C1 hiba, de C2 és CU nincsen és a görbe is nagyon alacsonyan futott)

Most csak annyit tudok kérdezni, mint a bizonytalan rovarok, a "mitévő legyek" tudnának. Mitévő legyek?

Köszönöm előre is a segítséget!
Üdv!
.
.
.

#2293 Felhasználó inaktív   dr.PAra 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 12. 19:46

Idézet: donphobos - Dátum: 2008. márc. 12., szerda - 20:06

Sziasztok!

Szeretnék ismerkedni az Ubuntu rendszerrel és letöltöttem a 7.10-es 64-bites desktop verziót. Athlon64 proci van a gépben, 1 giga ram és Asus A8N-E alaplap. A vinyó SATA, csak egy van. A cede E-IDE. Tehát elvileg semmi extra. Van a vinyón egy 20 gigás NTFS partíció, aztán kihagytam 10 giga szűz területet a linuxnak. Utána egy extended partícióban a maradék hely egyben van. Az tudom, hogy régen (LILO) még volt egy 8 gigás korlát, ami alatt kellett lennie a linuxos boot partíció elejének. De úgy tudom, hogy ez már nincs így.

A cederől bootolva feljön az indító ablak, ahol lehet installt választani vagy rescue módban is indulni. Ebből telepítést választva megfagy az egész gép. Először fekete lesz a monitor, aztán lekapcsol, majd a CAPS Lock és a SCROLL Lock villog párban. És ennyi.

Próbáltam a beköszönő képernyőn grafikus módot állítani, vagy safe módban indítani, de ugyanaz. Ha a cédé ellenőrzését kérem, akkor is.

Néztem a Bios beállításokat. Minden alapon van, semmi húzás, minden auto módban. Tehát nincs buhera a bioszban, teljesen default megy a gép. És teljesen stabil is, a táp egy 420 W-os Chieftec, mielőtt még valaki tápcserére buzdítana.

A lemezt megvizsgáltam egyébként írás után, teljesen hibátlan. (futtattam Plextools minőségi tesztet, van pár C1 hiba, de C2 és CU nincsen és a görbe is nagyon alacsonyan futott)

Most csak annyit tudok kérdezni, mint a bizonytalan rovarok, a "mitévő legyek" tudnának. Mitévő legyek?

Köszönöm előre is a segítséget!
Üdv!

A linux alapvetően háklis a ramra, próbálj lefuttatni egy memtestet, miután beboot-oltál a cdről. Ha itt nincs hiba, akkor megpróbálkozhatsz azzal, hogy letöltesz egy alternate verziót, ami konzolos (debian like) telepítővel rendelkezik, hátha ezzel menni fog (én mindig alternate-et használok, megszokásból).

#2294 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 12. 20:05

Idézet: -=PAraNOia=- - Dátum: 2008. márc. 12., szerda - 19:46

A linux alapvetően háklis a ramra

.
.
.

Köszönöm, megpróbálom. De a cédéről bootolva már a kernel indítása befagy. Alighanem az alternate lesz a megoldás.

A memória egyébként márkás, Kingston Hyper-X PC3200-as és minden másban betonstabil a gép. Tehát nagyon háklis lehet, ha így sem megy. Még külön fűszerezi a dolgot, hogy van egy Suse Linux 10.3-as telepítőm, amit kollégám adott, az elindul. Fene sem érti ezt.

Megpróbálom memtestet futtatni, aztán meglátjuk  :up:

:respect:

Üdv!
.
.
.

#2295 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 12. 20:36

Sziasztok!

Memtest lefutott, semmi gond nem volt. Kábé 25 perc alatt végzett és indult újra (a teszt). De nem jelzett hibát. Tehát akkor ez a verzió ami nekem van erre a gépre a jelenlegi formában felmenni nem fog. Mert bármit választok a memtest helyett az fagy sajnos.

Lehet, hogy elsőre akkor megpróbálom a kollégától kapott Suse disztribet. Igazából számomra mindegy, mert annyira új vagyok hozzá. Még régen próbálgattam Slackware és Redhat disztribeket, de csak lelkes amatőr szintjén. Igy a modern rendszerek majd biztosan sok felfedeznivalót tartogatnak  :up:

Köszönöm a segítséget!

Üdv!

:up:
.
.
.

#2296 Felhasználó inaktív   padawan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 12. 21:30

Hasznalj slackwaret most is. Annal normalisabbat ugy se talalsz :)
Lenovo N200 /w Ubuntu x64 -- Playstation 3 /w Samsung LE37A656 -- Nokia E63 /w BH-606

#2297 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 12. 23:53

Idézet: donphobos - Dátum: 2008. márc. 12., szerda - 20:36

Sziasztok!

Memtest lefutott, semmi gond nem volt. Kábé 25 perc alatt végzett és indult újra (a teszt). De nem jelzett hibát. Tehát akkor ez a verzió ami nekem van erre a gépre a jelenlegi formában felmenni nem fog. Mert bármit választok a memtest helyett az fagy sajnos.

Lehet, hogy elsőre akkor megpróbálom a kollégától kapott Suse disztribet. Igazából számomra mindegy, mert annyira új vagyok hozzá. Még régen próbálgattam Slackware és Redhat disztribeket, de csak lelkes amatőr szintjén. Igy a modern rendszerek majd biztosan sok felfedeznivalót tartogatnak  :up:

Köszönöm a segítséget!

Üdv!

:up:

A memtest sosem végez ;) a lényege hogy stresszteszteli a ramot körbe és körbe amíg le nem állítod, ha 2-3 órát hibamentesen fut akkor már 90+% hogy jó a ramod, biztos sosem lehetsz de mondjuk egy egy egész éjszakás memtest futtatás után azért 99% :)

Persze ha az installer mindig ugyanott/ugyanúgy hal el az tipikusan nem ram hibára utal. A villóg ledek kernel pánikot jelentenek, valamelyik vasad nem tetszik szegénynek. Ilyenkor tényleg nincs jobb lehetőség mint másik disztró kipróbálása. Ha szeretnél az ubuntunál maradni akkor az aktuális fejlesztői változat (8.04 hardy) jöhet szóba, 1 hónapon belül kiadásra kerül, mostmár valószínűleg egész korrektül használható.
In Flames We Trust

#2298 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 13. 19:44

Idézet: pascal - Dátum: 2008. márc. 12., szerda - 23:53

A memtest sosem végez ;)

.
..

Oké, akkor "elizgultam" a tesztelést. De azért is alighanem, mert a gép tényleg betonstabil, akár tébb héten át is futhat. De azt is tudom, hogy egy háklisabb CAD-program is lehet mérvadó, akár a Linux.

Adok majd egy próbát az új verziónak is alighanem. A hely a vinyón megvan, esetleg addig edződöm a Suse disztribúcióval. A kernel panic nem tudom mitől lehet. Az alaplap már réginek számít, a memória semmi extra. A grafikus kártya egy ATI Radeon X800GTO2, de az sincs húzva és szintén tök régi. Szóval semmi extra nincs a gépen, már akkor is régi volt, amikor vettem.

De köszönöm a sok értékes infót!  :up:

Üdv!
.
.
.

#2299 Felhasználó inaktív   bnv 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 20. 10:52

Sziasztok!

Azért EZ egy "kicsit" vastag...  :Đ