HWSW Informatikai Kerekasztal: Ubuntu - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Ubuntu Linux for human beings

#2441 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 05. 10:36

Idézet: Krinyo - Dátum: 2008. máj. 5., hétfő - 11:09

Nalam random fagyogat, nem csak az asztali gepen, de a tabletemen is. Kicsit bugzik.

Én mióta Uri Geller indítja az Ubuntumat nem tapasztaltam instabilitást.  :D
Startup sound elérhető ITT.
Akinek ez sem elég: http://comment.blog.hu/2008/05/04/absolute...fucking_comment
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#2442 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 05. 15:04

Idézet: Warrior - Dátum: 2008. máj. 5., hétfő - 9:43

Kernelt nem akarsz forgatni?

Soot, tulajdonkeppen meg is irhatna. :omg: Hagyjuk mar ezt a sz@rt, mar elnezest. Egyszeri user nem forgat kernelt. Ugyanmar. En azert mostmar vagy 8 ev linuxal a hatam mogott -- amiben azert a desktopon bohockodasnal kisse komolyabb dolgok is vannak -- azt hiszem azert mondhatom, hogy ertek hozza valamennyit, de igen morcos lennek, ha desktopon kernelt kellene forgatnom, foleg amiatt, hogy valami trivialia mukodjon. Mar akkor morcos vagyok, ha csak egy modult kell leforgatni valami miatt hozza. Nehogymar a mezei felhasznalotol ilyet kerjunk.

Egyebkent valamelyik este feldobtam egyet egy virtualboxba, eddig nekem nem jott elo semmi nyug igazabol, bar ketsegtelen teny, hogy azalatt a kb fel ora alatt, ameddig nezegettem, sok eselye nem volt :)
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#2443 Felhasználó inaktív   unixservice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 05. 15:12

Idézet: kroozo - Dátum: 2008. máj. 5., hétfő - 15:04

Soot, tulajdonkeppen meg is irhatna. :omg: Hagyjuk mar ezt a sz@rt, mar elnezest. Egyszeri user nem forgat kernelt. Ugyanmar. En azert mostmar vagy 8 ev linuxal a hatam mogott -- amiben azert a desktopon bohockodasnal kisse komolyabb dolgok is vannak -- azt hiszem azert mondhatom, hogy ertek hozza valamennyit, de igen morcos lennek, ha desktopon kernelt kellene forgatnom, foleg amiatt, hogy valami trivialia mukodjon. Mar akkor morcos vagyok, ha csak egy modult kell leforgatni valami miatt hozza. Nehogymar a mezei felhasznalotol ilyet kerjunk.

Egyebkent valamelyik este feldobtam egyet egy virtualboxba, eddig nekem nem jott elo semmi nyug igazabol, bar ketsegtelen teny, hogy azalatt a kb fel ora alatt, ameddig nezegettem, sok eselye nem volt :)

:respect:  :respect:

Halkan megjegyzem az új disztrók közül (elmúlt  3 hónap) az UHU 2.1 volt a legjobban összerakott,legproblémamentesebb.
Kernelt forgatni persze jó mulatság ha van rá idő...
-- UNIX/Linux System Administrator
az egyszerűség a végső kifinomultság, amely a dolgok bonyolultságának leküzdéséből, nem pedig figyelmen kívül hagyásából származik

#2444 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 05. 15:26

Idézet: kroozo - Dátum: 2008. máj. 5., hétfő - 15:04

Nekem már majdnem a béta óta fent van desktopon meg laptopon is. Biztos mákom van, mert semmi gondom vele (csodálkozok is a sok problémán, amiket itt is olvasok). Stabilitásban ha pontozni kéne, akkor eggyel többet adnék, mint a Gutsy-nak, mert azon a nautilus napi 1x biztos behalt, ez most megjavult, meg egyéb gond sincs (nem fagy, nem lép ki, nem restratol). Hardver támogatásban is jobb, mint a 7.10, laptopomon már a kártyaolvasó is működik, és a suspend is stabilabban működik (régebben nem használtam, mert ébredéskor volt amikor beledöglött, most ez a gond is megszűnt, 10-ből 10x tökéletes a suspend/resume).

2 gondom van, az egyik valszeg user error: hiába adok samba jelszót a juzeremnek (sudo smbpasswd -a), hogy a virtuális gépben lévő WinXP-ből elérjek egy megosztást, csak az aktuális session erejéig működik, utána elflejti.

A másik meg egy hülye gnome butítás, eddig a places sidebarban (nautilusban) szépen egymástól elkülönítve voltak a szerverek, meg az egyéb bookmarkolt könyvtárak, most össze vannak keverve és még külön ikon sem jelzi, hogy melyik egy ftp szerver és melyik egy sima helyi könyvtár bookmarkja.

Ez a 2 óriási dolog van amik zavarnak, ezeken kívül nekem tökéletesen működik a 8.04.

(compizt nem használok jóideje, gondolom van ahol az is lehet a hibák forrása, pláne ami az X fagyásokat meg restartokat illeti)
-ZsOlTi-

#2445 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 05. 15:38

Idézet: zZsOlTi - Dátum: 2008. máj. 5., hétfő - 16:26

Nekem már majdnem a béta óta fent van desktopon meg laptopon is. Biztos mákom van, mert semmi gondom vele (csodálkozok is a sok problémán, amiket itt is olvasok). Stabilitásban ha pontozni kéne, akkor eggyel többet adnék, mint a Gutsy-nak, mert azon a nautilus napi 1x biztos behalt, ez most megjavult, meg egyéb gond sincs (nem fagy, nem lép ki, nem restratol). Hardver támogatásban is jobb, mint a 7.10, laptopomon már a kártyaolvasó is működik, és a suspend is stabilabban működik (régebben nem használtam, mert ébredéskor volt amikor beledöglött, most ez a gond is megszűnt, 10-ből 10x tökéletes a suspend/resume).

2 gondom van, az egyik valszeg user error: hiába adok samba jelszót a juzeremnek (sudo smbpasswd -a), hogy a virtuális gépben lévő WinXP-ből elérjek egy megosztást, csak az aktuális session erejéig működik, utána elflejti.

A másik meg egy hülye gnome butítás, eddig a places sidebarban (nautilusban) szépen egymástól elkülönítve voltak a szerverek, meg az egyéb bookmarkolt könyvtárak, most össze vannak keverve és még külön ikon sem jelzi, hogy melyik egy ftp szerver és melyik egy sima helyi könyvtár bookmarkja.

Ez a 2 óriási dolog van amik zavarnak, ezeken kívül nekem tökéletesen működik a 8.04.

(compizt nem használok jóideje, gondolom van ahol az is lehet a hibák forrása, pláne ami az X fagyásokat meg restartokat illeti)

Az elsonek valoban usererror szaga van kicsit, de hamar ugyis vbox, en a masik iranyba siman csinalok shared foldert, aztan mount -t vboxfs. Ha a win a guest akkor asszem net use al lehet mapolni, es akkor nem kell sambaval meg jelszoval bohockodni. Helpbe le van irva.

A masodikat kihagynam, nem hasznalok gnomeot :)

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#2446 Felhasználó inaktív   Takygyerek 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 05. 16:31

Én még szivok a Wammuval mindig! Most megpróbálom USB-n rákötni a telefont hátha ugy jo leszen!
Takygyerek a világjáró......

#2447 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 05. 18:13

No én is véleményezek. Nálam két helyen van fent Kubuntu. Otthon és melóhelyen. Otthon még vártam a 8.04-re való váltással ,de meló helyen rászántam magamat. Ma tettem vissza a Gutsy-t.
Amivel bajom volt, hogy ha böngésztem a hálózatot és egy smb megosztásnál azonosítást kért, valamiért nem  küldte el normálisan az account-ot. Mivel a file server Samba megnéztem a log-okat és valami "sambatestadmin"-t felhasználót akart lekérdezni... :think:  Ez mondjuk otthon nem zavart volna, meg ritkán használom a gépeket hálózatba. Azonban a másik ami zavart, hogy ha pl. rákattintok egy mp3-ra akkor ugye elindítja a hozzá tartozó alkalmazást. Ha megint rámegyek egy másikra, akkor idáig ugyanazon a lejátszó programon elkezdte lejátszani. Hardy-n meg megnyitott még egy lejátszót...  :think:

Szóval úgy érzem kicsit elkapkodták ezt a kiadást. Dehogy mondjak róla pozitívat. Haverom Acer notiján lévő összes hardvert elsőre felismerte és április eleje óta használja a srác. Pedig totál nem ért hozzá. Elmondtam neki, hogy frissítse és kész. Neki teljesen jól müxik... :)
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

#2448 Felhasználó inaktív   padawan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 05. 19:55

Idézet: Lenny - Dátum: 2008. May. 5., Monday - 18:13

Mivel a file server Samba megnéztem a log-okat és valami "sambatestadmin"-t felhasználót akart lekérdezni... :think:  Ez mondjuk otthon nem zavart volna, meg ritkán használom a gépeket hálózatba. Azonban a másik ami zavart, hogy ha pl. rákattintok egy mp3-ra akkor ugye elindítja a hozzá tartozó alkalmazást. Ha megint rámegyek egy másikra, akkor idáig ugyanazon a lejátszó programon elkezdte lejátszani. Hardy-n meg megnyitott még egy lejátszót...

Es ezek komolyan olyan problemak amit egy linux hasznalo keptelen megoldani ES lecsereli (!) az egesz rendszeret egy korabbira?
Nevetseges ezaz ubuntu-filozofia....
Lenovo N200 /w Ubuntu x64 -- Playstation 3 /w Samsung LE37A656 -- Nokia E63 /w BH-606

#2449 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 05. 20:23

Idézet: padawan - Dátum: 2008. máj. 5., hétfő - 20:55

Es ezek komolyan olyan problemak amit egy linux hasznalo keptelen megoldani ES lecsereli (!) az egesz rendszeret egy korabbira?

Próbáltam megoldani, de mivel nincs elég időm rá, hogy tovább nyomozgassak. Mivel a másik működött, ezért gyorsabb volt azt feltenni, mint kivizsgálni, hogy mi a szar baja van.

Majdnem egy napot googliztam log-okat néztem, hogy miért képtelen elküldeni smb kapcsolatnál a normál account-ot. Ráadásul, ha konzolból csatoltam fel egy megosztást, akkor nem volt gond. Más nem találkozott ilyen problémával. De ha Te is tudod produkálni a hibát és a megoldást is tudod adni nekem, akkor esküszöm visszateszem... :)
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)

#2450 Felhasználó inaktív   unixservice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 05. 21:02

Idézet: padawan - Dátum: 2008. máj. 5., hétfő - 19:55

Nevetséges te vagy.  :mad:

Ugyanis minden kezdet nehéz.És inkább a régebbi disztrót tegye fel mint egy kalóz Windows-t. :Đ

Szerkesztette: tikva 2008. 05. 05. 21:02 -kor

az egyszerűség a végső kifinomultság, amely a dolgok bonyolultságának leküzdéséből, nem pedig figyelmen kívül hagyásából származik

#2451 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 05. 21:32

Idézet: tikva - Dátum: 2008. máj. 5., hétfő - 22:02

Nevetséges te vagy.  :mad:

Ugyanis minden kezdet nehéz.És inkább a régebbi disztrót tegye fel mint egy kalóz Windows-t. :Đ

Ja, most hogy az Ubuntu is egyre Windowsosabban viselkedik, minek küzdeni a warezzal ha legálisan is lehet szívni... :)
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#2452 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 06. 01:20

Idézet: padawan - Dátum: 2008. máj. 5., hétfő - 20:55

Te, ez mi a vereresert ubuntu filozofia, azt az egyet magyarazd mar meg nekem.

#2453 Felhasználó inaktív   unixservice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 06. 07:19

Idézet: kroozo - Dátum: 2008. máj. 6., kedd - 1:20

Te, ez mi a vereresert ubuntu filozofia, azt az egyet magyarazd mar meg nekem.

Hát nehezére esik megköszönni mások (olykor nem minden vason tökéletesre optimalizált) munkáját.

#2454 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 06. 08:35

Szerintem épp arra gondolt, hogy attól, hogy ubuntu, attól még linux. :smoker:

A mai desktop-disztribúciók a user oldaláról tényleg "windowsosodnak", de belül ugyanolyan kernel fut, mint a többin...
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#2455 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 06. 08:39

Idézet: tikva - Dátum: 2008. máj. 6., kedd - 8:19

Hát nehezére esik megköszönni mások (olykor nem minden vason tökéletesre optimalizált) munkáját.

A linux sose volt tökéletes. Csakhogy senki sem mondta róla, hogy az. Hemzseg a hibáktól. De ezt tudatja is velünk. Nem rejti el. Ezek erények, amelyekkel a windows nem hiszem, hogy fog valaha rendelkezni.

Sokan dobálóznak azzal, hogy a linuxokban így meg úgy a hibajavítás, stb. Sokan felejtik el, hogy a linux egy nullától induló projekt cirka 15 éve, s mára már komoly rivális a desktop-piacon - bár ezt nyilván a másik fél nem ismeri el. Egy kereskedelmi terméktől az ember joggal elvárja, hogy rendesen működjön.

Én azt mondom, hogy nemcsak a linux "windowsosodik", hanem a windows is "linuxosodik" ám - ami a fejlesztési ciklusokat, a hibákat illeti. Ezt megpróbálják persze kendőzni, de be kell ismerni: nem szégyen a közösségi fejlesztés, még akkor sem ha nem "szabad"...
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#2456 Felhasználó inaktív   unixservice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 06. 08:41

Idézet: Warrior - Dátum: 2008. máj. 6., kedd - 8:35

A mai desktop-disztribúciók a user oldaláról tényleg "windowsosodnak", de belül ugyanolyan kernel fut, mint a többin...

Ezzel semmi gond,hiszen a linux is egy felhasználóorientált rendszer.
Az hogy az emberek nem parancssoros környezetben halgatnak mp3-at és nem szeretik a kernelt optimálisra forgatni tény.Ezek után próbálnak disztribúciókat késziteni.
De ettől még a Gnomenak köze nincs a windows környezethez,és a Kde-től engem speciel kiráz a hideg.Ha linux akkor gnome ablakkezelő számomra a normális.

#2457 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 06. 08:50

Idézet: tikva - Dátum: 2008. máj. 6., kedd - 9:41

De ettől még a Gnomenak köze nincs a windows környezethez,és a Kde-től engem speciel kiráz a hideg.Ha linux akkor gnome ablakkezelő számomra a normális.

Pont ezért jó számomra a linux. Neked Gnome jön be, nekem a KDE. Lényeg, hogy van választásunk és nem ugyanazt kell használni, akár tetszik akár nem.

Én pl. azért tettem vissza a régit, mert az számomra jól működött és desktop-nál se időm, se kedvem sokat tökölni egy hiba felderítésén, tehát legyen kényelmes! Server oldalon más. Ott akár napokat is képes vagyok ha nem jövök rá a probléma megoldására.

Mondjuk server-re én Debian-t szoktam fel tenni. Most ez ne robbantson ki distro flame-t, de nekem stabilabb érzést ad mint az Ubi.

#2458 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 06. 09:29

az, hogy windowsosodik (ez teny), es az, hogy a Kde vagy a Gnome hogy nez ki, annak semmi koze egymashoz! Warrior nem a kinezeterol beszelt, en ugy sejtem, es szerintem se emiatt latni rajta az elwindowsosodas jeleit..
a kulcsin egy mellekes dolog ebben!
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#2459 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 06. 09:30

Idézet: tikva - Dátum: 2008. máj. 6., kedd - 9:41

...

Szerintem a linuxban az a jó, hogy egyáltalán választhatsz ablakkezelőt...

Meg 1 csomó más mindent.

Anno ismerős csodálkozott pl. a vi képességein, összevetette a word 6-tal, s megállapította, hogy a word 100-szor jobb (neki). Utána mutattunk neki pár példát, amiben a word vagy 100-szor volt rosszabb... Elmagyaráztuk neki, hogy abban a világban, ahol a vi fejlődött, nem volt szükség word-re, ott olyan szerkesztő kellett, mint a vi. Sem több, sem kevesebb. Napersze tudták is használni, azok guruk voltak.

De ez már csak odavetőlegesen ubuntu.

Mindenesetre igaz lehet, hogy a linux (mint a unix) sosem a gui-ról szólt, nem onnan indult, maximum lehetett vele gui-n dolgozni. A windows viszont első pillanatban a gui köré épült. Ezekből jönnek eme 2 rendszer előnyei, hátrányai. Valamit mindig meg kell fizetnünk, mindennek "ára" van. A kényelemnek is, a hatékonyságnak is.

Gondolon én...

#2460 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 06. 09:39

(off: soha sem szerettem, ha word-ot vi-al, emacs-al hasonlitanak ossze! mar bocsanat, de marhasag.. az elobbi "tordeloprogram", az utobbiak szovegszerkesztok. semmi kozuk egymashoz. akkor mar erdemesebb a TeX/LaTeX-el osszevetni: amugy az osszevetes ott is nagyszeruen all!)

Szerkesztette: bogdan 2008. 05. 06. 09:40 -kor

a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125