Elküldve: 2006. 01. 10. 17:20
Szevasztok !
Most vettem kb. 2 hete egy sulinetes "IRIS 203"-as gépet: ASUS K8N alaplap, 512 Mbyte/400 Mhz DDR, integrált LAN és hangkártya, AMD sempron+ proci, 160 Gbyte merevlemez(SATA), 256 Mbyte-os ASUS A9550 videokártya
Felraktam rá a Windows XP/SP2-t. Viszont nem működik megfelelően: Ha elindítom az alaplaphoz kapott NVIDIA System Utility-t lefagy, ha elindítom a proci hűtőprogramját a Cool & Quiet -et, akkor újraindul a gép. Ezenkívül igen sűrűn fagynak le a különböző programok: IE, Skype, és még sorolhatnám. A merevlemez is elég lassúnak tűnik, törlésnél pl. van amikor 5-10 másodpercig tart egy fájl törlése. Minden drivert körültekintően telepítettem, és az eszközkezelő szerint minden hardver tökéletesen működik. A hardver-kompatibilitási varázslót ráeresztve sem jelez problémát. A BIOS frissítésre sem reagált pozitívan, a legújabb 1010-es van most rajta. Sajnos a windowsos diagok fagynak, ráeresztettem egy-két DOS diagnosztikai programot, amelyek nem találtak különösebb problémát, bár az USB tesztnél volt fagyás.
Legutóbb tanulmányoztam a BIOS-t, hátha ott van a gond. Alapból a "32 bit data trasfer" le volt tiltva, engedélyeztem, hátha a winyó sebesség probléma megoldódik, de ez sem.
Szóval már mindent megpróbáltam, de hiába.
Az egyik fórumon olvastam, hogy volt valakinek pontosan ilyen problémája, és gondoltam, hogy előbb utánanézek a dolognak, mielőtt a szervizhez fordulnék.
Még valami: Hiába tiltom le a BIOS-ban a "resume on PS/2 mouse" és a "resume on keyboard" funkciót, ha hozzáérek ezekhez feléled a készenléti állapotból vagy a hibernálásból, de én ezt nem szeretném.
Szóval ha esetleg valakinek volt hasonló problémája és/vagy tud gyógymódot ezekre a hibajelenségekre, azt megköszönném !
ASUS K8N,AMD sempron 2800+ 64bit,512 DDR/400Mhz,160Gb Samsung HDJJ,ATI RADEON 9550GE 256Mb TD VGA