HWSW Informatikai Kerekasztal: Asus K8N - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (51 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asus K8N (az alaplap topicja) Értékeld a témát: -----

#761 Felhasználó inaktív   ROL 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 29. 16:26

Idézet: Applebred - Dátum: 2006. márc. 28., kedd - 17:03

Az integrált tűzfalat hogy kell letiltani? Mert én sehol sem találom. Vagy ha új hálókártyát raktál bele, az nforce-osat meg tiltottad, akkor az is letiltódott?  :think:

Nem rakod fel a driverét. Ha jól emlékszem amikor telepíted a drivereket a végén megkérdezi, hogy a tűzfalét is telepíted-e. De ha felraktad utánna is le lehet tiltani.

#762 Felhasználó inaktív   kekeckukac 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 30. 07:23

Valaki adjon tanácsot:

Asus K8N-E alaplap ide vezérlőn levő vinyóról villámgyors a windows bootolás.Ellenben ha a sata-n lóg egy vinyó pluszba akkor akár fél perc is eltellik míg a botlogó megjelenik.A biosban a botsorrendben a sata nincs engedélyezve.De ugyanezzel a jelenséggel találkoztam a sima k8n-s alaplapnál is.
Ötlet?
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

#763 Felhasználó inaktív   ROL 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 30. 08:36

Idézet: kekeckukac - Dátum: 2006. márc. 30., csütörtök - 6:23

Valaki adjon tanácsot:

Asus K8N-E alaplap ide vezérlőn levő vinyóról villámgyors a windows bootolás.Ellenben ha a sata-n lóg egy vinyó pluszba akkor akár fél perc is eltellik míg a botlogó megjelenik.A biosban a botsorrendben a sata nincs engedélyezve.De ugyanezzel a jelenséggel találkoztam a sima k8n-s alaplapnál is.
Ötlet?

Nálam a SATA-ról bootol és van mellette egy IDE winyó is de villámgyorsan bebootól.
Milyen verziójú biosod van?
A RAID funkciót letiltottad?

#764 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 30. 08:46

Idézet: Freddy001 - Dátum: 2006. márc. 29., szerda - 4:20

Fantasztikus... Tehát akkor tulajdonképpen a proci tudja, akkor mi értelme az alaplaphoz külön megadni, vagy annak is tudnia kell? :) Csöppet sincs agyonbonyolítva.

Mivel a nf3 250 tudná kezelni a 939 procikat is,én láttam már chaintechet melyen mindkét foglalat rajta volt...amúgy mondom a memóriakezelése ennek a chipszetnek példásan rossz és nem csak az asus épitett erre a chipre.

Szerkesztette: djculture 2006. 03. 30. 08:48 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#765 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 30. 12:26

Arra én is rájöttem, adhatom el a 2db Kinston RAM-ot és lehet venni egyben.. Későbbi bővítésnél hasonló az eljárás..

#766 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 30. 12:50

Idézet: Freddy001 - Dátum: 2006. márc. 30., csütörtök - 13:26

Arra én is rájöttem, adhatom el a 2db Kinston RAM-ot és lehet venni egyben.. Későbbi bővítésnél hasonló az eljárás..

Ramon is chipeket kell nézni pl nállam duálba szalad egy kingston és egy hynix/mindkettő hynix chippel szerelt/.De a nf3 s754-el sosem fog duálba menni mert az a64-eknél a mem vezérlő a prociba van integrálva,s 754 procxiknál pedig 64 bites a memvezérlő a prociba...
Hádédész..

#767 Felhasználó inaktív   Keksz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 31. 12:44

Üdv.

Lécci modnjátok meg mi a különbség a K8N és a K8N-E típusok között, mert már összevissza kavarodtam a sok infóban.

a sima a jobb vagy az E változat???

Köszi!
Enter the Wu-Tang

#768 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 01. 01:08

Az E változat egy nagy f@skarika. Olvass vissza mit szívtam vele.

Ráadásul: legújabb gyári nvidia chipset driver telepítésekor kékhalál, reboot, szűz xp nem indul.

#769 Felhasználó inaktív   Applebred 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 01. 10:10

Idézet: Keksz - Dátum: 2006. márc. 31., péntek - 13:44

Üdv.

Lécci modnjátok meg mi a különbség a K8N és a K8N-E típusok között, mert már összevissza kavarodtam a sok infóban.

a sima a jobb vagy az E változat???

Köszi!

Szia!

A magam részéről csak a sima K8N-ről tudok nyilatkozni, de azt a saját tapasztalataim alapján nem ajánlom.
Főbb problémáim vele:
- nagyon gyenge IDE vezérlő
- az nforce-os hálókártya egy nagy ****
- az integrált tűzfalhoz a driver fel sem megy
- nagyon válogatós a memóriákat illetően
- tuningra sem igazán alkalmas

Szvsz vegy él inkább ABIT-ot!

#770 Felhasználó inaktív   Razor 2 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 01. 10:48

Idézet: kekeckukac - Dátum: 2006. márc. 30., csütörtök - 8:23

Valaki adjon tanácsot:

Ötlet?

Idézet: Applebred - Dátum: 2006. ápr. 1., szombat - 11:10

- nagyon gyenge IDE vezérlő

Úgy látszik most az összes ASUS lap egy nagy rakás sz@r akár csak az enyém. Nekem is marha lassú az idevezérlőm pedig ebben nForce4 ultra csipszet van. Azt viszont nem tudom megérteni hogy hogyan adhat ki az ASUS olyon lapokat amik nem működnek megfelelően. A SATA 2-es vinyóm olyan ATA 133 környékén van :omg:

#771 Felhasználó inaktív   Keksz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 01. 18:42

Köszönöm a felvilágosítást!

Amúgy is azt olvastam nem csipázza a lap a 6800 Geforcét, nekem pedig ez van.

Akkor mit vegyek, Abit NF8?? vagy mit?? (Erről se sok Yoot hallottam  :confused: )
Estleg MSI??? abból is csak az FSR van, ahhoz még bios sincs a MSI oldalán!
Vagy legyen K8N-E Deluxe, ha még valahol tudok szerezni???

Muszáj hogy AGP-s és DDR-400-as legyen, mert kényszercserén vagyok és így is szopóka hogy lapot és procit kell cserélnem, Vga-t és Memkót már nem akarok, akkor dobhatom a francba az egész gépem.

A proci már megvan E6 stepping-es 3100+ Semptron.
Enter the Wu-Tang

#772 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 01. 23:22

Kikérem, hogy az ASUS alaplapok sz@rok! Csak Intel konfigokat készítek, 90%-ban ASUS alaplapból, soha semmi gond nem volt velük még garanciálisan sem. Kivételesen, a testvérem kérésére szereltem össze egy AMD-s konfigot, úgy kerültem ide. NEM AZ ASUS TEHET RÓLA hogy ilyen hulladék chipseteket ad ki az Nvidia, ami nem kezeli a memóriát, ide vezérlője rakat hulladék, driver támogatása nulla. Kénytelen ő is gyártani minden chipset-el, hogy a piacon teljes termékpalettája legyen. Lehet hogy létezik jó Nvidia chipset is, de nekem elég volt belőle egy időre.

#773 Felhasználó inaktív   Razor 2 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 02. 08:52

Idézet: Freddy001 - Dátum: 2006. ápr. 2., vasárnap - 0:22

Kikérem, hogy az ASUS alaplapok sz@rok! Csak Intel konfigokat készítek, 90%-ban ASUS alaplapból, soha semmi gond nem volt velük még garanciálisan sem. Kivételesen, a testvérem kérésére szereltem össze egy AMD-s konfigot, úgy kerültem ide. NEM AZ ASUS TEHET RÓLA hogy ilyen hulladék chipseteket ad ki az Nvidia, ami nem kezeli a memóriát, ide vezérlője rakat hulladék, driver támogatása nulla. Kénytelen ő is gyártani minden chipset-el, hogy a piacon teljes termékpalettája legyen. Lehet hogy létezik jó Nvidia chipset is, de nekem elég volt belőle egy időre.

Azért az nem úgy van, hogy szar az Nvidia chipsete. Érdekes módon más lapok tulajai nem panaszkodtak arra, hogy gyenge lenne az ide és memória vezérlőjük. Az Asus ront el valamit fojamatosan, és ezt nem csak én mondom. Intel téren semmi tapasztalatom nincs ezért lehet, hogy ott teljesen jó és megbízható az Asus.

#774 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 02. 13:14

Asus, Abit + SiS párosítással is hasonlók a tapasztalataim.

#775 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 02. 13:26

Idézet: Razor 2 - Dátum: 2006. ápr. 2., vasárnap - 9:52

Azért az nem úgy van, hogy szar az Nvidia chipsete. Érdekes módon más lapok tulajai nem panaszkodtak arra, hogy gyenge lenne az ide és memória vezérlőjük. Az Asus ront el valamit fojamatosan, és ezt nem csak én mondom. Intel téren semmi tapasztalatom nincs ezért lehet, hogy ott teljesen jó és megbízható az Asus.

Hát azért a p4p800-as sorozatokról is regényt lehetne irni.Ritka háklisak példáúl a satás vinyókra,meg a memória sebességeket sem igazán lehet belőni tuningkor.. :eek:
Hádédész..

#776 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 02. 13:34

Aki tuningolni akar az vegyen AMD-t szerintem. Memóriára egyálalán nem háklis, SATA vinyóval sem volt még gondom, pedig sok ilyen gépet szereltem össze.

Szerkesztette: Freddy001 2006. 04. 02. 13:35 -kor

#777 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 02. 13:39

Idézet: Freddy001 - Dátum: 2006. ápr. 2., vasárnap - 14:34

Aki tuningolni akar az vegyen AMD-t szerintem. Memóriára egyálalán nem háklis, SATA vinyóval sem volt még gondom, pedig sok ilyen gépet szereltem össze.

Jó neked hogy még nem volt gondod a satával,ahol melóztam ott 100db asaus p4p800sx-be egyszerűen nem ismerte fel a satára dugott vinyókat...
Hádédész..

#778 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 02. 14:25

Az pech. BIOS frissítés sem segít?

#779 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 02. 15:57

Idézet: Freddy001 - Dátum: 2006. ápr. 2., vasárnap - 15:25

Az pech. BIOS frissítés sem segít?

Nem de a megoldás 100db 120gb  maxtor satát eladták és vettek seagetet avval megy...
Hádédész..

#780 Felhasználó inaktív   Bishop 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 04. 14:54

[/B]

Idézet

Valaki adjon tanácsot:
Ötlet?

Hát igen !
Ez az NVIDIA SW IDE driver miatt van. Ha nem rakod fel, akkor gyorsan bebootol. Állítólag hibásan is működik, de én valahogy nem láttam az eseménynaplóban ilyesmit. Hogyan lehetne tesztelni ? :think:
Nálam a DVD íróval is gond van:
A DVD író, ha nem áll készen az olvasásra, és én vagy valamelyik program
arra kérném, hogy olvasson, akkor csak hosszú idő múlva írja ki, hogy a
nincs lemez a drive-ban(vagy lefagy) Ha hibás szektor van a CD lemezen, vagy
egyéb olvasási probléma adódik, akkor a rendszer összeomlik. MS-DOS alatt is
próbáltam: Ott az ATAPI driver betöltődésekor 20-30 másodpercig megáll.
Mindenesetre felnyomtam kipróbáltam más oprendszerrel is:
- windows 2000 nem indult el
- A Windows 98 telepítés után, csak csökkentett módban volt hajlandó elindulni. Az alaplapi driverek telepítése után szintén csak csökkentett módban indult el, illetve akkor, ha kompatibilis fájlkezelést állítottam be neki. Az IDE vezérlőre azt írta, hogy nem működik megfelelően.
Szóval leírtam az összes hibát(kb 1 oldalnyi!) és megint elvittem a szervízbe.
Persze a szervizesekkel nem lehet beszélni, mert rettentően elfoglaltak, telefonon sem kapcsolják őket, szóval még az édes anyukájukba sem tudom őket elküldeni !
Volt pofájuk azt írni, hogy a windows 98 és a windows 2000 [B]nem támogatott[B] ezen a lapon !!!
Akkor ezekszerint a windows 98-as és 2000-es driverek dísznek vannak a telepítő CD-n !
Véleményem szerint nem az ASUS a felelős, hanem a forgalmazó ! Nem hiszem, hogy a garancia nem terjed ki a rossz szériákra, kiváncsi lennék, hogy a fogyasztóvédőknek mi a véleményük erről a dologról :reklamacio:
ASUS K8N,AMD sempron 2800+ 64bit,512 DDR/400Mhz,160Gb Samsung HDJJ,ATI RADEON 9550GE 256Mb TD VGA

Téma megosztása:

• (51 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.