HWSW Informatikai Kerekasztal: Asus K8N - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (51 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asus K8N (az alaplap topicja) Értékeld a témát: -----

#861 Felhasználó inaktív   kekeckukac 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 20. 20:13

Mindkét fajta ide driver is volt fenn.A jelenség csonttá fagyott vagy kék halál a legkülönfélébb hibaüzenetekkel.Ujrainditotam akkor az elején a bios kiirja hogy milyen hardverek vannak csatlakoztatva Na ilyenkor előfordult (nem mindig) hogy semmilyen hardvert nem talált de ha kikapcs volt utána megtalálta őket.Ezeken a nyomokon indultak el a szervízben....nekem ezt mondták a nagy multimédiás fáljoknál többet én se tudok a fentiekkel egyetemben.Annyit még tudok hogy sokféle drivverel kisérleteztek a 3 hét alatt...

Szerkesztette: kekeckukac 2006. 06. 20. 20:13 -kor

Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

#862 Felhasználó inaktív   Péter 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 05. 12:10

Bocs,lehet,hogy volt már,de hol lehet állítani a biosban a cpu feszültségét ? Ha jól tudom,akkor a JumperFree-ben lehetne állítani,de nekem ott csak ezek vannak:

AI overlock tuner
CPU FSB freq
AGP overlock in mhz
DDRRAM voltage
AGP voltage
Door2World

Gigabyte K8NF9 Ultra - AMD X2 3800+ - AC Freezer 64 Pro - 1GB Twinmos - Sapphire HD2600XT

#863 Felhasználó inaktív   zsid 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 07. 08:00

Ha 3000+ alatti Sempron od van ami nem CnQs akkor nem lehet állitani...

#864 Felhasználó inaktív   Applebred 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 07. 10. 12:21

Hello!

Akadt egy kis problémám az utóbbi időben a lap hangkarijával. ALC850 típus, de az eszközkezelőben Realtek 97-ként szerepel, nem is ez a gond. Hanemhogy ugye kivan vezetve hátul, meg a ház oldalán is külön mikrofon+hangszóró kimenet van. Eddig hátra bevolt dugva a hangszóró, előre pedig a mikrofonos füles. Így ha filmet néztem/zenét hallgattam bekapcsoltam a hangszórót. Ha pedig játszottam és felmentem teamspeakre, akkor felvettem a fülest és hanszóró kikapcs. Namost egyszer véletlenül bekapcsolva maradt a hangfal és azóta akármit csinálok a fülesemmel meg bármivel rohadtul visszhangzok teamspeak-en ami nagyon idegesítő. Már mindent próbáltam, hátra bedugni csak a fülest, vagy csak előre, win reinstall stb. De csak nem sikerült megoldani. Régebben is jártam már így,de akkor pár újraindítás után elmult. Gyanakszom erre e hülye intelligens hangkártyára. Mert bár a mikrofonom is elég gyenge így csak microfon boost hsználatával tudom elérni a kívánt hangerőt, eddig mégsem visszhangzottam.

Valami ötlet?

#865 Felhasználó inaktív   b.norbert 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 12. 21:40

Üdvözlet!
Abban a reményben néztem be ide, hogy a siralmaim alapján hátha tud valaki segíteni nekem, akár ha hasonló cipőben járt, akár egyéb ismeretei alapján. Bocs', ha már v.mikor v.ki vetett fel hasonló problémát és választ is kapott rá, de valahogy nincs kedvem végigböngészni az összes hozzászólást! :respect:
A konfigom: Asus K8N (NForce 250), AMD Sempron64 2800+ (E6), 512 MB Hynix RAM, Connect 3D ATi Radeon 9600 XT, a többi a probléma szempontjából szerintem nem lényeg
Az integrált hálózati vezérlő helyett egy SureCom EP-320X-R tipusú hálókártyát használok.
A gondom az, hogy a winfos újraindítása és a leállítása szinte 1,5 percet várat magára. :mad:  Engem ez iszonyatosan bosszant. :mad:  A Nforce 5.11-es referenciadrivercsomagja fel van telepítve. Próbáltam azt is, hogy egy-egy komponenst kihagyok belőle, mivel szerintem a chipset driverek körül lehet a probléma, talán azok okoznak v.mi zűrt.  :think: 
Olyan problémám is volt eleinte, hogy indulásnál lassan töltődtek be az automatikusan induló programok, de azon segített az, hogy az IP-cím automatikus kérése helyett fix IP-címet, alhálózati maszkot és alapértelmezett átjárót adtam meg. Most sem áll fel villámgyorsan a rendszer, de azért ez még elviselhető. 
Ötlet?
:(

Szerkesztette: b.norbert 2006. 08. 12. 21:43 -kor

"Addig nem vagy részeg, amíg kapaszkodás nélkül tudsz feküdni a padlón."
Üdvözlettel: Norbört

#866 Felhasználó inaktív   kekeckukac 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 14. 05:23

SATA vinyód van?
HA igen akkor ott a probléma megoldáshoz nem is kell sokat visszaolvasnod...
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

#867 Felhasználó inaktív   b.norbert 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 14. 20:19

Idézet: kekeckukac - Dátum: 2006. aug. 14., hétfő - 5:23

SATA vinyód van?
HA igen akkor ott a probléma megoldáshoz nem is kell sokat visszaolvasnod...

Nem, egyetlen-egy darab PATA vinyót használok és a BIOS-ban le van tiltva a SATA interface! :(
Szerencsére nem tudom lerúgni a gépet az asztalról, mert a számítógépasztal és a szoba falai tökéletesen körbeölelik!  :mad:
Kösz', hogy próbálsz segíteni!  :respect:
További 5let? :confused:
"Addig nem vagy részeg, amíg kapaszkodás nélkül tudsz feküdni a padlón."
Üdvözlettel: Norbört

#868 Felhasználó inaktív   Bishop 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 15. 07:12

Applebred:

Nem hiszem, hogy a hangszóró bekapcsolna hagyásának köze lenne a dologhoz. Először a vezérlőpul/audioeszközöknél teszteld a hangkártyát. Aztán a realtek menüjében nézd meg, hogy nem hagytál e bekapcsolva valami speciális effektet. Ellenőrizd, hogy nem dugtad-e véletlenül a MIC IN helyett a LINE IN-be a mikrofont: ezt úgy is megteheted, ha a realtek szoftverében a "connector sensing"-et megnézed
Amúgy más csevegőprogramban(pl. Skype) van ilyen probléma?

Szerkesztette: Bishop 2006. 08. 15. 07:14 -kor

ASUS K8N,AMD sempron 2800+ 64bit,512 DDR/400Mhz,160Gb Samsung HDJJ,ATI RADEON 9550GE 256Mb TD VGA

#869 Felhasználó inaktív   Applebred 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 16. 19:37

Közben megoldódott a probléma. Az a hülye Sound effect manager, ami elindul automatikusan az kavart be. Nem gondoltam volna, csakmert kb 100-szor átnéztem nincs-e valami effekt vagy ilyesmi benne bekapcsolva. Nem volt és mégis... Mostmár hogy msconfig-ba letiltottam minden ok és nem harapják le a fejem, hogy visszhangzok. :)

Szerkesztette: Applebred 2006. 08. 16. 19:38 -kor

#870 Felhasználó inaktív   Bishop 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 16. 21:00

Idézet: Applebred - Dátum: 2006. aug. 16., szerda - 19:37

Közben megoldódott a probléma. Az a hülye Sound effect manager, ami elindul automatikusan az kavart be. Nem gondoltam volna, csakmert kb 100-szor átnéztem nincs-e valami effekt vagy ilyesmi benne bekapcsolva. Nem volt és mégis... Mostmár hogy msconfig-ba letiltottam minden ok és nem harapják le a fejem, hogy visszhangzok.   :)

Pedig jó dolog a sound manager, én a helyedben megróbálnám újratelepíteni a drivercsomagot: egy próbát megér. Azt megnézted amúgy, hogy helyesen ismeri fel a csatlakoztatott hardvert a connector sensitingnél?
ASUS K8N,AMD sempron 2800+ 64bit,512 DDR/400Mhz,160Gb Samsung HDJJ,ATI RADEON 9550GE 256Mb TD VGA

#871 Felhasználó inaktív   Applebred 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 18. 12:33

Idézet: Bishop - Dátum: 2006. aug. 16., szerda - 22:00

Pedig jó dolog a sound manager, én a helyedben megróbálnám újratelepíteni a drivercsomagot: egy próbát megér. Azt megnézted amúgy, hogy helyesen ismeri fel a csatlakoztatott hardvert a connector sensitingnél?

Igen helyesen ismerte fel. Hasznos? Lehet.. De nekem az ilyen fürdőszoba effektek meg mittudoménmik nem kellenek, egyedül a magashangokat akartam felhúzni benne, azt viszont sehol sem tudtam.

#872 Felhasználó inaktív   Bishop 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 18. 20:20

Ha rádugsz valamit valamelyik ki/bemenetre, automatikusan felismeri: pl. kihúzod a hangszórót(aktívat), és helyette bedugsz egy fülest, akkor felismeri a változást, és ennek alapján konfigurálja a hangkártyát. Itt ugye az aktív és passzív eszközön van a hangsúly. Aztán a mikrofonon be lehet állítani zajszűrést, stb...
Ja, és a magas hangokat az Sound effect/Eqalizer-nél tudod állítani !

#873 Felhasználó inaktív   Bishop 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 23. 10:01

Újabban nekem is akadtak problémáim az integrált hálókártyával. Nagyon zúg mikrofon, bármit csinálok. Beakpcsoltam a zajszűrést, de akkor is ezt vsinálja. Próbáltam az hangkártya telsztelőjét, és simán a hangrögzítőt, de piszokul zúg mindenhol :confused:
A fülest a line outra dugtam(zöld jack) a mikrofont pedig a rózsaszínű mikrofon bemenetre. Van ötlet, mi lehet a gond?

#874 Felhasználó inaktív   Applebred 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 23. 12:26

Idézet: Bishop - Dátum: 2006. aug. 23., szerda - 11:01

Van ötlet, mi lehet a gond?

Mikrofon boost be van kapcsolva? Ha igen, akkor az okozhatja.

Szerkesztette: Applebred 2006. 08. 23. 12:26 -kor

#875 Felhasználó inaktív   tauka 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 30. 03:44

sziasztok!

elég fura problémám van, úgy alakult hogy egy dfi lapról kellett váltanom erre az asus lapra, és most szeretném húzni benne egy picit a procit.. de hiába enterezek az fsb-re a biosban, semm se történik.. olvastam h biosfrissítés segít, de hiába frissítettem a 1011.rom-mal, semmi se változott... a 10% húzás működik, de ez minden... mi lehet a probléma??
bios elvileg 1011.005
cpu 3000+ a64
mi kell még?  :confused:

help!  :(

( a sisoft sandra meg rendre olyan 1ghz körüli procik teljesítményéhez hasonlóvá hozzá ki a cpu teljesítményét.. :s )

Szerkesztette: tauka 2006. 08. 30. 03:48 -kor

ne bonyolítsuk... htpc, proji, hifi, meg net... :)

#876 Felhasználó inaktív   Applebred 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 30. 16:20

Idézet: tauka - Dátum: 2006. aug. 30., szerda - 4:44

sziasztok!

elég fura problémám van, úgy alakult hogy egy dfi lapról kellett váltanom erre az asus lapra, és most szeretném húzni benne egy picit a procit.. de hiába enterezek az fsb-re a biosban, semm se történik.. olvastam h biosfrissítés segít, de hiába frissítettem a 1011.rom-mal, semmi se változott... a 10% húzás működik, de ez minden... mi lehet a probléma??
bios elvileg 1011.005
cpu 3000+ a64
mi kell még?  :confused:

help!  :(

( a sisoft sandra meg rendre olyan 1ghz körüli procik teljesítményéhez hasonlóvá hozzá ki a cpu teljesítményét.. :s )

Nem enterrel növeli az fsb-t, hanem a '+' gombbal, a '-' -al pedig csökkenti.

#877 Felhasználó inaktív   Bishop 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 30. 17:45

Idézet: Applebred - Dátum: 2006. aug. 23., szerda - 12:26

Mikrofon boost be van kapcsolva? Ha igen, akkor az okozhatja.

Igen, be van kapcsolva, mert ha nem kapcsolom be, akkor nagyon halk a hangom, és senki sem hallja. Lehet valahogy szabályozni a mikrofon boost erősítését?

#878 Felhasználó inaktív   Applebred 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 30. 17:57

Idézet: Bishop - Dátum: 2006. aug. 30., szerda - 18:45

Igen, be van kapcsolva, mert ha nem kapcsolom be, akkor nagyon halk a hangom, és senki sem hallja. Lehet valahogy szabályozni a mikrofon boost erősítését?

Nem nagyon, vagyis a beépített windózost biztos nem. Nekem is bevan kapcsolva és nekem is megvan ez a zaj a háttérben, mintahogy sok klántársamnak is, de teamspeak -en annyira nem zavaró. Az előző mikrofonom erősebb volt vagy nemtom ahhoz nemkellett microfon boost, ehhez kell. Ez van.

#879 Felhasználó inaktív   tauka 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 31. 00:15

Idézet: Applebred - Dátum: 2006. aug. 30., szerda - 17:20

Nem enterrel növeli az fsb-t, hanem a '+' gombbal, a '-' -al pedig csökkenti.

isteneeem, de ökör vagyok, köszönöm  :respect:
gondoltam nem enterrel növeli, csakhogy az lenyit egy menüt ahol fel lesznek sorolva az értékek, mint ahogy máshol is.. ilyennel még nem találkoztam..
mondjuk nem bírt sokat, csak 220*10-t tudtam kihozni..  :(
ne bonyolítsuk... htpc, proji, hifi, meg net... :)

#880 Felhasználó inaktív   Natti 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 12. 10:36

Feltettem ezt az 5.11 Nvidia paklit. Nem is rossz ez a tűzfal. Az Asus lapján egy régebbi verzió van, amiben nincs alkalmazás szinten szűrés. Csakhogy valami jót is írjak erről a nyomorult K8NE-Delux ról. :up:

Téma megosztása:

• (51 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.