Idézet: OmShanti - Dátum: 2008. nov. 11., kedd - 16:05
Asus K8N alaplapomhoz szeretnék memót bővíteni (jelenlegi helyzet: Kingston 512 DDR, 400MHz), kérdésem lenne, hogy milyen paramétereknek kell passzolni egymáshoz azon kívül, hogy DDR legyen és (ha jól tudom, lehetőleg - ) 400 MHz-es? Gáz ha nem Kingston? (1GB-os DDR400-at néztem ki, szintén Kingstont).
Nemrég akartam egy Asrock alaplaphoz memót bővíteni, minden stimmelt, még a márkanév is, és nem ment.
Láttam ilyet, hogy CL2,5 és CL3, ezek pontosan mit jelentenek? Nem baj, ha különbözik?
Köszi előre is!
Üdv.
OmShanti
A K8N lapokon nincs dual chanel, mert a S754 procik nem támogatják, így szvsz nagyobb a tűrés is. Viszont előfordulhat (az alaplapi könyvben megtalálható), hogy 2db kétoldalas modul csak 333MHz-en fog menni, ha csak úgy bírja a memvezérlő. Nekem anno volt 1GB kétoldalas +512MB egyoldalas kingmax kombó s754-ben, azok szépen mentek együtt DDR400-on, pedig külön lettek megvéve. A CL az az időzítésre enged következtetni, minél kisebb az érték, annál jobb, de a két memó lehetőleg legyen egyforma (a legjobb esetben is a rosszabbikon fog menni mindkettő). Sztem ha azonos a márka (kingston), típus (DDR400) és az időzítés (pl CL3), akkor jó eséllyel menni fog...
Szerkesztette: Nurba 2008. 11. 11. 23:34 -kor

Súgó
A téma zárva.