Idézet: Harder - Dátum: 2005. febr. 4., péntek - 20:56
Konkrét árat nem fogok mondani, de azt javaslom, hogy tippeljétek meg kb mennyi ideig fog tartani számotokra a munka (ezt szerintem könnnyen meg lehet saccolni), gondoljatok ki egy órabért, amiért már szívesen dolgoztok, addjatok hozzá még egy keveset (tartalékként) mert úgyis lesz ami bejön pluszba, és a végére kijön egy olyan ár, amivel már elégedettek lesztek a munka végén.
Konkrét árat még kb-re sem szívesen tippelek meg, sorry. Talán a többiek majd..

Ez az órabéres móka elég kényes dolog szerintem. Én speciel utálom, ha bárki órabéres elszámolást akar belőlem kicsikarni, mindig magyarázkodom, hogy ez nem favágás és nem kilóra meg órára megy. A programozás még hagyján, de a kreatív alkotó munkát nem lehet kilóra mérni. Egy jó ötlet, egy jó terv megszülethet percek alatt is, a megvalósítás is lehet gyors, ha ügyesen bánik az ember a szerszámmal

Kellő tudás/tapasztalat birtokában pedig a gyorsaság mégcsak nem is megy a minőség rovására. Ha órabéres elszámolásból indulok ki, akkor valaki minél profibb, annál hamarabb old meg egy feladatot és így annál kevesebbet keres

Perze az órabér lehet magasabb, de mégse mondhatod az ügyfélnek, hogy 3 óra x 50e Ft órabér, azannyimint 150K, mert vagy elájul, vagy leüt. Pedig ennyi az annyi, ha egyszer 3 óra alatt jobbat produkálsz, mint más egy hét alatt 2000 Ft / órával számolva. Természetesen ez így sarkítva vagyon, de akkoris.