HWSW Informatikai Kerekasztal: A Te weboldalad - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (179 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 165
  • 166
  • 167
  • 168
  • 169
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

A Te weboldalad PHP és HTML is

#3321 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 23. 14:31

vegulis tokmind1..

#3322 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 23. 14:40

Idézet: qnadam - Dátum: 2005. febr. 23., szerda - 13:46

olyan nem volt még, hogy knyomtatták a word dokumentet, és a papírt adták oda, hogy tedd fel? :)

Részben. Legépelték írógépen, és úgy adták át webes közzétételre.
Betűtípuskra reagálva: Nem is az a baj, hogy ms oprendszeres gépeken hogy jelenik meg a szöveg, de jó lenne, ha ilyen értelemben platform független lenne a web. Nem tartanám rossz ötletnek, ha valamilyen szabványba lenne rögzítve pár font, ami minden böngésző tudna kezelni os függetlenül. Lehet, hogy ezt mondtátok az előbb, csak én nem értettem :)

#3323 Felhasználó inaktív   Nec 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 23. 14:49

Idézet: qnadam - Dátum: 2005. febr. 23., szerda - 12:46

olyan nem volt még, hogy knyomtatták a word dokumentet, és a papírt adták oda, hogy tedd fel? :)

pl nalam olyan meg nem volt,
de lezárt pdf-et mar kuldtek, hogy abbol vegyem a szöveget  :rolleyes:

(mondjuk nem okozott gondot feltörni vmi kis progival, dehat könyörgöm :) )

#3324 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 23. 14:54

Idézet: bull1 - Dátum: 2005. febr. 23., szerda - 14:40

Nem tartanám rossz ötletnek, ha valamilyen szabványba lenne rögzítve pár font, ami minden böngésző tudna kezelni os függetlenül. Lehet, hogy ezt mondtátok az előbb, csak én nem értettem :)

Igen, ez valoban jo otlet, mar csak ra kell venni a bongeszogyartokat, hogy csinaljak meg ;-)

#3325 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 23. 15:09

Idézet: ion - Dátum: 2005. febr. 23., szerda - 14:54

Igen, ez valoban jo otlet, mar csak ra kell venni a bongeszogyartokat, hogy csinaljak meg ;-)

Ezért tartom esélytelennek.  :(

#3326 Felhasználó inaktív   Nec 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 23. 15:41

szvsz  egy év után az a pár font lenne unalmas, igy megint trükköznének ha egyedit akarnak

a flashes megoldas meg megy bármilyen fonttal, akár dinamikusan is müködik, sőt lassan a mobilokra is használható lesz

#3327 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 23. 16:17

Nos gondoltam befirkantok ide is :)
Röviden a story: Készülök emelt érettségire tehát most bele vagyok fulladva pascal és C duóba :)
E mellett azért gondoltam valami egyszerű kis oldalt rittyentek mert az előző innen onnan összeollózott meg tutorialmásolgatós konfig oldal igen tré volt.

Ami a mostani oldalon van az notepad-ben készült később editplus-t használtam mert jobban áltláttam a kódot. Ötleteket forrásolvasgatás és tutorial lapozgatásokból merítettem. Ami a kódban szerepel az cska ugy kerülhetett be hogy meg is értettem :) Most egy kis intermezzo: úgy érzem az ilyen magán oldalak legnagyobb haszna akkor lehet ha ténylegesn a tnaulás folyamatot tükrözi. Pl sok oldalon vannak ilyen-olyan alap vagy kiegészítő kódok amiket bemásolva örül az ember és kész is van. De hogy nem érti az is fix.

Én is sokat cívtam a táblázatokkal mert az oldalso képet is oda akartam beerőszakolni de végül az egymásba ágyazott table és a sima ismételgetés volt a legjobb megoldás :)

Szal sajnos flash-ben nem vaok otthon így egy kis segédprogi segítségével alakítottam ki a címsorban lévő kis animációt.A progi neve Mix-FX. Ha lesz időm a flash-be is szívesen beletanulok majd mert ahogy most utána olvastam nagyon jó dolgokat lehetne kihozni belőle!

Remélem egy kicsit elnyeri tetszéseteket mint kezdő próbálkozás!

Íme itt lenne Ő :) A nagy mű!

Üdv

#3328 Felhasználó inaktív   Fructy 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 23. 17:39

Idézet: kAy - Dátum: 2005. febr. 21., hétfő - 23:09

jó, azért ANNYIRA nem vészes, mert látszik hogy az enyém, csak babrálgatja.

de ha már babrálgatja, akkor szedje szét teljesen, és ne a derelict képeit használja, stb.

Bocs, hogy a te honlapod alapján csinálom de amúgy már tök máshogy néz ki az oldal. Tényleg... Ha akarod megmutatom. De teljesen más lett már azóta. De amúgy, hogy találtad meg hogy fel van töltve a tiéd?? Hm?? Amúgy itt egy screenshot:

De tényleg tök elnézést meg minden de tökre tetszett a tiédnek a felépítése...Bocs!!! :respect2: Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
Lehetünk az ördög ügyvédei és valakinek a novemberei.

#3329 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 23. 17:54

Idézet: Fructy - Dátum: 2005. febr. 23., szerda - 17:39

Bocs, hogy a te honlapod alapján csinálom de amúgy már tök máshogy néz ki az oldal. Tényleg... Ha akarod megmutatom. De teljesen más lett már azóta. De amúgy, hogy találtad meg hogy fel van töltve a tiéd?? Hm?? Amúgy itt egy screenshot:

De tényleg tök elnézést meg minden de tökre tetszett a tiédnek a felépítése...Bocs!!! :respect2: Kép

Halkan jegyzem meg hogy a mostani oldalad ami meg van adva igen érdekesen jelenik meg firefox-ban!
Erre érdemes odafigyelni :) Ezt már megtanultam!

Üdv

#3330 Felhasználó inaktív   Nec 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 23. 17:58

localhost/ildi :D

#3331 Felhasználó inaktív   Fructy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 02. 23. 17:58

Idézet: Xero - Dátum: 2005. febr. 23., szerda - 18:54

Halkan jegyzem meg hogy a mostani oldalad ami meg van adva igen érdekesen jelenik meg firefox-ban!
Erre érdemes odafigyelni :) Ezt már megtanultam!

Üdv

Az a fura, hogy a mostait inkább ns-re és firefoxra terveztem. De sok hiba van a mostaniban.

#3332 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 23. 18:02

Idézet: Fructy - Dátum: 2005. febr. 23., szerda - 17:39

annyit tégy meg nekem, hogy legalább a site szélesség, meg egyéb apróságok ne utaljanak arra, hogy még mindig az enyém alá van téve a rendszer...

hidd el, nem ebből tanulsz. az, hogy fogod vki más layoutját, és kicserélgeted benne a képeket, egyáltalán nem visz előbbre, és nem is nézi senki jó szemmel.

kezdj el valamit a nulláról, és nézelődj. de ne koppints!
*derelict flashdev & fotó weblog | SHELL8 "médiaipari faszkivan" | flickr galéria - mindenféle fotózmányok

#3333 Felhasználó inaktív   Fructy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 02. 23. 18:10

Idézet: kAy - Dátum: 2005. febr. 23., szerda - 19:02

annyit tégy meg nekem, hogy legalább a site szélesség, meg egyéb apróságok ne utaljanak arra, hogy még mindig az enyém alá van téve a rendszer...

hidd el, nem ebből tanulsz. az, hogy fogod vki más layoutját, és kicserélgeted benne a képeket, egyáltalán nem visz előbbre, és nem is nézi senki jó szemmel.

kezdj el valamit a nulláról, és nézelődj. de ne koppints!

A szélesség az más mint a tiéd mert a flashem az hoszabb volt lényegesen mint a tiéd. Meg hát azért nagyon sok minden mást is átállítottam.
Tudom, hogy koppintottam de igazán én csak azt akartam tudni, hogyan tudok olyan oldalt csinálni  ami minden böngészőben ugyanúgy néz ki.
Mire gondolsz még?? Mert kiszedem vagy átállítom... :rolleyes:

Szerkesztette: Fructy 2005. 02. 23. 18:12 -kor

#3334 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 23. 18:14

Idézet: Fructy - Dátum: 2005. febr. 23., szerda - 18:10

A szélesség az más mint a tiéd mert a flashem az hoszabb volt lényegesen mint a tiéd. Meg hát azért nagyon sok minden mást is átállítottam.
Tudom, hogy koppintottam de igazán én csak azt akartam tudni, hogyan tudok olyan oldalt csinálni  ami minden böngészőben ugyanúgy néz ki.

PL csak olyan scriptet modult miegymást használsz ami tutkó megvan mindenhol vagy a böngésző le tudja tölteni.
A második ami nekem fontos volt hogy minden felbontásban az arányok stimmeljenek. Magyarán mindenhol %-osan adom meg a méreteket. :)
Ez amit a kis hüle Xero tud :)

Üdv

#3335 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 23. 18:15

Idézet: Fructy - Dátum: 2005. febr. 23., szerda - 18:10

h1 stilus, fejlécszöveg, paragraph, lapozo, navigáció...
*derelict flashdev & fotó weblog | SHELL8 "médiaipari faszkivan" | flickr galéria - mindenféle fotózmányok

#3336 Felhasználó inaktív   Delawer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 23. 18:18

Idézet: Xero - Dátum: 2005. febr. 23., szerda - 16:17

Nos gondoltam befirkantok ide is :)
Röviden a story: Készülök emelt érettségire tehát most bele vagyok fulladva pascal és C duóba :)
E mellett azért gondoltam valami egyszerű kis oldalt rittyentek mert az előző innen onnan összeollózott meg tutorialmásolgatós konfig oldal igen tré volt.

Ami a mostani oldalon van az notepad-ben készült később editplus-t használtam mert jobban áltláttam a kódot. Ötleteket forrásolvasgatás és tutorial lapozgatásokból merítettem. Ami a kódban szerepel az cska ugy kerülhetett be hogy meg is értettem :) Most egy kis intermezzo: úgy érzem az ilyen magán oldalak legnagyobb haszna akkor lehet ha ténylegesn a tnaulás folyamatot tükrözi. Pl sok oldalon vannak ilyen-olyan alap vagy kiegészítő kódok amiket bemásolva örül az ember és kész is van. De hogy nem érti az is fix.

Én is sokat cívtam a táblázatokkal mert az oldalso képet is oda akartam beerőszakolni de végül az egymásba ágyazott table és a sima ismételgetés volt a legjobb megoldás :)

Szal sajnos flash-ben nem vaok otthon így egy kis segédprogi segítségével alakítottam ki a címsorban lévő kis animációt.A progi neve Mix-FX. Ha lesz időm a flash-be is szívesen beletanulok majd mert ahogy most utána olvastam nagyon jó dolgokat lehetne kihozni belőle!

Remélem egy kicsit elnyeri tetszéseteket mint kezdő próbálkozás!

Íme itt lenne Ő :) A nagy mű!

Üdv

Mint kezdő próbálkozás :)
Tudom, nagyon sokan nem veszik komolyan a html-t.
Mondván ez nem programozási nyelv, csak egy egyszerű leírónyelv, s talán épp ezért nem is gondolnak arra, hogy itt is vannak alapelvek.
Ha más nem, akkor legalább az, hogy a lezárandó tag-eket lezárom, azok sorrendjét megtartom lezáráskor is, igaz fordítottan.

Mivel kezdetnek indult az oldal, így nem mondok csúnyákat :)
Inkább felhívnám a figyelmed olyanokra, hogy bár mint olvastam a modding érdekel, azaz adsz a megjelenésre, a lapod esetén is sok függ a megjelenésen, de sokkal jobban a tartalmon.
És ez nem csak a látható szöveges és képi tartalomról szól, hanem annak megjelenítéséről is.
Érdemes lenne egy picit alaposabban megismerni eme leírónyelvet, annak kötelező szabályait, ajánlásait.
Ne ragadjon el a látványos "csicsa", gondolok itt pl. a title szöveg mozgására, mert egy oldal komolyságát sok esetben csak rontja.

Valószínűleg első nekifutásra nem egyszerű a stíluslapok használata, a táblázatos szerkezet minimalizálása, illetve ahol lehet, elhagyása (elhagyható és megoldható táblázat nélkül, pl. a te oldalad is)
Én a JS-t nem használnám ilyen látványelemekre, nagyon sok fontos dolgot meg lehet vele oldani, erre tök felesleges szerintem elpazarolni a biteket :)

Összegezve:
Lesz ez még jobb is, ha egy kicsit jobban nekifekszel a C + pascal mellett.
Ráadásul ha már C, akkor onnan szinte csak egy lépés a php.
Itt egy link, hogy mennyi hiba van az oldaladon: Hibalista (validitási ellenőrzés)
-- Legyen egy jó napod! --

#3337 Felhasználó inaktív   Fructy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 02. 23. 18:48

Idézet: kAy - Dátum: 2005. febr. 23., szerda - 19:15

h1 stilus, fejlécszöveg, paragraph, lapozo, navigáció...

Így jobb?
Kép

#3338 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 23. 19:05

Idézet: Delawer - Dátum: 2005. febr. 23., szerda - 18:18

Mint kezdő próbálkozás :)
Tudom, nagyon sokan nem veszik komolyan a html-t.
Mondván ez nem programozási nyelv, csak egy egyszerű leírónyelv, s talán épp ezért nem is gondolnak arra, hogy itt is vannak alapelvek.
Ha más nem, akkor legalább az, hogy a lezárandó tag-eket lezárom, azok sorrendjét megtartom lezáráskor is, igaz fordítottan.

Mivel kezdetnek indult az oldal, így nem mondok csúnyákat :)
Inkább felhívnám a figyelmed olyanokra, hogy bár mint olvastam a modding érdekel, azaz adsz a megjelenésre, a lapod esetén is sok függ a megjelenésen, de sokkal jobban a tartalmon.
És ez nem csak a látható szöveges és képi tartalomról szól, hanem annak megjelenítéséről is.
Érdemes lenne egy picit alaposabban megismerni eme leírónyelvet, annak kötelező szabályait, ajánlásait.
Ne ragadjon el a látványos "csicsa", gondolok itt pl. a title szöveg mozgására, mert egy oldal komolyságát sok esetben csak rontja.

Valószínűleg első nekifutásra nem egyszerű a stíluslapok használata, a táblázatos szerkezet minimalizálása, illetve ahol lehet, elhagyása (elhagyható és megoldható táblázat nélkül, pl. a te oldalad is)
Én a JS-t nem használnám ilyen látványelemekre, nagyon sok fontos dolgot meg lehet vele oldani, erre tök felesleges szerintem elpazarolni a biteket :)

Összegezve:
Lesz ez még jobb is, ha egy kicsit jobban nekifekszel a C + pascal mellett.
Ráadásul ha már C, akkor onnan szinte csak egy lépés a php.
Itt egy link, hogy mennyi hiba van az oldaladon: Hibalista (validitási ellenőrzés)

Nagyon szépen köszönöm!
A hibákat végig fogom nézni és kijavítom. Próbálkozok még amennyire idm engedi próbálok utána olvasni.
Sajnos most időm tényleg nagyon szűkös így az érettségi derekán van elég dolgom de nagyon foglalkoztad az igazán szép web-es megjelenítés. Most L vonulok hibát javítgatni ismét köszönöm!

Üdv

#3339 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 24. 08:12

Idézet: Fructy - Dátum: 2005. febr. 23., szerda - 18:48

Így jobb?
Kép

Én talán csak 1 szer csináltam olyat, hogy egy kész oldalt módosítottam. Akkor is template alapjáncsináltam. Ha meg tetszik egy oldal, próbáld meg a látvány alapján megcsinálni Te is a 0-ról. Sokkal többet tanulsz vele, ráadásul kaphatsz hozzás segítséget (ahogy én is kaptam, kapok.) Sok sikert hozzá.

#3340 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 24. 13:39

Megoldottam a fórumban a lapozást! :D Csak még nincs annyi hozzászólás, hogy tesztelni is lehessen.  :(
(nem is olyan bonyolult ez, ha egyszer már átlátta az ember. :think:)

Szerkesztette: bull1 2005. 02. 24. 13:43 -kor

Téma megosztása:

• (179 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 165
  • 166
  • 167
  • 168
  • 169
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.