idézet:
Eredetileg Hrváthg írta:
Igen bemész pl a budai boltba(volt carrera) és az eladó két tökvakarás között(tényleg!!!!!!!!!!!!) felvilágoít, és közben rájössz, hogy nem feltétltn kell bunkóknak add a pénzed.(még jó, hogy nem kellett távozáskor kezet fogni vele.)
Részemről inkább a [url="http://"http://www.3t.hu"]www.3t.hu[/url] vagy [url="http://"http://www.users.hu"]www.users.hu[/url]
Hrváthg
[/quote]
A budai Mistralba nem járok, ezért erről nem tudok véleményt mondani. Annál többet járok viszont a már általam említett Váci útiba, ahol viszont ilyesmit sosem tapasztaltam. Az eladók eddíg mindíg készségesen a rendelkezésemre álltak, és segítettek is.
Nem fogok vitázni arról, hogy a Mistral szar-e, vagy sem, mert az ÉN tapasztalataim szerint nem, mások viszont nyilvánvalóan járhattak máshogy, mint én. Én eddíg csak jól jártam a Mistrallal, és csak a saját tapasztalataimból tudok ítélni. Olyasmiből nem, ami nem történt meg velem.
Nagyker vásárlás, hogyan?
#21 Guest_Tie_*
Elküldve: 2001. 10. 17. 21:14
#22 Guest_Sasitomi_*
Elküldve: 2001. 10. 18. 01:55
idézet:
Eredetileg Tie írta:
Miért? Nekem még soha semmi bajom nem volt a Mistrallal (Váci úti). Hacsak nem tekinthető égbekiáltó bajnak, hogy nem volt mindíg, amire szükségem volt. Na de ez más bolttal is előfordul néhanapján...
[/quote]
Ahha...
Akkor sorolom...
Garancia:
- nem egyszer hajtanak el embert garancia miatt, olyan kifogással, hogy a Mistral "xyz" kájefté már megszünt, mi a Mistral "abc" kájefté vagyunk, nem "jogutód" (lásd pl Cégtár)
- a szart gyakran visszarakják a polcokra
Korrektség:
- nagyon sok nagyker csak kp-ért mer adni arut nekik, mert "voltak furcsa ügyeik"... lásd a "xyz" és a "abc" dolgot
- nézd meg a kamú Bp.-i piacos hirdetéseket..érdemes.
De nem is sorolom tovább, csak felidegelem magam... nézd meg ezt a weblapot: [url="http://"http://www.tar.hu/miss_tral"]www.tar.hu/miss_tral[/url]
#23 Guest_Vortex07_*
Elküldve: 2001. 10. 18. 02:28
idézet:
Eredetileg Hrváthg írta:
Elfelejtettem a lényeget, mert felment a pumpám a mistral miatt.
Ha érdekel, tudok olyan nagykert mondani(chs)ahol bemondásra tudsz vásárolni, sőt....
Hrváthg[/quote]
Erdekelne!Bemondasra?Mit ertesz ezalatt?
#24 Guest_Brokkoli_*
Elküldve: 2001. 10. 18. 04:51
Azért ezzel a megjegyzéssel egy kicsit óvatosabban bánnék!
A fenn említett cég nem bababolt. Nem lehet egy lapon említeni a topicban eddig leírt egyetlen céggel sem.
A bemegyek és bemondok egy cégnevet - már nem fog működni, mivel nem egészen két hónapja kissé megszigorodtak a feltételek.
Egyébként a vásárlásról aránylag jó minőségű videófelvétel készűl

#25 Guest_Ambrosius_*
Elküldve: 2001. 10. 18. 11:01
idézet:
Eredetileg Sasitomi írta:
Garancia:
- nem egyszer hajtanak el embert garancia miatt, olyan kifogással, hogy a Mistral "xyz" kájefté már megszünt, mi a Mistral "abc" kájefté vagyunk, nem "jogutód"
[url="http://"http://www.tar.hu/miss_tral"]www.tar.hu/miss_tral[/url] [/quote]
Na most ott tartok, hogy már nem merek gépet venni!!!!! De tényleg, hol vegyek ezután? Elolvastam a kapcsolódó fórumokat és elkezdtem parázni. Átnéztem még egyszer mindent és azt láttam, hogy ami nekem kellene, annak 80%-a van meg a Demo Stúdiónál, de most van akció a Neuro 2000 kftnél AMD procikra meg a Komelnél lenne árlista szerint egy ezressel olcsóbb a ház. Namármost ez a Demó Stúdió korrekt hely, de csak CD-t vettem eddig ott, elég kis bolt, nem tudom, hogy hogyan állnak a garanciális problémákhoz. A másik kettőről meg csak a napokban hallottam. A bluefish egy új bolt, elég olcsónak tűnik, de ez azt hiszem, hogy a törzsvásárlói árlista, ami kint van a neten. Szóval ez is kilőve. Totál tanácstalan vagyok. Legszívesebben hagynám a fenébe az egészet, de tényleg úgy néz ki, hogy meg fog halni a gépem egy-két hónapon belül és addigra szeretnék váltani. Ráadásul jön a december és már most látom, hogy mennek lassan fel az árak. Mit tegyek, hol vegyek?!
#26 Guest_Tie_*
Elküldve: 2001. 10. 18. 14:21
idézet:
Ahha...
Akkor sorolom...
Garancia:
- nem egyszer hajtanak el embert garancia miatt, olyan kifogással, hogy a Mistral "xyz" kájefté már megszünt, mi a Mistral "abc" kájefté vagyunk, nem "jogutód" (lásd pl Cégtár)
Korrektség:
- nagyon sok nagyker csak kp-ért mer adni arut nekik, mert "voltak furcsa ügyeik"... lásd a "xyz" és a "abc" dolgot
- nézd meg a kamú Bp.-i piacos hirdetéseket..érdemes.
De nem is sorolom tovább, csak felidegelem magam... nézd meg ezt a weblapot: [url="http://"http://www.tar.hu/miss_tral"]www.tar.hu/miss_tral[/url] [/quote]
Továbbra is állítom: Velem ilyesmi még nem történt a Mistralnál. És tökéletesen érthető dolog, hogy elhajtanak a garanciával, ha a jelenlegi cég nem jogutódja annak, aminél azt a cuccot vásároltad. Ez ugyanolyan természetes, minthogy egy kanyi garanciát nem vállal az opelemre egy Citroen márkakereskedés, mert a két cégnek semmiféle jogi közük nincs egymáshoz.
(egyébként meg garanciát nem feltétlenül ott kell érvényesíteni,a hol a cuccott vetted. Tudod, márkaszervíz, hivatalos nagyker, stb...)
A szart meg nem csak ők teszik vissza a polcra. És az, hogy "szar", az égvilágon semmit sem jelent. Nekem pl egy "szar" SB Live máködik tökéletesen. Akitől kaptam, szarnak mondta, mert soha egyetlen alaplapban nem tudott még elindulni. Nálam meg vígan megy a dolog. Nem minden szar, ami nem fénylik.
Szóval, ha mondasz KONKRÉT, VELED megesett dolgot, ami a Mistral hibája, akkor talán (nagyon talán) meggondolom a mistrallal való kapcsolatomat. Továbbra is csak azok a dolgok alapján tudok ítélni, amik VELEM esnek meg.
Azt hiszem egyébként innentől kezdve felesleges a vitánkat tovább folytatni, több okból is. Az egyik az, hogy a Mistralon kívül van még egy nagy rakat másik cég is, ahol vásárolni lehet, amíg fussa. A másik meg amit eddíg is hangoztattam, nem kötelező a Mistralnal, sem máshol vásárolni.
További kellemes hezitálást midenkinek.
(én egyébiránt úgy gondolkozom, hogy tökmindegy, mit hol veszek meg, a legnagyobb árkülönbség is amit láttam 8ezer forint volt. És ez is cask egy 200ezres monitornál. Szóval, piszlicsáré különbségek vannak, amik egyáltalán nem érik meg, hogy mittudomén Csepelre, vagy akárhová máshová elautózzak értük. Ugyanazt megkapom közelebb, közel ugynazon az áron. És baromira nem érdekel, hogy a 35ezer forintos procimat megkaphattam volna máshol 34750-ért. )
#27 Guest_Sasitomi_*
Elküldve: 2001. 10. 18. 14:43
idézet:
Eredetileg Tie írta:
[B]
Továbbra is állítom: Velem ilyesmi még nem történt a Mistralnál. És tökéletesen érthető dolog, hogy elhajtanak a garanciával, ha a jelenlegi cég nem jogutódja annak, aminél azt a cuccot vásároltad. Ez ugyanolyan természetes, minthogy egy kanyi garanciát nem vállal az opelemre egy Citroen márkakereskedés, mert a két cégnek semmiféle jogi közük nincs egymáshoz.
B][/quote]
Ezt értem.. de mit szolnál ahhoz, ha pl december 2-án vásárolt gépedet visszeviszed január 10-e magasságában, és ugyanaz az eladó, ugyanazon a "szent" helyen (Váci út) a képedbe vágja, hogy menj a francba, mert "mi már nem mi vagyunk". Normális ez??? Jogilag nincs semmi kivetnivaló, de erkölcsileg hogy néz ez ki?
Megszüntetik a céget, mert tartoztak fűnek-fának, vagy lehet, hogy a hatóságok elől menekülnek???
Nem titok, és most olyan helyen dolgozom, ahol csak kiskereket szolgálunk ki.. a főnököm azzal kezdte, hogy a Mistral (abc,xyc,efg) cégnek, és a Sector Int.-nek (ugyanaz a Váci úti cím)... NEM ADHATUNK SEMMIT SEM ÁTUTALÁSRA!!! PEDIG EGY HÖLGY HIVOGATOTT ONNAN... A CÉGEM TULAJDONOSA SZERINTEM TUDJA, HOGY MIÉRT MONDTA EZT!!!
#28 Guest_Ambrosius_*
Elküldve: 2001. 10. 18. 14:44
idézet:
Továbbra is állítom: Velem ilyesmi még nem történt a Mistralnál. És tökéletesen érthető dolog, hogy elhajtanak a garanciával, ha a jelenlegi cég nem jogutódja annak, aminél azt a cuccot vásároltad. [/quote]
Én, mint a topik indítója sem szeretném, ha a Mistral illetve egyéb rettegett boltokról esne szó, mivel eszem ágában sincs a Mistralban vásárolni. Annyira nem olcsóak azért.
idézet:
(egyébként meg garanciát nem feltétlenül ott kell érvényesíteni,a hol a cuccott vetted. Tudod, márkaszervíz, hivatalos nagyker, stb...)[/quote]
Ez viszont már érdekelne, hogy lehetne kideríteni, hogy minek mi a hivatalos nagykere illetve hogyan is van ez? Mert ezt az ECS alaplapot mint olvastam, van aki Ausztriából hozza be... Ilyenkor mi a helyzet?És pl. az AMD prociknak ki a hivatalos nagykere?
[Ezt a hozzászólást Ambrosius szerkesztette (2001. Október 18.).]
#29 Guest_Heavy_D_*
Elküldve: 2001. 10. 18. 14:55
Amikor ruhát veszel akkor is nagykereket keresek fel? Nem hanem megveszed a cuccot boltban tegyél így a PC esetében is.
#30 Guest_Ambrosius_*
Elküldve: 2001. 10. 18. 15:03
Kiskerben szándékozom venni, áfás számlával.
[Ezt a hozzászólást Ambrosius szerkesztette (2001. Október 18.).]
#31 Guest_Tie_*
Elküldve: 2001. 10. 18. 15:19
idézet:
Ezt értem.. de mit szolnál ahhoz, ha pl december 2-án vásárolt gépedet visszeviszed január 10-e magasságában, és ugyanaz az eladó, ugyanazon a "szent" helyen (Váci út) a képedbe vágja, hogy menj a francba, mert "mi már nem mi vagyunk". Normális ez??? Jogilag nincs semmi kivetnivaló, de erkölcsileg hogy néz ez ki?
Megszüntetik a céget, mert tartoztak fűnek-fának, vagy lehet, hogy a hatóságok elől menekülnek???
Nem titok, és most olyan helyen dolgozom, ahol csak kiskereket szolgálunk ki.. a főnököm azzal kezdte, hogy a Mistral (abc,xyc,efg) cégnek, és a Sector Int.-nek (ugyanaz a Váci úti cím)... NEM ADHATUNK SEMMIT SEM ÁTUTALÁSRA!!! PEDIG EGY HÖLGY HIVOGATOTT ONNAN... A CÉGEM TULAJDONOSA SZERINTEM TUDJA, HOGY MIÉRT MONDTA EZT!!! [/quote]
Nyilván tudja. És ha igen, jól is teszi. Egyébként legnagyobb sajnálatunkra a jog felette áll az erkölcsnek, még ha ez olyan csúnyán hangzik is.
#32 Guest_Tie_*
Elküldve: 2001. 10. 18. 15:22
idézet:
Eredetileg Ambrosius írta:
Ez viszont már érdekelne, hogy lehetne kideríteni, hogy minek mi a hivatalos nagykere illetve hogyan is van ez? Mert ezt az ECS alaplapot mint olvastam, van aki Ausztriából hozza be... Ilyenkor mi a helyzet?És pl. az AMD prociknak ki a hivatalos nagykere?
[Ezt a hozzászólást Ambrosius szerkesztette (2001. Október 18.).][/quote]
Attól tartok rövid idő alatt ki lehetne deríteni az AMD magyarországi képviseletének címét. De tök felesleges.
Ha nem akarsz a mistralban vásárolni, akkor mi a fenéről vitázunk itt mi most valójában?
Szerintem zárjuk le az egészet azzal, hogy sok sikert kívánok ahhoz, hogy bárhol is vásárolj, sikerrel tedd azt, és örömödet leld a cuccokban.
#33 Guest_pet_*
Elküldve: 2001. 10. 19. 07:01
Igy nemi mahinalassal jelentos vam+afa dolgokat sporolnak meg!
Meg az aru szarmazasi helyet is megszoktak hamisitani a szamlan,nehogy a konkurencia kiszimatolja,hogy honnan hoztak a cuccost!
A nagykerek az araikat rugalmasan kezelik,torzsvasarloknak,ismerosoknek stb. lista ar alatt is adnak cuccokat ezt tapasztalatbol irom.Van egy nagy es ismert nagykerben ismerosom vettem mar cuccosokat naluk de megis sokszor a mistralban olcsobb valami pl:winyo mint naluk.
#34 Guest_Flash_*
Elküldve: 2001. 10. 19. 09:29
Szerintem érdemes az embernek keresni egy közeli boltot, amelyikkel ár/hozzáállás/segítőkészség/stb. meg vagy elégedve (esetleg ha nem tart olyan cuccot, ami kéne, akkor hajlandó beszerezni nagykerből), és utána csak ott vásárolni. Ezzel egyrészt időt spórolsz meg a vásárláskor is, meg ha mégis valami gondod van a cuccaiddal, akkor sem kell 23 céghez elmenni, és bebizonyítani, hogy nem a többi cucc a rossz, másrészt szerintem egész más úgy vásárolni, ha tudod, hogy nem akarnak átverni, mert régi jó kuncsaft vagy(és ezért kedvezményt is adnak néhol...).
Flash
#35 Guest_Zak2_*
Elküldve: 2001. 10. 19. 09:54
bocs
tudja vki hol lehet Mo-n kapni Tyan lapokat?
gondolok a Thunder-re vagy csak kulfoldrol lehet beszerezni? es mennyibe kerul?
thx
#36 Guest_pingui_*
Elküldve: 2001. 10. 19. 15:12
idézet:
Eredetileg Flash írta:
Ehhez az egész vásárlós témához csak egy dolgot mondnék:
Szerintem érdemes az embernek keresni egy közeli boltot, amelyikkel ár/hozzáállás/segítőkészség/stb. meg vagy elégedve (esetleg ha nem tart olyan cuccot, ami kéne, akkor hajlandó beszerezni nagykerből), és utána csak ott vásárolni. Ezzel egyrészt időt spórolsz meg a vásárláskor is, meg ha mégis valami gondod van a cuccaiddal, akkor sem kell 23 céghez elmenni, és bebizonyítani, hogy nem a többi cucc a rossz, másrészt szerintem egész más úgy vásárolni, ha tudod, hogy nem akarnak átverni, mert régi jó kuncsaft vagy(és ezért kedvezményt is adnak néhol...).
Flash[/quote]
Na végre valaki látja a lényeget. Ha 1 helyen veszel mindent, egy helyre kell menni garizni, és nem te szívsz a probléma kitalálásával, hanem a kisker. Mellesleg ha kocsival mászkálsz a nagykerek között akkor már a beszerzéskor többe fog kerülni a géped, ha beleszámolod az üzemanyag árat is!! Érdemes elgondolkodni. A jobb kiskerek /fent látható egy pár, de a mistralt nem sorolom ide / csak 3-5%kal dolgoznak, ami egy gépen 2000Ft. Nos?? Szerintem irány a kisker, ahol komplett gépnél talán még kedvezményt is adnak!
#37 Guest_Hypno_*
Elküldve: 2001. 10. 19. 19:20
Hypno
#38 Guest_Brokkoli_*
Elküldve: 2001. 10. 20. 05:32
#39 Guest_pingui_*
Elküldve: 2001. 10. 20. 13:39
idézet:
Eredetileg Brokkoli írta:
Egyetlen, ami ellene szól: ha eldurran a Vargáné, akkor nem fogják benyalni gariba a törmeléket![/quote]
1.) Aki Vargánét vesz, az meg is érdemli.
2.) Ha bizonyíthatóan a Vargáné szarja teszi tönkre a gépet, akkor elvileg fizetnie kell -ene.
Ha a kisker rakja össze vargánéval, és 1 éven belül megy tönkre, akkor meg nem mindegy? Úgy is garis! Feltéve, ha nem boncoltad a cuccost!
#40 Guest_Brokkoli_*
Elküldve: 2001. 10. 20. 18:05

Nem sok garis ügyed lehetett eddig.
Egyébként tízből kilenc ház Vargáné, vagy teljesen azonos dzsunkatermék.
De, ha tápdurranás miatt ugyanaz a cég visszaveszi a kétszáz ropis cuccosodat, akkor megkockáztatom, hogy megeszem a melós zoknimat. (Haver-nagyker diszkvalifikálva!)
Nem szabad egy helyen venni egy konfig alkatrészeit!
------------------
A schizophrenia tulajdonképpen egyféle multitaszk.