HWSW Informatikai Kerekasztal: Magyar Posta - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (11 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Magyar Posta

#141 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 20. 19:37

Idézet: Samott - Dátum: 2005. jan. 20., csütörtök - 16:12

Ne forgasd ki a szavaimat. A MOL egy maganceg, ha pazarloan gazdalkodik akkor ezen idegeskedjenek a tulajdonosai, a Posta viszont allami ceg ha pazarloan gazdalkodik akkor azt az adonkbol rendezik... ha eladnak, akkor a tulajdonos vagy vesztene rajta vagy rendet rakna. De nem mi allnank a szamlat minden evben mint most.

Vannak bizonyos szolgáltatások amit az államnak kötelessége ellátnia és ezek közé tartozik a posta is. Ha privatizálnák utána már lehetne a rendörséget is, a kórházakról nem is beszélve, ja a katonaságot is (már ami megmaradt).

#142 Felhasználó inaktív   Rhino666, az médium 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 20. 21:34

Ma kaptam egy utánvételes csomagot. Házhoz szállították. Nem voltam itthon. Bedobtak egy cetlit, miszerint a mai napon 17 óra után átvehetem a tőlem egyik legmesszebb eső, a város egyik szélén lévő postahivatalban. Nagyon örültem. Felültem hát a buszra, úgy, hogy pontban 5 órára odaérjek, mivel 6 órakor fontos dolgom volt - az említett hivataltól természetesen jó messze. :rolleyes: Odaértem, elővettem az utánvételi papírt, a pénzt, a személyi igazolványomat. Nem kellett sorbaállni sem, gondoltam most már minden ok lesz. Hát tévedtem, ugyanis a hölgy akinek a kezébe nyomtam a cetlit, feltűnően értetlen szemlélés után közölte velem hogy rossz pecsétet nyomtak a fecnire, és hogy a csomag nem itt van, hanem a hozzám legközelebb eső postahivatalban. :mad: Persze a nő hebegve esedezett bocsánatért a kellemetlenség miatt. Na jó, nem így volt. Lehülyézte azt aki félrepecsételt és elküldött amoda. :omg: Vica versa, avagy be a rengetegbe. Felvettem a csomagot, igazoltam magam és fizettem. Utána elkéstem. :reklamacio:

Remélem van aki ezen nevetni tud, mert én még most is bosszankodok! :mad:
Rhino666

#143 Felhasználó inaktív   Netmaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 20. 21:36

Idézet: Pikkolo - Dátum: 2005. jan. 20., csütörtök - 19:37

Vannak bizonyos szolgáltatások amit az államnak kötelessége ellátnia és ezek közé tartozik a posta is. Ha privatizálnák utána már lehetne a rendörséget is, a kórházakról nem is beszélve, ja a katonaságot is (már ami megmaradt).

Ilyen szempontból miben különbözik a posta a víz-, gáz-, és áramszolgáltatástól?

#144 Felhasználó inaktív   fotel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 20. 21:50

Idézet: Netmaster - Dátum: 2005. jan. 20., csütörtök - 22:36

Ilyen szempontból miben különbözik a posta a víz-, gáz-, és áramszolgáltatástól?

Semmiben. Ha privatizálnák, az is hatósági áras lehetne.

#145 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 20. 22:02

Idézet: Netmaster - Dátum: 2005. jan. 20., csütörtök - 22:36

Azokat már eladták, a postát még nem (a vizet sem). A szolgáltatási szinvonal nem emelkedett, ott is mindig csak többet fizetsz.

#146 Felhasználó inaktív   fotel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 20. 22:17

Idézet: Pikkolo - Dátum: 2005. jan. 20., csütörtök - 23:02

Azokat már eladták, a postát még nem (a vizet sem). A szolgáltatási szinvonal nem emelkedett, ott is mindig csak többet fizetsz.

Off: hogyan emelnéd pl a gáz vagy áramszolgáltatás színvonalát?

A vizet is részben eladták egyébként.

#147 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 20. 22:32

Idézet

Vannak bizonyos szolgáltatások amit az államnak kötelessége ellátnia és ezek közé tartozik a posta is. Ha privatizálnák utána már lehetne a rendörséget is, a kórházakról nem is beszélve...

Ezek közé nem tartozik sem a postaszolgáltatás, sem a rendőrség, sem a kórházak. 

Bár ami igazán jó lenne - ha már ilyen pontosan meghatározzuk, valami hivatkozás, hogy minek alapján kötelező. Vagy mi is kötelező, és mi az, ami  bizony piaci elemként rá van hagyva a piac szereplőire.

A  többi stimmt. :)

Csatolt fájl:

¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#148 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 20. 23:41

Idézet: Jim DiGriz - Dátum: 2005. jan. 17., hétfő - 10:27

Nemrég láttam egy reklámot valahol (talán a metróállomáson), hogy a Posta különböző speciális dobozokat árul, mindenféle törékeny küldeményekhez, hogy "bírja a gyűrődést" (vagy valami ilyesmi). Csak én látom ebben az iróniát? :D

Ma érdeklődtem a Nyugati nagy Posta csomagküldő részénél, hogy mennyibe kerülnek ezek a dobozok...

"-Én nemtok róla hogy ilyet árulnánk..."  :think:

Szerkesztette: FakeJack 2005. 01. 20. 23:42 -kor

#149 Felhasználó inaktív   Zoz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 21. 10:49

Nektek is csinálják azt, hogy amikor értesítőt hagynak küldeményről, akkor a "kézbesítés megkisérelve" rovatba a ténylegesnél 3-4 nappal korábbi dátumot írnak? Gondolom így javítanak a statisztikájukon...
Enterprise 128 / Zilog Z80A@7.12Mhz / 1MB DIP RAM 80ns / 32KB CMOS SRAM / 512KB ROM / Quantum Fireball 540 / WD1772@8/16Mhz / Teac FD55FV / TEAC FD55GFR / NEC FD1305 / ALPS DFP723A
Enterprise Forever!

#150 Felhasználó inaktív   piu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 21. 11:11

Nemrégiben történt a következő ami a másik véglet a postán....
Jóbarátomnak pénze érkezett postán. Bedobták az értesítőt de véletlenül  házszámot egyel nagyobbat írtak rá. Név meg miegyéb jó volt. Be a postára gyanutlanul. Nézik forgatják az igazolványt. "Hát sajnos nem adhatjuk ki a pénzt, igazolja magát hogy tényleg maga az". Ok, előveszi hivatalos nagyonkomoly nagyon szolg. igazolványát. "Elnézést de nekünk ez sem jó". Rendben. Behívott a barátom két járőrt az utcáról akik szintén igazolták őt. " Sajnos nekünk nem jó. Postás ismerős kell. Jucika gyere légyszives! Ismered az urat?"  Jucika megjelent de nem ismerte az urat....Így a pénz ottmaradt a postán. A vége az volt hogy a munkahelyről hivatalosan lett megkeresve az igazgató aki aztán segített a dologban.
Az indokuk utólag ez volt: "Vannak olyan csavargók aki megpróbálják felvenni mások pénzét."
Ez vidéken történt, egy kisvárosban.....
456E20747574697261206E656D20666F726469746F7474616D20766F6C6E61206C652E2E00

#151 Felhasználó inaktív   Richardka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 21. 12:44

Postaról már nekem is van rosz véleményem.
csak 2 példa utána irok egy jot is :)

1. csomagot rendelek, és várom. Érdekes modon mindig el kell mennem a postára hogy átvegyem mikor otthon is van valaki akkor is. Egyzer hamarabb mentem haza, pont megállt a postás a házunk előtt, nagyszerü meghozta a csomagomat. Örültem mint majom a farkának. Aztán csak nézek hogy odamegy az ajtomhoz ahol a postaláda van, és ir valamit majd bedobja a ládába. Mondom neki semmi gond éppen itthon vagyok , de vannak itthon. Mondta csöngetett és senki nincs itthon. Érdekes rátehénkedek a csengöre és vannak otthon. Tiszta x aktás eset :). A lényeg, mondom ha már itt vagyok adja oda a csomagot átveszem. Azt mondja nincs nála mert a központba hagyta :)

Tiszta röhely, hogy fizetek valamit majd utána mehetek érte.

2. Költözés alatt voltam, és ugye a lakcimbejelentést megtettem. Régeben a lakcimigazolo lapot postán küldték ki. Hát ne mondjam hogy milyen macerás volt átvenni. Azt mondta a nőci adjam oda a lakcimigazolást. Mondom az nincs mert most költöztem, nem akarta odaadni a boritékot. Persze a boritékban volt a lakcimigazolási lap.
Mondtam neki bontsa fel oszt ott van :) nem akarta, valami lakásszerződést akart, mondtam neki ahhozz semmi köze.

És adok egy jopontot is a postának, bár megjegyzem nekem elöször szarul jött ki, illetve lehet hogy nem lesz jo pont
Vettek egy hardvereszközt postai utánvétellel. Rendesen feladtam , becsomiztam, kitöltöttem mindent ugy ahogy kell. Rá egy hétre, már a vevő türelmetlenkedi, rá két hétre már hülyézz, meg hogy nem kell neki. Be a postára a csomag nincsen meg, de megkeressik. Majd 2 honap után a héten kaptam meg a csomagot jol összegyürve, tetejében mivel láttam a csomagolását, igy mindjárt kibontottm, majd jegyzőkönyvet vetettem fel a csajszival. Egy alkatrész volt benne, amely el lett törve. A csaj azt mondta megtéritik a károm, mert mindenfajta biztositás volt rajta. Most kiváncsi leszek mi lesz, remélem kifizetik, mert egy picit tulértékeltem és tulbiztositottam az alkatrészt, biztos ami biztos alapon :)

Azota posta nuku, ha lehet kikerülöm öket
Már van nettem :)

#152 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 21. 18:45

Idézet: fotel - Dátum: 2005. jan. 20., csütörtök - 23:17

Off: hogyan emelnéd pl a gáz vagy áramszolgáltatás színvonalát?

Megfelelő hálózatfejlesztés és karbantartás.

Idézet: lameXpert - Dátum: 2005. jan. 20., csütörtök - 23:32

Ezek közé nem tartozik sem a postaszolgáltatás, sem a rendőrség, sem a kórházak. 
Bár ami igazán jó lenne - ha már ilyen pontosan meghatározzuk, valami hivatkozás, hogy minek alapján kötelező. Vagy mi is kötelező, és mi az, ami  bizony piaci elemként rá van hagyva a piac szereplőire.

A te gondolkodásodat továbbvive az államnak nincsen feladata, csak van és kész.

#153 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 21. 22:07

Idézet: Pikkolo - Dátum: 2005. jan. 21., péntek - 18:45

A te gondolkodásodat továbbvive az államnak nincsen feladata, csak van és kész.

Egyrészt: nem tudod

másrészt: még mindig gondolkodás. ;) 

Talán próbáld meg követni.

Idézet

1.

A kormány mint szuper-Egyesület, az Egyesületek Egyesülete: Ez a kormány összekeveredik a civil társadalommal és ideig-óráig úgy viselkedik, mint nyilvános lelkiismeret. A kormány maga vezeti tevékenységeit és a  projektjeit, együttműködik a civil szervezetekkel, kirívóan rugalmasan, és gyakran úgy mutatja magát, mint a nem szervezett, marginális és kisebbségi csoportok ügyvédje.

2.

A kormány mint a civil társadalom partnere: Ebben az esetben az ifjúságpolitikai intézkedéseket megtárgyalják és közösen fejlesztik az ifjúsági szervezetekkel, a különféle szolgáltatókkal, másokkal. Az önkéntes szervezetek nagy költségvetéssel rendelkeznek, a kormány kockázatot vállal és megosztja hatalmát.

3.

“Laissez-faire” (a megengedő – ahogy esik, úgy puffan) kormány: E megközelítésben azt mondják: vannak fiatalok és az is lehet, hogy vannak speciális problémáik. De így vannak ezzel a többiek is, és ezért nincs szükség a fiatalok megkülönböztetésére az egész társadalom ellenében. Ha az ember jogilag felnőtt, ugyanúgy kell kezelni, mint másokat.

4.

Beavatkozó kormány: Itt a kormány az  olyan égető problémákba avatkozik be, mint a fiatalok drogfogyasztása, az erőszak erősödése, a fiatalkori bűnözés, a  munkanélküliség stb. A kormány reakciója ezekre a problémákra folyamatosan a nagyobb költségvetést vetíti előre, de ez  időkorlátozott és mindig arra szorítkozik, hogy gyorsan látványos eredményeket érjen el. Az akció a tűzoltóbrigád mintáját követi, nincs hosszú távú stratégia.

5.

Állambácsi kormány: A kormány hivatalánál fogva jótékonykodik. Ez a szerep alapvetően a nagy tanító szerepe; a fiataloknak tér kell a fejlődéshez, bátorítani kell őket és néha büntetni is. A kapcsolat kormány és a civil szervezetek között aszimmetrikus, a hierarchia működik, és azt meg kell tartani.

6.

Az Ellenőr kormány: Ez a kormány egy ideges és bizonytalan állami felsőbbséget fejez ki. Valójában fél a fiatalok reakcióitól, és folyamatos információt igényel arról, hogy “azok” mit terveznek legközelebb. Nem fogadja el azt, hogy a fiatalok a társadalom autonóm, kritikus részei. Ifjúságpolitikai eszközei “előrejelző rendszerként” működnek.

¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#154 Felhasználó inaktív   Kraken 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 23. 21:57

Postáról:

Nálunk, Bp. Keresztúri Kphoz tartozunk, rendszeresen bedobják a más utca-megegyező házszám, valamint az ugyanazon utca-egy jegyben különböző házszám küldeményeket. Ajánlottakat csengetés nélkül most már.
OTP-től, APEHtől érkező egyenlegek, küldemények gyakran eltűnnek: van, hogy havonta a fele sem érkezik meg. Vállalkozás esetén ez igen kellemetlen lehet: foly. késedelmi kamatoztatnak.
Alapdíjért meg nem jár semmi, nemhogy biztos kézbesítés LOL.
We're the regulators that deregulate///We're the animators that de-animate///We're the propagators of all genocide///Burning through the world's resources///Then we turn and hide

#155 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 01. 23. 22:27

Idézet: Kraken - Dátum: 2005. jan. 23., vasárnap - 21:57

OTP-től, APEHtől érkező egyenlegek, küldemények gyakran eltűnnek: van, hogy havonta a fele sem érkezik meg. Vállalkozás esetén ez igen kellemetlen lehet: foly. késedelmi

Vállalkozás esetén az a baj, hogy OTPnél én fizetem a postázást, de ha nem ér ide, akkor bemenni, sorbaállni, és asszem valami 500 forint egy másolat... Nos havonta pár darab eltűnik faszán :-(

De OTP is balfasz, nekem nem kell, hogy naponta küldjenek kivonatot, elég lenne 1 hónapban egyszer.
Make love not Wor.

#156 Felhasználó inaktív   Kraken 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 24. 18:04

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. jan. 23., vasárnap - 23:27

Vállalkozás esetén az a baj, hogy OTPnél én fizetem a postázást, de ha nem ér ide, akkor bemenni, sorbaállni, és asszem valami 500 forint egy másolat... Nos havonta pár darab eltűnik faszán :-(

De OTP is balfasz, nekem nem kell, hogy naponta küldjenek kivonatot, elég lenne 1 hónapban egyszer.

Igen, pontosan ez a dolog másik fele, csak már nem írtam le.
De mint kisvállalkozó, látom, te is szembesültél már ezzel.
We're the regulators that deregulate///We're the animators that de-animate///We're the propagators of all genocide///Burning through the world's resources///Then we turn and hide

#157 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 24. 20:23

Idézet: FakeJack - Dátum: 2005. jan. 20., csütörtök - 23:41

Idézet: Jim DiGriz @ 2005. jan. 17. - Dátum: hétfő - 10:27

Nemrég láttam egy reklámot valahol (talán a metróállomáson), hogy a Posta különböző speciális dobozokat árul, mindenféle törékeny küldeményekhez, hogy "bírja a gyűrődést" (vagy valami ilyesmi).
Ma érdeklődtem a Nyugati nagy Posta csomagküldő részénél, hogy mennyibe kerülnek ezek a dobozok...

Kollegam berakott egy nyomtatot egy fenymasolopapiros dobozba, es jol becsomagolta.
Akarna feladni torekenykent a Nyugati postanal, mert ugye a sima csomagnal nem garantaljak, hogy veletlenul nem rugnak bele, ejtik le, stb, de visszadobtak neki, mondvan torekenykent nem veszik at, mert lotyog a tartalma.

Ugyhogy kollega csomagolhatta ujra a nyomtatot, hogy a Posta nagy kegyesen bevallalhassa +3k-ert, hogy egeszben odaer a cimzetthez.

Legkozelebb futarral kuldetjuk videkre a megjavitott cuccokat.

#158 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 24. 23:16

Idézet: nyunyu - Dátum: 2005. jan. 24., hétfő - 20:23

Legkozelebb futarral kuldetjuk videkre a megjavitott cuccokat.

Futárral nekem 3 napos szállítással asszem 1400 pénzért viszik háztól/házig... Péntek du. feladott, szombat reggelre odaérős csomagért fizettem Bp-Debrecen távon 4ezret.
Make love not Wor.

#159 Felhasználó inaktív   lodarazs 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 01. 17:11

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. jan. 24., hétfő - 23:16

Futárral nekem 3 napos szállítással asszem 1400 pénzért viszik háztól/házig... Péntek du. feladott, szombat reggelre odaérős csomagért fizettem Bp-Debrecen távon 4ezret.

Friss eset. Múlt szerdán feladott utánvétes csomag a mai napig nem érkezett meg. A távolság kb 80 km. Budapest-Dunaújváros közeli nagyközség. Érdeklődésemre, :reklamacio: hogy ugyan megtudhatnám-e, merre dekkol a csomag, az a válasz, hogy a feladó ballagjon el oda, ahol postáraadta a cuccot, és ott a vevényen levő vonalkód alapján majd utánakeresnek. Én, mint címzett nem kerestethetem a nekem feladott csomagot.
Megjegyzem, ennyi idő alatt gyalog lehoztam volna Pestről a cuccot. :mad:

Megkérdezhetem, melyik az a futárszolgálat?

Szerkesztette: lodarazs 2005. 02. 01. 17:12 -kor

#160 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 01. 17:44

Idézet: lodarazs - Dátum: 2005. febr. 1., kedd - 17:11

Megkérdezhetem, melyik az a futárszolgálat?

www.sprinter.hu Bár Ők is tudnak lazázni, megdumáltak hogy ne 4 napossal adjam fel, hanem másnapos teljesítéssel, persze jól vidékre. Én tudtam, hogy nem fog menni, de 2 nap alatt simán odaért, és valami köztes árat fizettem, szóval nem volt gond. Megyeszékhelyekre gyors, onnan távolabb szerintem +1 nappal érdemes számolni. Ha nem sürge a csomag, akkor is előfordult hogy futárnak útbaesett, és kivitte határidő előtt, én default 3 vagy 4 napossal adom fel, de mindig kérdezem az árat, aztán csomagfüggően intézem. BP-Debrencen SSOS csomag hétvégén másnapos teljesítéssel valami 4ezer körül volt, (fentebb írtam pontos összeget) Sopronba egy kisebb csomag úgy hogy 2 nap alatt ott volt, az meg 1300-1600 pénz. Pesten be szoktam vele menni a központjukba, hátha úgy eccerűbb mindenkinek, címzettnél meg általában vannak otthon mindig, vagy melóhelyen portás átveszi, és én fizetek feladáskor az irodában.

Ki kell próbálni, gondolom amikor valaki reggel 7 előtt és este 21h után szeretne otthon lenni, akkor nemtom hogy műxik, de más cégekről is bezsámolhattok, startlapon találtam, értelmes volt az ár, elsőre felvették a telfont, és már vittem is a fontos csomagot. Azóta meg odaszoktam, lehet van jobb is :-)
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (11 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.