HWSW Informatikai Kerekasztal: ABIT IC7 [i875] - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ABIT IC7 [i875] Értékeld a témát: -----

#1141 Felhasználó inaktív   hman 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 06. 12. 02:48

Idézet: Lipton - Dátum: 2004. jún. 11., péntek - 22:13

Feszt emeltél neki, vagy csak alapon próbáltad eddig?

Hát ennyire azért ne nézzük egymást lámernek. Fesz. emelés nincs kihatással a hibára. CPU menne 3600 fölé is magasabb fesz-el, de ez egyelőre nem célkitűzés. Egyébként talán félreérthető voltam vagy nem értesz valamit, a rendszer mindaddig stabil 3600-on amíg nem nyúl intenzíven az IDE vezérlőhöz, persze itt nem a lapozófile elérésre gondolok, hanem pl. 500 MB feletti  file tömörítésre. Hálózati drive-ról ez is teljesen stabil, vagyis egyértelmű, hogy a rendszer gyenge pontja az ICH5R IDE  vezérlője, ill. ez is csak 210-es alapfreki fölött. Az ICH5R melleti kondik egyébként tűzforróak, gyanítom hogy itt valami  selejt került beépítésre. Az a gáz, hogy az alaplap alapfrekin nem fagy

#1142 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 06. 12. 11:25

Idézet: hman - Dátum: 2004. jún. 12., szombat - 3:48

Hát ennyire azért ne nézzük egymást lámernek. Fesz. emelés nincs kihatással a hibára. CPU menne 3600 fölé is magasabb fesz-el, de ez egyelőre nem célkitűzés. Egyébként talán félreérthető voltam vagy nem értesz valamit, a rendszer mindaddig stabil 3600-on amíg nem nyúl intenzíven az IDE vezérlőhöz, persze itt nem a lapozófile elérésre gondolok, hanem pl. 500 MB feletti  file tömörítésre. Hálózati drive-ról ez is teljesen stabil, vagyis egyértelmű, hogy a rendszer gyenge pontja az ICH5R IDE  vezérlője, ill. ez is csak 210-es alapfreki fölött. Az ICH5R melleti kondik egyébként tűzforróak, gyanítom hogy itt valami  selejt került beépítésre. Az a gáz, hogy az alaplap alapfrekin nem fagy

Nem nézlek lámának hidd el, csak azt nem értem, hogy minek kérsz tanácsot, ha úgyse fogadod meg? :)
Adj neki egy kis + feszt és nézd meg, hogy úgy is csinálja e. Egy próbát mindenképpen megér, lehet, hogy pont ezt nem bírja alapfeszen.

Elhiszem, hogy szépen megy a dolog alapfeszen, de ahogy jobban terheled a tápot a vincsi  folyamatos kaparásával, az  kicsit engedhet  a feszből és lehet, hogy ez nem tetszik a procinak. Ez magyarázat lenne arra is, hogy miért csak a gépben lévő vincsin jön elő a hiba. A hálózaton lévő HDD nem a gép tápját húzza, így az nem terhelődik. A gépben lévő vincsi pedig a tápot húzza, ami lehet, hogy egy nagyon kicsit néha ejti a proci feszültségét. Ha csak 5 századot is ejt egy pillanatra attól már simán lehet ilyen hiba.

#1143 Felhasználó inaktív   hman 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 06. 12. 11:59

Idézet: Lipton - Dátum: 2004. jún. 12., szombat - 10:25

Nem nézlek lámának hidd el, csak azt nem értem, hogy minek kérsz tanácsot, ha úgyse fogadod meg? :)
Adj neki egy kis + feszt és nézd meg, hogy úgy is csinálja e. Egy próbát mindenképpen megér, lehet, hogy pont ezt nem bírja alapfeszen.

Elhiszem, hogy szépen megy a dolog alapfeszen, de ahogy jobban terheled a tápot a vincsi  folyamatos kaparásával, az  kicsit engedhet  a feszből és lehet, hogy ez nem tetszik a procinak. Ez magyarázat lenne arra is, hogy miért csak a gépben lévő vincsin jön elő a hiba. A hálózaton lévő HDD nem a gép tápját húzza, így az nem terhelődik. A gépben lévő vincsi pedig a tápot húzza, ami lehet, hogy egy nagyon kicsit néha ejti a proci feszültségét. Ha csak 5 századot is ejt egy pillanatra attól már simán lehet ilyen hiba.

Erre én is gondoltam. Elsőre próbálkoztam a fesz. emeléssel, de hidd el, csak a CPU lett melegebb, a hibát ugyanúgy produkálja. Második volt a tápcsere, hátha az nem tudja neki a fesz. szintet megfelelő szinten tartani. Ezután is teljesen ugyanaz történik, pedig a tápcsere (Chieftech HPC-420) majdnem annyiba került mint az alaplap ára (itt kezdtem dühös lenni). Vagy ez a táp sem volna elég? Ezt nem hiszem, mert egy ismerős most az én egykori noname 400 W-os tápommal nyomja 3.8 Ghz-en stabilan

Mellesleg úgy 248-os frekin (3720 Mhz) már tényleg fagyott a CPU alapfeszen, de ez a hiba világosan elkülöníthető volt  a másiktól (a gép nem válaszolt). Az alaphiba esetében a rendszer mindig 0x24-es hibakóddal fagy (kék képernyő), amit az elemző később  "unknown device driver error"-ként azonosít.

Amúgy normális hogy tűzforró legyen az ICH5R melletti kondenzátor az alaplapon?

#1144 Felhasználó inaktív   hman 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 06. 12. 12:03

Egyébként az AGP melletti első PCI foglalat alatti két kondi folyamatosan tűzforró, terhelés nélkül és alapfeszen is. Ez kifejezetten gyanús.

#1145 Felhasználó inaktív   Pacal 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 12. 12:32

Sziasztok!

Vettem egy Zalman-ZM-NB32Jpasszív hütőbordát,mivel le szeretném cserélni ezt az 1.0-ás zajos vacak ventillátort ami az északi híd chipsetet hűti. Mennyire megbízható ez a ragasztó amit hozzá kaptam? Biztos rendesen  megragad, nem fog leesni a borda a videókártyámra? Mit kell kikapcsolni a biosba,hogy ne sipákoljon hogy nincs venti rádugva?
Köszönöm.

#1146 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 12. 12:39

Idézet: hman - Dátum: 2004. jún. 12., szombat - 12:59

Mellesleg úgy 248-os frekin (3720 Mhz) már tényleg fagyott a CPU alapfeszen, de ez a hiba világosan elkülöníthető volt  a másiktól (a gép nem válaszolt). Az alaphiba esetében a rendszer mindig 0x24-es hibakóddal fagy (kék képernyő), amit az elemző később  "unknown device driver error"-ként azonosít.

Amúgy normális hogy tűzforró legyen az ICH5R melletti kondenzátor az alaplapon?

Idézet

Ezután is teljesen ugyanaz történik, pedig a tápcsere (Chieftech HPC-420) majdnem annyiba került mint az alaplap ára (itt kezdtem dühös lenni).

Ne bánd, egy jó táp mindenképpen kellett volna a gépbe.

Idézet

Ezt nem hiszem, mert egy ismerős most az én egykori noname 400 W-os tápommal nyomja 3.8 Ghz-en stabilan

Ez elég bátor dolog, főleg ha annyira noname a táp, hogy nincs benne semmiféle védelem.

Az új táppal is probáltad a feszemelést vagy csak a régivel?
Ha a memóriát visszaosztod akkor is hibázik? Memóriának adtál + feszt?

Pontosan melyik kondik melegek?
Kép

Szerkesztette: Lipton 2004. 06. 12. 12:43 -kor

#1147 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 12. 12:42

Idézet: Pacal - Dátum: 2004. jún. 12., szombat - 13:32

Sziasztok!

Vettem egy Zalman-ZM-NB32Jpasszív hütőbordát,mivel le szeretném cserélni ezt az 1.0-ás zajos vacak ventillátort ami az északi híd chipsetet hűti. Mennyire megbízható ez a ragasztó amit hozzá kaptam? Biztos rendesen  megragad, nem fog leesni a borda a videókártyámra? Mit kell kikapcsolni a biosba,hogy ne sipákoljon hogy nincs venti rádugva?
Köszönöm.

Én nem ragasztottam, de gondolom, hogy a hozzá adott ragasztó megfogja rendesen, amúgy se nehéz az a kis alu borda.
A BIOS-ban nem kell kikapcsolni semmit, nem fog sípolni.

#1148 Felhasználó inaktív   hman 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 06. 12. 14:14

Idézet: Lipton - Dátum: 2004. jún. 12., szombat - 11:39

Ne bánd, egy jó táp mindenképpen kellett volna a gépbe.

Ez elég bátor dolog, főleg ha annyira noname a táp, hogy nincs benne semmiféle védelem.

Az új táppal is probáltad a feszemelést vagy csak a régivel?
Ha a memóriát visszaosztod akkor is hibázik? Memóriának adtál + feszt?

Pontosan melyik kondik melegek?
Kép

Ne haragudj, de szerintem nem olvasod el amit írtam. Leírtam világosan hogy ezt a fesz .emeléses játékot már rég végigpróbáltam (CPU, memória, AGP) összes kombinációban (régi táp új táp), de nem ez a probléma.

Azt is leírtam hogy az AGP melletti első első PCI foglalat alatti két kondenzátor (amik szorosan egymás mellett vannak)

Az alaplap gyenge eresztés, szerintem ez egyértelmű. Érdemesebb lett volna IC7-MAX-ot venni, azokat jobban ellenőrzik.

Amúgy szerintem ezt a táp problémát hihetetlenül túldimenzionáljátok, szerintem ebben jóval több a para mint a racionalitás.  Az a gyanúm, hogy ügyes marketingesek keltették ezt az egész táphisztériát

#1149 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 12. 14:56

Idézet: hman - Dátum: 2004. jún. 12., szombat - 15:14

Ne haragudj, de szerintem nem olvasod el amit írtam. Leírtam világosan hogy ezt a fesz .emeléses játékot már rég végigpróbáltam (CPU, memória, AGP) összes kombinációban (régi táp új táp), de nem ez a probléma.

Azt is leírtam hogy az AGP melletti első első PCI foglalat alatti két kondenzátor (amik szorosan egymás mellett vannak)

Az alaplap gyenge eresztés, szerintem ez egyértelmű. Érdemesebb lett volna IC7-MAX-ot venni, azokat jobban ellenőrzik.

Amúgy szerintem ezt a táp problémát hihetetlenül túldimenzionáljátok, szerintem ebben jóval több a para mint a racionalitás.  Az a gyanúm, hogy ügyes marketingesek keltették ezt az egész táphisztériát

Iggeeen? Akkor latogass el kerlek a pocsek aruk forumaba, vagy egyszeruen majd a sajat karodon megtanulod, mit hova...

#1150 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 12. 17:56

Idézet: hman - Dátum: 2004. jún. 12., szombat - 15:14

Elolvastam én rendesen, de először semmit se írtál a feszemelésről. Aztán pedig csak annyit, hogy próbáltad, de nem tudom, hogy a régi táppal vagy az újal.

Elég sok kondi van ott azon a környéken, gondoltam ha megmondod melyikek azok akkor megnézem az én lapomon is, hogy milyen a hőmérsékletük. Bár szerintem az inkább a videókártyához tartozhat, ezért nem biztos, hogy mérvadó az, ha nálam nem olyan forró.
Megéztem és nekem éppen, hogy csak langyosak.

Nem dramatizáltam túl semmit, egy rossz szót nem mondtam a tápodta, nem értem ezt miért nekem írod. Ha pedig arra gondolsz, amit a barátodra írtam az meg értehtő. Addig rendben van, hogy egy noname táp elbírja a gépét, ez nem is annyira fontos. Inkább az a baj, hogy azokban nincs elég jó védelem, és ha valamiért elszáll akkor mást alkatrészt is magával vihet. A nagyobb baj inkább ez.
A Te konfigodat simán el kell vinnie annak 420 CT-nek.

#1151 Felhasználó inaktív   Grof 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 12. 19:08

Mennyire megbízható ez a ragasztó amit hozzá kaptam? Biztos rendesen  megragad, nem fog leesni a borda a videókártyámra?

Teljesen jó az a ragsztó. Jól fog és a hővezető képessége sem rossz.
Arra figyelj, hogy helyesen ragaszd fel. Az egyik pólust a chipsetre a másikat a bordára. Így eltávolítható lesz később. Én egyszer szívtam már ilyennel. Összkevertem a két ragasztót és úgy kentem a felületekre. Amikor leszedtem a bordát kitépett egy darabot a chipsetből.
Ments meg egy életet!
Állatvédő.hu

"Egy nemzet nagysága és erkölcsi fejlettsége híven
 tükröződik abban, ahogyan az állatokkal bánik."     Mahatma Gandhi

#1152 Felhasználó inaktív   Mr.Tiba 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 12. 19:18

Hi

A max-3 as lapra nem lehet valahova rákötni soros portot?
ha sorost akarok kivezetni akkor csak a pci-os kártya a megoldás?

THX
"Tiszta Udvar Rendes Ház" [UT 4ever]

#1153 Felhasználó inaktív   pojzon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 12. 20:25

Lenne egy láma kérdésem, méghozzá az, hogy az IC7-be mennek a P4 Celeronok? Mert a gyártó leírása szerint kezeli a 400Mhz-et is de oda van írva, hogy prescott és Northwood. És nemtom, hogy a Celeronok is Northwood magos-e vagy sem.

#1154 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 12. 20:28

Idézet: pojzon - Dátum: 2004. jún. 12., szombat - 21:25

Lenne egy láma kérdésem, méghozzá az, hogy az IC7-be mennek a P4 Celeronok? Mert a gyártó leírása szerint kezeli a 400Mhz-et is de oda van írva, hogy prescott és Northwood. És nemtom, hogy a Celeronok is Northwood magos-e vagy sem.

Szerintem kezelni kell a Celeront is, tud 100-as fsb-t a lap. AZ új cerkák NW magosak, de a cache kevesebb bennük és az FSB is csak a fele.

#1155 Felhasználó inaktív   pojzon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 12. 22:54

Idézet: Lipton - Dátum: 2004. jún. 12., szombat - 19:28

Szerintem kezelni kell a Celeront is, tud 100-as fsb-t a lap. AZ új cerkák NW magosak, de a cache kevesebb bennük és az FSB is csak a fele.

Köszi! Akkor már semmi kételyem efelől! :)

#1156 Felhasználó inaktív   notaricon 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 13. 07:02

Sziasztok!

Köszönöm.

Vedd figyelembe, hogy ha felragasztod, akkor elveszíted a garanciát, mivel fentebb már leírták, hogy csak bakanccsal lehet levenni utána... :(
"A bortól hülyeségeket gondol az ember, a pálinkától meg is csinálja."

#1157 Felhasználó inaktív   Zoliii 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 13. 08:22

Idézet: pojzon - Dátum: 2004. jún. 12., szombat - 19:25

Szerintem már nem is lehet kapni Willamette magos Celeront,csak Northwood-ost.Egyébként az összes 2 GHz feletti cerka Northwood-os.A különbség pedig csak annyi,hogy a régebbi Celeron 0,18 nanos,vagyis több feszkót igényel,amit az IC-7 nem kezel.

Szerkesztette: Zoliii 2004. 06. 13. 08:24 -kor

#1158 Felhasználó inaktív   LouiS 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 13. 10:05

Sziasztok!

Elég régen jártam erre... Remélem, hogy mindenki jól van! :)

Egy hülye kérdés: én voltam az első, akinek ABIT cserélte a ventit új ventire. Most ez is kezd meghalálozni :( Naná, hogy pont az 1 év lejárta környékén, hogy még jobban lehessen parázni.

Szóval a kérdés: milyen alternatív megoldás van az NB hűtésére, mit érdemes venni? Szemezek ezzel a Zalman megoldással, de ez a ragasztás dolog nem tetszik (ok, tudom, gari lejár, de akkor sem). Mindenképpen ragasztani kell, vagy ezen is vannak olyan kis kampók? (Mondjuk anno az új venti az egyik tartólábat kitépte, szóval nálam csak három pöcök játszik...).

Valaki tud segíteni?

#1159 Felhasználó inaktív   Pacal 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 13. 10:39

Idézet: Grof - Dátum: 2004. jún. 12., szombat - 18:08

Teljesen jó az a ragsztó. Jól fog és a hővezető képessége sem rossz.
Arra figyelj, hogy helyesen ragaszd fel. Az egyik pólust a chipsetre a másikat a bordára. Így eltávolítható lesz később. Én egyszer szívtam már ilyennel. Összkevertem a két ragasztót és úgy kentem a felületekre. Amikor leszedtem a bordát kitépett egy darabot a chipsetből.

Köszi, figyelek majd rá. Tényleg ha valami miatt le kell szednem,azt hogy tegyem, hogy a chipset megússza skalpolás nélkül?

#1160 Felhasználó inaktív   Pacal 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 13. 10:40

Idézet: notaricon - Dátum: 2004. jún. 13., vasárnap - 6:02

Vedd figyelembe, hogy ha felragasztod, akkor elveszíted a garanciát, mivel fentebb már leírták, hogy csak bakanccsal lehet levenni utána... :(

Neke dis köszönöm a segítséget. Az IC7-es lapomra már csak 3 hét garancia van. Letelt az egy év:(

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.