Elküldve: 2004. 09. 28. 09:22
Idézet: N0zer0 - Dátum: 2004. szept. 27., hétfő - 19:48
Nekem akadt egy kis gondom az IC7 (sima) alaplapommal. Nem ért váratlanul, mert már sok helyen olvastam, hogy a chipset gyári hűtője el szokott romolni. Na! Nálam is kezd elpatkolni, néha mikor bekapcsolom a gépet, nagyon magas fordulatszámon túlpörög a gyári hűtés ventije. Ezt csinálta régebben is nagyritkán, de ez most már nagyon gyakori
Milyen hűtést ajánlotok rá ? Jó lenne pl. egy passzív ? Nem tuningolok, de későbbiekben softosabb tuning nincs kizárva...
Még gariidőben vagyok benne és tudom hogy adnak rá másikat, de a gyári hűtők hangosak és gyökerek.
Olvastam ebben a topicban ezekről
-Thermaltake Tiger 1
-Zalman NB32J
-Zalman NB47J
Még lenne egy láma kérdésem : honnan tudom meg az alaplapom verzióját. Írnak 1.0-ról, 1.1-ről ...
A lap verzioszama rajta van az alaplapon ld. kep.
Ha nem tulzottan tuningolsz es zavar a NB chipszet ventije, huzd csak ki. Eleg neki az a huto venti nelkul is ha jol szellozik a haz.
Nekem a haz oldalan kozvetlenul a procival egy magassagban van egy 12-es hazventi es semmivel sem melegebb a lap ill a csipszet mint mikor be volt rajta kapcsolva az a kis szar. Az szvsz csak arra jo, hogy zorogjon

Ha passziv hutest akarsz akkor viszont a Zalmant ajanlom a kek szinut. Most fejbol nem vagom melyik
de asszem a -Zalman NB47J. Sajnos Ic7re csak trukkosen fogathato fel, de inkabb ragasztva jo.
Ragi viszont csak a 32-es hez van ezet ha nincs mas mod mindket nb hutot meg kell venni, hogy ragacs is legyen
ABiT AW8-MAX 3rd Eye II., D930@3750MHz + Thremalright xp-120, 2x512MB GeIL Ultra DDR2-667, MSI X1800XT 512, plextor PX-712A DVD-sütő, SB Audigy,Canopus EZDV,ANTEC SLK-3700 BQE kuckó+NoiseBlocker 550W