idézet:
Ezt írta Akker:
Köszi Steven! Ha hazamegyek kipróbálom.
Másik gondom, ami lehet, hogy összefüggésben van ezzel az az, hogy bizonyos játékok (elég sok) egyszerűen nem hajlandóak "feltelepitődni". Berakom a CD-t, autostart képernyő, nyomok egy install-t, erre elkezd szüttyögni 1-2 percig, a telepités képernyő be sem jön, hanem egy hibaüzenettel kiszáll. Erre van valami ötletetek?
THX[/quote]
A memóriáidat letesztelted már? Hibás modul könnyen produkálhat ilyen jelenséget..
ABIT IC7 [i875]
Elküldve: 2004. 01. 15. 10:34
ASUS V9280TD + Zalman ZM80C-HP + Zalman ZM-OP1 / Samsung SyncMaster 755DFX
Samsung SP1213C / Seagate ST3160023AS / Seagate ST3120022A / Pioneer DVR-108 / TEAC CD-W552E
Philips PSC705 + Logitech X-530 / Logitech Cordless Desktop MX / Thermaltake Silent Purepower 420
Elküldve: 2004. 01. 15. 10:38
idézet:
Ezt írta Akker:
Köszi Steven! Ha hazamegyek kipróbálom.
Másik gondom, ami lehet, hogy összefüggésben van ezzel az az, hogy bizonyos játékok (elég sok) egyszerűen nem hajlandóak "feltelepitődni". Berakom a CD-t, autostart képernyő, nyomok egy install-t, erre elkezd szüttyögni 1-2 percig, a telepités képernyő be sem jön, hanem egy hibaüzenettel kiszáll. Erre van valami ötletetek?
THX[/quote]
Nézd meg és ha akkor sem megy akkor szedj ki mindent (LAN, TVtuner...) és próbáld úgy is ki.
bár ez a távsegítség elég gáz dolog...
Elküldve: 2004. 01. 15. 10:48
Kipróbálom majd "csupaszon" is felrakni a játékokat, de nem sok reményt fűzök a dologhoz, hogy őszinte legyek...
Elküldve: 2004. 01. 15. 11:30
Elküldve: 2004. 01. 15. 14:36
Elküldve: 2004. 01. 15. 15:23
idézet:
Ezt írta Mr.Tiba:
sima xp vagy sp 1 es? win98 al is szórakozik?[/quote]
SP 1-es az XP, win98-at nem raktam fel.
Elküldve: 2004. 01. 15. 16:53
Lapkakészlet tulajdonságai
Alaplapi lapkakészlet Intel Canterwood i875P
In-Order Queue Depth 12
CAS Latency 3T
RAS To CAS Delay 3T
RAS Precharge 3T
RAS Active Time 8T
PAT Engedélyezve
AC'97 hangvezérlő
Hangvezérlő típusa Intel 82801EB(M) ICH5
Kodek neve Avance Logic ALC650
Kodek azonosítója 414C4720h
Memória foglalatok
1. DRAM foglalat 512 MB (DDR SDRAM)
AGP tulajdonságok
AGP verzió 3.00
AGP állapota Letiltva
AGP apertúra mérete 64 MB
Támogatott AGP sebességek 1x, 2x, 4x, 8x
Fast-Write Támogatva, Letiltva
Side Band Addressing Támogatva, Letiltva
Lapkakészlet gyártó
Cégnév Intel Corporation
Termék információ [url="http://"http://www.intel.com/products/browse/chipsets.htm"]http://www.intel.com...se/chipsets.htm[/url]
Illesztőprogram letöltés [url="http://"http://support.intel.com/support/chipsets/index.htm"]http://support.intel...psets/index.htm[/url]
Problémák és javaslatok
Probléma AGP letiltva. Ez teljesítmény csökkenést okozhat.
Ezt az "AGP letiltva" dolgot nem értem. Ha le lenne tiltva, akkor hogy látnék bármit is a monitoron? Filmek simán mennek klón módban is, CD/DVD-írás, enkódolás működik, egyedül a játékokkal szívok. Hogy tudnám engedélyezni?
Egyébként kipróbáltam a fenti BIOS beállításokkal (majdnem ugyanez volt nekem is), de semmi változás.
ÁÁÁÁ Mi lehet a baj?
Kösz!
Elküldve: 2004. 01. 15. 17:09
idézet:
Ezt írta kowinner:
Integrált hangkártya:disabled, Talán..........[/quote]
Próbáltam, de nem jött be![]()
Elküldve: 2004. 01. 15. 18:15
Elküldve: 2004. 01. 15. 18:54
idézet:
Ezt írta Mr.Tiba:
lehet hogy a memó időzítéseket nem szereti .Próbálgasd állítgatni. Lehet nem jó neki a 3 3 3 8 .Próbáld meg 2 3 3 8-at vagy 2.5 et.[/quote]
Nem csuklottál az elmúlt 5 percben?
![]()
Átállítottam 2 3 3 8-ra erre a BIOS-ig sem jutott el.
Kibányásztam az egyik ram-ot, újraindít a másikkal, bejött a BIOS, visszaállította magát 3 3 3 8-ra, kikapcs, ram vissza, indít, most megint megy. 2,5-el már nem fogom megpróbálni.
Azért kösz, de ez nem jött be
Elküldve: 2004. 01. 15. 19:14
Elküldve: 2004. 01. 15. 19:20
idézet:
Ezt írta XC-biker:
jó szar ramjaid vannak he![/quote]
Kívülről tök egyforma mindegyik (legalábbis nekem)
Egy zöld csík, oldalán fekete bizbaszokkal![]()
Különben is a bótba aszonták ez jó lesz neked, csak vegyed megfele!![]()
Elküldve: 2004. 01. 15. 19:28
idézet:
Ezt írta Akker:
Kívülről tök egyforma mindegyik (legalábbis nekem)
Egy zöld csík, oldalán fekete bizbaszokkal![]()
Különben is a bótba aszonták ez jó lesz neked, csak vegyed megfele![/quote]
egy normálisabb ramnak olyan időzítésekkel már 500MHZ körül kellene seperni, bár fesz emelés mellett ugye![]()
Elküldve: 2004. 01. 15. 19:38
idézet:
Ezt írta XC-biker:
egy normálisabb ramnak olyan időzítésekkel már 500MHZ körül kellene seperni, bár fesz emelés mellett ugye[/quote]
A tuninggal majd akkor foglalkoznék, ha már alapból megy rendesen. Végülis eldöcög 400Mhz-en, szóval hozza azt, ami rá van írva. DE a game-ek még mindig nem akarják az igazságot és az alaplapi chipset driver sem megy fel.
Nincs több ötletetek?
thx
Elküldve: 2004. 01. 15. 20:04
idézet:
Ezt írta Akker:
A tuninggal majd akkor foglalkoznék, ha már alapból megy rendesen. Végülis eldöcög 400Mhz-en, szóval hozza azt, ami rá van írva. DE a game-ek még mindig nem akarják az igazságot és az alaplapi chipset driver sem megy fel.
Nincs több ötletetek?
thx[/quote]
irtam priv.
Elküldve: 2004. 01. 16. 02:53
idézet:
Ezt írta Akker:
Nem csuklottál az elmúlt 5 percben?
![]()
Átállítottam 2 3 3 8-ra erre a BIOS-ig sem jutott el.
Kibányásztam az egyik ram-ot, újraindít a másikkal, bejött a BIOS, visszaállította magát 3 3 3 8-ra, kikapcs, ram vissza, indít, most megint megy. 2,5-el már nem fogom megpróbálni.
Azért kösz, de ez nem jött be[/quote]
jajj Sorry
én csak arra gondoltam hogy izé....mert már láttam olyat hogy a laza timingokat nem bírta a memó és rosszul működött. Azért 2.5et illene mennie...
Milyen vga-d van?
OFF:
Ezentúl nincs kezem se lábam mert törzsvendég lettem(UHHhh ez nekem is fájt)
[ 2004. január 16.: Mr.Tiba szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 01. 16. 07:01
idézet:
Ezt írta Mr.Tiba:
jajj Sorry
én csak arra gondoltam hogy izé....mert már láttam olyat hogy a laza timingokat nem bírta a memó és rosszul működött. Azért 2.5et illene mennie...
Milyen vga-d van?
[ 2004. január 16.: Mr.Tiba szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Még lehet, hogy teszek egy próbát 2,5-el ha hazaértem, de nem hiszem, hogy ezzel lenne a baj. VGA egyébként a korábbi konfigból megmaradt GeForce2MX (ASUS 7100T), amit sürgősen le fogok cserélni, bár amit most tud a gép arra ez is bőven megfelel (netezés, filmnézés, DVD-irás). Kellett nekem fejleszteni...VGA-driver nem tudom pontosan melyik - Detonator WHQL az újabbakból.
Különben én erre gyanakszom (vga), mint hibaforrásra és az sem tetszik, hogy az AIDA szerint le van tiltva (ld. fentebb). Hétvégén megpróbálok szerezni egy másik kártyát kölcsönbe és azzal is kipróbálom. Ha úgy sem megy, akkor egy másik vinyóra felrakom a jó öreg Win98SE-t és azzal is meglesem, hogy mi a helyzet.
"
OFF:
Ezentúl nincs kezem se lábam mert törzsvendég lettem(UHHhh ez nekem is fájt)"
![]()
Elküldve: 2004. 01. 16. 11:47
Szeretnék venni egy ABIT IC7-MAX3 -t és bele
4x512 mb Ramot. Milyet javasoltok, ami tuttira jól megy együtt ? Ugyanis azt hallottam, hogy 2 modul felett már vannak (lehetnek) késleltetési problémák. ' gigás modult meg nemszeretnék (tudok) venni. Van valakinek tapasztalata ?
Egyéb info:
- Az ár másodlagos
- A stabilitás és a gyors elérés elsődleges
- proci: 3 v. 3.2 Ghz
- Vízhűtés
- A tuning nem prioritás
Előre is köszönöm.
Elküldve: 2004. 01. 16. 12:18
idézet:
Ezt írta AlerMeta:
Sziasztok !
Szeretnék venni egy ABIT IC7-MAX3 -t és bele
4x512 mb Ramot. Milyet javasoltok, ami tuttira jól megy együtt ? Ugyanis azt hallottam, hogy 2 modul felett már vannak (lehetnek) késleltetési problémák. ' gigás modult meg nemszeretnék (tudok) venni. Van valakinek tapasztalata ?
Egyéb info:
- Az ár másodlagos
- A stabilitás és a gyors elérés elsődleges
- proci: 3 v. 3.2 Ghz
- Vízhűtés
- A tuning nem prioritás
Előre is köszönöm.[/quote]
Érdemes megnézni az [url="http://"http://www.abit.com.tw/test_report/IC7-MAX3/02.php"]Abit oldalán[/url] lévő táblázatot amiben fel van sorolva egy pár ram ami "garantáltan" kompatibilis a lappal.
Szerintem Hynix ramot vegyél olcsó és jó. "-D43"-as szériát.
[ 2004. január 16.: XC-biker szerkesztette a hozzászólást ]

Súgó
A téma zárva.