HWSW Informatikai Kerekasztal: ABIT IC7 [i875] - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ABIT IC7 [i875] Értékeld a témát: -----

#1851 Felhasználó inaktív   Csecse13 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 14. 11:50

Szasztok!
Dobjatok meg skacok egykis gyors helpel.
A kovetkező a szitu:Uj gép konkrétan IC7,P4-3E,512mem,Pio-108DVD,160MaxtorATA,biosban butsorendet átálitottam cd-re de nemhajlando indulni rola.Ha flopyn 98inditolemezel probálkozok az megy.Cd szerintem nem hibás.
Mit tanácsoltok?
üdv.

#1852 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 14. 11:52

Idézet: kotibor - Dátum: 2004. nov. 14., vasárnap - 12:46

Ic-7 chip.-re áén is rátettem egy kis passzív ventit! Húzás mellett is nahyon jól múkszik a a cucc!

Mit tettél rá pontosan?
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#1853 Felhasználó inaktív   Szolti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 14. 14:50

IC7 guruk! Támadt egy kis problémám a northbridge hűtővel, indításnál zörög csattog stb :) Leszeretném cserélni egy jó kis hűtőre a ZM-NB47J-re gondoltam (vagy valami jobb ötletetek?) csak a felfogatással vannak problémák. Volt itt szó erről régebben de nem találom :(
Lenne olyan kedves valaki s megkeresné, belinkelné? Thx.

#1854 Felhasználó inaktív   Jar papa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 14. 15:01

Az előttem szólóval ( úgy látszik egy csónakban evezünk  :) ) egyetemben én is várom az ötleteket és hozzászólásokat.

#1855 Felhasználó inaktív   Csecse13 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 14. 16:03

Közben megoldotam a problémát bedobtam a joöreg TEAC cdirómat azal müködött rendesen.

#1856 Felhasználó inaktív   sz.j 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 14. 16:08

Idézet: Szolti - Dátum: 2004. nov. 14., vasárnap - 14:50

IC7 guruk! Támadt egy kis problémám a northbridge hűtővel, indításnál zörög csattog stb :) Leszeretném cserélni egy jó kis hűtőre a ZM-NB47J-re gondoltam (vagy valami jobb ötletetek?) csak a felfogatással vannak problémák. Volt itt szó erről régebben de nem találom :(
Lenne olyan kedves valaki s megkeresné, belinkelné? Thx.

Igaz, hogy nem tartom magam gurunak, de addig is mig megtalálod a megoldást, ha nem tuningolsz és jó szellőzésű a házad, nyugodtan lehúzhatód a venticsatit, mert tapasztalatom szerint csak 2-3°C-al emelkedik a hő (legalábbis nálam).

Szerkesztette: sz.j 2004. 11. 14. 16:09 -kor

P35-DS4, E8400 E0, 2×1GB PC8500 1066MHz Crucial Ballistix, TRUE Black + Xigmatek Crossbow kombó + Ultra Kaze 2000rpm vagy 3000rpm, HAF922, stb ----- Asus A8R-MVP, A64 3800+

#1857 Felhasználó inaktív   Szolti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 14. 16:20

Idézet: sz.j - Dátum: 2004. nov. 14., vasárnap - 16:08

Igaz, hogy nem tartom magam gurunak, de addig is mig megtalálod a megoldást, ha nem tuningolsz és jó szellőzésű a házad, nyugodtan lehúzhatód a venticsatit, mert tapasztalatom szerint csak 2-3°C-al emelkedik a hő (legalábbis nálam).

Thx sz.j.  Azon gondolkodom hogy azzal a kis lefogató izével amivel az alap NB hűtő van lefogatva le tudom-e fogatni a zalmant? Végül is az a kis lefogató bizz-basz arra való nem? S ahogy néztem az NB chip is pont úgy van elforgatva hogy ha rátenném a zalmant s lefogatni a kis izével akkor pont fedné, s zalman nb hűtő is be van vágdosva csak mivel kicsit magasabb az alja mint az alap NB hűtőnek ezért lehet hajtani kellene rajta kicsit...

#1858 Felhasználó inaktív   sz.j 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 14. 16:46

A Zalmant én nem használom, ezért nem tudok véleményt mondani a lefogásról. Sorry.

;)

Szerkesztette: sz.j 2004. 11. 14. 16:47 -kor

P35-DS4, E8400 E0, 2×1GB PC8500 1066MHz Crucial Ballistix, TRUE Black + Xigmatek Crossbow kombó + Ultra Kaze 2000rpm vagy 3000rpm, HAF922, stb ----- Asus A8R-MVP, A64 3800+

#1859 Felhasználó inaktív   DummyBoy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 15. 10:18

Idézet: Szolti - Dátum: 2004. nov. 14., vasárnap - 17:20

Thx sz.j.  Azon gondolkodom hogy azzal a kis lefogató izével amivel az alap NB hűtő van lefogatva le tudom-e fogatni a zalmant? Végül is az a kis lefogató bizz-basz arra való nem? S ahogy néztem az NB chip is pont úgy van elforgatva hogy ha rátenném a zalmant s lefogatni a kis izével akkor pont fedné, s zalman nb hűtő is be van vágdosva csak mivel kicsit magasabb az alja mint az alap NB hűtőnek ezért lehet hajtani kellene rajta kicsit...

Én is azzal fogattam le, működni fog!

De ha már csendesíteni akarsz és meg akarod úszni olcsón és szépen :) Nem kell rá Zalman!

Én reflexből lecseréltem ugyan, de sok helyen olvastam, hogy elég ha lehúzod a ventit ... na amikor cseréltem IC7 Max3-ra, akkor kipróbáltam és tényleg elég ...

Egyszerűen szedd le róla a ventit és próbáld ki! Ha nem emelkedik sokat a hőmérséklet, akkor még Zalman-t sem kell venned és jól is néz ki!

szerk: aszittem ez AI7 topic :)

Szerkesztette: DummyBoy 2004. 11. 15. 10:21 -kor

"Live Fast! Die Young!"

#1860 Felhasználó inaktív   Szolti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 15. 11:42

Sziasztok! Hogyan tudom a NB hőmérsékletét megnézni? Az alaplap hőmérséklete jelentené a NB hőmérsékletét? Pl akkor az aida-ban ezt kell nézni? S ha már itt tartunk akkor mit jelent az aida-ban az érzékelőknél az aux? Ez a házban lévő hőmérséklet? Thx.

#1861 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 15. 12:02

Idézet: Szolti - Dátum: 2004. nov. 15., hétfő - 12:42

Sziasztok! Hogyan tudom a NB hőmérsékletét megnézni? Az alaplap hőmérséklete jelentené a NB hőmérsékletét? Pl akkor az aida-ban ezt kell nézni? S ha már itt tartunk akkor mit jelent az aida-ban az érzékelőknél az aux? Ez a házban lévő hőmérséklet? Thx.

NB = North Bridge tehát igen

Amúgy nekem IS7-E van (asszem hasonló a felfogatásuk) és Thermaltake Tiger hűtőt vettem rá.
Szinte azonos hőmérsékleten tartja mint a külső hőmérséklet (max 1-2 fok eltérés)
Nagyon csendes!!

Én azt ajánlom Zalman barkács helyett. Igaz már kevés helyen kapni, de talán a Mikland-ba még kapsz....
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

#1862 Felhasználó inaktív   Szolti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 15. 15:38

Idézet: Lenny - Dátum: 2004. nov. 15., hétfő - 12:02

NB = North Bridge tehát igen

Amúgy nekem IS7-E van (asszem hasonló a felfogatásuk) és Thermaltake Tiger hűtőt vettem rá.
Szinte azonos hőmérsékleten tartja mint a külső hőmérséklet (max 1-2 fok eltérés)
Nagyon csendes!!

Én azt ajánlom Zalman barkács helyett. Igaz már kevés helyen kapni, de talán a Mikland-ba még kapsz....

Lenny: köszi a segítséget, ez a tiger valóban igéretesnek tűnik...mondjuk a TT oldalán i845-hez ajánlják, de gondolom ennek a 875-nek sem lehet (sokkal) nagyobb a hőtermelése.

#1863 Felhasználó inaktív   Szolti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 15. 15:44

Remélem a súlya sem annyira brutális hogy kitépje azt kis felfogató izét az alaplapbó...gyorsan meg is nézem hol lehet ilyet kapni. Thx még 1X.

#1864 Felhasználó inaktív   levi71 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 15. 17:04

Sziasztok! Légyszi segitsen valaki ha tud mert nem tudom hogy mi lehet a gond.IC7-m van,2×512 mb Samsung ram,3000 intel,80-as maxtor.Én ugy gondolom hogy az alaplappal van a gond,de nem értek hozzá.Ezeket a hibákat csinálja a gép:windows betőltésnél lemez konvergenciát ellenöriz,csak utána jön be a wimdows,gondol eggyet újraindul,lefagy,progik nyitásánál általában kiirja,hogy explorer.exe hibát észlel:hiba jelentés küldése...stb.Egyszer visszavittem a boltba,ott azt monták hogy kicserélték a ramokat,azzal volt a gond da 4 napig volt jó.A gép még garis kb 2 hétig... :(  :(

Szerkesztette: levi71 2004. 11. 15. 17:04 -kor

#1865 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 15. 17:36

Idézet: Szolti - Dátum: 2004. nov. 15., hétfő - 16:38

Lenny: köszi a segítséget, ez a tiger valóban igéretesnek tűnik...mondjuk a TT oldalán i845-hez ajánlják, de gondolom ennek a 875-nek sem lehet (sokkal) nagyobb a hőtermelése.

Eredetileg 845-öshöz készült, de az enyémre is ráment.Nem fogja erősen, éppenhogy le kellett nyomni....

Nem tudom mekkora a hőtermelése, de szerintem bőven bírja, jobban mint az eredeti. Nagyobb venti lapát, és borda felület.... szóval sokkal jobb!!
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)

#1866 Felhasználó inaktív   Jar papa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 15. 18:02

Idézet: Szolti - Dátum: 2004. nov. 15., hétfő - 14:44

Remélem a súlya sem annyira brutális hogy kitépje azt kis felfogató izét az alaplapbó...gyorsan meg is nézem hol lehet ilyet kapni. Thx még 1X.

Ha találtál vmi megoldást, akkor tudasd légyszi, mert nekem is ki kell találnom a haldokló NB hűtő helyére.

#1867 Felhasználó inaktív   Szolti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 15. 19:32

Idézet: Jar papa - Dátum: 2004. nov. 15., hétfő - 18:02

Ha találtál vmi megoldást, akkor tudasd légyszi, mert nekem is ki kell találnom a haldokló NB hűtő helyére.

Jar Papa:

Rendicsek ;)
De aszem ezt a Tiger-t fogom megvenni s fölszerelni mert ezt 4 helyen lehet lefogatni s még "barkácsolni" sem kell vele mint a Zalmannal...

levi71:

Nem nagyon tudom mi lehet a gond, de nekem pl olyan problémám volt még anno az SR7 alaplapommal hogy ha fenn volt az alaplapi AGP driver s az ATI Drivere akkor "késleltetési, olvasási hibákkal" (vagy mikkel) halt le a winxp-m. Lehet nállad is valami driver "akadás" van, szedj le mindent, friss win telepítés s egyenként rakd föl a cuccokat, bár ha azt mondod 4 napig ment akkor ez lehet nem a legjobb megoldás. De godolkozz el azon is nem-e raktál e föl ezalatt a 4 nap alat valamit amit lehet nem kellett volna. De egyébként az sem kizárt hogy az laplapoddal van valami gáz. De én elsősorban a driverekkel próbálkoznék.

#1868 Felhasználó inaktív   Jar papa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 15. 21:00

Idézet: Szolti - Dátum: 2004. nov. 15., hétfő - 18:32

De aszem ezt a Tiger-t fogom megvenni .

Az e-connectnél láttam. br. 2300.-ft.

#1869 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 16. 09:52

Idézet: DummyBoy - Dátum: 2004. szept. 28., kedd - 21:05

Mellesleg: 1: Chipsetventi és nélküle .. kb 4 fok a különbség ... nem értem miért nem tudtak passzí bordát feltenni ... bát terhelés alatt azért megnő, de nem veszélyesen! Simán le lehet húzni ...

Megtettem, lehúztam. A difi csak 2-3 fok terhelés nélkül, de alatta is.  :up: Csak az a gáz, ha terhelés után nézem a hőfokot, az nagyon lassan esik, míg ez ventivel gyors volt, pillanatok alatt leszáguldott idle hőmérsékletre.
A Zalman 47-et még fontolgatom a garivesztés miatt, de ez a Tiger is jól hangzik. Tudnátok linket adni hozzá, hogy miféle jószág ez?
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#1870 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 16. 10:02

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2004. nov. 16., kedd - 9:52

Megtettem, lehúztam. A difi csak 2-3 fok terhelés nélkül, de alatta is.  :up: Csak az a gáz, ha terhelés után nézem a hőfokot, az nagyon lassan esik, míg ez ventivel gyors volt, pillanatok alatt leszáguldott idle hőmérsékletre.
A Zalman 47-et még fontolgatom a garivesztés miatt, de ez a Tiger is jól hangzik. Tudnátok linket adni hozzá, hogy miféle jószág ez?

Nem éri meg a Zalmna a barkács miatt!

Thermaltake Tiger

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.