idézet:
Ezt írta Dév:
Üdv újra, Százados Úr! Erőt, egészséget!
A vinyót (sejtésem szerint Maxtor) jól csatlakoztattad. Múlt héten olvastam valamelyik vinyóról, hogy, bár kétféle tápcsati van rajtuk, egyszerre csak egyet szabad használni, mindkettő együttes alkalmazása esetén akár tönkre is mehet a meghajtó. A Seagate SATA vinyóknál nincs ilyen para, azon van 1 újfajta tápcsati, abba dugod az átalakítót, és kész. Mivel a Maxtor vinyói nem komplett új szériások, csak kb. a régi PATA vinyóba integráltak egy SATA átalakítót, ezért azon még megvan a régi fajta tápcsati is. Ha jól emlékszem, a WD vinyóit is így szerelik. :confused:
Egy szó, mint száz, teljesen jó, ha a régi fajta tápcsatlakozót dugtad rá, plusz mellé a SATA kábelt. Mennie kell(ene).[/quote]
Köszönöm Dév tiszteletbeli tiszt uram!
Hát remélem minden jó lessz, ma akarom majd életre kelteni az új gépet a következő lépésekben:
1. 1 db vinyó lessz, hogy ne keveredjen formatáláskor... Maxtor SATA 80 GB, kétfelé partícionálva, Windows újraindító lemezről...
2. XP feltelepítése...
3. Ha jól tudom az alaplaphoz adtak a vinyóval kapcsolatos lemezt, valami SATA software-t... Igaz ez? Ezt kell feltennem XP telepítése után???
Hogy raktd fel Dév a SATAvinyódat a gépre rendszernek???
Köszi előre is!!!
Kropacsek
ABIT IC7 [i875]
Elküldve: 2004. 01. 26. 09:18
Elküldve: 2004. 01. 26. 10:02
idézet:
Ezt írta Kropacsek:
Köszönöm Dév tiszteletbeli tiszt uram![/quote]
idézet:
Hát remélem minden jó lessz, ma akarom majd életre kelteni az új gépet a következő lépésekben:
1. 1 db vinyó lessz, hogy ne keveredjen formatáláskor... Maxtor SATA 80 GB, kétfelé partícionálva, Windows újraindító lemezről...
2. XP feltelepítése...
3. Ha jól tudom az alaplaphoz adtak a vinyóval kapcsolatos lemezt, valami SATA software-t... Igaz ez? Ezt kell feltennem XP telepítése után???
Hogy raktd fel Dév a SATAvinyódat a gépre rendszernek???[/quote]
Noshát. Akkor még buta voltam, és oktondi, így vinyó beszerelése után rögtön dupláztam is a Windows-installt.
BIOS-ban be tudod állítani, hogy milyen módon működjön az ICH5 SATA-vezérlője. Ahhoz nem kell driver, mert ugyebár a chipset natív módon kezeli. A lemezt azt az alaplapon található másik, SiI vezérlőhöz adták. Az nem kell. Javaslom, hogy a vinyót a SATA1 nevű csatlakozóra kösd, és csak az legyen a gépben. Namost a BIOS-ban szépen be kll állítani, hogy a SATA-vezérlő IDE módban menjen, és megmondani neki, hogy a SATA1 az az IDE3 csatorna legyen. Ezután még természetesen beállítod a CD-ről való bootolást, exit setup, és restart.
Bootol a gép, elindul az XP telepítő, és felmászik a SATA vinyódra minden gond nélkül, mintha csak egy hagyományos meghajtóval lenne dolga. Ha már felmászott a rendszer jól, megvolt a kellő számú újraindítás, és már csücsülsz bent a szép kis rendszergazda fiókodban, akkor kikapcs, és lehet berakni a többi vinyót (ha van). Én először ott rontottam el, hogy benne hagytam a régit is, így az volt az első vinyó, az XP meg a D: meghajtóra mászott fel, amit utólag már nem is engedett változtatni. Sebaj, ráértem, újratoltam.
Szóval fel a fejjel, uccu neki! Gond nélkül mennie kell.![]()
ASUS V9280TD + Zalman ZM80C-HP + Zalman ZM-OP1 / Samsung SyncMaster 755DFX
Samsung SP1213C / Seagate ST3160023AS / Seagate ST3120022A / Pioneer DVR-108 / TEAC CD-W552E
Philips PSC705 + Logitech X-530 / Logitech Cordless Desktop MX / Thermaltake Silent Purepower 420
Elküldve: 2004. 01. 26. 10:31
[QB]
BIOS-ban be tudod állítani, hogy milyen módon működjön az ICH5 SATA-vezérlője. Namost a BIOS-ban szépen be kll állítani, hogy a SATA-vezérlő IDE módban menjen, és megmondani neki, hogy a SATA1 az az IDE3 csatorna legyen. Ezután még természetesen beállítod a CD-ről való bootolást, exit setup, és restart.
Te Dév!
Minden tiszta ... csak megtalálom majd, hogy hol kell beállítani a SATA vezérlőt IDE-re...
De nem lenne egészségesebb, ha a CD-ről való telepítés előtt a vinyót leformatálni? Vagy tévedek? Bár ha jól tudom a lemezről is formatál, de szeretném a vinyót kettéosztani, és azt ha jól tudom a telepítő lemezről nem csinálja meg... Jól tudom?
Kropacsek
A menet:
1. 1 db SATA vinyó be
2. formatálás Windows indítólemezről, kettépartícionálás
3. XP fel!
Ez YO???
Elküldve: 2004. 01. 26. 10:36
idézet:
Ezt írta Kropacsek:
A menet:
1. 1 db SATA vinyó be
2. formatálás Windows indítólemezről, kettépartícionálás
3. XP fel!
Ez YO???[/quote]
Aham. A formázást és a particionálást akár a jelenlegi Windózodban is megcsinálhatod, és akkor nem kell szívni az indítólemezes formázgatásokkal. Ha jól emlékszem, akkor néha az XP telepítője is megkérdezi, hogy mekkora legyen a létrehoznadó partíció, de nem erre kell építeni.
Sok sikert és kitartást az installhoz.![]()
Samsung SP1213C / Seagate ST3160023AS / Seagate ST3120022A / Pioneer DVR-108 / TEAC CD-W552E
Philips PSC705 + Logitech X-530 / Logitech Cordless Desktop MX / Thermaltake Silent Purepower 420
Elküldve: 2004. 01. 26. 10:41
idézet:
Ezt írta cumó:
Üdvözöllek Titeket a körömben !
Vagy fordítva ?
A napokban újítottam a gépemet, de az IC7 hangjával valami nem stimmel. A sub és a center sokkal halkabbab szólal meg, ha a tesztben rájuk kattintok. Ha átkapcsolok a MIC, vagy az AUX bemenetre akkor is. Találkozott Valaki ezzel a problémával ? Minden alapon fut a gyári progikkal.[/quote]
Hali!
Szerintem nem a hanggal van problema, hanem a hangfallal. Illetve az sem problema. Elo szokott fordulni, hogy Sub es Center nem szol jol, erre az esetre a hangfalak melle adnak egy atalakitot ami egy anya es egy apa 3,5-es dugobol all osszekotve. Ezt kell radugni a Sub/center kabel vegere es azutan azt tolni bele a hangkartyaba (ezuttal az alaplapba).
Elküldve: 2004. 01. 26. 12:06
idézet:
Ezt írta Dév:
Aham. A formázást és a particionálást akár a jelenlegi Windózodban is megcsinálhatod, és akkor nem kell szívni az indítólemezes formázgatásokkal. Ha jól emlékszem, akkor néha az XP telepítője is megkérdezi, hogy mekkora legyen a létrehoznadó partíció, de nem erre kell építeni.
Sok sikert és kitartást az installhoz.[/quote]
No, köszi
Majd a héten regélek, mi történt...
remélem hogy az egeret is látni fogja már...
Bár nem értem... mivel a bill. is ps/2-es, azt meg látja...
Majd sikítok, ahoj!
Kropacsek
Elküldve: 2004. 01. 26. 19:57
idézet:
Ezt írta Zildjian:
Elmesélném hogy mi a bajom mostanában.
Újraindul a rendszer néha magától csak úgy. Akkor szokta csinálni amikor több alkalmazást szeretnék egyszerre futtatni pl. fut a dreamweaver+photosop és közben CD-t szeretnék írni, vagy pl. ha megy egy DVD film és behelyezek közben egy CD-t az íróba. Ilyenkor újraindul és nem tudom miért. Ezt bőven kellene kezelnie a rendszernek, egy játék szerintem jobban megizzasztja a rendszert mint az előbbiek amiket írtam. Az erőforrásaimmal remélem nincsen baj.
A rendszer frissen van telepítve a Raid0 miatt, két hete telepítettem. A memóriák nem hibáznak teszt alatt sem és semmi sincs tuningolva. Vírus nincs a gépen, azt rendszeresen ellenőrzöm. A táp remélem elég a lenti config-hoz. Eddig soha sem csinált ilyet, most kezdte egy-két napja.
Akinek van ötlete vagy történt vele hasonló, akkor légyszives segítsen mert már kicsit unom az újraindulgatásokat.
Köszönöm![/quote]
Hali!
Nekem is ez volt a bajom bár rendszertelenül indulgatott újra!
Egy bios frissítés megoldja a dolgot!
Üdv
Elküldve: 2004. 01. 27. 10:45
Én is beléptem a klubba
Az XP sz@r@kodott egy sort de a reinstall rendbahozta...
Az alaplapon lévő vantiről honnan tudom meg, hogy ujjabb vagy régebbi?
Alapból 5600körűl pörgött, de a Zalman CNPS7000A-Cu -hoz adtak egy "csendesítőt" es azzal ajándékoztam meg az alaplapi ventit. Teljesen minimumra tekerve 2300 on forog. A Zalmant meg nem nyomja el az alaplapi hűtő...
Így a "Z" nem lett visszavezérelve Hárdweresen, de attól még csendesen megy.
Más:
Van egy (egyenlőre csak egy
Kérdéseim:
Az alaplap 3-7-4-4 -nek használta... Honnan lehet megtudni, hogy ez a modul mit bír? 2-?-?-? :confused:
És ha az eleén a L2-őt 2,5-re vagy 3-ra teszem akkor meddig lehet húzni?
eddig 533-as FSB-s proci mellett próbáltam "túlhajtani", de a 400-at sem értem el ha szinkronba akartam maradni (szar volt a tuningolhatósága), de most Alapból 400-on ketzeli az alaplap... Meddig mehetek el vele?
THX
BaluC
Zsebibaba (Lvl 70) - NE Female Rogue - Mining,BS,FirstAid,Cooking,Riding -> 375
Captainb (Lvl 62) - Human Female Paladin - Skinning, Mining
Csámpás (Lvl 60) - Drenai Male Warrior - Mining, BS
Twisting Nether (PvP)
Süti (Lvl 70) - Human Female Paladin - Mining, Skinning
Nyanya (lvl 68) - Human Femail Mage
Elküldve: 2004. 01. 27. 10:50
idézet:
Ezt írta BaluCe:
Én is beléptem a klubba[/quote]
Nagyon helyes. Üdv minálunk.
idézet:
Kérdéseim:
Az alaplap 3-7-4-4 -nek használta... Honnan lehet megtudni, hogy ez a modul mit bír? 2-?-?-? :confused:
És ha az eleén a L2-őt 2,5-re vagy 3-ra teszem akkor meddig lehet húzni?
eddig 533-as FSB-s proci mellett próbáltam "túlhajtani", de a 400-at sem értem el ha szinkronba akartam maradni (szar volt a tuningolhatósága), de most Alapból 400-on ketzeli az alaplap... Meddig mehetek el vele?
THX
BaluC[/quote]
Noshát. Biztos recept tuningpotenciál megállapítására nem létezik. Próbálgatni kell, és amin még meg stabilan, azt meghagyni. BIOS-ban szépen beállítos a kívánt késleltetéseket, és elkezded fölfelé tornászni az FSB-t, vagy éppen fordítva, fixen húzott FSB mellett próbálod csökkenteni a latenciákat addig, amíg még szépen és jól fut a gép. Sok sikert hozzá.![]()
Elküldve: 2004. 01. 27. 11:05
idézet:
Ezt írta BaluCe:
Hali mindenkinek...
Én is beléptem a klubba![]()
Az XP sz@r@kodott egy sort de a reinstall rendbahozta...![]()
Az alaplapon lévő vantiről honnan tudom meg, hogy ujjabb vagy régebbi?
THX
BaluC[/quote]
Üdv a családban!
Ha sok a műanyag és lapos akkor a régi, ha több az alu és magas akkor new! -ennyi![]()
Elküldve: 2004. 01. 27. 13:29
idézet:
Ezt írta Dév:
Noshát. Biztos recept tuningpotenciál megállapítására nem létezik. Próbálgatni kell, és amin még meg stabilan, azt meghagyni. BIOS-ban szépen beállítos a kívánt késleltetéseket, és elkezded fölfelé tornászni az FSB-t, vagy éppen fordítva, fixen húzott FSB mellett próbálod csökkenteni a latenciákat addig, amíg még szépen és jól fut a gép. Sok sikert hozzá.[/quote]
THX...
akkor próbálkozok egy gyors, de szabil Mem sebességgel és utána egy kicsit az FSB-t nyúzom...
Persze, ha lessz időm...
Készűlni kell a versenyre![]()
BaluC![]()
Twisting Nether (PvP)
Elküldve: 2004. 01. 27. 13:31
idézet:
Ezt írta XC-biker:
Üdv a családban!
Ha sok a műanyag és lapos akkor a régi, ha több az alu és magas akkor new! -ennyi[/quote]
Köszike neked is...
szerencsére az ujjabbik van rajta...
de ennek sem árt a csendesítés...
Ez (ill ennek a lefogatója) nem tépi ki magát az alaplapból? :confused:
BaluC![]()
Twisting Nether (PvP)
Elküldve: 2004. 01. 27. 13:56
idézet:
Ezt írta BaluCe:
Köszike neked is...
BaluC[/quote]
hát igen... nem egy halk az sem.
én speciel saját felelőségre lehúztam a tápról és csak a borda hűt.
ha lesz időm akkor veszek rá zalman bordát.
A tartó cumóval nekem nem volt még gondom. Kopp-kopp!![]()
Elküldve: 2004. 01. 27. 17:13
idézet:
Ezt írta BaluCe:
Köszike neked is...
BaluC[/quote]
Elvileg nem. Gyakorlatilag - ha a helyedben lennek - levennem, es fogoval hajlitanek rajta egy nagyon picit. Sosem art az ovatossag.
Elküldve: 2004. 01. 27. 22:10
idézet:
Ezt írta Stingerdf:
Elvileg nem. Gyakorlatilag - ha a helyedben lennek - levennem, es fogoval hajlitanek rajta egy nagyon picit. Sosem art az ovatossag.[/quote]
THX
Megtörtént...
"Sosem art az ovatossag."![]()
Amúgyis egy kicsit Paranoiás vagyok![]()
BaluC
Twisting Nether (PvP)
Elküldve: 2004. 01. 27. 23:44
Elküldve: 2004. 01. 28. 08:34
Becuccoltam a SATA vinyót a gépbe...
Fdisk történt... volna, de nem volt hajlandó...
Így hát Windows XP telepítőlemez be, Boot, és onnan szépen kettészedtem a SATA vinyót, az egyik felét le is partícionálta, XP fel, és utánna az XP-ből a másik partíciót is leformáztam!
Minden szép, jó baba.
A gép lehetne hallkabb... a leghangosabba Zalmann700ALCU proci hűtőm... bár a gépház tele van lyukkal, nemhiába hallok így mindent...
(a proci hűtőventin kívűl még van 4 ventillátor bent, így le van kötözve a gép, hogy el ne szálljon
És csoda nem történt sajna: a PS/2 egereket még mindig nem ismeri fela gép az ezelőtti gépszétszedés és összeszerelés óta..., így hát USB-ről megy...
Amúgy meg minden szép, csak még nem próbáltam a procit túlpörgetni... ma fogom..., remélem hozza a régi értékeket...
Kropacsek
---------------------------
ABIT IC7 alaplap, Pentium IV 2,6 GHz/3,1 GHz processzor, Zalmann 7000ALCU hűtő, 2*256 MB PC4000 (500 MHz) A-DATA memória, Inno3D Geforce FX 5600 128 MB videokártya+Zalman ZM80C-HP+Zalman ZM-OP1 hűtő+eredeti hűtő hűtőbordával+memón réz hűtő ragasztva, Sound Blaster Audigy 2 hangkártya, Genius Home Theatre Pure Wood (1*40 W+5*15 W) 5.1 hangszórórendszer, 1 db Maxtor SATA 80 GB vinyó+1 db Maxtor ATA133 80 GB vinyó, 1 db TEAC 8*8*32 CD-RW+1 db LG 54*24*52*16 DVD Combo, A4TECH optikai egér, multimédiás billentyűzet, DAEWOO 710B 17' monitor.
[ 2004. január 28.: Kropacsek szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 01. 28. 09:41
idézet:
Ezt írta Mr.Tiba:
Baluce használd a fanspeedtet a csendesítésre[/quote]
Hidd el 50 Decibel FÖLÖTT volt a gépem zajszintje...
Most a csendesítés lett az eggyik legfontosabb szempont... (jelenleg a Billentyűzetem a leghangosabb![]()
DE nem nagyon merem lejjebb tekerni a ventiket egyenlőre...
Inkább keresek még megoldásokat a közvtlen hűtéste..
BaluC![]()
Twisting Nether (PvP)
Elküldve: 2004. 01. 29. 03:33
tekered csak ..3000 körül halk is, meg még kicsit hűt is
(bocs már betettem ezt a képet)

[ 2004. január 29.: Mr.Tiba szerkesztette a hozzászólást ]

Súgó