HWSW Informatikai Kerekasztal: ABIT IC7 [i875] - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ABIT IC7 [i875] Értékeld a témát: -----

#461 Felhasználó inaktív   Dan(td) 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 02. 20. 08:51

Na, megvan a lapom: egy IC7 v1.1 :cool: Már csak a procira várok...

Üdv: Dan
Config.: NZXT.H440.V2.Matte+5xFractal.Design.Venturi.HF-14 ~ ASRock.Z170.OC.Formula ~ Corei7-6700k@4.4ghz ~ Scythe.Mugen.2.rev.b ~ Kingston.HyperX.Savage.Black.16GB@3000MHz.CL15 ~ XFX.RX480.BlackEdition.8GB ~ Samsung.SM961.NVMe.SSD.256GB@KryoM.2 ~ Samsung.PM951.NVMe.SSD.512GB@KryoM.2 ~ Intel.SSD.535.480GB ~ Asus.Cerberus.Keyb. ~ Logitech.G403.Prodigy ~ ENERMAX.625W.Modu82+ ~ Dell.P2414H.:.OnePlus 5T (8GB RAM/128GB ROM~Android 8.1_O).:.Moto.360.2ndGen(Android 7.1.1_N)
Kép

#462 Felhasználó inaktív   mATy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 21. 13:39

Üdvözlet!

Én is 1 IC7-G bolgod tulaja vagyok mostantol.
Az lenne a kérdésem, hogy 1 ilyen lappal + 2,4 P4 800MHz procival + Radeon 9600XT-vel elég lesz 1 300W-os ház?
ABIT IC7-G + INTEL P4 3GHz 800MHz Prescott + Zalman CNPS7000A-Cu + 2x512MB(DDR400) + RADEON 9600 XT 128MB (SAPPHIRE) + LG StudioWorks 775N + CREATIVE SB Live! 5.1 + MAXTOR 6E040L0 40GB + LG 8320B CDRW + LG 8120B DVD + DEXXA Optical Mouse + MICROSOFT Windows XP Professional SP2 + ADSL(2048 kbit/s)

#463 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 21. 13:54

idézet:
Ezt írta mATy:
Üdvözlet!

Én is 1 IC7-G bolgod tulaja vagyok mostantol.
Az lenne a kérdésem, hogy 1 ilyen lappal + 2,4 P4 800MHz procival + Radeon 9600XT-vel elég lesz 1 300W-os ház?
[/quote]

Nem mindegy hogy milyen márka az a 300W.

De egy darabig kihúzhatod vele ha szerencséd van és nem tuningolsz, ja és nincs sok eszközöd, ami viszi a naftát.

Én sokáig 300W-os codegennel nyomtam, mivel nem volt jobb tápra pénz.

Szerintem a minimum 350W, abból is érdemesebb valami márkásabbat.
Adatmentés Fizikailag és Logikailag Sérült Merevlemezekről. Bevizsgálási Díj Nincs! Veszek Rossz HDD-ket is.- Notebook, PC és PDA Javítás. MSN, Mail: adatmentes@hotmail.com

#464 Felhasználó inaktív   Stingerdf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 21. 15:11

idézet:
Ezt írta XC-biker:

Nem mindegy hogy milyen márka az a 300W.

De egy darabig kihúzhatod vele ha szerencséd van és nem tuningolsz, ja és nincs sok eszközöd, ami viszi a naftát.

Én sokáig 300W-os codegennel nyomtam, mivel nem volt jobb tápra pénz.

Szerintem a minimum 350W, abból is érdemesebb valami márkásabbat.
[/quote]

Például egy AOpen FSP350-PN (PF) :cool:

[url="http://"http://www.sowah.hu"]Itten[/url]
Stating: "I fight for peace" is bullshit. It's just like if you would say: "I fuck for virginity".

#465 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 21. 17:21

Elkezdett szólni a chipsethűtőn a ventilátor, hol lehet újat venni? Bekapcsolás után vagy egy percig búg, aztán szépen elhallgat és megy rendesen.

#466 Felhasználó inaktív   Stingerdf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 21. 18:17

idézet:
Ezt írta Lipton:
Elkezdett szólni a chipsethűtőn a ventilátor, hol lehet újat venni? Bekapcsolás után vagy egy percig búg, aztán szépen elhallgat és megy rendesen.[/quote]

[url="http://"http://www.pixel.hu"]Pixel - Zalman NB47J[/url] vagy mittomen, amelyik a legnagyobb. Es ne haragudj, de ezt is vagy mar hatvanszor kitargyaltuk.
Stating: "I fight for peace" is bullshit. It's just like if you would say: "I fuck for virginity".

#467 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 21. 18:51

idézet:
Ezt írta Stingerdf:

[url="http://"http://www.pixel.hu"]Pixel - Zalman NB47J[/url] vagy mittomen, amelyik a legnagyobb. Es ne haragudj, de ezt is vagy mar hatvanszor kitargyaltuk.
[/quote]

Elhiszem, hogy ki lett tárgyalva, de nem tudom az egész topicot végigolvasni, és nem szeretnék egy komplett bordát venni, csak egy ugyanilyen vetnilátort mint amilyen most van rajta.

Gariba ez beletartozik?

#468 Felhasználó inaktív   Dév 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 21. 19:16

idézet:
Ezt írta Lipton:

Elhiszem, hogy ki lett tárgyalva, de nem tudom az egész topicot végigolvasni, és nem szeretnék egy komplett bordát venni, csak egy ugyanilyen vetnilátort mint amilyen most van rajta.

Gariba ez beletartozik?
[/quote]

Nem hinném. Amíg forog, és hűt, addig a szervíz szerint működik, őket nem igazán érdekli, hogy bántja a júzer pici fülecskéjét. Amúgy nem tudom, miért nem jó a "komplett borda" cseréje, mikor ~1000 Ft-ba kerül.. Nem hinném, hogy sokkal olcsóbban kapnál ventilátort - már ha árulnának. ;)
ABIT IC7-MAX3 + Zalman ZM-NB47J / Intel P4 2.6C + Zalman CNPS7000-Cu / "Brand" :) 2*512 PC2700
ASUS V9280TD + Zalman ZM80C-HP  + Zalman ZM-OP1 / Samsung SyncMaster 755DFX
Samsung SP1213C / Seagate ST3160023AS / Seagate ST3120022A / Pioneer DVR-108 / TEAC CD-W552E
Philips PSC705 + Logitech X-530 / Logitech Cordless Desktop MX / Thermaltake Silent Purepower 420

#469 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 21. 19:30

idézet:
Ezt írta Dév:

Nem hinném. Amíg forog, és hűt, addig a szervíz szerint működik, őket nem igazán érdekli, hogy bántja a júzer pici fülecskéjét. Amúgy nem tudom, miért nem jó a "komplett borda" cseréje, mikor ~1000 Ft-ba kerül.. Nem hinném, hogy sokkal olcsóbban kapnál ventilátort - már ha árulnának. ;)
[/quote]

Mondjuk az igaz, hogy nem drága, csak a bordát nem akartam lecserélni mivel annak semmi baja. Ehhez a Zalman bordához ki kell szedni a lapot, vagy az eredeti leszorító is jó rá? Hány fokos a chipset vele? Hűt annyit passzívan mint az eredeti borda? Ha valaki válaszol légyszi privátba, nehogy itt botrány legyen, hogy ez már egyszer le volt írva. :) Előre is köszi!

#470 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 21. 19:34

Jaj! Az ilyenek kiborítanak!

miért kell ragaszkodni, ahhoz a szar gyári NB ventihez??? :rolleyes:
Ekkora ügyet csinálni egy szar ventiből...

Vegyél egy bordát és el van felejtve egy életre az egész NB-hűtés ügy.

De ha nagyon kell, én eladom az enyém... jó soké! :D (aki hülye fizessen!)
Adatmentés Fizikailag és Logikailag Sérült Merevlemezekről. Bevizsgálási Díj Nincs! Veszek Rossz HDD-ket is.- Notebook, PC és PDA Javítás. MSN, Mail: adatmentes@hotmail.com

#471 Felhasználó inaktív   kacsa7 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 21. 19:40

idézet:
Ezt írta Robi73:

Az én P4C 2400-as procimmal ment 261-en stabilan 1:1-ben.De minnél gyorsabbak a procik,úgy csökken a max sebessége 1:1-ben,és 5:4-ben is.Gondolom nem bír mit kezdeni az azonos idő alatt kapott nagyobb adatt mennyiséggel.
[/quote]

Ez így van. Nekem is a KINGSTON 450MHz-en simán ment és +fesszel tovább is ment volna, most meg 400MHz is nehezen jön ki belőle.
ABIT IC7 | P4C 3.0@3.75(WATERCOOLED) | 2*512MB ST 466DDR@500MHz(2.5-3-2-5) | SAPPHIRE 9800XT 128MB(470/820) | CHIEFTEC 420W |
3dMark2k3 Aquamark3 3dMark2k5 PcMark2k4

#472 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 21. 19:42

idézet:
Ezt írta Lipton:

Mondjuk az igaz, hogy nem drága, csak a bordát nem akartam lecserélni mivel annak semmi baja. Ehhez a Zalman bordához ki kell szedni a lapot, vagy az eredeti leszorító is jó rá? Hány fokos a chipset vele? Hűt annyit passzívan mint az eredeti borda? Ha valaki válaszol légyszi privátba, nehogy itt botrány legyen, hogy ez már egyszer le volt írva. :) Előre is köszi!
[/quote]

teljesen ok, jól hűt - gondolod, ha egy borda nem lenne elég, akkor a konkurens alaplapgyártók aktív hűtés nélkül gyártanák az i875-ös lapjaikat?

leszorító? neked melyik gyári van? a kicsi bordával szerelt vagy a magas sugárirányú lapokból álló?

#473 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 21. 20:01

idézet:
Ezt írta XC-biker:
Jaj! Az ilyenek kiborítanak!

miért kell ragaszkodni, ahhoz a szar gyári NB ventihez??? :rolleyes:
Ekkora ügyet csinálni egy szar ventiből...

Vegyél egy bordát és el van felejtve egy életre az egész NB-hűtés ügy.

De ha nagyon kell, én eladom az enyém... jó soké! :D (aki hülye fizessen!)
[/quote]

Én nem csinálok nagy ügyet az egészből. Kérdeztem valamit, a nagy ügyet nem én csinálom. Hülye se vagyok.

#474 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 21. 20:05

idézet:
Ezt írta XC-biker:

teljesen ok, jól hűt - gondolod, ha egy borda nem lenne elég, akkor a konkurens alaplapgyártók aktív hűtés nélkül gyártanák az i875-ös lapjaikat?

leszorító? neked melyik gyári van? a kicsi bordával szerelt vagy a magas sugárirányú lapokból álló?
[/quote]

Köszi! A magas sugárirányú van a lapon. Valamennyire van húzva a proci, és ventilátorral is fel tud melegedni eléggé szeirintem, ezért érdekel, hogy a passzív bordával milyen a hőmérséklete.

#475 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 21. 20:35

idézet:
Ezt írta Lipton:

Köszi! A magas sugárirányú van a lapon. Valamennyire van húzva a proci, és ventilátorral is fel tud melegedni eléggé szeirintem, ezért érdekel, hogy a passzív bordával milyen a hőmérséklete.
[/quote]

Azért 177x. hozzászólás után nem vártam volna, hogy ilyeneket fogsz még kérdezni...

Bocs ha egy picit ingerültebb voltam.
De nem lesz gond a passzívval sem.
Rengetegen használunk már Zalmant a gyári helyett és senki nem panaszkodott. Kb 33 fok körül szokott lenni az enyém.

[ 2004. február 21.: XC-biker szerkesztette a hozzászólást ]

#476 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 21. 21:02

idézet:
Ezt írta XC-biker:

Azért 177x. hozzászólás után nem vártam volna, hogy ilyeneket fogsz még kérdezni...

Bocs ha egy picit ingerültebb voltam.
De nem lesz gond a passzívval sem.
Rengetegen használunk már Zalmant a gyári helyett és senki nem panaszkodott. Kb 33 fok körül szokott lenni az enyém.

[ 2004. február 21.: XC-biker szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

177x hozzászólástól még nem tudom, hogy hol lehetett volna olyan ventit venni. :p Zalmanozni meg nem akartam. 33 fok az elég kevés, nekem most le van húzva a proci 1350-re (90-es fsb) és így 35 fok, a venti csak 30%-on megy.

#477 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 21. 21:09

idézet:
Ezt írta Lipton:

177x hozzászólástól még nem tudom, hogy hol lehetett volna olyan ventit venni. :p Zalmanozni meg nem akartam. 33 fok az elég kevés, nekem most le van húzva a proci 1350-re (90-es fsb) és így 35 fok, a venti csak 30%-on megy.
[/quote]

látod ezért akadtam ki, mert te még mindig azt a hülye gyárit akarod megvenni és ezzel csak adsza szarnak egy pofont, mert havonta cserélgethetnéd.

Nézd meg mennyi a hőmérséklet húzva, pl 3,3GHz-en!

#478 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 21. 21:33

idézet:
Ezt írta XC-biker:

látod ezért akadtam ki, mert te még mindig azt a hülye gyárit akarod megvenni és ezzel csak adsza szarnak egy pofont, mert havonta cserélgethetnéd.

Nézd meg mennyi a hőmérséklet húzva, pl 3,3GHz-en!
[/quote]

Inkább a gariba csere érdekelt volna, nem vagyok Zalmanmániás, meg nekem szimpibb is az aktív hűtés. 3500-on, folyamatos 100% terhelésen a chipset 46 fokos. A ventije is maxon megy.

[ 2004. február 21.: Lipton szerkesztette a hozzászólást ]

#479 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 21. 21:39

idézet:
Ezt írta Lipton:

Inkább a gariba csere érdekelt volna, nem vagyok Zalmanmániás, meg nekem szimpibb is az aktív hűtés. 3500-on, folyamatos 100% terhelésen a chipset 46 fokos. A ventije is maxon megy.

[ 2004. február 21.: Lipton szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

te tudod...
én ezügyben többet nem írok.

#480 Felhasználó inaktív   AlerMeta 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 22. 15:50

Sziasztok!

Egy gyors kérdés (bocs ha már volt):

Az IC7 MAX3-n a Sil3114 SATA vezérlő biosát az alaplap biosa, vagy a vezérlőhöz kiadott (www.siimage.com) bios
frissíti ?

Köszi.

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Utolsó »