Üdv: Dan
ABIT IC7 [i875]
Elküldve: 2004. 02. 20. 08:51
Üdv: Dan
Elküldve: 2004. 02. 21. 13:39
Én is 1 IC7-G bolgod tulaja vagyok mostantol.
Az lenne a kérdésem, hogy 1 ilyen lappal + 2,4 P4 800MHz procival + Radeon 9600XT-vel elég lesz 1 300W-os ház?
Elküldve: 2004. 02. 21. 13:54
idézet:
Ezt írta mATy:
Üdvözlet!
Én is 1 IC7-G bolgod tulaja vagyok mostantol.
Az lenne a kérdésem, hogy 1 ilyen lappal + 2,4 P4 800MHz procival + Radeon 9600XT-vel elég lesz 1 300W-os ház?[/quote]
Nem mindegy hogy milyen márka az a 300W.
De egy darabig kihúzhatod vele ha szerencséd van és nem tuningolsz, ja és nincs sok eszközöd, ami viszi a naftát.
Én sokáig 300W-os codegennel nyomtam, mivel nem volt jobb tápra pénz.
Szerintem a minimum 350W, abból is érdemesebb valami márkásabbat.
Elküldve: 2004. 02. 21. 15:11
idézet:
Ezt írta XC-biker:
Nem mindegy hogy milyen márka az a 300W.
De egy darabig kihúzhatod vele ha szerencséd van és nem tuningolsz, ja és nincs sok eszközöd, ami viszi a naftát.
Én sokáig 300W-os codegennel nyomtam, mivel nem volt jobb tápra pénz.
Szerintem a minimum 350W, abból is érdemesebb valami márkásabbat.[/quote]
Például egy AOpen FSP350-PN (PF)
[url="http://"http://www.sowah.hu"]Itten[/url]
Elküldve: 2004. 02. 21. 18:17
idézet:
Ezt írta Lipton:
Elkezdett szólni a chipsethűtőn a ventilátor, hol lehet újat venni? Bekapcsolás után vagy egy percig búg, aztán szépen elhallgat és megy rendesen.[/quote]
[url="http://"http://www.pixel.hu"]Pixel - Zalman NB47J[/url] vagy mittomen, amelyik a legnagyobb. Es ne haragudj, de ezt is vagy mar hatvanszor kitargyaltuk.
Elküldve: 2004. 02. 21. 18:51
idézet:
Ezt írta Stingerdf:
[url="http://"http://www.pixel.hu"]Pixel - Zalman NB47J[/url] vagy mittomen, amelyik a legnagyobb. Es ne haragudj, de ezt is vagy mar hatvanszor kitargyaltuk.[/quote]
Elhiszem, hogy ki lett tárgyalva, de nem tudom az egész topicot végigolvasni, és nem szeretnék egy komplett bordát venni, csak egy ugyanilyen vetnilátort mint amilyen most van rajta.
Gariba ez beletartozik?
Elküldve: 2004. 02. 21. 19:16
idézet:
Ezt írta Lipton:
Elhiszem, hogy ki lett tárgyalva, de nem tudom az egész topicot végigolvasni, és nem szeretnék egy komplett bordát venni, csak egy ugyanilyen vetnilátort mint amilyen most van rajta.
Gariba ez beletartozik?[/quote]
Nem hinném. Amíg forog, és hűt, addig a szervíz szerint működik, őket nem igazán érdekli, hogy bántja a júzer pici fülecskéjét. Amúgy nem tudom, miért nem jó a "komplett borda" cseréje, mikor ~1000 Ft-ba kerül.. Nem hinném, hogy sokkal olcsóbban kapnál ventilátort - már ha árulnának.![]()
ASUS V9280TD + Zalman ZM80C-HP + Zalman ZM-OP1 / Samsung SyncMaster 755DFX
Samsung SP1213C / Seagate ST3160023AS / Seagate ST3120022A / Pioneer DVR-108 / TEAC CD-W552E
Philips PSC705 + Logitech X-530 / Logitech Cordless Desktop MX / Thermaltake Silent Purepower 420
Elküldve: 2004. 02. 21. 19:30
idézet:
Ezt írta Dév:
Nem hinném. Amíg forog, és hűt, addig a szervíz szerint működik, őket nem igazán érdekli, hogy bántja a júzer pici fülecskéjét. Amúgy nem tudom, miért nem jó a "komplett borda" cseréje, mikor ~1000 Ft-ba kerül.. Nem hinném, hogy sokkal olcsóbban kapnál ventilátort - már ha árulnának.[/quote]
Mondjuk az igaz, hogy nem drága, csak a bordát nem akartam lecserélni mivel annak semmi baja. Ehhez a Zalman bordához ki kell szedni a lapot, vagy az eredeti leszorító is jó rá? Hány fokos a chipset vele? Hűt annyit passzívan mint az eredeti borda? Ha valaki válaszol légyszi privátba, nehogy itt botrány legyen, hogy ez már egyszer le volt írva.Előre is köszi!
Elküldve: 2004. 02. 21. 19:34
miért kell ragaszkodni, ahhoz a szar gyári NB ventihez???
Ekkora ügyet csinálni egy szar ventiből...
Vegyél egy bordát és el van felejtve egy életre az egész NB-hűtés ügy.
De ha nagyon kell, én eladom az enyém... jó soké!
Elküldve: 2004. 02. 21. 19:40
idézet:
Ezt írta Robi73:
Az én P4C 2400-as procimmal ment 261-en stabilan 1:1-ben.De minnél gyorsabbak a procik,úgy csökken a max sebessége 1:1-ben,és 5:4-ben is.Gondolom nem bír mit kezdeni az azonos idő alatt kapott nagyobb adatt mennyiséggel.[/quote]
Ez így van. Nekem is a KINGSTON 450MHz-en simán ment és +fesszel tovább is ment volna, most meg 400MHz is nehezen jön ki belőle.
Elküldve: 2004. 02. 21. 19:42
idézet:
Ezt írta Lipton:
Mondjuk az igaz, hogy nem drága, csak a bordát nem akartam lecserélni mivel annak semmi baja. Ehhez a Zalman bordához ki kell szedni a lapot, vagy az eredeti leszorító is jó rá? Hány fokos a chipset vele? Hűt annyit passzívan mint az eredeti borda? Ha valaki válaszol légyszi privátba, nehogy itt botrány legyen, hogy ez már egyszer le volt írva.Előre is köszi![/quote]
teljesen ok, jól hűt - gondolod, ha egy borda nem lenne elég, akkor a konkurens alaplapgyártók aktív hűtés nélkül gyártanák az i875-ös lapjaikat?
leszorító? neked melyik gyári van? a kicsi bordával szerelt vagy a magas sugárirányú lapokból álló?
Elküldve: 2004. 02. 21. 20:01
idézet:
Ezt írta XC-biker:
Jaj! Az ilyenek kiborítanak!
miért kell ragaszkodni, ahhoz a szar gyári NB ventihez???
Ekkora ügyet csinálni egy szar ventiből...
Vegyél egy bordát és el van felejtve egy életre az egész NB-hűtés ügy.
De ha nagyon kell, én eladom az enyém... jó soké!(aki hülye fizessen!)[/quote]
Én nem csinálok nagy ügyet az egészből. Kérdeztem valamit, a nagy ügyet nem én csinálom. Hülye se vagyok.
Elküldve: 2004. 02. 21. 20:05
idézet:
Ezt írta XC-biker:
teljesen ok, jól hűt - gondolod, ha egy borda nem lenne elég, akkor a konkurens alaplapgyártók aktív hűtés nélkül gyártanák az i875-ös lapjaikat?
leszorító? neked melyik gyári van? a kicsi bordával szerelt vagy a magas sugárirányú lapokból álló?[/quote]
Köszi! A magas sugárirányú van a lapon. Valamennyire van húzva a proci, és ventilátorral is fel tud melegedni eléggé szeirintem, ezért érdekel, hogy a passzív bordával milyen a hőmérséklete.
Elküldve: 2004. 02. 21. 20:35
idézet:
Ezt írta Lipton:
Köszi! A magas sugárirányú van a lapon. Valamennyire van húzva a proci, és ventilátorral is fel tud melegedni eléggé szeirintem, ezért érdekel, hogy a passzív bordával milyen a hőmérséklete.[/quote]
Azért 177x. hozzászólás után nem vártam volna, hogy ilyeneket fogsz még kérdezni...
Bocs ha egy picit ingerültebb voltam.
De nem lesz gond a passzívval sem.
Rengetegen használunk már Zalmant a gyári helyett és senki nem panaszkodott. Kb 33 fok körül szokott lenni az enyém.
[ 2004. február 21.: XC-biker szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 02. 21. 21:02
idézet:
Ezt írta XC-biker:
Azért 177x. hozzászólás után nem vártam volna, hogy ilyeneket fogsz még kérdezni...
Bocs ha egy picit ingerültebb voltam.
De nem lesz gond a passzívval sem.
Rengetegen használunk már Zalmant a gyári helyett és senki nem panaszkodott. Kb 33 fok körül szokott lenni az enyém.
[ 2004. február 21.: XC-biker szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
177x hozzászólástól még nem tudom, hogy hol lehetett volna olyan ventit venni.Zalmanozni meg nem akartam. 33 fok az elég kevés, nekem most le van húzva a proci 1350-re (90-es fsb) és így 35 fok, a venti csak 30%-on megy.
Elküldve: 2004. 02. 21. 21:09
idézet:
Ezt írta Lipton:
177x hozzászólástól még nem tudom, hogy hol lehetett volna olyan ventit venni.Zalmanozni meg nem akartam. 33 fok az elég kevés, nekem most le van húzva a proci 1350-re (90-es fsb) és így 35 fok, a venti csak 30%-on megy.[/quote]
látod ezért akadtam ki, mert te még mindig azt a hülye gyárit akarod megvenni és ezzel csak adsza szarnak egy pofont, mert havonta cserélgethetnéd.
Nézd meg mennyi a hőmérséklet húzva, pl 3,3GHz-en!
Elküldve: 2004. 02. 21. 21:33
idézet:
Ezt írta XC-biker:
látod ezért akadtam ki, mert te még mindig azt a hülye gyárit akarod megvenni és ezzel csak adsza szarnak egy pofont, mert havonta cserélgethetnéd.
Nézd meg mennyi a hőmérséklet húzva, pl 3,3GHz-en![/quote]
Inkább a gariba csere érdekelt volna, nem vagyok Zalmanmániás, meg nekem szimpibb is az aktív hűtés. 3500-on, folyamatos 100% terhelésen a chipset 46 fokos. A ventije is maxon megy.
[ 2004. február 21.: Lipton szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 02. 21. 21:39
idézet:
Ezt írta Lipton:
Inkább a gariba csere érdekelt volna, nem vagyok Zalmanmániás, meg nekem szimpibb is az aktív hűtés. 3500-on, folyamatos 100% terhelésen a chipset 46 fokos. A ventije is maxon megy.
[ 2004. február 21.: Lipton szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
te tudod...
én ezügyben többet nem írok.
Elküldve: 2004. 02. 22. 15:50
Egy gyors kérdés (bocs ha már volt):
Az IC7 MAX3-n a Sil3114 SATA vezérlő biosát az alaplap biosa, vagy a vezérlőhöz kiadott (www.siimage.com) bios
frissíti ?
Köszi.

Súgó
A téma zárva.