idézet:
Ezt írta Robi73:
Én ezeket használom.
SetFSB,ClockGen[/quote]
Progit megtaláltam, a deszkához valót le is töltöttem. Mindent felismer de a beállított értékeket csak látszólag alkalmazza. Egyedül maga a program látja az új értékeket de minden teszt és maga a Windows sem látja másnak, mint addig. Most akkor mi van?
![]()
ABIT IC7 [i875]
Elküldve: 2004. 03. 13. 12:07
Elküldve: 2004. 03. 13. 14:09
idézet:
Ezt írta Exi:
Adott egy IC7 alaplap. Benne 2x256 MB kingston hyperx pc3500. A proci eddig egy 2.8 prescott volt, most cseréltem ki 2.8 northwoodra. 225 FSB-vel megy, 5-3-3-2, optimalizálás auto-n. Aidával mért ram sebesség a prescottal 5780/1668, a northwooddal 5188/1322. Nem nyúltam a bioshoz, minden ugyanúgy van ahogy a prescott procival.
Mitől zuhanhatott ennyit a ram sebesség? :confused:[/quote]
A Prescottban dupla L1 és L2 cache van a Northwoodhoz képest, azért gyorsabb a memóriaelérés.
Elküldve: 2004. 03. 13. 14:35
idézet:
Ezt írta vatom:
Progit megtaláltam, a deszkához valót le is töltöttem. Mindent felismer de a beállított értékeket csak látszólag alkalmazza. Egyedül maga a program látja az új értékeket de minden teszt és maga a Windows sem látja másnak, mint addig. Most akkor mi van?
[/quote]
E-Mail cím?
[ 2004. március 13.: Robi73 szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 03. 13. 17:35
idézet:
Ezt írta ekoder:
A Prescottban dupla L1 és L2 cache van a Northwoodhoz képest, azért gyorsabb a memóriaelérés.[/quote]
Na meg dupla akkora radiátor is
Thenksz, ez eszembe sem jutott, úgy látszik nem ártana már aludnom is...
[ 2004. március 13.: Exi szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 03. 14. 05:36
A másik meg az a ragacs amivel a gyári borda oda van rakva... Olyan mint a rágógumi, le se tudtam kapargatni rendesen, más mivel szedte le? Én kapartam de egy "kicsi" ottmaradt így is.
Nagy csalódottságomban visszaraktam a gyárit. Az asztalon összehasonlítottam a 2 bordát és kb ugyanakkorák. Nem nagyobb a Zalman mint a gyári.
Valaki leírná priviben, hogy rakta fel? Ha már megvettem felrakom.
Elküldve: 2004. 03. 14. 12:26
idézet:
Ezt írta Lipton:
Megpróbáltam a Zalman passzív bordát felrakni most, de nem igazán sikerült. Az a kis acél feszítő ami odafogja a gyári bordát nem a legjobb a Zalman leszorításához. Pont rossz helyen van benne a hajlítás és amikor rakom fel lecsúszkál a bordáról. Nem akartam erőlteni nagyon nehogy megsértsem valahol az alaplaot.
A másik meg az a ragacs amivel a gyári borda oda van rakva... Olyan mint a rágógumi, le se tudtam kapargatni rendesen, más mivel szedte le? Én kapartam de egy "kicsi" ottmaradt így is.
Nagy csalódottságomban visszaraktam a gyárit. Az asztalon összehasonlítottam a 2 bordát és kb ugyanakkorák. Nem nagyobb a Zalman mint a gyári.
Valaki leírná priviben, hogy rakta fel? Ha már megvettem felrakom.[/quote]
Nekem rendesen csak a NB32J ment csak fel (gondolom újabb IC7-ed van amin a hengeres hütő van) .Mégpedig úgy hogy kitőrtem a közepéböl egy bordácskát és belefűztem elfektetve az acél rögzitőt .Ragacsot meg sebbenzinnel a legjobb eltávolítani .
Elküldve: 2004. 03. 14. 14:26
idézet:
Ezt írta sinya:
Nekem rendesen csak a NB32J ment csak fel (gondolom újabb IC7-ed van amin a hengeres hütő van) .Mégpedig úgy hogy kitőrtem a közepéböl egy bordácskát és belefűztem elfektetve az acél rögzitőt .Ragacsot meg sebbenzinnel a legjobb eltávolítani .[/quote]
Ha elfektetem a legogató acélt, akkor az kicsit meg kell tekergetni kölönben nem kap bele a vége a lefogatókba, nem? Szóval a két végét 90 fokkal el kell tekerni, ha jól gondolom.
Ha valaki lefényképezné az jó lenne.
[ 2004. március 14.: Lipton szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 03. 14. 21:29
Tegnap összeraktam egy IC7-MAX3 épülő konfigot. Minden frankó, de a OTES nevű csoda ventillátorát nem tudom forgásra bírni. A csatlakozón van nafta, más ventillátort rákötve, az pörög. Az alaplap zsír új, csillog villog, mint a Salamon töke. Egysűrített levegős sprével meg tudom forgatni a lapátokat, nem tűni úgy hogy szorulna...
Más, kicsit offtopic.
Szerintetek érdemes leoperálni egy Radeon 9600XT "passzív kétoldalas, csöves" hűtését és áttenni egy 9800Pro-ra?(Csendes gép rulz...) A 9800Pro mégiscsak más csíkszélesség, nameg külön táp.
Elküldve: 2004. 03. 14. 22:29
idézet:
Ezt írta kubukli:
Szerintetek érdemes leoperálni egy Radeon 9600XT "passzív kétoldalas, csöves" hűtését és áttenni egy 9800Pro-ra?(Csendes gép rulz...) A 9800Pro mégiscsak más csíkszélesség, nameg külön táp.[/quote]
Nem érdemes. Erre találták ki a ZM80C-HP-t például.
Elküldve: 2004. 03. 16. 06:44
Elküldve: 2004. 03. 16. 08:29
idézet:
Ezt írta vatom:
Használ valaki SATA és PATA vinyót egyszerre IC7-ben? Mert én igen és az adatátvitel a kettő között annyira változó, hogy már a SATA lecserélésén elmélkedem.[/quote]
Részletesebben írd le a jelenséget, teszteld le a vinyókat pl. Sandra-ban.
Nálam a PATA-s vinyóm 49mb/s-et a SATA-s vinyóm 50mb/s-et visz. A másolás a két vinyó között nagyon gyors (gyorsabb mint ugyanazon a vinyón).
Üdv: Dan
Elküldve: 2004. 03. 16. 10:17
idézet:
Ezt írta vatom:
Használ valaki SATA és PATA vinyót egyszerre IC7-ben? Mert én igen és az adatátvitel a kettő között annyira változó, hogy már a SATA lecserélésén elmélkedem.[/quote]
Nekem is simán 45-50 Mb/sec között szokott lenni az adatátvitel, feltéve, hogy nincsenek túlzottan tele és töredezve a vinyóim.![]()
ASUS V9280TD + Zalman ZM80C-HP + Zalman ZM-OP1 / Samsung SyncMaster 755DFX
Samsung SP1213C / Seagate ST3160023AS / Seagate ST3120022A / Pioneer DVR-108 / TEAC CD-W552E
Philips PSC705 + Logitech X-530 / Logitech Cordless Desktop MX / Thermaltake Silent Purepower 420
Elküldve: 2004. 03. 16. 13:06
idézet:
Ezt írta vatom:
Nekem 1 SATA és 1 PATA van. Pontos adatokat és számokat nem tudok mondani, de szerintem elég gyorsan másolgatnak. Leginkább filmeket szoktam átmásolni egyikről a másikra (PATA->SATA), pár másodperc alatt átmegy egy CD.
-----
A Zalman chipsethűtő felrakoását leírná valaki részletesebben? Kép is jó lenne, hogy milyen lett.
Elküldve: 2004. 03. 16. 13:21
idézet:
Ezt írta Lipton:
A Zalman chipsethűtő felrakoását leírná valaki részletesebben? Kép is jó lenne, hogy milyen lett.[/quote]
milyen a gyár coolered? pici bordás vagy nagy?
melyik zalmanod van?
Elküldve: 2004. 03. 16. 17:41
idézet:
Ezt írta XC-biker:
milyen a gyár coolered? pici bordás vagy nagy?
melyik zalmanod van?[/quote]
Régebben pont Te győzködtél hogy vegyek ilyet,A hengeres hűtő van gyárilag rajta. ZM-NB47J-t vettem, a kék színű, magasabbik bordát.
Az a baj, hogy a gyári acéldarab pont rosszul van meghajlítva és ezért elég problémás azzal feltenni. Nagyon széthajlítgani meg nem akarom, hátha egyszer vissza kell tenni a gyárit. Ha bordát 2 helyen kicsit megreszelném akkor ok lenne, mert nem csútkálna rajta a leszorító, de ha lehet ezt is el akarom kerülni.
Elküldve: 2004. 03. 16. 18:06
idézet:
Ezt írta td:
Részletesebben írd le a jelenséget, teszteld le a vinyókat pl. Sandra-ban.
Nálam a PATA-s vinyóm 49mb/s-et a SATA-s vinyóm 50mb/s-et visz. A másolás a két vinyó között nagyon gyors (gyorsabb mint ugyanazon a vinyón).
Üdv: Dan[/quote]
Köszi a segítő szándékot skacok de most egy újratelepítés után minden oké. Szerintem ráijeszthettem, mert már eddig is volt új windows install de hiába. Mondjuk sp1-et még nem nyomtam fel. Majd aztán meglátjuk...
![]()
Elküldve: 2004. 03. 17. 17:18
idézet:
Ezt írta vatom:
Köszi a segítő szándékot skacok de most egy újratelepítés után minden oké. Szerintem ráijeszthettem, mert már eddig is volt új windows install de hiába. Mondjuk sp1-et még nem nyomtam fel. Majd aztán meglátjuk...
[/quote]
Nálam is csak ez segített. Biztos valami MS trükk![]()
Elküldve: 2004. 03. 17. 20:35
idézet:
Ezt írta LouiS:
Nálam is csak ez segített. Biztos valami MS trükk[/quote]
Valami olyasféle...de persze most van más probléma helyette, de ez már nem mobo téma...![]()
Elküldve: 2004. 03. 17. 20:48
idézet:
Ezt írta Lipton:
Régebben pont Te győzködtél hogy vegyek ilyet,A hengeres hűtő van gyárilag rajta. ZM-NB47J-t vettem, a kék színű, magasabbik bordát.
Az a baj, hogy a gyári acéldarab pont rosszul van meghajlítva és ezért elég problémás azzal feltenni. Nagyon széthajlítgani meg nem akarom, hátha egyszer vissza kell tenni a gyárit. Ha bordát 2 helyen kicsit megreszelném akkor ok lenne, mert nem csútkálna rajta a leszorító, de ha lehet ezt is el akarom kerülni.[/quote]
nem tom te mit csináltál, de nekem szépen ráment és még görbítenem sem kellett annyira, hogy a régit vissza ne tudjam rakni.

Súgó
A téma zárva.