HWSW Informatikai Kerekasztal: ABIT IC7 [i875] - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ABIT IC7 [i875] Értékeld a témát: -----

#661 Felhasználó inaktív   vatom 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 03. 13. 12:07

idézet:
Ezt írta Robi73:

Én ezeket használom.

SetFSB,ClockGen
[/quote]

Progit megtaláltam, a deszkához valót le is töltöttem. Mindent felismer de a beállított értékeket csak látszólag alkalmazza. Egyedül maga a program látja az új értékeket de minden teszt és maga a Windows sem látja másnak, mint addig. Most akkor mi van?

:mad:

#662 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 13. 14:09

idézet:
Ezt írta Exi:
Adott egy IC7 alaplap. Benne 2x256 MB kingston hyperx pc3500. A proci eddig egy 2.8 prescott volt, most cseréltem ki 2.8 northwoodra. 225 FSB-vel megy, 5-3-3-2, optimalizálás auto-n. Aidával mért ram sebesség a prescottal 5780/1668, a northwooddal 5188/1322. Nem nyúltam a bioshoz, minden ugyanúgy van ahogy a prescott procival.

Mitől zuhanhatott ennyit a ram sebesség? :confused:
[/quote]

A Prescottban dupla L1 és L2 cache van a Northwoodhoz képest, azért gyorsabb a memóriaelérés.

#663 Felhasználó inaktív   Robi73 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 03. 13. 14:35

idézet:
Ezt írta vatom:

Progit megtaláltam, a deszkához valót le is töltöttem. Mindent felismer de a beállított értékeket csak látszólag alkalmazza. Egyedül maga a program látja az új értékeket de minden teszt és maga a Windows sem látja másnak, mint addig. Most akkor mi van?

:mad:
[/quote]

E-Mail cím? :cool:

[ 2004. március 13.: Robi73 szerkesztette a hozzászólást ]
Robi73

#664 Felhasználó inaktív   Exi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 13. 17:35

idézet:
Ezt írta ekoder:

A Prescottban dupla L1 és L2 cache van a Northwoodhoz képest, azért gyorsabb a memóriaelérés.
[/quote]

Na meg dupla akkora radiátor is :)

Thenksz, ez eszembe sem jutott, úgy látszik nem ártana már aludnom is...

[ 2004. március 13.: Exi szerkesztette a hozzászólást ]
Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning.

#665 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 14. 05:36

Megpróbáltam a Zalman passzív bordát felrakni most, de nem igazán sikerült. Az a kis acél feszítő ami odafogja a gyári bordát nem a legjobb a Zalman leszorításához. Pont rossz helyen van benne a hajlítás és amikor rakom fel lecsúszkál a bordáról. Nem akartam erőlteni nagyon nehogy megsértsem valahol az alaplaot.
A másik meg az a ragacs amivel a gyári borda oda van rakva... Olyan mint a rágógumi, le se tudtam kapargatni rendesen, más mivel szedte le? Én kapartam de egy "kicsi" ottmaradt így is.
Nagy csalódottságomban visszaraktam a gyárit. Az asztalon összehasonlítottam a 2 bordát és kb ugyanakkorák. Nem nagyobb a Zalman mint a gyári.
Valaki leírná priviben, hogy rakta fel? Ha már megvettem felrakom. :D

#666 Felhasználó inaktív   sinya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 14. 12:26

idézet:
Ezt írta Lipton:
Megpróbáltam a Zalman passzív bordát felrakni most, de nem igazán sikerült. Az a kis acél feszítő ami odafogja a gyári bordát nem a legjobb a Zalman leszorításához. Pont rossz helyen van benne a hajlítás és amikor rakom fel lecsúszkál a bordáról. Nem akartam erőlteni nagyon nehogy megsértsem valahol az alaplaot.
A másik meg az a ragacs amivel a gyári borda oda van rakva... Olyan mint a rágógumi, le se tudtam kapargatni rendesen, más mivel szedte le? Én kapartam de egy "kicsi" ottmaradt így is.
Nagy csalódottságomban visszaraktam a gyárit. Az asztalon összehasonlítottam a 2 bordát és kb ugyanakkorák. Nem nagyobb a Zalman mint a gyári.
Valaki leírná priviben, hogy rakta fel? Ha már megvettem felrakom. :D
[/quote]

Nekem rendesen csak a NB32J ment csak fel (gondolom újabb IC7-ed van amin a hengeres hütő van) .Mégpedig úgy hogy kitőrtem a közepéböl egy bordácskát és belefűztem elfektetve az acél rögzitőt .Ragacsot meg sebbenzinnel a legjobb eltávolítani .
"Bátran tervezd meg a jövődet, de ha jót akarsz, csak ceruzával!"

#667 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 14. 14:26

idézet:
Ezt írta sinya:

Nekem rendesen csak a NB32J ment csak fel (gondolom újabb IC7-ed van amin a hengeres hütő van) .Mégpedig úgy hogy kitőrtem a közepéböl egy bordácskát és belefűztem elfektetve az acél rögzitőt .Ragacsot meg sebbenzinnel a legjobb eltávolítani .
[/quote]

Ha elfektetem a legogató acélt, akkor az kicsit meg kell tekergetni kölönben nem kap bele a vége a lefogatókba, nem? Szóval a két végét 90 fokkal el kell tekerni, ha jól gondolom.
Ha valaki lefényképezné az jó lenne.

[ 2004. március 14.: Lipton szerkesztette a hozzászólást ]

#668 Felhasználó inaktív   kubukli 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 03. 14. 21:29

Sziasztok!
Tegnap összeraktam egy IC7-MAX3 épülő konfigot. Minden frankó, de a OTES nevű csoda ventillátorát nem tudom forgásra bírni. A csatlakozón van nafta, más ventillátort rákötve, az pörög. Az alaplap zsír új, csillog villog, mint a Salamon töke. Egysűrített levegős sprével meg tudom forgatni a lapátokat, nem tűni úgy hogy szorulna...
Más, kicsit offtopic.
Szerintetek érdemes leoperálni egy Radeon 9600XT "passzív kétoldalas, csöves" hűtését és áttenni egy 9800Pro-ra?(Csendes gép rulz...) A 9800Pro mégiscsak más csíkszélesség, nameg külön táp.

#669 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 14. 22:29

idézet:
Ezt írta kubukli:

Szerintetek érdemes leoperálni egy Radeon 9600XT "passzív kétoldalas, csöves" hűtését és áttenni egy 9800Pro-ra?(Csendes gép rulz...) A 9800Pro mégiscsak más csíkszélesség, nameg külön táp.
[/quote]

Nem érdemes. Erre találták ki a ZM80C-HP-t például.

#670 Felhasználó inaktív   vatom 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 16. 06:44

Használ valaki SATA és PATA vinyót egyszerre IC7-ben? Mert én igen és az adatátvitel a kettő között annyira változó, hogy már a SATA lecserélésén elmélkedem. :mad:

#671 Felhasználó inaktív   Dan(td) 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2004. 03. 16. 08:29

idézet:
Ezt írta vatom:
Használ valaki SATA és PATA vinyót egyszerre IC7-ben? Mert én igen és az adatátvitel a kettő között annyira változó, hogy már a SATA lecserélésén elmélkedem. :mad:[/quote]

Részletesebben írd le a jelenséget, teszteld le a vinyókat pl. Sandra-ban.
Nálam a PATA-s vinyóm 49mb/s-et a SATA-s vinyóm 50mb/s-et visz. A másolás a két vinyó között nagyon gyors (gyorsabb mint ugyanazon a vinyón).

Üdv: Dan
Config.: NZXT.H440.V2.Matte+5xFractal.Design.Venturi.HF-14 ~ ASRock.Z170.OC.Formula ~ Corei7-6700k@4.4ghz ~ Scythe.Mugen.2.rev.b ~ Kingston.HyperX.Savage.Black.16GB@3000MHz.CL15 ~ XFX.RX480.BlackEdition.8GB ~ Samsung.SM961.NVMe.SSD.256GB@KryoM.2 ~ Samsung.PM951.NVMe.SSD.512GB@KryoM.2 ~ Intel.SSD.535.480GB ~ Asus.Cerberus.Keyb. ~ Logitech.G403.Prodigy ~ ENERMAX.625W.Modu82+ ~ Dell.P2414H.:.OnePlus 5T (8GB RAM/128GB ROM~Android 8.1_O).:.Moto.360.2ndGen(Android 7.1.1_N)
Kép

#672 Felhasználó inaktív   Dév 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 16. 10:17

idézet:
Ezt írta vatom:
Használ valaki SATA és PATA vinyót egyszerre IC7-ben? Mert én igen és az adatátvitel a kettő között annyira változó, hogy már a SATA lecserélésén elmélkedem. :mad:[/quote]

Nekem is simán 45-50 Mb/sec között szokott lenni az adatátvitel, feltéve, hogy nincsenek túlzottan tele és töredezve a vinyóim. :D
ABIT IC7-MAX3 + Zalman ZM-NB47J / Intel P4 2.6C + Zalman CNPS7000-Cu / "Brand" :) 2*512 PC2700
ASUS V9280TD + Zalman ZM80C-HP  + Zalman ZM-OP1 / Samsung SyncMaster 755DFX
Samsung SP1213C / Seagate ST3160023AS / Seagate ST3120022A / Pioneer DVR-108 / TEAC CD-W552E
Philips PSC705 + Logitech X-530 / Logitech Cordless Desktop MX / Thermaltake Silent Purepower 420

#673 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 16. 13:06

idézet:
Ezt írta vatom:

Nekem 1 SATA és 1 PATA van. Pontos adatokat és számokat nem tudok mondani, de szerintem elég gyorsan másolgatnak. Leginkább filmeket szoktam átmásolni egyikről a másikra (PATA->SATA), pár másodperc alatt átmegy egy CD.

-----

A Zalman chipsethűtő felrakoását leírná valaki részletesebben? Kép is jó lenne, hogy milyen lett.

#674 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 16. 13:21

idézet:
Ezt írta Lipton:

A Zalman chipsethűtő felrakoását leírná valaki részletesebben? Kép is jó lenne, hogy milyen lett.
[/quote]

milyen a gyár coolered? pici bordás vagy nagy?
melyik zalmanod van?
Adatmentés Fizikailag és Logikailag Sérült Merevlemezekről. Bevizsgálási Díj Nincs! Veszek Rossz HDD-ket is.- Notebook, PC és PDA Javítás. MSN, Mail: adatmentes@hotmail.com

#675 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 16. 17:41

idézet:
Ezt írta XC-biker:

milyen a gyár coolered? pici bordás vagy nagy?
melyik zalmanod van?
[/quote]

Régebben pont Te győzködtél hogy vegyek ilyet, :) A hengeres hűtő van gyárilag rajta. ZM-NB47J-t vettem, a kék színű, magasabbik bordát.
Az a baj, hogy a gyári acéldarab pont rosszul van meghajlítva és ezért elég problémás azzal feltenni. Nagyon széthajlítgani meg nem akarom, hátha egyszer vissza kell tenni a gyárit. Ha bordát 2 helyen kicsit megreszelném akkor ok lenne, mert nem csútkálna rajta a leszorító, de ha lehet ezt is el akarom kerülni.

#676 Felhasználó inaktív   vatom 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 16. 18:06

idézet:
Ezt írta td:

Részletesebben írd le a jelenséget, teszteld le a vinyókat pl. Sandra-ban.
Nálam a PATA-s vinyóm 49mb/s-et a SATA-s vinyóm 50mb/s-et visz. A másolás a két vinyó között nagyon gyors (gyorsabb mint ugyanazon a vinyón).

Üdv: Dan
[/quote]

Köszi a segítő szándékot skacok de most egy újratelepítés után minden oké. Szerintem ráijeszthettem, mert már eddig is volt új windows install de hiába. Mondjuk sp1-et még nem nyomtam fel. Majd aztán meglátjuk...

:D

#677 Felhasználó inaktív   LouiS 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 17. 17:18

idézet:
Ezt írta vatom:

Köszi a segítő szándékot skacok de most egy újratelepítés után minden oké. Szerintem ráijeszthettem, mert már eddig is volt új windows install de hiába. Mondjuk sp1-et még nem nyomtam fel. Majd aztán meglátjuk...

:D
[/quote]

Nálam is csak ez segített. Biztos valami MS trükk :)

#678 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 17. 18:42

ZM-MB47J felrakásáról nem tudnátok valamit még mondani? Egy fénykép is jól jönne.

[ 2004. március 17.: Lipton szerkesztette a hozzászólást ]

#679 Felhasználó inaktív   vatom 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 17. 20:35

idézet:
Ezt írta LouiS:

Nálam is csak ez segített. Biztos valami MS trükk :)
[/quote]

Valami olyasféle...de persze most van más probléma helyette, de ez már nem mobo téma... :D

#680 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 17. 20:48

idézet:
Ezt írta Lipton:

Régebben pont Te győzködtél hogy vegyek ilyet, :) A hengeres hűtő van gyárilag rajta. ZM-NB47J-t vettem, a kék színű, magasabbik bordát.
Az a baj, hogy a gyári acéldarab pont rosszul van meghajlítva és ezért elég problémás azzal feltenni. Nagyon széthajlítgani meg nem akarom, hátha egyszer vissza kell tenni a gyárit. Ha bordát 2 helyen kicsit megreszelném akkor ok lenne, mert nem csútkálna rajta a leszorító, de ha lehet ezt is el akarom kerülni.
[/quote]

nem tom te mit csináltál, de nekem szépen ráment és még görbítenem sem kellett annyira, hogy a régit vissza ne tudjam rakni.
Adatmentés Fizikailag és Logikailag Sérült Merevlemezekről. Bevizsgálási Díj Nincs! Veszek Rossz HDD-ket is.- Notebook, PC és PDA Javítás. MSN, Mail: adatmentes@hotmail.com

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.